Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Avl

Du kan her give din kommentar til nyheden:

Przawalski føl født i fangeskab


Endnu et przawalski føl er kommet til verden og skal bidrage til at sikre overlevelsen af den udrydningstruede mongolske vildhest. Føllet som til verden i Port Lympne Reserve centeret i Storbritanien, og skal på sigt skal støtte den lille fritlevende bestand i Mongolien og Kina.

 

Uddød i 1970'erne

Przewalski hesten som også kaldes den mongolske vildhest, er en lokal hesterace fra Mongoliet, som reelt blev erklæret uddød i naturen i 1970'erne. Racen blev imidlertid forsøgt genopbygget via eksisterende eksemplarer, der befandt sig i fangeskab i zoologiske haver og hos private personer. Siden er der iværksat et særdeles vellykket avls- og genindsættelsesprogram, til at sikre artens overlevelse.

 

Det nye føl, der for blot et par uger siden så dagens lys, er derfor endnu en vigtig byggesten til sikring af avlsprogrammets målsætning. Det er oven i købet det andet przawalski føl centeret har fået i år.

 

Udsætter igen til naturen

Tidligere er der blevet genindsat przewalski heste i naturen, i både Kina og Mongoliet, der stammer fra det lille britiske avlscenter.

 

Racen er ekstremt hårdfør og kan tackle de barske temperaturer i Mongoliet, som kan nå helt ned på 40 minus grader så de klarer sig helt fint i det milde britiske klima. Der er åbent for besøgende på centeret, hvis nogen skulle komme forbi den vej, og måtte have lyst til at se en przewalski hest.

 

Se video af føllet her

 

Billede

 

Przawalski føl født i fangeskab

 Nyt indlæg (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider