Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Brugernes Arrangementer

 4892 LFHR - Bæredygtig ridning
Forfatter: 
Dato:  26-01-2016 00:13

Lolland Falster Hestesportcenter Rideklub (LFHR) afholder diagnosedag og træning med Pernille Thiesen fra Dyremosegaard, Center for bæredygtig ridning.

Lørdag den 13. og søndag den 14. februar 2016, afholder LFHR diagnosedag om bæredygtig ridning og bevægelsesanalyse af hesten. Kurset vil omhandle teoretisk gennemgang af Bæredygtig Ridning og bevægelsesanalyse af deltagende heste.

Endvidere vil der være mulighed for, at tilmelde dig og din hest, til en træningssession, hvor Pernille i longe vil træne din hest i bæredygtig ridning.

Da vi har heste og ryttere på forskelligt niveau i bæredygtig ridning, vil der være ryttere, hvis træningssession foregår med dem selv som træner i longen eller som rytter til hest.

Pernille Thiesen er uddannet hestemassør fra Axelsons Institut i København, og har endvidere gennemgået en 4 års uddannelse og træning i Tyskland til bevægelsesterapeut. Tidligere har Pernille arbejdet professionelt med heste i Tyskland i 3 år i forskellige hestemiljøer, længst tid hos Dolf D. Keller, som uddanner heste til S-niveau i både spring og dressur.

Pernille driver til dagligt Dyremosegaard - Center for Bevægelsesterapi og Bæredygtig Ridning, som ligger i Dronningmølle.

Hvorfor bæredygtig ridning og bevægelsesterapi?

På Dyremosegaard arbejdes der med, at ligeudrette hesten. Hestens bevægelsesmønster er forpartsbelastet og højre- eller venstrehåndet, og med bevægelsesterapien trænes hesten til, at den bærer sig i balance på bagparten i sit tyngdepunkt med lige meget vægt på alle fire ben.
Ofte arbejder Dyremosegaard med heste, der har symptomer som udiagnosticerbare haltheder, skævheder i skelettet, kissing spines, knæledsproblemer, forpartssyndrom, lændeproblemer, tøjlehalthed, hanetrit, forskellige typer af vanskeligheder i ridningen. Bæredygtig ridning benyttes også til forebyggelse.

På Dyremosegaard arbejdes der endvidere med rytterproblematikker som f.eks. smerter i ryg og knæ i forbindelse med ridning, stivhed i ryg og bækken, problemer med at føle heste, ømhed i nakke eller hovedpine efter ridning.

Program:

Lørdag vil der blive afholdt diagnoser af tilmeldte heste, samt foredrag, omkring bæredygtig ridning. Foredraget vil indeholde teoretisk gennemgang af bevægelsesterapien. Dernæst bliver alle deltagende diagnoseheste gennemgået i eksteriør, muskelspænding, benstilling, beskæring/beslag, sadel osv.
På videooptagelse af diagnosehesten i bevægelse, ser vi, hvad der får disse heste til at fungere/reagerer, som de gør. Afslutningsvis giver Pernille sit bud på hver enkelt hests potentiale og muligheder.

Herefter vil der være træning af de heste, der er tilmeldt til træningssessionen. Heste tilmeldt træningssessionen vil få mulighed for 4 træningssessioner fordelt over lørdag og søndag.

Heste, der er tilmeldt diagnosen om lørdagen, kan ud over diagnosen tilmeldes en træningssession søndag.

Søndag vil der være træningssessioner af tilmeldte heste.

For at tidsplanen kan holde, og flest mulige heste kan deltage, er det rytterens eget ansvar at varme hesten op og skridte den af inden og eftertræningssessionen. Dette vil der være mulighed for at gøre i ride huset, hvis det ikke forstyrre de øvrige deltagere. Ellers er der muligved for, at varme op uden for.

Der kan ændres i programmet, afhængig af tilmeldte heste.

Der er begrænset antal for tilmelding af heste.

Lørdag: Diagnose, foredrag og træningssession
Søndag: Træningssession.

Diagnose: pris: DKK 600,- pr. deltagende hest med rytter.

DKK 75,- pr. deltager til foredraget.

Træningssession 350 kr. pr. hest, pr session.

For teorideltagere, der tidligere har deltaget i kursus med Bæredygtig ridning på LFHR, er der gratis adgang til hele weekenden.

Se mere på:

www.facebook.com/Bæredygtig- ridning-på-LFHR-582654845213123/ ?fref=ts



0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider