Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 Gamasher contra bandager
Forfatter: 
Dato:  09-12-2006 07:51

Mit spørgsmål går på og Dressurgamasher med kodestøtte støtter hestens sener og muskler ligeså godt som en bandage ?


For mig er de nemmere og hurtigere at lægge på .


Mvh Graven

Dygtig ponyrytter søges til at ride stor kat I ponyhingst !
0
0
Svar på denne tråd
 
 Min erfaring siger
Forfatter: 
Dato:  09-12-2006 08:20
at dressur gamascher dels er nemmere, og hurtigere at lægge på, som du selv siger, men ingen funktion har på senestøtte. Derimod hjælper de imod slag med mere, hvorimod jeg altid har været glad for at bruge(og tryg) bandager med pads til netop at forebygge evt. seneskader. Samtidigt kan en bandage med pads som er påsat korrekt også bruges som forebyggende mod evt. slag.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvis det er senerne
Forfatter: 
Dato:  09-12-2006 18:53

...du er bekymret for, så er langt de fleste springgamascher designet til at beskytte senerne, og mine heste går glad på arbejde på dressurbanen hver dag i ført springgmascher.. Og de fleste er af hårdt materiale, så de også tager slag.


Lene

0
0
Svar på denne tråd
 
 Beskyttelse..
Forfatter: 
Dato:  09-12-2006 23:36

kluk,kluk..fra knæet/hasen og ned til hoven er der ingen muskler.Der er kun sener.

Synes,at der har været mange artikler i diverse hesteblade,der samstemmende konkluderer,at bandager mest er til pynt.De gør nok mest nytte som staldbandager,hvor de øger trykket på vævet,hvorved venerne bedre er i stand til at sende blodet tilbage til hjertet.Her tænkes mest på heste med ødemer.

Mange gamascher er netop konstrueret så de beskytter senerne bedst muligt,især dem der har en støttende effekt under kodebøjningen.

Jeg rider altid med gamascher.Proffessional`s choise til dressur og Kieffer til spring.

0
0
Svar på denne tråd
 
 bandager
Forfatter: 
Dato:  10-12-2006 00:01

Hej Karina


Jeg er et både/-og menneske.


har altid hældt mest til gamacher,da de er nemme og hurtige at påføre, men synes ikke de støtte helt så godt om koden som bandgager.


Så når Lerano & jeg begiver os ud i "hård" dressur får han bandager på, så han er støttet godt op. Men bruger mine eskadron dressur gamacher hvis det let ridning,uden galop.

Da han er så ung og ikke i balance endnu vil jeg gerne have ham støttet godt op når vi træner hårdt.



Sabrina & Stald Kelon`s Lerano

0
0
Svar på denne tråd
 
 Selvom der ingen muskler er,
Forfatter: 
Dato:  10-12-2006 02:54
vil jeg til en hver tid påstå at bandager stadigt beskytter mod evt slag, hvid der vel at mærke bruges et par ordentlige pads!
0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvorfor
Forfatter: 
Dato:  10-12-2006 10:37
Hvorfor bruge bandager/gamascher hvis det ikke er nødvendigt.

der er forskning der viser at vibrationer i hestens ben øges når man bruger dem. Dog mest med bandager.


Synes man skal lade hesten gå så naturligt som muligt når der ikke er indikation for andet.
0
0
Svar på denne tråd
 
 De fleste som
Forfatter: 
Dato:  10-12-2006 11:16

bruger bamdager, deriblandt mig selv, gør det for at forebygge en evt. skade.

Selvfølgelig ville det være mest optimalt om man intet brugte og gjorde det hele mest naturligt som du ganske rigtigt skriver, men samtidigt er det også drøn ærgerligt at træne hver eneste dag, mod et mål, for så at opdage hesten en dag har været så uheldig at støde sig/slå sig lige før et stævne. Selvfølgelig er det mest synd for hesten, memn det er altså også ærgerligt hvis man nu har trænet hårdt og intentsivt mod et stævne, for så at konstatere det bliver 3 uger eller mere i boksen i stedet for på grund af en skade. Og jeg tror da vi alle vil gøre alt hvad der står i vores magt for at undgå sadanne hændelser?

Og hvis skaden skulle opstå vil mamn nok bebrejde sig selv over at "hvis" nu man havde haft hesten bandageret, ville man nok have kunne undgået netop denne skade. Det kan være jeg hører til en af de håbløst hysteriske dressurryttere, det skal jeg ikke kunne sige, men personligt vil jeg tage alle de forholdsregler det er mig muligt.

0
0
Svar på denne tråd
 
 et lille spørgsmål til denne tråd
Forfatter: 
Dato:  10-12-2006 15:23

... nu vi taler gamasher/bandager, når man har en hest der har stået med en gaffelbåndsskade som min har og vi skal til at starte op igen hvad er så bedst? gamasher/bandager/ingenting.


Hilsen Jeanne

0
0
Svar på denne tråd
 
 En troes sag...
Forfatter: 
Dato:  10-12-2006 17:32

Fandt lige en artikel fra Ridehesten 10/05 hvor effekten af bandager og gamascher diskuteres.Forfatteren(Jon Vedding Nielsen) hævder,at brugen af bandager under ridning skyldes rytterens ønske om at forhindre hesten i at ramme sig selv,en misforstået tro på at en bandage kan støtte senerne mod overbelastning samt mest af alt rytterens udstyrstrang.

Ja,hårde ord!

Tolle:Er enig med dig i dit sidste indlæg.Man gør da hvad man kan for at undgå skader.

Kan vi gå på kompromis og sige at hvis man ikke er rutineret i at lægge en bandage,så kan den gøre mere skade end gavn?

En bandage slutter ved sporen og går således ikke ned i kodeleddet hvor den vil hæmme hestens bevægelsesfrihed.En god gamasche går ned omkring kodeleddet og skulle i følge producenten kunne afbøde en vis procent af stødet i senerne.

Jeanne-Cayenne:Nok vil vi gerne være kloge,men er det ikke bedst,at spørge dyrlægen til råds?

0
0
Svar på denne tråd
 
 jooo...durchweg
Forfatter: 
Dato:  10-12-2006 19:26

det kan da være at du har ret. Man prøver jo nogle ting og det kunne jo være nogle vidste noget.

Jeg må prøve at ringe til en af specialisterne på området ( sene skader).


Hilsen Jeanne

0
0
Svar på denne tråd
 
 durchweg!
Forfatter: 
Dato:  10-12-2006 21:07

Vi kan absolut kun være enige :-)


Og med hensyn til dit svar til Jeanne-Cayenne er jeg også helt enig med dig!!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Enig med mtrine...
Forfatter: 
Dato:  11-12-2006 16:25
Kun ikke drømme om at ride med noget på hestens ben, medmindre det var strengt nødvendigt. (fx hvis hesten stryger sig). Man må alligevel ikke have noget på når man er til stævne, og hvis man rider med omtanke undgår man alligevel skader.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Seneskade
Forfatter: 
Dato:  11-12-2006 19:14

Min gamle hest stod med en alvorlig seneskade, og da vi var klar til genoptræning, spurgte jeg min dyrlæge om jeg ikke skulle bruge bandager/gamascher.


Hans svar var, at hvis jeg kunne finde et par gamascher der støttede på langs ad benet, ville det være fint, men ellers havde de ingen effekt.


Som han forklarede sker en seneskade jo ved at senen overstrækkes på langs, og det kan man ikke beskytte sig ud af.


Så det eneste gamascher/bandager kan hjælpe med, er at beskytte senerne mod slag.





Opstaldning i Kolding V tilbydes

0
0
Svar på denne tråd
 
 h.b.o- jeg er ikke helt enig
Forfatter: 
Dato:  11-12-2006 23:10

Jeg synes det er fint vi ikke er enige. Det er der bestemt heller ingen der siger vi skal være, og dette respekterer jeg selvfølgelig til fulde :-)


Men at påstå, at hvis man rider med omtanke vil man være forskånet for evt. skader kan jeg bestemt ikke være enig med dig i.

Ligeså vel som du kan gå på gaden, og pludseligt støde ind i noget, vrikke om på foden og forstuve denne, eller hvad det ellers måtte være, ligeså vel kan hesten jo også komme ud for en(ubetydelig) lille skade, som så desværre på længere sigt viser sig at være mere alvorlig end som så. Derfor mener jeg helt bestemt at der intet galt er i, at tage de forholdsregler man måtte kunne, for at forhindre dette.


Hvis man rider sin daglige træning, og hesten midt i dens versade, schenkelvigning eller traversade, bliver uopmærksom, eller i hvertfald opmærksom på noget andet som lige forstyrrer den, og den derved ikke lige får taget et ben med, ja så kan den hurtigt træde forkert, eller sågar slå sig. Her kunne man "muligvis" have undgået en temmelig ærgerlig skade ved at have taget sine forholdsregler.


Vel lidt det samme som at bruge klokker? Et eksempel kunne her være at hesten midt i træningen hvor den udøver f. eks piaffe, kommer til at træde op i ballen på forhoven, eller i kronranden på modsatte bagben. Her kunne man måske også have undgået en rift/flænge hvis mamn benyttede disse klokker?


Uanset hvad, jeg forbeholder mig retten til at passe så godt på min hest som det overhovedet er mig muligt. Og jeg vil til enhver tid anbefale andre det samme. Jeg har selv været udsat for at træne med et udset stævne for øje, og desværre måtte blive hjemme, og lade hesten holde en ufrivillig pause på næsten 2 måneder, hvor jeg helt sikkert ville have været dette foruden hhvis jeg havde haft taget mine forholdsregler.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Til unghesten
Forfatter: 
Dato:  12-12-2006 06:03
Min gamle hest var jeg desværre nød til at have noget på benene af ALTID. Han lavede konstant overben på sig selv - hvis ikke man havde det.

Ellers er jeg mest til beskyttelse af benene når hesten går i longe eller skal lære nye øvelser. En unghest rider jeg konsekvent med noget på benene af - da denne meget let kan komme ud af ballance og derved slå sig.

Men kan jeg slippe bruger jeg ikke noget.

Hilsen
Daniela


Opstaldning med ridehal nær 8840 Rødkærsbro tilbydes, se min præsentation

Kig forbi min hjemmeside

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tolle!
Forfatter: 
Dato:  12-12-2006 15:11

Hvad så når du så kommer til stævnet? Hvordan beskytter du så din hest's ben der? Jeg mener lige så godt man kan træne hjemme, som man må ride ude. Jeg har aldrig haft lagt bandager på nogen af mine heste, da min fornuft siger at de gør mere skade end gavn - i hvert fald hvis man får lagt dem for stramt/forkert. Jeg red med gamascher da jeg red pony, dels fordi det var sejt, og dels fordi jeg var springrytter. Men de sidste 10-12 år har jeg ikke redet med noget som helst på benene, og min 1. hest kunne rende alle LA-klasser, den nuværende er på middelsvært niveau. Jeg har aldrig haft en skade opstået under ridning.


Og bevars, jeg kan også træde forkert, men det er fordi jeg er ukoncentreret, det skulle hesten ikke gerne være under koncentreret ridning.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Nu er det jo
Forfatter: 
Dato:  12-12-2006 22:27

sådan at jeg taler om at forebygge. Det kan jeg selvfølgelig ikke gøre når jeg er til stævne, men hjemme i den daglige trænning har jeg dog muligheden for at tage alle de forholdsregler jeg finder nødvendigt.


Korrekt er det, at hesten meget gerne skulle være koncentreret, men det er nu en gang en hest der er tale om, og der skal så lidt til at en hest bliver uopmærksom. Endda noget vi andre ikke engang bemærker. Det kan være en fugl som flyver forbi banen, en kat som sidder bag barrieren, en hest som bliver trukket ind i ridehuset og meget mere, som du jo nok også selv er klar over.


Du har din mening om at det muligvis er hysteri, og har heldigvis været forskånet for uheld hvilket er med til at have gjort dig dine erfaringer. Jeg har desværre været udsat for det modsatte, hvorfor jeg har andre erfaringer. Længere er den debat vel egentligt ikke? :-)



0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider