Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Filurius

Billede
Billede
Billede
Video

 Araber, fuldblod  
 Vallak
 15 år 
 154 cm
 Rød
Nem, velopdragen og lækker araber til salg

Vi har desværre indset, at vi bliver nødt til at sælge vores dejlige hest, grundet uddannelse.

Filur er en utrolig medgørlig og lærenem araber i en god alder på 15 år og en højde på 154 cm. Han elsker at blive udfordret og vil gøre alt for at tilfredsstille sin ejer. Han har nogle dejlige egenskaber såsom arbejdsomhed, smidighed, kærlig, tryghedsnær, nysgerrig og klog. Han er meget nem at aflæse i forhold til hvordan han har det, da han søger sin ejers opmærksomhed og ved hvor han skal hente hjælpen, hvis han har brug for den. Han har et roligt sind af en araber at være og lytter meget til sin ejers signaler, hvilket også tydeliggøres idet han uden problemer kan rides i alle gangarter uden trense (se video). Vi har i perioder redet ham bidløst, og hans tidligere ejer havde redet ham bidløst i et årstid, hvilket har gjort, at han er dejlig fintfølende over for hjælperne og bliver redet i en blød hånd.

Filur er en dygtig hest med stort potentiale. Da han er lærenem og elsker at blive udfordret, vil den nye ejer få en meget medgørlig hest, som elsker at dygtiggøre sig. Han vil også fungere godt, til en person, som selv vil blive dygtigere og vil lære af ham.

Han er vild med dressur og spring, men elsker også en tur i skoven, især hvis det bliver kombineret med at få lov til at springe i skoven.

Dressur:
Filur kan øvelser til og med LA og få øvelser derop efter. Hvad jeg vil fremhæve, er at han har en rigtig skøn galop. Han er meget forskellig fra opvarmning til efter opvarmningen. I starten skal der skubbes lidt energi i traven, og lige så snart der er god varme i musklerne, flyver han blødt afsted under rytteren og koncentrerer sig om de signaler, der bliver givet.

Stævner:
Stævner har ikke været vores stor interesse, men vi har været afsted et par gange årligt. Han har det fint med at ride på ukendte baner og blandt fremmede heste. Han er dog ikke særlig vild med traileren. To gange har han haft en dårlig oplevelse forbundet med en trailer, så derfor er det ikke lige hans yndlingsting. Vi har førhen uden de store problemer læsset ham i transporter og i lastbil.

Spring
Lige nu står han opstaldet på en mindre privat gård i Værløse, hvor der ikke er de store muligheder for banespring. Vi har derfor mest sprunget i skoven, hvor der er rigtig mange naturspring i alle højder. Filur elsker at springe, især i naturen. Han er energisk, men stadig nem at styre. Han løber sjældent udenom, og når han gør, er det som regel en rytterfejl. Det er svært at sige præcis hvor høje naturspringene er, men dengang vi sprang meget banespring, var det mellem 90 cm og 110 cm, som var en normal træning.

Unoder:
Filur har ikke nogen store unoder. Han opfører sig pænt i stalden, og når han skal ind fra fold osv.

Han har både en spring- og dressursadel som er blevet skræddersyet til hans ryg. De følger selvfølgelig med i købet af Filur. Dressursadlen er 6 år gammel, og springsadlen 5 år (nypris for sadlerne tilsammen 27.500kr).

Halthed:
For lidt under 2 år siden, fandt vi ud af, at Filur har slidgigt i bagbenene. Han har derfor fået nogle behandlinger, og pga gigten flyttede vi ud på en lille gård for at han ku få en masse foldtid. Efter behandlingerne har han ikke mærket nogle gener, og vi har kunnet ride helt normalt igen efter genoptræningen. Filur er fit for fight igen og har været det i lidt over et år nu. Vi håber han får sig en skøn ejer, som vil passe lige så godt på ham, som vi har gjort.

For at forebygge gener for gigten, vil det være perfekt for ham, med en ejer, der vil ride varieret mellem dressur, skovture og evt spring eller andet.

Handelsundersøgelse:
Den 28/1/2020 fik vi taget røntgen af hans bagben og gigten har ikke bredt sig. Vi fik endvidere lavet en general handelsundersøgelse, hvor konklusionen var, at han var en hest I fint stand I forhold til hans alder

Han får nye sko og raspet tænder fredag den 7/2/20
 
 

[Salg] Dejlig, smidig, medgørelig araber

Der medfølger 2 velholdte, skrædersyede sadler, en springsadel og en dresursadel til en samlet nypris på kr 27.500, diverse andet udstyr, rødt hestpas, handelsundersøgelse samt røntenattest udført af dyrlæge Kristian Ringkjær fra IkeyVet d. 28/1/20

Pris: 37.000,00 DKK
Fuld Livsforsikring:
Liv og uanvendelighed:
*) Klik på priserne for mere information. Oplysningerne formidles med forbehold.

 
 
 
 
Video Google
ID: 208336OX0504238
Dressur: LA-klasser
Spring: Talent
Terræn: Terrænvant
 
Temperament: Rolig
Trafiksikker: Komplet
Transport: Problematisk
Senest rettet 03 februar 2020 kl. 21:52, og har været vist 865 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider