Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Jeltje's Nirvana

Billede
Billede
Billede
Billede

 Araber, andre  
 Hoppe
 4 år 
 160 cm
 Brun
Charme, selvtillid og lækkert hår....

Her udbydes et super eksemplar af shagya araberen, som du ovenikøbet har mulighed for selv at forme.

En af de få hopper vi har i DK, der både selv har farve og mulighed for at give sorte føl, udbedes her til salg.

Nirvana har en super spændende og imponerende afstamning, og vil uden tvivl gøre sig godt ved kåring og på div. stævne pladser. Vi forventer et kårings resultat i 1kl. A

Nirvana lever fuldt ud, op til sit navn.

Nirvana, til dagligt kaldet Namnam, er en super lækker 4 års med et kærligt og cool sind.
En super sjov og virkelig intelligent hest med massere af personlighed. Hun er altid frisk på en gang fange leg eller nye sjove tricks.
Namnam er en bestemt dame, som til tider lige skal vide hvor skabet står og hvor dit personlige rum er, for står det til hende lå hun gerne i din lomme. Men altid en glad og arbejdsom dame, der virkelig gerne vil yde. Hun er selvfølgelig stadig teenage fræk til tider.

Namnam skal ha en fast, men kærlig hånd og er super hurtig til at lære.
Hun er ryttevandt i skridt og har bla. været redet på tur uden sadel og kun i bidløs trense. Hun er påbegyndt ridning i trav. Har været under rytter i galop. Vægten er dog primært lagt i jordarbejde og er foregået på hendes præmisser, derfor er hun ikke hvad mange vil se som alderssvarende uddannet.

Hun står pænt når man sadler op og er fuldstændig cool. Tager pænt bid i munden, og siger ingenting til at få spændt gjord.

Hun har også været redet et par gange af fuldstændig urutineret rytter og en 4år gammel pige.

Hun er en psykisk stærk hest , så det er vigtig at du ved hvordan du siger fra på en ordentlig måde og ved hvornår du skal stoppe, for her får du en Duracell hest der ikke stopper før den tilter.

Nirvana har 3 virkelig lækre gang arter , og er meget grasiøs i både galop og trav. Hun ved bestemt godt hvordan hun skal bære sig selv og vise sig frem.

Nirvana har været læsset før uden problemer og står pænt under transport.

Nirvana er lige nu under genoptræning fra en forkortet muskel grundet et buk hun har lavet på fold. Der er intet alvorligt i det, hun skal bare skridtes en masse og strækkes ud. Så er hun klar igen til ridningen om en måned.

Nirvana sælges fra avler.

Video og billeder af ben osv, kan fremsendes ved seriøse henvendelser.Lidt om racen:

Historie:
Shagya-araberen er en renavlet race som hovedsagelig stammer fra Østrig-Ungarn, hvor specielt, ét stutteri, statsstutteriet Babolna (grundlagt i 1789), fik stor betydning for avlen. Særligt udvalgte fuldblodsaraber hingste blev importeret fra ørkenen, og brugt i avlen på lokale hopper. Mange af disse lokale hopper var allerede stærkt præget af det orientalske blod. Målet var at lave en race som skulle være let og elegant, men samtidig stærk. Man sorterede kritisk blandt afkommene, og avlede kun videre på de allerbedste.

Resultatet af denne meget målrettede avl blev, at man i løbet af kun nogle få generationer havde skabt en smuk race med gode brugsegenskaber. En race som hurtigt blev efterspurgt over hele Europa.

Der var 6 fuldblodsaraber hingste som fik stor betydning for Shagya-avlen. Det var Gazlan, Koheilan Adjuze, Siglavy. Siglavy Bagdady, O´Bajan, og sidst men måske vigtigst af dem alle hingsten Shagya, efter hvem racen er opkaldt. Shagya blev født i Syrien i 1836, og blev importeret til Babolna i 1836. Han var en hingst af god højde, idet han var 160 cm i stang. Hans gennemslagskraft vidste sig at være meget stærk, og hans blod findes i dag i samtlige Shagya-arabere.

I Danmark sorterer man i både hopper og hingste i forbindelse med avl. Både hopper og hingste skal stilles til kåring, og hingstene skal desudenstille op til materialprøve. Der findes ca. 120 registrerede shagya arabere i Danmark.


 
 

[Salg] Duracel på 4 ben

Der kræves handelsundersøgelse ved køb.

sælges kun med forkøbsret hvis hesten skal sælges igen.
Sælges kun til fornuftigt blivende hjem

Jeg forbeholder mig retten til at afvise evt. køber hvis jeg skønner at det ikke er det rette for Nirvana.

INGEN UDLÅN, INGEN AFBETALING, INGEN BYTTE


Pris: 30.000,00 DKK
Fuld Livsforsikring:
Liv og uanvendelighed:
*) Klik på priserne for mere information. Oplysningerne formidles med forbehold.

 
 
 
 
Stamtavle HesteData Google
ID: 208333SH1600901
F:   Link
SH 1015
(AH DK)
M: Østergaards Amira
SH 2163
(AH DK)
MF:
SH 1011
(AH DK)
Dressur: Talent
Spring: Talent
Terræn: Terrænvant
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Opmærksom
Stamtavle
Senest rettet 24 august 2020 kl. 15:36, og har været vist 7613 gange.
Stamtavle

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider