Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Western

 Westernheste ved FEI stævne
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 15:34

Fra www.epona.tv


epona.tv/dk/nyheder/vis/artikel/ leder/ ?tx_ttnews[backPid]=28...9fa69f376f



..."Vi var ikke til FEI World Reining Finals ret længe. Kun et par timer, og der var ikke engang nogle klasser, mens vi var der, så det var kun træning, vi så.


Vi er også mest interesserede i træningen. Konkurrencedelen kan vi se gratis på FEI TV, så den gider vi ikke at køre efter.


Men selv om vi kun var på stævnepladsen i kort tid, nåede vi at se to eller tre verdensmestre, en tysk mester og en masse andre kendte ryttere, som vi filmede, mens de trænede.


Hvis der er nogle brugere, der interesserer sig for den slags, og vil have indblik i, hvad der foregår bag kulissen til reiningkonkurrencer i FEI-regi, har vi lagt videoerne op til jer, så I kan se dem.


Vi synes, det er underlig ridning, selv om hestene var smukke. Smukkere end næsten alle andre heste, vi har set. De er også dyre, fik vi at vide, og ifølge vores kilder i westernkredse er holdbarheden ofte ret begrænset.


Fra brugsridning til forbrugsridning.


Reining er sandelig westernridningens dressur, og det er tydeligt, at FEI tager sit ansvar for at sikre hestens tarv akkurat lige så alvorligt, når det handler om reining, som når det handler om dressur og spring"....


www.youtube.com/watch?v=bOqhYC_WMGY






Jeg er selv tom for ord, det er så sørgeligt, stakkels stakkels heste.





De venligste hilsner Louise


*****

- .."In the country of the blind stewards, the one-eyed trainer is king"...

9th February 2010, Astrid Appels, Eurodressage

0
0
Svar på denne tråd
 
 Øv øv...
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 15:45

Så godt lige det nye indslag på Epona, aner intet om Western, men det ser ikke helt sundt ud .


Håber nogle af Western-rytterne herinde vil kommentere på klippet...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Har lige
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 16:05

Har lige set klippet på face og for at i viser hvad der faktisk forgår!


Forhåbentligt vil der komme fokus på det og blive gjort noget ved problemet - havde jeg ikke set klippet havde jeg ikke vidst det forgik på den måde, så er da rigtig glad for at nogle vil vise verden det så man i hvert fald ikke tager til disse stævner og støtter op om så grim ridning.


Stakkels heste!!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg stiller gerne op
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 16:43

Jeg har stort set læst artiklen på Eponas hjemmeside og ja, der bliver ikke sparet på krudtet.

Har man gjort sig nogen som helst ulejlighed med at få bare en lille smule baggrundsviden, endsige forholde sig nogenlunde til stoffet - nej det ser ikke sådan ud.

Det er taget nogle førsteklasses rigtige lortebilleder, til at underbygge argumenterne..
Det er billeder som taget er taget i momenter, som får det hele til at tage sig rimeligt lovløst ud.
Enhver med digitalt spejlrefleks, kan stille sig op og køre 50 billeder af på motor og få uheldige billeder ud af hvad som helst.


Deres forholden sig til om reining kan bruges i praksis, er under lavmålet, især fordi argumentet med 17 spins jo er eklatant dårligt.

Reiningheste bliver brugt i praksis til både working cowhorses og ropinghorses, kan jeg godt hilse dem at sige og her er vi lige præcis ude i at "fange køer", hvis vi absolut skal bruge så primitivt et udtryk.

Når det så er sagt, er det ikke al kulissetræning, der er lige smukt, desværre heller ikke i westernregi.
Men jeg finder det utidigt at man ikke har forsøgt sig med en fagperson på sidelinien, der vidste hvad de talte om.


MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg er
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 17:09

målløs over det ridehesten udsættes for i sportens navn.


Conny, fem af billederne er underbygget med video, der understreger, at der desværre ikke er tale om uheldige momenter.



Peace, love and harmony


0
0
Svar på denne tråd
 
 Øv altså
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 17:14

Hvor er det bare grim ridning (uanset diciplin) det der fremvises desværre findes det vist inde for alle dicipliner når folk bliver for fokuseret på penge og præmier...


Conny: Hvordan kan det være at der altid kommer nogle "tilhængere af diciplinen" (ses jo også med dressur fx) og råber op om at det kun er momenter ? er det ok det der vises hvis det kun er momenter ?? desuden så er der jo faktisk tale om videoer og ikke kun øjebliks billeder..

Man behøver vel ikke vide noget om en diciplin for at se om det er fair ridning for hesten eller ?? er enige i at nogle af tankerne omkring selve diciplinen måske er mindre pæne, men de er egentlig irelevante for meningen..


Hilsen Signe Og guld klumpen Emma


0
0
Svar på denne tråd
 
 gizmomis (Signe Larsen)
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 17:21

Hvordan har du tænkt dig, at Conny skal svare på dette spørgsmål?


"Conny: Hvordan kan det være at der altid kommer nogle "tilhængere af diciplinen" (ses jo også med dressur fx) og råber op om at det kun er momenter ?"



Peace, love and harmony


0
0
Svar på denne tråd
 
 fra en der rider reining
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 17:29

nej det er sku ikke kønt at se på ...desværre


og om det kan retfærdiggøres, nej det kan det nok ikke, men så igen forstår måske godt den noget hårde ridning- især set fra amerikanernes synvinkel : du har lånt en hest (hestene de rider er ikke deres egne) og lige om lidt skal du ind og ride om 100.000 $, så ville jeg nok også gerne være 120% på at hesten reagere som den skal - desværre er hestesport på det niveau big business

jeg syndes egenligt det er ok at der er watch dogs ude omkring (i alle heste disipliner) for at holde toprytterne lidt i arve, men os her nede på gulvet bør nok lige have i baghoved at ridning på et eller andet niveau stopper med at være en hobby og det kommer til at handle om at drive en forretning.

specifikt om reining så tager det knapt så lang tid at uddanne en hest (og mange af de store penge ligger i deres første show år) derfor ser man nok trænerne går lidt mere til den, de skal ud og vinde med hestene som 3 og 4 års, derfor syndes jeg faktisk også det er rigtigt godt at reining er kommet ind under FEI da hestene her skal være minimum 7 år (tror jeg det er )så det kræver at hestens showkarriere forlænges noget


uanset hvilken disiplin man vælger inden for ridning vil der være eksempler på grim ridning og jeg kan ikke se mig selv ride andet end reining, men tro mig jeg har aldrig redet ind i en væg..og hader at se det blive gjort, og jo har set danske trænere ride på den måde, men de kommer aldrig i nærheden af mine heste :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 dybt forarget
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 17:50

Jeg er dybt forarget over denne ridning. Og desværre må jeg sige, at jeg har set momenter af denne ridning til FLERE stævner afholdt i DK.


Uden at lyde hellig, har det været de udenlandske ryttere, der specielt varmede deres heste op, ved at slide dem ind i barrieren.


Jeg har også set danske ryttede, enten sidde og vente på at komme på banen, eller ride deres heste ind på banen, mens hjulsporene bliver hakket ind i siden på hesten, gentagende gange! Det "skægge" var så, at hesten(e) faktisk ikke reagerede på dette? hvilket må tyde på, at hesten er vant til denne behandling??


Jeg synes det er beklageligt at så grim ridning bliver fremvist. Og jeg er chokeret over, at man kan forsvare ridningen, med dårlige momenter og manglede viden omkring westernridning??


Håber fremover på pænere ridning indenfor western, så jeg ikke behøver at undskylde min ridestil igen. ;-)


Sofie med Spøgelset
"A good horse is never a bad colour"
Mark Rashid


0
0
Svar på denne tråd
 
 Jannie...
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 18:09

Nu var det jo mest sådan et tanke spørgsmål.. da det undre mig.. tænker at det er fordi man føler "sin diciplin" kritiseret, frem for at se det som det er, nemlig en kritik af de hårde ryttere.. desværre tror jeg det har den modsatte effekt, nemlig at det giver det indtryk at den type ridning er accepteret inde for diciplinen, hvor et indlæg som fx Sofie's her oppe over mere giver det indtryk at man godt ved at nogle inden for diciplinen ikke rider pænt og man ville ønske de hårde ryttere kunne stoppes..

Men hun kan jo svare ud fra hvad hendes egen grund er til at forsvare den viste ridning..


Noomi: Uanset mængden af penge og præstige der er på højkant, så må det bare ikke gå ud over hestens velfærd.. det bør være muligt, ellers så bør konkurrencer på top nivue der includere levende dyr jo forbydes..

Er nok naiv, men tror og håber at der er mange ryttere også på top nivue, som ser det som mere end penge og præstige og som hellere vil miste en præmie end at gå på kompromi med hestens velfærd..


Hilsen Signe Og guld klumpen Emma


0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 19:01

Jeg synes det er dødkikset, at EPONA.tv udtaler sig så forbandet kritiske, uden at have den mindste viden på området; så kunne man i det mindste få en professionel med på banen, så man ikke sidder som små, hidsige amatører.


Når det så er sagt, så bløder mit hjerte for de små, vidunderligt arbejdsomme heste.


Svineri sker indenfor alle sportsgrene, og jo mere fokus, jo bedre. På den rigtige måde - Og jeg må altså stille mig lidt skeptisk over, hvorvidt EPONA.tv's måde er den rigtige.


Citat slut
Bianca

"Do not mistake a goats beard for a fine stallions tail."
Irish saying

0
0
Svar på denne tråd
 
 gizmomis- Når jeg efterlyser
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 19:05

viden om hvad der foregår, så er det især i forhold til den artikel, der er slået op.


Og når folk (og jeg) taler om momenter, så er det jo fordi, at hvis du filmer et helt forløb, kan du med langt de fleste ryttere få momentvise billeder af rigtigt gode og rigtigt dårlige sekvenser.


MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Western?
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 19:27

CMN:


Kan et dårligt moment vare 7 minutter?




Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Disturbia
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 19:29

Mit hjerte bløder også, når folk ikke kan finde nogle rimelige grænser. Og det er der da ingen tvivl om om at det også sker indenfor reining.


Det glæder mig at også du kan se at de fra Epona fremstår som "arrige amatører".

MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Sophie
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 19:35

Der er ikke nogen ryttere der med overlæg slider deres heste ind i barrierren. Sker det, er det fordi det kikser.

Når man fencer, slider man mod barrieren.
Billedet fra det øverste indlæg er et meget kraftigt kiks og har ikke noget med fornuftig fencing at gøre.

"

Jeg synes det er beklageligt at så grim ridning bliver fremvist. Og jeg er chokeret over, at man kan forsvare ridningen, med dårlige momenter og manglede viden omkring westernridning??"


Du blander tingene sammen her. Dårlig ridning, kan ikke forsvares med dårlige momenter og den manglende viden omkring westernridning, relaterer i mit indlæg til den artikel, der ligger på Eponas hjemmeside.


MH Conny


0
0
Svar på denne tråd
 
 Moekkvi
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 19:37

Hvilket dårlige moment, mener du varer 7 min?


MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Conny,
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 20:06

hvorfor bruger man fencing? Hvordan bruger man det korrekt?



Peace, love and harmony


0
0
Svar på denne tråd
 
 fffffffffffffff
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 20:10

"Det er kun de dygtige ryttere der bør bruge hjælpetøjler. - Problemet er bare at de dygtige ryttere jo ikke behøver dem.. " ?

McLean

0
0
Svar på denne tråd
 
 Undskyld Conny....
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 20:15

men jeg fatter ikke, at man på nogen måde kan forsvare sådan en træningsform.


Om det er western, klassiskdressur, springning, millitary, eller alle de andre ridesportsgrene der findes, ja så kan intet nogen sinde bruges som forsvar over for så skammelig en måde at ride en hest.



Jeg græder indvendigt når jeg ser sådan noget og især når det udføres af hestefolk, som man burde forvente havde bare et lille gran af respekt over for deres dyr.



IMC

flis sælges.

til bunddække af blomsterbed.


PER VOGNMAND

Henv. 20285450.


0
0
Svar på denne tråd
 
 så har man set det med
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 20:18

der røg min romantiske forstilling om Western ridning.


moekkvi


Jeg har ikke en dyt forstand på western, men mener mig alligevel i stand til at se hvor grimt det ser ud, når en mand på 85+kg på blankt kandar med hele sin vægt i tøjlen, voldrider sin hest eller skal vi sige pony, på en for mig at se, ret træls måde


og så lige lidt rulkur for westeren ryttere, heller ikke at forglemme, hvad pokker sker der lige for det?


jeg har til dato faktisk set en del flotte og imponerende shows med western,til forskellige heste arengementer rundt om i landet, men har dog aldrig før støt på at hestene som blev redet ind i en væg mange gange i træk eller set en hest snorrer så mange gange rundt om sig selv, at den er tæt på at vælte


føj for en ulykke, hvor ser det mærkeligt ud.


Er det normalt at westernheste trænes sådan, også til daglig?


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.


"Buger" forever Blå Brava

0
0
Svar på denne tråd
 
 Conny...
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 20:19

Det glæder mig at også du kan se at de fra Epona fremstår som "arrige amatører".

Når der kommer klip frem a la ovenstående, er det så ikke ganske berettiget at det bliver behandlet af et kritisk medie?? Det er selvfølgelig bare super nedtur når det overgår ens "egen" ride-diciplin, men der foregår jo desværre mindre heldige ting indenfor alt hvad der involverer kombinationen af heste og penge, det ses gang på gang.


Jeg er nysgerrig efter at høre fra jer Western-ryttere, der må formodes at have en viden inden for dette område, hvad er årsagen til at hestene også her rides i en mere eller mindre fastlåst "Rollkur" position, med hovedet mellem benene?

Mit bud er at der tilsyneladende er nødvendigt at hestene udviser total undekastelse overfor rytteren, ligesom det delvis også er tilfældet i dressuren. I westernridingen har jeg bare en formodning om at det egentlig mere er en kultur-ting, end det er så meget andet, set ud fra perspektivet om at Western-riding har rødder i en macho-kultur, hvor det tildels blev set som en manddomsprøve at skulle få en hest til at underkaste sig.

Er jeg totalt galt på den, eller hvad er jeres udlægning??

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jannie - Man bruger Fencing
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 20:25

For at få hesten til at at løfte ryggen og lænden, samt rejse sig i skuldrene fortil.

Brugt korrekt er hesten vænnet til at hegnet kommer, først fra skridt, trav og så galop. Dvs at den lærer en vis afstandsbedømmelse. I min bog er det ikke korrekt at bruge hegnet som terror, for at få hesten til at stoppe.


Hesten vil efterhånden som træningen af fencing skrider frem, lære at skate rigtigt på bagbenene og forblive løs i forparten.


Det sjove er at man ser en del quarterhorses, der "leger fencing" på folden. Mange af dem dem tror jeg faktisk finder det rigtigt sjovt at stoppe på den måde og jeg har selv haft en hest, der gang på gang løb til den fjerneste ende af folden, for herefter at komme buldrende op og stoppe med halsen en mm fra det elektriske hegn. Han ramte aldrig. Og PT har jeg en sindsygt smart lille quarterbygget varmblodshest på opstalding, som er voldsomt legesyg. Hun elsker samme leg.

Lad nu være med at misforstå mig I andre. Nogle af de billeder vi ser er gået for vidt og er for mig at se kiks fra rytternes side.


MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 åh ikke igen :-(
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 20:31

Jeg orker ikke engang at se videoerne :-(


Det kommer desværre ikke særlig meget bag på mig :-( Dyr og sport, prestige og penge hører BARE ikke sammen. Sørgeligt men sandt. Når der går sport og ambitioner i den - bye bye hestevelfærd.


Men godt Epona sætter spot på det (Y) (Y) (Y)



The value of the art of riding should be measured at the scale of harmony and not at the scale of difficulty of an exercise.

Xenophon

0
0
Svar på denne tråd
 
 Conny kontakt Epona
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 20:35

Conny jeg håber du kontakter Epona - de efterspørge det faktisk:


NB: EPONA.tv bestræber sig på at gengive de beskrevne metoder så fagligt korrekt som muligt ud fra vores observationer og research. Hvis du er ekspert i reining, og du mener, at vi bør tilføje eller ændre noget, er du velkommen til at skrive til redaktionen på info@epona.tv. Vi er godt klar over, at ikke alle reining- eller westernryttere rider som på videoerne. Vi dokumenterer blot, hvad FEI tillader ved internationale konkurrencer.


I øvrig trues Epona nu med at blive sagsøgt af VM-sølvvinderen:

epona.tv/dk/nyheder/vis/artikel/ reiningstjerne-vil-sagsoege/ ?tx_ttnews[backPid]=28...dbe68400b7



I øvrigt også (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) til de fornuftige rening-ryttere der også giver deres mening til kende her i tråden :-)



The value of the art of riding should be measured at the scale of harmony and not at the scale of difficulty of an exercise.

Xenophon

0
0
Svar på denne tråd
 
 Linie 1982
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 20:43

Jeg vil undlade at besvare de mere subjektive betragtninger du har om de rollkursagtige holdninger, der i sekvenser optræder, men jeg vil gerne forklare de tekniske betragtninger der ligger bag.


Westernhesten og især reininghesten, skal være så smidig, at du ikke møder modstand på tøjlen.
Dvs at rider du den altid kun til lodret, støder du faktisk ind i en mur, når du når dertil.

Når hesten styres skal den reagere på vægten af tøjlen og der arbejdes derfor ret meget med flexing nedad fremad. Hestene lærer at løfte ryggen på benhjælpen og at give efter så længe der bruges ben. Prøver man at gennemføre disse flexninger alene på biddet, får hesten ikke ryggen og skulderen med op og de bliver rimeligt værdiløse. Derfor er trykket på biddet minimalt - når det udføres korrekt.

Dermed være ikke sagt, at jeg aldrig har set westernryttere der forsøger at klare ærterne i armene alene. De har bare ikke lært teknikken godt nok og det kender vi så fra alle rideformer.

Håber min forklaring er til at forstå.

MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 føj da..
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 20:43

det er simpel dyremishandlig.


Omvendt til

Western

rytter og den stolte ejer af en lille

pony

der kan bruges til absolut

alt

.

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmm....
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 20:44

Hermed et forsøg på en forklaring af de viste øvelser, samt min uforbeholdne mening og de viste billeder/videoer.


Westernridning har sin charme, ligesom alle andre grene af sporten og sevfølgelig har western også knap så charmerende sider - ligesom alle andre grene af sporten.


Reining kaldes westernridningen version af dressur, fordi det er den gren indenfor wetsern, der ligger tættest op af den klassiske engelske dressur. I et reiningpattern (program) indgår visse momenter, heriblandt spin og sliding stop.


Et spin er en øvelse, hvor hesten drejer 250 grader om det indvendige bagben, forbenene skal krydses forfor og aksen (det indvendige bagben) skal forblive på samme punkt (hesten skal ikke skrue omkring benet, men løfte og sætte hoven omtrent på samme punkt.

Tegnet til spin er en vægtforskydning, hvorved der åbnes for hesten indvendige skulder, samtidig med at der støttes op udvendigt. Skal det sammenlignes med engelsk dressur, kan vi bruge den gode gamle øvelse "schenkelvigning" - spin er den meget udvidede version ;)

En færdigtræner reiner bør lave et spin, når rytterens vægt forskydes som forklaret, samtidig med at den udvendige tøjle støtter på halsen. Dette tegn bruges med optømning i stang, hvor der rides med en hånd.


Sliding stop kender vi alle, det er enhver hests version af "bremsespor"

Faktisk ser vi ofte alle former for heste praktisere denne øvelse på folden, når kommer lidt for tæt på hegnet, i lidt for høj fart. Nå, spøg til side :)


Nå vi træner sliding stop kan vi forestille os, at vi rider hesten ind i en fiktiv mur, der gør at hesten nødvendigvis må bakke og vende for at komme videre fra stoppet.

Kommandoen til stop er en vægtforskydning bagover, hvor benene kommer frem, vi giver efter på tøjlen og giver signalet "Whoah"


"Whoah" er i øvrigt signalet til bak :)


Fencing er en metode udviklet til at hjælpe hesten med at stoppe bedre. Jeg ville ønske at jeg kunne forklare ideen bedre end som så, men selv efter flere år indenfor western har jeg ikke formået at fatte pointen. Jeg har dog mistanke om at det idspringer fra ideen om den fiktive mur, dog benyttes der en faktisk mur.


Og her må jeg desværre skuffe dig Connie - der findes westernryttere, der med fuldt overlæg rider deres heste direkte ind i barrieen - jeg har selv set det, flere gange. Der sker uheld, det er klart, men der sker også velovervejede, bevidste "uheld"


Hvis vi kigger lidt på øvelsen spin er det desværre blevet sådan, at mange westernryttere (og dommere) sætter fart højere end en korrekt udført øvelse. Det er sjældent at man ser et spin udført korrekt og det invendige ben.


En del westernryttere presser deres heste op i fart, et eksempel herpå er vist i videoen i toppen af denne tråd.


Som allerede skrevet, i enhver sport er der brodne kar.

Desværre er det ofte disse, der når længst i medaljerækkerne :(


Det er min klare holdning at:


1. Det er GODT at der kommer fokus på grim, uretfærdig ridning - indenfor alle grene af sporten. Mishandling og udnyttelse af heste skal forhindres, og for at vi kan gøre dette, er vi NØDT til at se de kedelige momenter og eksempler. Det er positivt at diskussionen kommer op - så længe ord fører til handling.


2. Det er ÆRGERLIGT at kun de uheldige eksempler trækkes frem. Western - og reining - er, som alle andre grene, OGSÅ en sport,hvor der findes ærlige, bevidste og reelle udøvere, der passer på deres heste og rider med lette hjælpere og god kontakt.


Lad mig til sidst sige dette... det er med sorg i sinde at jeg må fortælle at vi sjældent ser de grelle tilfælde i selve arenaen - det er i træningen og til tider på opvarmningen det finder sted - indenfor dressur, springning og western. Det er der, fokus skal lægges, for at vi kan begynde at ændre det...






0
0
Svar på denne tråd
 
 hvor meget
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 20:48

hvor meget kan forsvares som kiks??


Jeg ser tydeligt i videoen, en hest som bliver stoppet FOR SENT, og derfor ikke kan UNDGÅ at ramme barrieren... Er det "bare" kiks for rytterens side?


Og hvorfor forekommer disse kiks, så ofte til opvarmning til stævner??


Sofie med Spøgelset
"A good horse is never a bad colour"
Mark Rashid


0
0
Svar på denne tråd
 
 puuuuuhaaaaa
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 20:51

hvis ikke hesten blev rundtosset - så gjorde jag - jeg ville godt have set om den overhovedet kunne gå lige på sine ben efter den snurretur.



Karina82


STUD BASK

Counting all the assholes in the room...

And i'm definetly not alone


Nu med skimmel princesse kandidat


0
0
Svar på denne tråd
 
 godt med lidt info om
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 21:04

hvad f....det går ud på


og så får spirit og conny lige en håndfuld for at forsøge at forklare og fortælle, så vi andre "normale" dressurtosser kan prøvet at forstå hvad det er der sker på de vidste billeder og videoer.

Og "brodne kar" kender vi jo til, i alle dele af ridesporten, men alligevel overrasker det mig altså lidt, at træning og opvarmning kan se så grimt ud til så stort et stævne.

Og sjovt at sølvinderen ikke vil have sin træning offenligtgjort....hvorfor mon???


Søs også en til dig, jeg syns også det er en super ide at opfordre Conny og andre med forstand på western at kontakte epona


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.


"Buger" forever Blå Brava

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar....
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 21:05

Spirit: Mange tak for dit velovervejede svar og forklaring af nogle af øvelserne .


Conny: Når hesten styres skal den reagere på vægten af tøjlen og der arbejdes derfor ret meget med flexing nedad fremad. Hestene lærer at løfte ryggen på benhjælpen og at give efter så længe der bruges ben. Prøver man at gennemføre disse flexninger alene på biddet, får hesten ikke ryggen og skulderen med op og de bliver rimeligt værdiløse. Derfor er trykket på biddet minimalt - når det udføres korrekt.

Jeg forstår ikke helt hvordan hesten kan løfte ryggen på benhjælpen, når den har hovedet fikseret mellem forbenene? Kan western-heste så noget som dressurhestene ikke formår?

Det kan godt være at trykket på biddet bør være minimalt når øvelsen udføres korrekt, men jeg syntes ikke helt det der ses på videoen kan betegnes som minimal tryk på biddet i det øjeblik hesten stoppes .

Er der tale om virkelig dårlige ryttere, eller er det igen de dårlige momenter??

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det har jeg så gjort
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 21:19

kontaktet epona!

MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 det synes jeg er rigtig godt
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 21:29

Super, CMN (Y) (Y) (Y)



The value of the art of riding should be measured at the scale of harmony and not at the scale of difficulty of an exercise.

Xenophon

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg må
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 21:51

indrømme, at jeg, selv efter din forklaring Conny, har svært ved at forstå fencing. Desuden må det være enormt ubehageligt for hesten at blive tvunget i fuld fart mod noget den hverken har mulighed for at forcere eller undvige.



Peace, love and harmony


0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg har ikke
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 21:59

set videoerne men kan ud fra tråden sagtens forestille mig hvad der er på dem.


Jeg er også reiningrytter og når det virkelig spiller finder man ikke en mere lækker rideform. Hesten er samlet men afslappet og totalt eftergivende for ekstremt små hjælpere. Den er konstant klar til eksplosion i fart og kraft eller til at stoppe på bagparten og stå helt stille. Vi taler virkelig om joystick.

Specielt når man når til at udføre alt dette med een hånd. Så kan man hive og flå alt det man vil men den reelle magt er begrænset så man er afhængig af at hesten har lært at blvie indenfor hjælperne.


Hvor gode er så reiningrytterne? Ja det varierer lige så meget som dressur eller springryttere. Nogen burde ikke have hest og andre rider virkelig godt. Nogen behandler deres heste dårligt og andre er overpylrede og så er der alt derimellem. Nøjagtigt som alle andre.


Det man ser på billederne er primært professionelle fuldtidsryttere der rider andre ejeres heste.

Dette her er en stor og vigtig finale. Ellers kommer man ikke fra feks USA. Hestene er trænede hjemmefra.

Der står mange penge og megen prestige (og fremtidigt arbejde og gode heste til rådighed) for disse ryttere. Det er ryttere der for det meste kender både den pæne måde og alle "quick-fix" måderne at rette en hest på.

Hvis der opstår et problem lige inden det vigtige ridt er jeg bange for at lidt for mange bruger lige nøjagtigt det middel de tror kan nå at rette hesten. For nogen gælder det at spore lidt hårdere. For andre med vilje at fejlbedømme en fencing så hesten nok skal stoppe når den bliver bedt om det.


En dårlig fencing er det samme som en barring i spring. Hesten slår sig og får respekt. Det er noget svineri.

Korrekt fencing er en støtte for hesten. Da den skal forblive blød og smidig fortil nytter det ikke at stoppe en reiner ved at trække i tøjlerne. Derfor stopper man feks med front mod en barriere fra et lavt tempo. Hesten ser det indlysende i at stoppe og stopper for små hjælpere. Det gøres ofte fra feks trav og mange meter fra barrieren. En erfaren reiner med en god rytter har intet større problem med at galoppere frem mod en mur end en rutineret springhest har med at springe en vandgrav.

Væggen hjælper også til at holde hesten ligeudrettet i rundown.

Fencing er kun en af mange træningsmetoder.

Meget benyttet er også at dreje hesten lige umiddelbart efter et stop hvilket er med til at lære hesten at forblive løs i forparten og have bagparten under sig. Det kan vel ikke kaldes grim træning? Selvfølgelig kan det det. Hvis hesten flås rundt i biddet eller spores overdrevet. Al træning kan gradbøjes.


Mht spin mange omgange. Så skal en reiner spinne normalt 4 omgange i de fleste programmer. Spinnet skal være nøjagtigt korrekt udført med korrekt placering af hvert enkelt ben, af skuldre og hals osv. Dette træner man ikke ved at ride ligeud. Man træner heller ikke en springhest uden spring.

De første mange mange gange man træner spin på en hest rider man en lille volte, beder hesten snævre det ind til et spin i et par enkelte skridt og lader den gå ud i volten igen for beholde rytmen og farten. Det har alle unge reinere gjort masser af gange og de er fuldt fortrolige med den øvelse. Nøjagtigt som en dressurhest ikke starter med en hel skråt igenem i versade men nogen få skridt igen og igen.

En reininghest spinnes mens man korrigerer den. Så har den vægten for langt fremme, så for langt tilbage, så skal hovedet rettes lidt osv. Derfor spinnes de ofte mange gange langsomt for at korrigere formen. Derefter lægger man fart på og fart bygges også op over flere omgange. Starter med korrekt også mere og mere fart som hesten selv skal søge. Hvis man knalder den en med sporen i udvendige side ryger den korrekte form fuldstændigt og spinnet mislykkes totalt. Man lader hesten søge det ved at gøre den tryg ved formen og når den selv sætter fart på roses den og får pause.


Som ovenfor nævnt findes der pæne og mindre pæne måder at gøre alting på og nogle trænere (og amatører) sætter alt på et bræt og gør grimme ting. Sådan vil det altid være.

Udført korrekt er der dog ingen af træningsmetoderne i sig selv der er spor grusomme.


Endelig synes jeg måske ikke de professionelle ryttere er de egentlige skurke. Det er de avlere og ejere der stiller heste til rådighed og til gengæld for træningspengene forventer resultater og afkast (feks i form af bedækninger til en meget vindende hingst). Trænerne er under hårdt pres for at sikre sig en forretning.

Ja de laver noget svineri ind imellem men det er op til kunderne at holde øje med dem. Der er trænere i DK og udlandet som aldrig fik lov at ride mine heste. Men der findes også gode og samvittighedsfulde trænere som træner efter gode principper og lytter til mine ønsker som ejer.

Jeg har selv to stk 3-års i reiningtræning lige nu og der var da bøllebank og en mistet kunde hvis de blev voldfencet eller på anden måde behandlet uretfærdigt. Men vælger de at overhøre et stopsignal efter grundig træning og baldre ind i barrieren så er de for dumme. Så kan træneren vælge at lade dem gå i barrieren eller at trække nødbremsen og hvad er så værst? Næste gang gør de det ikke.

Der kan også være tale om en sjælden misforståelse mellem hest og rytter hvilket nok oftest sker for en amatørrytter. Men hvem har ikke i sine springdage forårsaget en forkert tilridning. Det er samme princip.


Så nej reinere er ikke helgener, hvem har da også nogensinde påstået det. Men korrekt udført er det ridning på et ekstremt højt niveau og uanset hvad nogen mener kommer man ingen vegne i western ved at smide tøjlerne på en unghest og lade den tøffe rundt med ryggen nede ved knæene. Hesten skal trænes fysisk og psykisk for at blive en opmærksom og lydig topatlet.

At nogen så er modbydelige i dele af deres træning gør ikke træningsformen forkert men de folk til enten nogen idioter eller nogen der ikke kan håndtere presset (eller ikke har gjort hjemmearbejdet godt nok).

Videoerne må være taget ud af flere dage med mange heste. Der kunne være lavet masser af lange videoer med supersmuk ridning og opvarmning. De kunne have været vist som kontrast.


Mvh Tina


Quality doesn't cost - it pays !


Lejlighedsvis gode Quarter Horses til salg.


http://www.alby-horses.com/


0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 22:13

"Der kunne være lavet masser af lange videoer med supersmuk ridning og opvarmning. De kunne have været vist som kontrast."

- Helt, helt enig!

Epona.tv er bare så... gribske. Og det ødelægger deres gode intentioner en del.


Tror bare den hér video er lidt mere håndgribelig "grum" for mange, fordi de praktisk talt rider hesten i væggen, og biddene er så hårde, men det er jo ikke mere tragisk end seriøs barring eller kraftigt antrukne kandarer.


Tak for den gode forklaring. :)


Citat slut
Bianca

"Do not mistake a goats beard for a fine stallions tail."
Irish saying

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tina...
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 22:13

Tina du skriver "Videoerne må være taget ud af flere dage med mange heste".


Desværre skriver Epona.tv, at de kun var der et par timer:


"Vi var ikke til FEI World Reining Finals ret længe. Kun et par timer, og der var ikke engang nogle klasser, mens vi var der, så det var kun træning, vi så. Vi er også mest interesserede i træningen." (min fremhævning)



Som bemærkning skal jeg måske lige tilføje, at jeg ikke har noget imod reining per se - jeg er selv gammel westernrytter - men jeg synes de klip, epona.tv viser, er afskysvækkende!



Mvh. Nanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hmmm...
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 22:27

Spirit har ikke forklaret korrekt. Man spinner ikke 250, men 4 x 360 grader. og whoa betyder ikke bak, men stop og sådan er det resten af vejen igennem...


Jeg har selv redet western gennem årtier og altid haft romantikken et sted.


Jeg har også redet reining, men har ikke rigtig nerver til at behandle hestene på den måde man er nød til, hvis man vil opnå det moden indefor disciplinen har udviklet síg til, gennem de senere år.


-Jo, jeg har fencet heste. Men et eller andet sted, byder det mig imod. Jeg syntes det er unfair at be noget levende væsen at løbe fuld skrald ind i en mur. I gamle dage, red man 90 grader op på muren, og stoppede. Det giver mere mening for mig. Her føler hesten sig ikke overgrebet, den har mulighed for "slip-off" (-men bør dog ikke gøre det). Det er ikke så effektivt som fencing, til gengæld giver det en perfekt position til træning af roll-back, efter stoppet, når der efterfølgende drejes ud-ad. Her må hesten søge tilbage på bagparten, for at komme rundt. der er jo ikke nogen der siger man skal gøre det hurtigt i starten... -Jeg tror at fencing er en videreudvikling fra denne teknik, i værksat af utålmodige ryttere.


Jeg har kendt trænere i USA, der har udtalt, at fencing er den dårlige træners måde at lære en hest at stoppe på. Nu gør de det alle sammen.


De ved ikke bedre og de gør det også, fordi man sætter større og større krav til hestenes præstation. Før i tiden red man 71 og var verdensmester, nu hører man at hest går op til 81. Altså er kravene er øget.


Horsemanship er ikke en del af reining længere, som derimod er heste der mønstres i den strengeste disciplinære underkastelse. De heste er top velopdragne og velopdragne heste, er der ikke mange af nu om dage, hvor heste ikke laver et dyt. Mælkemandens hest var top velopdragen, den passede sit job og blinkede ikke en eneste gang forkert. Det er lidt det samme. "do -or else".


Træningsmetoderne for westernheste på top eliteplan, er selvfølgelig ikke hverken værre eller bedre en i andre heste sportsgrene.


-Men westernsporten, er selvfølgelig mange nuanceret. Der findes et hav af indfaldsvinkler og et hav af discipliner og ride-stile indenfor sporten.


Jeg bryder mig ikke om at heste trænes til ikke at turde slå en skid, af frygt for følgerne. Men der er andre, men langt længere veje, til at opnå velopdragne heste. Men det kræver jo, at rytteren også i første omgang opdrager sig selv og sit ego og gransker sine egne virke-mekanismer, for at holde sig uskyldig, i forhold til det at ville "betvinge" en hest.


Spørgsmålet er jo, hvornår er det overgreb??? Det bliver aldrig besvaret af hesten. Og altid. Men kun for øjne der ser. Og for at kunne se klart ud af øjnene, må man kunne se klart ind i sig selv.


Pu-ha... Undskyld.


Rollkur: Ja, det er lige præcis, det man arbejder med. Der er foragtere og fortalere, for denne træningsmetode. I mine øjne, opnår man hurtigt resultater, med denne metode, også i reining. Men også hurtig nedslidning. Men det gør jo ikke noget, da hestene jo ikke skal holde særlig mange år, som top-showheste. Min holdning er, at det er hamrende usundt, rent fysisk og jeg er ikke i tvivl om at hesten også mentalt er underdrejet i denne form. Til gengæld har man STYR på tingene, når man rider rollkur. Hesten fikseres i en holdning, der er ubehagelg og unaturlig for den. Den tilbyder tvungen underkastelse og kan derfor bydes mere, end den ellers ville kunne, uden at slå fra. Hvis man putter næsen så langt ind og ned og tilbage, får man en automatisk rund bold ud af hesten, med overstrækning af diverse overlinie-ligamenter, som hesten kompencerer for, ved netop at trække maven op, for at undgå smerten. Det er smart, for så får man styrket mavemuskulaturen, som jo, igen, holder ryggen oppe. Nå man så endelig slipper hesten (når den er i showringen) ses hesten i en falsk bæring. Når de så også har lært at holde snotten i jorden, no matter what, ligner det, hvad man ønsker at se. at Craig har en enekl hest der blev showet om 14årig, er vel et koriosum. Han burde have haft 100. Vi ved jo godt, at ud af 20 potentilt super-reinere, er der nok kun en enkel der klarer mosten.


Debatten må gå på, om man vil sporten og ofres det der skal, eller er for sart. Jeg er for sart. Det byder mig imod, at benytte hesten som sportsrekvisit.


Måske er vi det mest blødsødne land i verden, når det kommer til dyr. Det tror jeg. Måske er vi rigtigere end dem i andre lande. Men måske ikke. Jeg vil holde mig for god til at dømme. Jeg har min egen holdning til dyrevelfærd og andre har deres.


Men jeg reiner ikke længere og mine heste har det fint med det.



May your belly never grumble,
May your heart never ache.
May your horse never stumble,
May your cinch never break.
0
0
Svar på denne tråd
 
 6 videoer??
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 22:35

Disturbia: Jeg kan umiddelbart finde 6 videoer på Epona taget til dette stævne. Hvis de kun har været til stede i få timer, må de 6 videoer (de fleste er 5-7 min. lange) efter min bedste vurdering være forholdvist repræsentativt for den træning der foregik ved stævnet. De personer der fremhæves på videoerne, skulle tilsyneladende være nogle af verdens bedste reining-ryttere, derfor vil jeg mene der er ganske stor chance for at det også er dem, der sætter dagsordenen for hvordan der trænes forud for et stævne. præcis som det ses på båede dressur og springbanerne.


Tina: Godt indlæg . Syntes du giver en god forklaring.


Det jeg virkelig finder foruroligene ved klippene på Epona, er at alle hestene, efter min vurdering, har et "knækket" og mat udtryk i øjnene, der for mig at se tyder på en ride-metode der i den grad påvirker hestens psykiske tilstand.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Reining - dengang og nu
Forfatter: 
Dato:  23-05-2011 23:14

Hollywood Dun It 1983-2005 flere gange champion i 1986/87(jeg kan forestille mig at videoen er fra sidst i 80'erne):

www.youtube.com/watch?v=nSxo-_kM5ks




Shawn Flarida's vinderridt til NRHA Reining Futirity 2007:

www.youtube.com/ watch?v=od8lj_FOkh8&feature=related






Mvh Nanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jettenimand
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 00:00

Jeg beklager, de 250 grader var en simpl slåfejl.


Èt spin består således af en 350 graders vending rundt om en fast akse - det indvendige bagben.


Og at "Whoah" ikke har den samme betydning for os alle kommer egentlig bag på mig, men måske er jeg "oplært" på en anden måde - jeg har lært at kommandoen "Whoah" gives ved et stop, men reelt betyder bak - da et almindeligt stop med tiden ønskes udviklet til et sliding stop.


Jettenimand - jeg vil gerne vide hvor du ellers mener at jeg fejler i mit forsøg på at forklare de nævnte øvelser?


TinaStormy - Godt indlæg :)




0
0
Svar på denne tråd
 
 super fint
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 00:41

indlæg Tinastormy

Det gav rigtig god mening for mig og jeg er helt enig i de generalle pointerne omkring træningsmetoders brug og misbrug.

For at lære øvelser, en bestemt form eller et bestemt tempo og reaktion, må man selvfølgelig træne. Og der er selvfølgelig flere måde inden for alle disipliner at nå frem til målet.

vi kender alle til sparring af sprigheste og rulkur debatten i dressuren og nu har vi altså også stiftet bekendskab med hård eller uretfærdig træning inden for western.

Godt at debatten er åbnet, men træls at epona ikke viser den anden side af sagen også.


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.


"Buger" forever Blå Brava

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jettenimand
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 06:05

Fencing er ikke det samme som at galoppere hesten med fuldt overlæg ind i en barriere.

Det er forkert anvendelse af træningsmetoden fencing.

De fleste reiningtrænere bruger fencing i et eller andet omfang.

Min egen træner lærer hestene at stoppe ved at centerstoppe dem. Altså når den unge tilridningshest er lidttræt og syrer lidt i benene hvilket de gør efter få omgange i trav eller galop i starten, så tilbydes de at stoppe og holde pause midt på banen. Også dkal der meget lidt Whoa til før hesten klodser bremsen og ser det som en belønning.


Senere er fencing en af mange træningsmetoder der kan anvendes alt efter hvad hesten skal have korrigeret. Jeg har set en af eleverne blive bedt om at fence men det var fra hjørne til hjørne så der var mere sideværts styr på hesten og det var altid i pæn afstand så hverken amatørhest eller rytter fik et chok...og det virkede tydeligvis. Hesten stoppede på få gange meget bedre.


For at komme helt til tops med de nuværende krav om niveau ja så skal de fleste heste vrides mere end hvad godt er.

Men eftersom nogen af os westernryttere betaler de her trænere for at gøre det ved vores heste er det pøbelens skyld at det foregår.

Mine heste er avlet til at kunne trænes op til at deltage på det niveau der vistes i Malmø...men det kommer de ikke til.

Det er ikke sjovt for nogen hest uanset disciplin at nå helt til tops. Det er en menneske-ambition.


Mvh Tina


Quality doesn't cost - it pays !


Lejlighedsvis gode Quarter Horses til salg.


http://www.alby-horses.com/


0
0
Svar på denne tråd
 
 Nannas links
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 08:24

er værd at kigge på, hvis man vil vide hvor stærkt udviklingen er gået, indenfor forfinelsen af reining-sporten. Hollywood dun it, var nok noget af det allerbedste dengang. Der vises ikke et helt program, men jeg tror ikke han ville kunne score 70 hos en dommer i dag.


Problemet med så hurtig en videreudvikling af en sportsgren, er at hestene jo skal justeres/avles til at kunne følge med. Vi har indenfor pleasure set det samme ske, hvor man endte med totalt forkrøblede heste, hvor visse you-tube videoere fra DM for Quartere, blev slettet, pga. indhold blev betegnet som animal-abuse. I pleasure, var man nød til at ændre på reglerne, så hestene bl.a. skulle vise, at de kunne gå frem. Her faldt så en masse heste fra. Jeg tror pleasure-disciplinen er kommet lidt væk fra de helt extreme udførelser.


Jeg er bange for, at også reining-sporten, er på samme deroute. At Epona peger på de uheldige perspektiver i sporten, er jo en reel gang Kejerens Nye Klæder, hvor en udenforstående, som ikke er hjernevasket, men ser med klare øjne, formår at optræde som Djævlens Advokat.


Jeg håber for reiningsporten, at den genfinder et leje, hvor der kan vises heste, der er sunde og raske og ikke slukkede. Quarter-hesten er et genialt dyr, når den ikke er tvangs-avlet/trænet til extremer. Jeg holder så meget af de heste og deres kapasitet.


Spirit: Det er ikke korrekt, at der ikke lægges vægt på korrekthed i spins. Det er mange år siden, at en hest kunne tumle rundt på udvendige bagben og krage-hoppe på forparten, så læange der var fart på, og score højt. Din beskrivelse af hvordan man kægger hesten ind i et spin, kunne lige så godt være en beskrivelse af hvordan side-passer...


May your belly never grumble,
May your heart never ache.
May your horse never stumble,
May your cinch never break.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Fantastisk indlæg
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 08:50

Jettenimand en million af disse til dig for dét indlæg...


Jeg fik fuldstændigt kuldegysninger undervejs. Respekt!


Det vi ser på videoerne har, i min verden, intet med træning at gøre men handler om tvang og underkastelse. Hvor er det sørgeligt at hesten er sådan et tilpasningsparat dyr og er så forholdsvis "nem" at få til at underkaste sig


Den sølle stakkel med den lyse man, der står med ørerne flappet ned til siden og HVER gang den prøver at bevæge sig det mindste, trækkes den rundt om sig selv i indvendige kandarstang til den er helt rundtosset og bare står svedig pustende og opgivende.. Det er virkelig trist..


Man kan mene hvad man vil om Eponas tone i deres ledere, men at fokusere på det, er vel blot en overspringshandling, for at undgå at fokusere på det grimme grimme materiale Epona har filmet.

Ikke faciliteret, men blot filmet..



www.blueberryhill.dk


"Our greatest glory is not in never falling,

but in rising every time we fall."


Tilridning i 2011?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ja jeg kan heller ikke undlade
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 09:08

At kommentere hvad jeg ser , og jeg mener ikke der er noget der kan undskylde det som Epona ser .


Hvis der var en stor pengepræmie og prestige i at være " Best showman in show" som vedkommende fik for fair ridning også på opvarmningen og på hestens præmisser og det ikke kun handlede om at stå øverst på skamlen - ja så ved jeg godt hvad jeg ville ønske at vinde

Men så snart der er penge og prestige på spil , ja så bliver taberne hestene også selvom de får et klap på halsen !!!!!!!!!!!!!!!


Jeg ville også lægge sag an hvis det var mig Epona havde filmet og jeg havde redet sådan -Angreb er det bedste forsvar .








MvH Jette Hansen & Rockie






0
0
Svar på denne tråd
 
 Spirit..
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 09:21

Det med stop og bak, har jeg også lært!
Hvis vi så prøver med 360 gradr på spins`ne så nærmer vi os:


MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tina....
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 09:24

!


MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 09:32

Tja, nu har jeg været til shows hvor man kunne købe et bånd, hvis man gik ind for fair ridning.

Jeg havde så høje forventninger om pæn ridning uden disse grimme tendenser, når nu man netop lagde SÅ stor vægt på at ridningen skulle være iorden. - Men hvad så jeg? Nærmest præcis det samme som i den her video, ingen sagde eller gjorde noget. (heller ikke jeg )

Hvis dette problem og denne mode inden for "elite" western skal stoppes, så må moden ændres. Vi må alle hjælpes af til at fjerne den tabu der er omkring det at sige sin mening! Det er ikke kun indenfor reining at unfair ridning foregår og det skal jo stoppes.

Vi skal alle gøre en indsats for at give western ridningen sin charme, elegance og respekt tilbage.

Det kan vi kun ved at råde højt og sætte os imod når vi ser unfair ridning, lige meget om det er spring, dressur, western eller military.




Anne


I have found my Magic

RIP Røde. Vil altid huske dig!
0
0
Svar på denne tråd
 
 Nej Susan!
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 09:41

Jeg kan sagtens fokusere på det materiale Epona har lavet. Sad faktisk og kæmpede mig igennem det hele aftenen i går. Kæmpede fordi min pc tager filmene sindsygt langsomt, så det tager en krig.

Jeg har ligeledes aftalt med Julie Taylor at kommentere Leder og film, hvilket jeg også er i gang med.(Pænt stort arbejde)


Jeg har ikke i noget indlæg her påstået, at der ikke er vist for voldsomme metoder, men jeg har harceleret over måden det bliver serveret på med ukorrekte og forvrængede oplysninger ofte baseret på at man ikke ved hvad det er der sker. Derfor efterlyste jeg
at man havde haft erfarne fagfolk med på sidelinien.
De små indlagte manipulationer, tjener til at rejse en stemning, der er skadende for hele scenen.


MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 09:41

Line1982 - Jeg har også set omkring det antal videoer, men de var forholdsvist korte og viste (selvfølgelig) de allermest ærgerlige momenter af træningen; men nu hvor EPONA.tv er "amatører" indenfor western, hvorfor så ikke vise noget af det pæne også? Så man kan sammenligne?


Det giver selvfølgelig størst åbne øjne, når man viser det rigtig grimme lige i hovedet på folk, men jeg synes altså stadig lidt, at EPONA.tv's "markedsføring" er forkert, de stiller sig dybt kritisk til alt og alle, uanset om de har forstand på det eller ej, men istedet for bare at belyse alt det grimme, bør man vel også vise, at der findes "rigtige sportsmænd"


Deres artikler og ledere var objektive og rigtig rammende, nu er de gået over og blevet særdeles subjektive og bitre, jeg kom til at sukke lidt over det, især fordi at de ikke aner en skid om, hvad de har stået og kigget på. Ikke, at det lovliggører, hvad der er blevet gjort - Men det ville altså gøre det hele mere professionelt.

jettenimand -

"Debatten må gå på, om man vil sporten og ofres det der skal, eller er for sart. Jeg er for sart. Det byder mig imod, at benytte hesten som sportsrekvisit."

Så rigtigt - og så tragisk.


Citat slut
Bianca

"Do not mistake a goats beard for a fine stallions tail."
Irish saying

0
0
Svar på denne tråd
 
 Anne du har ret
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 09:50

men vi må selv holde op med at presse vores heste og vores trænere.


Hvis min træner var et svin ved min hest blev hun hevet af og det ved hun. Til gengæld ved jeg også at der nok skal lidt mere kontant ridning til ind imellem for at komme nogen vejne end det hygge jeg præsterer.

Men der er meget skarpe grænser. Irettesættelse er ok. Fysisk/psykisk overfald er ikke ok.


Jeg har overværet at en dansk ejer har stået på sidelinien og set en dansk træner galoppere vedkommendes nyindkøbte toptrænede unge hest i over 2 stive timer med en meget stram glidetøjle uden at gøre andet end at rose den træner. Og det var til et hygge stævne langt under den hests normale niveau.

Jeg kunne have sagt noget men det var jeg ikke kommet langt med.

Mere kontant stævneledelse og meget meget mere ansvarsbevidste ejere er påkrævet.


Det er ok at min træner lægger en glidetøjle på min hest i en periode for træningens skyld hvis det er lige det der skal til.

specielt hvis hesten er under udvikling eller har et decideret problem hvor en korrekt anvendt glidetøjle kan hjælpe.

Det er så aldrig forekommet så det er en tænkt situation, men i den rette sammenhæng træningsmæssigt ville det være ok.

Men hvis hesten går internationale topstævner og så skal voldrides i timevis med stram indspænding inden et klubstævne så var det ikke foregået på min hest. Det er pinligt for sporten.


Det er kun et ud af flere eksempler. Der var også nogen år en hest der startede trods ind imellem meget tydelige problemer emd bagparten. Jeg har aldrig set den blive smidt ud hverken af dommer eller stævneledelse. Så den nok til 8-10 stævner.


Så absolut enig med Anne men vi skal starte med at have stævneledelser med n....r og ejere der er deres ansvar for deres dyr bevidst og ikke stoler blindt på træneren.


Mvh Tina


Quality doesn't cost - it pays !


Lejlighedsvis gode Quarter Horses til salg.


http://www.alby-horses.com/


0
0
Svar på denne tråd
 
 Så frygteligt
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 10:15

Jeg synes det der vises er frygtligt, og jeg ser ingen grund til at prøve at pynte på det ved desperat at lede efter en der gjorde det ok, og som man måske kunne stå inde for.


Noget jeg synes er næsten endnu værre er, at jeg ser folk kommentere på dette rundt omkring, og synes det er helt forfærdeligt(hvilket det også er), MEN de kan ikke se AT det er nøjagtig det samme de plejer at forsvare i dressuren, fordi gurndformen/den ønskede form og øvelserne er nogle andre. Jeg synes det er skræmende at man bliver blind når det kommer til ens egen gren af sproten.




Til dem der reagere på tonen i lederen, skal man huske at det er det det er. EN LEDER.


"En leder er en type artikel i et skrevent medie, der fremstiller redaktionens holdning. Lederen er en ofte reflekterende artikel, der tager stilling til et aktuelt emne og er underskrevet af mediets navn. En sådan artikel skiller sig altså ud, idet den er mere subjektiv end en ordinær artikel.

Da lederen er et udtryk for avisens holdning til bestemte begivenheder, og eftersom lederen dermed reflekterer hvilket udgangspunkt avisen tolker verden ud fra, er det som oftest chefredaktøren, der forfatter lederen."



Til Jette, Tina Charlotte og i andre der prøver at forklare uden at forsvare det der forgår Tusind tak for det!


Sagde Sarah

BBH basisinstruktør



"Der er én ro, og den beror på, at du er tro, mod det du tror på"

- Piet Hein

0
0
Svar på denne tråd
 
 Sagsanlæg
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 11:28

Endnu en trussel om sagsanlæg, hvis Epona offentliggør træningsvideoen af Tom McCutcheon.


epona.tv/dk/nyheder/vis/artikel/ reiningstjerne-vil-sagsoege/


"24-5-2011 OPDATERET Der er angiveligt intet galt med den måde, rytterne rider på i EPONA.tvs optagelser fra FEI World Reining Final, men alligevel har foreløbig to ryttere truet med sagsanlæg, hvis videooptagelserne af deres ridning bliver offentliggjort".

..."Heller ikke den dobbelte guldvinder i reining ved WEG i Kentucky og bestyrelsesmedlem i USAs rideforbund, USEF, Tom McCutcheon, har lyst til at optræde på EPONA.tv. Hans marketingdirektør har meddelt redaktionen i en mail, at han "ikke autoriserer" optagelserne, og derfor mener, at det vil være en lovovertrædelse at offentliggøre dem"...





De venligste hilsner Louise


*****

- .."In the country of the blind stewards, the one-eyed trainer is king"...

9th February 2010, Astrid Appels, Eurodressage

0
0
Svar på denne tråd
 
 Western ridning..
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 11:43

hvor er det dog forfærdeligt at se de heste.. ingen af dem ser glad ud overhovedet !!

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 12:19

Jeg har ikke en klap forstand på western, men jeg får det da helt dårligt når jeg ser de billeder og video

På samme måde som hvis jeg ser en dressurhest der er snørret helt sammen med blå tunge, eller en springrytter der sporer sin hest til blods


Sagde Charlotte.


Min elskede mor 03-02-60 - 08-10-08

Vi ses på den anden side!

Tulle 2008-2010 du er savnet

Nogen der har set Prins Valentin? Fjord/ DV vallak fra 2001?

SKRIV!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Foruroligene...
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 12:30

Det virker dybt foruroligende på mig, at måden der reageres på fra rytternes side, er med trusler om sagsanlæg. Det havde efter min mening været mere klædeligt, hvis de i stedet stillede sig frem og forklarede deres metoder og var åbne for en debat.

Men det er nok netop tit problemet med ryttere der benytter sig af diverse suspekte metoder, det er lidt svært at argumentere sig ud af at noget er ok, selvom alle teorier og sund fornuft siger det modsatte.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 13:07

Er helt med på det du skriver Tina!


Vi må lære at være selvkritiske og stå inde for vores holdninger.

Som en klog sagde til mig tidligere på dagen: Problemet er at rytterne syntes denne ridning er acceptabelt.

- Det er der vi har problemet. Der skal en holdnings ændring til for at undgå denne type ridning og det bedste sted man kan starte er ved én selv!


At ryttere vælger at reagere med sagsanlæg er ikke unormalt, husk nu det er amerikanere nogen af dem ;)






Anne


I have found my Magic

RIP Røde. Vil altid huske dig!
0
0
Svar på denne tråd
 
 respekt til Nico Hörmann
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 13:48

Til gengæld (Y) (Y) (Y) til tyske Nico Hörmann der tager dialogen - også selvom jeg ikke er enig med ham. Men RESPEKT for den måde han takler det på.


epona.tv/dk/nyheder/vis/artikel/ hoermann-ikke-saa-koent/ ?tx_ttnews[backPid]=27...1f0cef2286



The value of the art of riding should be measured at the scale of harmony and not at the scale of difficulty of an exercise.

Xenophon

0
0
Svar på denne tråd
 
 og her er så
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 14:51

hvorfor i ikke bør skære alle over en kam:


www.youtube.com/watch?v=a- 7v8Ck1crg&feature=player_embedded


Tina



På skabelsens dag, sagde Gud: "Der skal være lys!"

og der blev lys, for da havde vi allerede lagt alle kabler ud.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nogle synspunkter
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 14:56

Har nu siddet og kigget indlæggende igennem vedr. FEI reining på Bökeberg. Det er tydeligt at der findes mange veje indenfor hestesporten. Een hvor emotionelle argumenter er de fremherskende, een der taler mere til fornuften i forklarende vendinger og den sidste hvor det er tallene på bundlinien der er vigtigst. Nettet flyder jo over med eksempler.

Jeg vil her gerne gøre mig til fortaler for nogle forskellige syndspunkter.

Det har aldrig været meningen, at en hest skulle kunne bære en byrde på ryggen!! Når man gennemgår hestens muskulatur og skeletopbygning vil man hurtigt opdage at vi her taler om en kompleks muskelopbygning der som en "hængebro" holdes sammen af den lange rygmuskel (Longissimus Dorsi). Og som enhver anden atlet (også mennesket) skal alle hestens muskler optrænes til at kunne bære, udover sin egen vægt, i tillæg mellem 80 og 120-130 Kg, hvilket tager rigtig lang tid, er tid noget vi har? Nej vel! Tænk på, hvor lang tid vi mennesker bruger for at opnå bare skyggen af en "sixpack". Vel og mærket den naturlige vej. Og alligevel ses heste, der vises frem i en alt for ung alder! Jeg kender ikke alderen på hestene i EPONA's indslag, men efter min bedste overbevisning, ser de ud til at være rimeligt gode repræsentanter som topatleter i heste verden, hvilket man må respektere trænerne for.

Jeg vil godt dvæle lidt ved ordet træner/træning. Her mener jeg der bør være meget større fokus på træneren/underviseren. Det ser ud som om, at det er muligt for enhver med bare lidt indsigt i hesteverdenen at kunne kalde sig "træner"/underviser? Er det rimeligt eller falsk varebetegnelse? Et eksempel er den 12-14 årige pige, der modtager undervisning een eller to gange om ugen af en underviser, og som efterfølgende stiller sig ud i midten af ridehallen og "lærer" kommende generationer at "ride", men udfra hvilke forudsætninger gør hun det? Forældrene ser efterfølgende frem til, at se deres lille purk "ride", hvilke forudsætninger har forældre for at kunne se, hvorvidt det gøres korrekt, når hesten får sporerne eller een af pisken, er der nogen der gør opmærksom herpå? Næh fordi det er en accepteret adfærd.

Bør vi istedet ikke forsøge at skabe et egentligt træner/underviser miljø, hvor de mennesker, som ønsker at bruge al deres sparsomme fritid og surt tjente penge, kan lære at træne/undervise de kommende generationer på en ordentlig og forsvarlig måde så vi efterfølgende har en høj kvalitet af ryttere?

Min sidste bemærkning er, når tallet på bundlinien er vigtigst. Hvordan gør vi op med en industri, (ja der står industri) der i Danmark omsætter for mere end 21 milliarder DKK om året(i Tyskland er tallet 5 milliarder Euro), et tal der er så svimlende højt at det syntes urealistisk. Hvordan forhindrer vi når der afvikles hestemesser, sælges ridepiske i et uset omfang og i den sidste nye modefarve og til hvad, hvordan kan vi modstå fristelsen, hvis ikke vi kan vinde over konkurrenten, så skal det ikke være på udstyret vi går ned!! Når udstyret er så vigtigt, så betyder det ikke så meget at hesten får noget 3 rangsfoder (Sidste led i kæden for foderproducenten) osv. osv. osv ja man kunne blive ved.

Jeg mener derfor, at vi i bund og grund bør kigge på de betingelser vi giver vore ryttere, underviserne der brænder for deres kærlighed til hesten, men som måske ikke ved bedre og sidst men ikke mindst, det aller vigtigste hesten, der med sine unikke evner og krop har formået at overleve/tilpasse sig i en menneskeverden som ikke ved bedre.




www.longview.dk

"We make your dreams come true"

So saddle up and move'm out


"The horse will teach you if you'll Listen"

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hej Tina!
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 14:57

Det er ikke et godt eksempel.
Det run hun laver der, kan let forsvares med at hesten er slukket.
Dert er ikke noget specielt atletisk hest og ikke en hest der udviser nogen for for gejst. For mig ligner den en gammel rideskolehest.

MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 15:13

Go-west ?Blue Motion Boogieb :




Anne


I have found my Magic

RIP Røde. Vil altid huske dig!
0
0
Svar på denne tråd
 
 næh det ville
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 15:14

det nok have været for andre, men kan vi så ikke finde noget der er lidt positivt i stedet for at hænge i negativiteten her på HN hele tiden og skyde hinanden i skoene at fordi nogle proffer mishandler deres heste så falder det helt automatisk ned af og det gælder både dressur, springning osv. Det er da træls.


Tina



På skabelsens dag, sagde Gud: "Der skal være lys!"

og der blev lys, for da havde vi allerede lagt alle kabler ud.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Synspunkter
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 15:50

Go-west ?Blue Motion Boogieb: Nogle rigtig gode pointer du fremsætter. Der er jo potentiale for en række af helt nye debatter ud fra dit indlæg .


Jeg er absolut enig i, at der bør være større fokus på de betingelser der gives rytterne. Der er også efter min mening en KÆMPE problemstilling ved det faktum, at lidt for mange der har gået til riding en gang om ugen i alle deres teenageår, har en eller anden formodning om, at så har de også evner til at undervise andre i hvordan man rider og omgås heste.


Det er tit her mange af misforståelserne og antagelserne opstår, dårlige vaner og "jamen, sådan siger min ridelærer jeg skal gøre" forsætter i det uendelige. Det bliver bare så pokkers svært at få ændret på...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det holder ikke
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 16:39

Go-west ?Blue Motion Boogieb


Men her er det jo toppen af poppen der udføre disse ting. Går ikke ud fra at de bliver undervist af 12-14 årige piger uden viden om hvad de siger. Går ud fra de får undervisning af folk de virkelig anser for at være kompetente, og måske det så er dem der underviser de 12-14 årige piger bagefter, inden de falder en tand længere ned i herakiet. Men hvordan får vi ændret på hvad toppen af poppen synes er i orden. Tror ikke det er en træner uddannelse der hjælper her, for disse VED bedre, jeg kan ikke tro andet.


Tina ?Colonels fancy zipperb


Jeg syntes altså ikke der bliver skåret over en kam i denne tråd. Rigtig mange giver udtryk for at de god VED der findes rigtig dygtige og blide western ryttere, lige som vi alle kender gode spring og dressur ryttere, men det ændre ikke på at vi på disse billeder/video ser toppen af poppen inden for western, skam ride deres heste igen og igen. Og det vil ALDRIG blive opvejet lige meget hvor mange fine ridt du kan finde af folk der opvarmer pænt.


På samme måde er det i både dressur og spring. Vi ser gentagende gange hvordan de forser alt for meget, og når det ikke lykkes, lader det gå ud over hestene, eller på forhånd presser hesten i helt umulige forme, for at de rent faktisk kan præstere noget der ligner det de bliver bedt om. Det er fakta, og der bliver nød til at være fokus på det, ellers bliver det aldrig bedre.


For jeg VIL se alle de gode ridt, og dem vil jeg se hvergang.


Sagde Sarah

BBH basisinstruktør



"Der er én ro, og den beror på, at du er tro, mod det du tror på"

- Piet Hein

0
0
Svar på denne tråd
 
 Meldes for dyreplageri
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 17:31



De venligste hilsner Louise


*****

- .."In the country of the blind stewards, the one-eyed trainer is king"...

9th February 2010, Astrid Appels, Eurodressage

0
0
Svar på denne tråd
 
 Mange gode indlæg
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 18:00

Jeg har nydt at læse de mange informative indlæg fra ryttere med forstand og erfaring fra western-ridning. Og det har glædet mig, at western-rytterne (næsten) ikke hidser sig op og råber op om at man ikke kan tillade sig at kritisere dem, der vinder alle de store konkurrencer, at det bare er dårlige momenter osv.


Det giver mig håb om, at jeg ikke helt behøver at opgive min naive forestilling om at western-ridning er en form for ridning, hvor hestene får klare signaler, forstår opgaven og formår at leve op til kravene. Jeg vælger fortsat at tro på, at western-ridning kan være sådan i rigtig mange sammenhænge, selvom der åbenbart også i denne disciplin er problemer med hestevelfærden, når man vil være med i toppen.


Jeg har set Nanna Mia Hansens link til "reining - dengang og nu" nogle gange. I det ældste link ser jeg en smidig, løsgjort og veltilpas hest (Hollywod dun it), som udfører øvelserne for små signaler. I det nyeste link ser jeg en mere kuet hest, som knap tør løfte halsen over vandret - bortset fra i changementerne, hvor den bliver løftet via tøjlen - men samtidig også en hest, som reagerer promte på alle signaler. Jeg er så absolut mest tiltalt af de ældste link.


Men jeg ved intet om reining og ville gerne høre om nogle af jer med mere forstand vil fortælle, hvad I ser, og hvordan reining har udviklet sig over tid.


Kh NinaSt

0
0
Svar på denne tråd
 
 patetiske mennesker
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 21:28

Conny du må meget undskylde men det her kan ikke undskyldes selvom du kæmper din kamp hele romantikken om western heste reinere what ever der ikke behøver stangbiddet fordi er så velredne i forvejen er da til at lukke op og skide i...

Det kan godt være du mener epona med flere ikke har en døjt forstand el fanger dårlige momenter men hvem filan laver dem?? rytteren el epona?? OWN UP og indrøm dog at det som vises er en omgang gedin svineri..

Stakkels den hest som spinner det er tydlig hele hesten er utilpas :(


FY FOR FILAN!!


Jeg er prævi privi previ øhh jeg er heldig :D


Staro Hit - Dressur så klart...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Stacy...
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 21:34

rider ikke reining, som jeg ser det. Hendes heste er en cirkus-hest, der har lært "tricks'ne".


Den er pænt slukket, men slår dog med halen. Det siger mig, at den muligvis har fået noget spore-tam-tam, inden den går på scenen. Men jeg ved det ikke.


Stacys ridt i denne sammenhæng, er ikke interessant, når man ikke ser hende opvarme.


Der er mange grunde til at reining har udviklet sig til det vi ser i dag.


Penge.


Ego.


Manglende hesteforståelse og dyreetik.


Men først og sidst, fordi der ikke bliver dømt efter reglerne. Det er jo det samme der gælder for dressur, hvor fordringerne siger ét og der dømmes anderledes.


Når det kommer til reining, ser man altid hestene showet på en helt løs tøjle. Der står ingen steder, at den skal fremvises sådan. Tvært imod, at den skal vises på let bid-kontakt. At moden så har udviklet sig, så at hesten skal suse rundt i alverdens svære og unaturlige øvelser, UDEN bidkontakt, gør muligvis det, at rytterne behøver at at true deres heste så meget i opvarmningen, som der ses på de videoer der er starter tråden.


Reining er spetakulært. Og hvis man vil vise sig endnu mere spetalulært, er det en nødvendighed, at hestene slider længere, spinner hurtigere, løber hurtigere i de store cirkler og har endnu mere dramatiske overgange til de små langsomme cirkler.


Det handler om at overgå. Det er jo sådan man vinder. Eller plusser, om man vil.


I reining rides en serie øvelser, der altid er ens, men kan være sammensat forskelligt, alt efter hvilket mønster (program) der rides. Det drejer sig om: 2 store hurtige cirkler hver vej, 1 lille langsom cirkel hver vej, 4 spins til hhv. højre og venstre, 1 rollback hver vej, 1 galopskift hver vej og 1 tilbagetrædning.


Man starter som udgangspunkt på 70 point. Der tildeles så minuspoint, nul, eller pluspoint på de enkelte øvelser og der kan også laves minuspoint på regulære fejl.


Øvelserne er stiliserede øvelser fra kvæg-arbejdet, altså dressur.


Før i tiden, var AQHA (American Quarter Horse Accosiation), den ledende udbyder i denne disciplin, samt mange andre (pleasure, halter, working cow-horse, trail osv. osv., der er mange.)AQHQ er en avls-organisation.


NRHA (National reining Horse Accosiatin)er en forening der udelukkende varetager reining.


Det er dog primært Quarter-horses der gør sig gældende, selv om der må startes alle racer.


Jeg husker, at der for ca. små 10 år siden, blev hvisket, at AQHA havde fået baghjul af NRHA. Og det har de vel også, når det kommer til reining. AQHA, var blevet gammeldags.


NRHA og hele industrien, var stærkt agressive i markedsføreing osv.


Det der så er sket, er at der avles/trænes Quarterheste til til så snæver en disciplin som reining jo egentlig er. OG. Det er jo stadig Quarterheste vi taler om.


Den nuværende top-reiner, kan ikke gå på fold. Den slår sig ihjæl. Den går med sliding sko, så den kan ikke ride tur. Den avles med kæmpe muskulatur, eksterm mulighed for smidighed og skrøbelige tynde ben og små hove (= hurtighed). Den har som regel et engle-ansigt og søde små ører. Dens man og hale holdes i poser og fletninger, så den kan være endnu mere baby-skøn, når den showes. Den er kær, lækker og dygtig. Men den er ikke sund. Og den bliver sjældent særlig gammel.


Quarterhesten er en meget ung race. 70-80 år gemmel, vel. Det var cowboyens gode heste, der dannede grundlag for racen. Der er meget fuldblod i og en del rod sammen af de afterladte spanske heste. De blev før i tiden udvalgt på duelighed, i forhold til cowboyens arbejde.


Det gør de ikke mere, da der stort set ikke arbejdes med kvæg fra hesteryg længere.


Så på en måde, kan man side at racen er blevet overflødig.


Stadig, er der dog mennesker der kan se kvaliteten i en stabil, stærk, hurtig, nervefast, smuk hest.


Derfor har racen overlevet.


Men når det kommer til industrien, er det, som det ses alle steder i samfundet, specialicering, der tæller.


Reining er specialicering i aller højeste grad. (Denne tråd handler om reining, men her kunne også nævnes pleasure, halter og cutting f.eks.).


Når man specialiserer i overdrevn grad, mister man altid noget.


Når det drejer sig om reiningavl/træning, handler det om hurtige, unaturligt oversmidige, super trænbare heste.


Jeg er sikker på det ikke holder på sigt. Quarteren har i både den ekstreme halter-avl samt den ekstreme pleasuer-avl/træning, måtte spille fallit. Det er et spørgsmål om tid, hvornår det rammer reining-avl/træning.


Jeg er meget glad for Quarterhesten og de grundprincipper, man indenfor sporten arbejder med. Og jeg syntes det er lidt synd, at AQHA ikke har været længere fremme i skoene, da special-organisitionerne vandt frem. Det ødelægger racen og den gode grundholdning.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Jette - Nu har jeg haft
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 22:20

og redet en del gode reinere i min tid og har aldrig hørt, at de ikke kan rides i terrænnet. Tværtimod har jeg haft sindsygt gode terrænoplevelser på reiningheste.
At de ikke skulle kunne gå på fold?????
Det ved jeg ikke lige hvor du har fra. Mine har altid været det og der hvor jeg arbejdede i udlandet, var de det også. At de skulle have forandret sig sådan på de sidste 20 år, at de ikke kan gå på fold kræver en nærmere forklaring.


Det er ikke længe siden at Mr. Poco Scotch gik på efterløn. Og i hele hans showkarriere, var han på fold daglig.


Jeg kan heller ikke se at de nuværende reinere avles med større muskulatur nu end de sidste 30 år.


Og hvad mener du med at quarterhesten har spillet fallit som halter og pleasurehest?


Der er mange flere punkter i dit indlæg, som jeg stiller mig undrende overfor. Men det hører reelt ikke til i denne tråd.


MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 BabuD....
Forfatter: 
Dato:  24-05-2011 22:21

Jeg ved ikke om dit navn refereer til din alder, men kunne godt få det indtryk.

MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Thumbs up
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 09:26

jette, anne , tina stormy , susan ...


Rigtig gode indlæg fra jer. Og ja, jeg er også så træt af at se udviklingen i toppen især, og også træt af al den "moment snak". Det har været en voldsomt anvendt ord i westernridningen i forhold til dårlig omtale.. Tidligere i debatter i kvægdiciplinerne, som også tidligere, med rette har fået skældt huden fuld..

Få styr på de opvarmningsbaner og se og få sagt fra. Er det hesten ve og vel, eller dit ry "blandt de store drenge" som vejer tungest. Kræv om muligt, handling fra stævneledelsen, og se til at den bliver iværksat, hvis ikke man selv ønkser at blive svinet til bagefter... For det bliver man :)

Mit håb om at vi danskere stadig kan bevare jordkontakten og en god dyreetik lever dog endnu. Det er da heldigvis ikke sådan westernridning generelt er.



0
0
Svar på denne tråd
 
 Føj FEI
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 09:50

Ja, så har FEI meldt klart ud, det der ses på videoerne er ok og helt på hestens præmisser - så kan jeg da bedre forstå hvorfor alle de overgreb, der sker på hestene på opvarmningsbanerne i andre dicipliner ikke giver røde kort


..."Den ridning, man kan se på EPONA.tvs optagelser fra FEI World Reining Final, er helt og aldeles på hestens præmisser, mener det internationale forbund"...


..."Fencing og overdreven spinning er ikke nævnt specifikt i FEIs regler.


Det er til gengæld overdreven brug af biddet.


I FEIs nye vejledning til stewards om hyperfleksion står der blandt andet, at sammenbøjning af hestens hals ikke må ske ved hjælp af pludselige eller voldsomme indvirkninger på tøjlen. Der er altså ingen af de ryk, som hestene på videooptagelserne får i munden, som FEI vil karakterisere som pludselige eller voldsomme"...


epona.tv/dk/nyheder/vis/artikel/fei- ikke-aggressivt/



Det er et meget pinligt skridt for ridsporten i en meget forkert retning.

Jeg håber virkelig der kommer pres fra andre orginationer, så det her kan stoppes!!!




De venligste hilsner Louise


*****

- .."In the country of the blind stewards, the one-eyed trainer is king"...

9th February 2010, Astrid Appels, Eurodressage

0
0
Svar på denne tråd
 
 CMN...
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 10:05

De to reining-trænere jeg har været med i hhv. Californien, lukkede ikke deres reinere på fold. De stod i boksen hele dagen. De dage de ikke blev redet, blev de longeret i en roundpen. Det var ikke engang tilladt at have dem fri i roundpennen. Argumntationen hed: "De her heste, er så smidige og så kraftfulde, så hvis de bruger deres krop uden menneskers kontrol, laver de skalder på sig selv".


Min nu desværre afdøde ven Mike fra Montana, ejede en række gode reinere (bla. Wallawalla Moonshine e./ Shining Spark). De blev trænet hos forskellige trænere. Her var det også normalen, at showheste ikke kom på fold. Nogen stod hobblet i boksene. (= forbenene bundet sammen med kort afstand, for at indskrænke bevægelsesfriheden)


Heldigvis tror jeg ikke at det amme gør sig gældende i Danmark, efter det jeg har set.


I Europa, har jeg set at Iris' showheste, heller ikke kommer på fold. Og jeg har hørt at Oliver S's, heste heller ikke kommer på fold. Italienerne vi red for hos Lone, nævnte også at deres showheste stod inde.


De reinere som fandtes for 20 år siden, var jo ikke nær så top-tunede, som dem vi ser idag. Jvf. linket til Hollywood Dun It. Der er virkelig sket en besynderlig udvikling.


Mht. pleasure- og Halte-hestene:


Pleasure-hestene udviklede sig til heste der ikke kunne trave og som som ikke kunne gå en 3-taktet galop. De blev kaldt "peanut-rollers", da de havde næsen helt nede i støvet og så ud som om de rullede en peanut foran deres næse, når de gik. Det har de fleste vel have hørt om.


Saxet fra wikipedia:


"Headset" trends

The sport of western pleasure has been criticized on account of an extremely low head position many judges were favoring in the stock horse breeds, known as the "peanut roller." In this head set, horses carry their heads with the poll far below the level of their withers. This is a problem because it also forced the horse to travel at an extremely slow pace on the "forehand" (carrying too much weight on their front legs instead of rocking it correctly back onto their hind legs). Over long periods of time, moving in this highly artificial frame can cause soundness problems in some horses, and even a sound horse cannot properly bring its hindquarters under its body when traveling forward. This fad and its problems created a poor view of the discipline as a whole, especially by competitors in other equestrian sports.

The industry has since been praised on its actions to change the "peanut roller" fad, though excessively low head positions are still seen at times. In the USEF, this constituted implementing specific rules, including a strict requirement that a horse must have its poll no lower than the height of its withers, or, in the case of the AQHA, a rule stating that the ideal gait shall be performed with a "level topline." Additional rules make an extreme headset impossible by asking exhibitors to extend their horse's jog during a class. In the case of the AQHA, which took particularly strong action to reverse the trend, videos were sent out to all licensed judges to demonstrate what was and was not correct, and the materials also made available to the general public.

______________________


-Desværre vises vindende pleasure-heste stadig med issen under mankehøjde.


_______________________




Halter-hestene, er ikke længere heste man kan ride på. Her er der dog også lavet noget om, til alt held. En hest der ser sådan ud, er altså ikke sund:


Eller hvad med denne følhoppe?


Ja, det er ekstremerne, men Quarteravlen har netop gennem de seneste år-tier, blevt udsat for ekstremavl, for at følge nogen moderetninger. At AQHA prøver at stoppe de forskellige retninger der udvikles ekstremt, er korrekt. Men hvis dommerne stadig dømmer det "usunde" op, går der lang tid, før tingene ændres.


Som jeg i hele tråden gør opmærksom på, syntes jeg Quarter hesten er en fantastisk race. Det er bare en skam, hvis den ødelægges af diverse snævre retninger.


Denne tråd skulle ikke handle om Quarterheste, men om grim opvarmnis-ridning ifb. med reining. Undskyld den kom lidt langt ud.


May your belly never grumble,
May your heart never ache.
May your horse never stumble,
May your cinch never break.
0
0
Svar på denne tråd
 
 jettenimand
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 10:09

Jeg synes dine indlæg er meget interessante, bliv endelig ved ...




De venligste hilsner Louise


*****

- .."In the country of the blind stewards, the one-eyed trainer is king"...

9th February 2010, Astrid Appels, Eurodressage

0
0
Svar på denne tråd
 
 Pusterum...
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 10:53

eller pauseskærm:




May your belly never grumble,
May your heart never ache.
May your horse never stumble,
May your cinch never break.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Altså Jette
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 11:33

Nu har jeg fået tilredet 4 heste hos Iris og har færdedes en del i stalden.

Jo de kommer på fold eller bliver på anden måde motioneret andet end ridning.

Nogen gange en paddock, nogen gange skridtmaskine, nogen gange løs på bane eller i ridehal. Nogen gange på græsfold.


Der har ofte været for lidt foldkapacitet så nej hestene har sjældent gået på stor græsfold hele dagen, men de er kommet ud og rutinen har ofte været paddock/løs på bane de dage de er blevet trænet lidt mere grundigt og så flere timer på fold de dage de har haft fri eller bare er blevet longeret.

alt efter træningsmængder og også årstid.

Ofte kommer træningsheste kun ud alene for at undgå skader på kundehestene så derfor er foldene oftere mindre eller store paddocks og de er kun ude nogen timer om dagen om vinteren og en halv dag om sommeren.


De her billeder af mine to ungheste i træning er et par uger gamle. Jeg var selv rundt og se folde osv ved aflevering og de heste der ikke blev brugt meget kom ud hele dagen mens træningsheste osv delte om foldene og kom ud enten formiddag eller eftermiddag.

Generelt er mine blevet inde til træning ved 9-10-11 tiden og så har de gået ude om eftermiddagen.

Jeg ville ikke bruge et sted hvor de aldrig kom ud.



Men Jette jeg ved helt hvilke typer stalde du taler om.

Jeg har også set gulv til loft murede bokse med hver sin sølle slukkede pony i.


Jeg har selv arbejdet for træner i USA men her kom hestene heldigvis også ud. Ikke hver eneste dag men næsten. Løs på bane eller skiftedes til et par småfolde eller den store roundpen nogen timer. Man skulle også tage hensyn til at de ikke måtte stå ude i solen uden skygge fra ca 10 til 15 for der var 40+ grader. Så det var lufteture af ridehestene som også blev redet faktisk hver dag. Avlshestene gik på kæmpe døgnfold.

Kendte en cuttingtræner i nærheden og her kom hestene også på fold. Begge dele findes men folde til reiningheste er ikke et særsyn.

Min ridehest går i løsdrift og kom til det efter små 3 års seriøs ridning med boks hver nat og fold 5-10 timer hver dag.

Han har det som en fisk i vandet og kan altså godt finde ud af at administrere sin frihed.


Der er mange træningssteder uanset disciplin der ikke lukker heste på fold. Men derfor kan man ikke skære alle over een kam !


Mvh Tina


Quality doesn't cost - it pays !


Lejlighedsvis gode Quarter Horses til salg.


http://www.alby-horses.com/


0
0
Svar på denne tråd
 
 Ja det skulle
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 11:37

jo komme frem før eller siden i denne sportsgren også..


Det man ser -både i videoerne, OG billederne er jo IKKE "uheldige momenter" Det man ser er deriomod "Meget uheldig ridning, fanget i processen" Ik´en dyt andet! Og de af jer som sidder og forsøger at glatte lorten ud, ja I er med til at denne ridning fortsætter i bred stil!

Det må være grimt at være de heste.. Specielt den der spinner en milliard gange rundt og rundt og rundt.. føj jeg blev sku dårlig af at se på det.. jeg havde helt lyst til at flå den f... kæ.... af og RÅBE af hende!!!!!!!!


Tænk sig at man behandler hestene så grimt. Og det er jo efterhånden mere eller mindre "almindeligt" at der kommer div fotos og video af grim ridning!

Uanset om det er lille Lotte det bliver slået af sin ukompetente 8årige ejer, eller det er spring/dressurhesten der bliver pakket sammen som en anden harmonika med sporemærker olign., eller det er markedshestene der går for lud og koldt vand..


Det stinker langt væk af pengegriskhed, og grådige mennesker!



Margit

0
0
Svar på denne tråd
 
 Skriv til FEI
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 11:42

Jeg har skrevet til FEI - jeg er SÅ forarget over de igen igen igen igen tilsidesætter hestenes velfærd. De skulle skamme sig !!!!


Håber en MASSE andre gør det samme.



The value of the art of riding should be measured at the scale of harmony and not at the scale of difficulty of an exercise.

Xenophon

0
0
Svar på denne tråd
 
 12345678
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 12:22

conny dit svar til mig siger da mere om din alder end min, magen til undvigelses manøver


men antager ud fra dit svar at den sad lige plet i øjet ;)


Jeg er prævi privi previ øhh jeg er heldig :D


Staro Hit - Dressur så klart...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Grotesk
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 12:36

Jette: Jeg er rystet over billederne i dit indlæg . Det er jo sygt at avle på den måde.


Søs: Jeg skriver også til FEI senere i dag . Det er simpelthen for slapt at de kommer med den udmelding. Igen igen er det penge over hestevelfærd, der sætter dagsordenen hos FEI .

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tina...
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 12:44

Undskyld hvis jeg ikke udtrykte mig klart nok.


-Jeg taler om show-heste, der ikke kommer på fold.


Altså ikke træningsheste, tilridnigsheste, salgsheste osv. Og med fold mener jeg IKKE ridebane, roundpen, micro-paddock eller skridtmaskine.


May your belly never grumble,
May your heart never ache.
May your horse never stumble,
May your cinch never break.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Lidt forskelligt...
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 13:03

Bent Branderup har skrevet noget i stil med, at så længe ridningen har et praktisk formål f.eks. krig eller at vogte kvæg - så kan ridningen praktiseres godt eller dårligt, men det er aldrig kunstig...Hvis ridningen intet praktisk formål har skal man derimod passe på, at den ikke bliver kunstig.


Jeg ved ikke om det er det, der er sket for konkurrenceridningen - at fordi den ikke har noget praktisk formål, så er den blevet perverteret i jagten på det ekstreme og imponerende - eller måske er en del af håndelaget gået tabt efter 2. Verdenskrig hvor hestene blev erstattet af maskiner.



Årsagen til at der bliver kæmpet så hårdt for at bevare den pervaterede form er nok som Jette skriver: Penge og ego - men nok især penge!



Det er ikke kun i reining, der er problemer:


Pleasure

Der har været en artikel i et gammelt Western Riders Express blad (nr. 6 1998/99) hvor der var et interview med en amerikansk dommer ang. udviklingen af western pleasure klasserne.


Western pleasure foregår ved at alle rytterne rider på banen på samme tid og følger dommerens anvisninger ang. gangarter mv. I 1980'erne var der en opfattelse om, at hestene ikke måtte forlade hovslaget, så derfor blev hestene trænet til at gå enormt langsomt, for at undgå at skulle overhale rytterne foran. Det medførte bl.a. at hestene blev placeret til mesterskaber selv om de viste udtalte taktfejl eller gik på forparten.


Det førte i slutningen af 90'erne til at der opstod en debat omkring udførelsen af western pleasure og der blev indført forskellige tiltag til at modvirke dette bl.a. blev der indført at hesten også kunne/skulle vises i exstended jog/lope. Jeg mener også at der er indført en regel om, at hesten bliver placeret lavest/diskvalificeres, hvis den har ørene lavere end saddelhornet.

Det har mindsket antallet af taktfejl, men de kan stadig ses til stævner og heste med taktfejl bliver stadig placeret i de store mesterskaber.


Se følgene videoer:

www.youtube.com/watch?v=B39vqtB02dM


www.youtube.com/ watch?v=stEgqgnbC4M&feature=related


Det ser bedre ud i AQHA præsentationsvideo

(men der er stadig en årsag til, at de skifter hest, når de skal vise lope):

www.youtube.com/watch?v=WVZfC-uGMOo





Halter


I et andet nr. af bladet (nr. 6 2000/2001) skriver Viggo Mortensen (som dengang var formand for den danske pain horse foreningen) i artiklen "Stort eller småt - "Dyr"t eller flot!" om hans besøg på et af USA's mest berømte paing horse stutterier hvor de har 100 heste af stærkt specialiseret Halter-afstamning.


På stutteriet træner og fodrer de hestene allerede fra føl af for at blive så store og muskuløse som muligt.

De voksne dyr der har en størrelse på 165-170 cm i stang har en vægt på 7-800 kg.

Næsten alle de voksne dyr havde specialbeslag på og flere af føllene korrigerende beslag.

Der var kun få hesten der kom på fold og de løb stort set aldrig og legede. Der var en enkelt 2 års hoppe som stort set kun lå ned alle de dage han var på stedet.

Mange af hestene havde en "urimelig kort holdbarhed" ifølge artiklen.





Reiningvideoerne


Jeg synes forskellen er tydelig i de to reiningvideoer jeg har lagt op tidligere. Hollywood Dun It bevæger sig i min optik meget mere naturligt, stoppene viser en lethed og den er mere på bagparten i stoppene. Jeg kan også se en række fejl bl.a. galopskiftet over skulderen, underhalsen stikker til tider lidt frem - men den virker bare meget mere afslappet, naturlig og let på tøjlen end en række af de heste der vises i dag som går tydeligt bag biddet - det ses især i backups'ene hvor hestene næsten er i rollkurform.


Shawn Flarida's hest synes jeg virker meget på forparten i stoppene, selvom det da umiddelbart er mere spektakulært. Godt nok kommer bagparten mere ind under hesten (måske usundt meget), men jeg synes at den læner sig udover skuldrene - og selvom det er meningen at hestene skal trave på forbenene for at slide længere, så virker det for mig som om, den tager af med forbenene sammenlignet med Hollywood Dun It, der virker meget let i forparten i stoppene.



Slidingsko

Reininghestene får specielle slidingsko der er glatte og længere end alm. sko på bagbenene for kunne glide længere. Jeg kan huske at det var meget vigtigt at trække hestene med disse sko på meget langsomt hver gang de gik på staldgangen for at undgå at hestene faldt. Jeg har også set en enkelt unghest som i en kort lope væltede med rytteren i ridehuset - sikkert pga. skoene.




Futurity


Noget anden man bør bide mærke i, er at Shawns ridt er fra en Futurity - altså en konkurrence for 3 og 4 års heste! (Hollywood Dun It er sandsynligvis også startet tidligt - den er fra 1983 og blev flere gange champion i 1986/87).


Jeg har en bog af Bob Loomis hvor han bl.a. skriver hvordan han starter sine ungheste:


- I Januar det år de fylder 2 bliver de tilredet - den første måned bliver de kun arbejdet fra jorden. I gennemsnit bliver de trænet 90 dage til de kan rides i alle 3 gangarter, men enkelte heste som det tager længere tid at træne, kan blive trænet op til 6 mdr. Herefter kommer de på græs igen.


- Midt i december samme år bliver de taget i træning igen for at forberede dem til futurity'en næste decemer. Den første måned bliver træningen genopfrisket - herefter kommer specialtræningen både træningen af øvelser og intervaltræning. I bogen skriver han at hestene i den efterfølgende måned bliver trænet op til at kunne galopere 10 min. på hver volte med 10 min. skridtpause mellem volteskiftet - dvs. at hesten i februar det år den fylder 3 allerede bliver galoperet 20 min om dagen!



Det argument der oftest bliver brugt for at starte hestene så tidligt er at quarterheste bliver avlet til at være færdigudviklede når de er 2 år gamle.


Ifølge Deb Bennett (som er uddannet biolog, og har en phd. i pattedyrspalæentologi) er det en skrøne, at nogle hesteracer er hurtigere færdighudviklet end andre. Quarterheste er ikke færdigudviklede, når der de er 2 år gamle, siger hun, derimod er de avlet til at se færdige ud. Quarterhestenes knogler er endnu ikke færdigudviklede.

Man skal huske på, at hestens knogler ikke kun vokser i længden, men også i bredden, samt at det faktisk er vækstzonerne i ryggen, nærmere bestemt "the base of the neck" hvor halsen går over i ryggen, der lukker til sidst (omkring 6 års alderen, men nogle gange først i 8 års alderen på store varmblodshingste/vallakker!).


Vækstzonerne i hestens haser lukker først i 3 - 3½ års alderen - det vil altså være en god ide, at vente med at belaste hestens haser f.eks. samling/stop før disse vækstzoner er lukket.


Deb Bennets artikel kan læses her:

www.equinestudies.org/ranger_2008/ ranger_piece_2008_pdf1.pdf


Kan i ikke få linket til at virke, så gå ind på:

http://www.equinestudies.org/


Klik på "Knowledge Base" og herefter på "The Ranger Piece" i venstre side.





Alternative foreninger og stævner

I USA har der været en modreaktion i form af dannelsen af ranch-klasser og foundation avlsorganisationer.


Ranch-klasserne forsøger at vise den normale arbejdssituation med hesten, så sølv på sadlen, farverigt showtøj, klippede ører og muler samt flettede heste mm. er forbudt. Samtidig er klasserne udformet sådan at alle øvelserne er praktisk anvendelige f.eks. er der i form af ranch reining en max grænse på 10 fod på hvor langt hesten må slide i stoppene. Her er det vigtigere at hesten stopper hurtigere og vender hurtigt rundt så hesten ikke ville glide forbi det stykke kvæg der på ranchen skulle fanges eller drives.



Foundation avlsorganisationerne forsøge at bevare den den oprindelige quarter/paint hest af bulldog-typen og tillader kun en max andel fuldbodsprocent. De er en modreaktion til den forskel i type, der er hos de moderne quarter/paint heste hvor du kan have der er så forskellige i udseende at de næsten kunne tilhøre forskellige racer f.eks. den lille reiner på 1.45 cm i stang og den store halter type på 1.70 cm i stang





Mvh Nanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 Måske lidt uden for emnet
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 13:34

Den traditionelle westernridning er som den traditionelle dressur desværre gået i glemmebogen i al konkurrenceræset.


Alle ridetraditionerne hænger jo sammen: Kapsunen og hackamoren er en videreudvikling af den rebgrime "El Hackma" som muslimerne bragte fra Persien via den Arabiske Halvø via Afrika til Europa. Plunivel hævdede at have opfundet kapsunen men på dette tidspunkt var den allerede brugt af spanierne som kaldte den for "jaquima" eller "cabezon". Europæerne bragte kapsunen med sig til Amerika hvor orden "jaquima" efterhånden udviklede sig til "hackamore".



Her er et par videoklip fra Martin Blacks serie om hvordan man forbereder hesten via hackamoren over hackamore og stangbid til stangbiddet alene. Det er ikke fordi jeg synes ridningen er super fantastisk - i den sidste video går hesten også en del bag lod, i backup'et - men jeg kan godt lide at den gamle tradition bliver holdt ved lige.


Her er linkene til evt. interesserede:

www.youtube.com/watch?v=mScfr9h-bkE


www.youtube.com/watch?v=N5X7iss69II


www.youtube.com/ watch?v=NFmRus56miQ&feature=related





Som et andet sidespring, kan det nævnes at det amerikanske kavaleri i en periode brugte en manual af en af bauchers elever - det kan måske forklare nogle af de mange forskellige sidebøjninger af halsen man ser nogle steder i western.




Mvh Nanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 Godt initiativ
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 13:35

Søs og Line


Rigtig godt initiativ!





Mvh Nanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 14:10

Desværre forholder det sig sådan om der er penge md i hundsport, hestesport eller noget som helst andet så går der poltik i den. Man ønsker at markedsføre sig selv, sin sportsgren og ikke mindst være i stand til at trække publikum til således at sportsgrennn bliver vist i TV.


Der er penge i TV-reklamer og det er rigtig rigtig vigtigt i ridesport, hvor alt går op i materialer og hvor god en hest man har. Min far har en ikke klaphat forstand på heste, men han ved for gud noget om salg og marketing og hans holdning er, at det handler om at være bedst. Og det desværre sådan at den mest den hurtigste eller hesten, der slider længst vinder.


Det er desværre sådan, at man i den form for sport, som jeg inddirekte er del af indefra i form af, at min far har en del kontakter via en god arbejdskollega, der sidder i rideforbundets springudvalg og selv var aktiv som springrytter, at der er satans mange penge med i det @!#$.


Jeg ved del om en del af de ting, der foregår af de mere lyssky affærer og det er ikke sjældent, der tilnærmelsesvis foregår korruption i det miljø - jeg oplever det i hvert fald sådan. Der har bl.a. været nogle historier om nogle trænere der blev fyret efter nogle givne personer gav sin mening til kende - og den slags lyssky affærer.


Det betyder jo også, at der står temmelig mange penge på spil og mennesket er allehelleveds egoitisk på det punkt. Vi gør alt for egen vindings skyld når der er udsigt til berømmelse, godt omdømme og andre ting. Springer over hvor gæret er lavest og des lige. Det er nærmest uanset om der er tale om fx spring, dressur, reining eller arbejde fra jorden.


Jeg har set så sindssygt meget konflikt adfærd i min tid som hestetræner i videoer fra både dressurryttere, springryttere og andre trænere men ind i mellem møder jeg også folk, der er villige til at træne efter hestens præmisser og lave reel træning.

Det tager ufattelig lang tid at træne en hest til at arbejde fuldstændig konfliktfrit uden udstyr og uden nogen form for konktakt hvis man ikke samtidig vil tage al inntitiatv fra hesten. Jeg ufattelig perfektionistisk - jeg har snust en del til det arbejde og jeg går hver eneste gang tilbage 10 skridt og forfiner endnu mere. I mine øjne kan man uden problemer træne hesten til at gøre sådan - det er blot et spørgsmål om at eje en smule konsekvens i sin træning og jeg ser også frugten af det.


Jeg tror det samme gælder sig for westernryttere, når der går penge i skidtet så er folk overhovedt ikke tålmodige. Det kræver ufattelige mængder tid at træne en hest til at gå afslappet hvorned man rider den og for helt lette signaler uden man bruger en grad af tvang. Jeg har fundet ud af det kan lade sig gøre - min hest viser sig i hvert fald modtagelig for den form for træning, men det kræver også, at jeg træner i blæsevejr, regnvejr forbi alle mulige ting så hesten hele tiden er opmærksom på hvad jeg vil og ikke noget som helst andet.


Jeg tror det samme gør sig gældende for westernryttere. Der skal ufattelig mange træningstimer til at stopper helt let for blot en løftet hånd (og endda med en hånd - sådan rider jeg også til tider selv, så jeg ved udmærket godt hvor svært det er at lære hesten at reagere på de små signaler), men jeg ved også man med de rette redskaber kan opnås den lethed vi søger.


Men hvor mange har tålmodigheden til at bruge 3 måneder på at lære hesten at stoppe LET uanset hvad du byder den? Hvor mange har tålmodigheden til at lære at hesten uanset omgivelser er totalt rolig fordi der ingenting sker?

Det er det altså de færreste menneskesr der har. Derfor går der igen ego i mennesket. Det kræver en ufattelig tålmodighed at lære hesten de ting og den tålmodighed har man ikke.


Den eneste hurtigere vej er magt. Det betyder derfor, at vi må se i øjnene at det er hele holdningen som i både spring og dressur der skal ændres. Holdningen til at hesten skal være let på en soft og blød måde men ikke være light som Amanda Barton ville have sagt det.


Vi er nødt til at belønne softness frem for lightness. Man kan nemt opnå lightness men softness kræver at hest og rytter er i balance og rent faktisk samarbejder.


Mennesket er og bliver egoistisk - og nu røg jeg vidst ud på et sidespor... sorry




Carpe Diem - sieze the day:

"Gather thy rosebuds while ye may

Old times is stil flying

And the same flower that smiles today

tomorrow will be dying"


www.epona.tv

0
0
Svar på denne tråd
 
 lalala....
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 15:47

"Men først og sidst, fordi der ikke bliver dømt efter reglerne. Det er jo det samme der gælder for dressur, hvor fordringerne siger ét og der dømmes anderledes."


Jeps, og hvad kan man gøre ved det? Hvem går man egentlig til, og er det ikke lidt "kejserens nye klæder", at der er en, der skal sige noget OG vigtigst få "de andre med"?


Ridesport må da være at sammenligne med demokrati, eftersom at hvis ALLE er imod måden, der dyrkes konkurrencer på, kommer der ikke nogen til dem?? Og bliver der jo alt andet lige ændret på det, for at få tilhægnere!


Jeg har ellers gået og syntes, at den westernrytter, jeg har haft opstaldet hos, var meget hård, men det er da vand imod der der! Nej, det var selve træningen, han var hård med - heste, der står og ryster på benene efter et spin, jeg tør ikke kigge på deres led og sener.


Men han havde nu en rigtig god indstilling også, for selvom hesten blev kørt helt ud, fik de heste-massør på, og han var meget nervøs for om deres kroppe kunne holde til det. Og ikke noget med at ride dem ind i barrieren. Eller bruge stangbiddet voldsomt, faktisk brugte han tit bare vibrationer på tøjlen.


Alligevel havde han voldsomt mange præmier, så man behøver da åbenbart ikke bruge vold for at vinde!


The world is my paddock - Mira

0
0
Svar på denne tråd
 
 Brug for de kritiske medier
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 15:51

Personligt VED jeg ikke noget om korruption og lyssky affærer blandt VIP-erne i de nationale og internationale sportsforbund - men jeg TROR desværre at det, som HorsemanshipFan er inde på, kan være en del af grunden til, at det er så svært at få ændret på stewardernes adfærd på konkurrencebanerne.


Det betyder at der i allerhøjeste grad er brug for kritiske medier som Epona, selv om det kan være rigtig surt, når/hvis det er ens egen disciplin eller idoler, der er i skudlinjen.


Og det må meget gerne medføre, at de landsdækkende mdier også tager emnet "dyrevelfærd i konkurrencesporten" op. Planerne om rodeo i parken blev faktisk skrinlagt efter en kraftig og kritisk mediedækning. Så det kan lade sig gøre.


Kh NinaSt

0
0
Svar på denne tråd
 
 Et holdningsproblemh
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 17:22

Jeg ved desværre, at der ind i mellem foregår nogle lidt mere lyssky forretninger og nogle penge og sponsorer, der har fingrene temmelig langt nede i kagdåsen.


Min far kender altså arrangøren af et DK's største stævner hvert eneste år og han ved trods alt en del mere om den slags end vi gør.

Han har hamrende svært ved at skaffe sponsorer men ofte er det faktisk firmaer bag fx rytterne selv - fx ved jeg at der er nogle ponyforældre, der sponserer nogle af de større stævner og deres børn har nogle ponyer i en prisklasse hvor ingen dødelige kan være med, men altså når man sponserer noget af det børnene selv er en del af, så får man jo også automatisk en del indflydelse.


Og når der er så meget insider viden og den slags i de kredse, som jeg desværre har hørt rygter om med bl.a. fyringen af en ponytræner, hvor min fars kollega endte med at måtte tage med ponylandsholdet til stævne, fordi der var nogle ponyforældre hvis børn, der red på landsoldet, der brokkede sig over tingenes tilstand fordi deres barn nu pludsleig ikke var på landsholdet - hvem det var er lige meget her - men så bliver træneren pludselig fyret - så lyser det langt væk af en brance, der er suspekt, fyldt med korruption og alt muligt andet.


Og hvis det viser sig at være tilfældet så går der politik i tingene og når der går politik i ting, så har folk en mærkelig evne til at tænke på, hvem der blev berørt af noget først fremfor hvem der er en del af gamet.


Jeg synes også det er mærkeligt, at de store rytternavne som Helgstrand m.fl. altid rider til højere procenter end de andre. Det må også gøre sig gældend i en disciplin som reining, hvor det jo også er en dommmerbedømmelse der afgør placeringen, så er der bare så meget rådent i den sport.

Faktisk vil jeg gå så langt som at påstå, at stewards m.m. kan være direkte bange for de ryttere, der opfører sig kritisk. For det er jo ikke sikkert de bryder sig om hvad de ser. Jeg bryder mig heller ikke om 90% af den ridning, der foregår i ridehallerne i Danmmark, fordi folk er benhårde ved deres heste og derfor så er det nødvendigt at der blive gjort noget ved hele holdningen til heste.


OG hvis en steward så åbner mundne over for en eller anden, der måske lige irrettesætter en hest temmelig hårdt - for det kan jo ske at enhver rytter tager hårdere fat end hensigten var i den pågældende situation ja så synes jeg afgjort, at der er en chance for at den pågældende steward ikke er steward til det næste stævne igen?


Og så kan jeg da godt forstå, at man vælger at lukke øjnene for så finder de bare nogen, der har en anden tolerance grænse end den pågældende rytter.

Jeg kan da også godt finde på at kommentere hvis nogen mener det retfærdiggøres at slå en hest i hovedet i en given situation og det kan jeg så blive skudt i sænk over - i min verden kan et slag i hovedet aldrig nogensinde retfærdiggøres og så er man virkelig gået for langt og hesten har ikke lært den pågældende situation at kende på retfærdigvis.


Jeg har aldrig selv stået i en situation hvor det kan retfærdiggøres at slå en hest i hovedet - og jeg håber aldrig nogensinde jeg kommer til at stå overfor en hest der direkte angriber mig - for det er den eneste situation, hvor det i min verden kan retfærdiggøres


Men når folk har den grundlæggende holdning i hele ridesporten at det er i orden at begå et overgreb på et dyr, hvordan skal vi så NOGENSINDE få folk overbevist om at det der foregår på billederne ikke er okay?

Hvordan skal vi nogensinde få overbevist folk om at det ikke er okay?


Og hvordan skal man så overbevise folk om at hesten aldrig må bide sig selv i bringen? At hesten ikke må få en i røven når den stopper, fordi det fatter den ikke? At den ikke skal voldslås fordi den stopper på et spring?

At den ikke skal voldlæsses med træktove, kæder m.m? At den ikke skal flås i munden men signalerne skal indlæres?


Hvordan vender man en hel verdens mentalitet.

For det vender sig i mig når folk slår deres heste og bruger pisken som direkte afstraffelse - jeg håber aldrig nogensinde det kommr så vidt for mig selv at jeg nærmest bliver direkte angrebet og derfor er nødt til at flytte hesten.


Men alting kan jo ske. Vi har jo med et levende dyr at gøre men i mine øjne retfærdiggør det ikke straf men behovet for en reel indlæring og når folk ikke forstår at et indlært signal virker meget bedre end en straf hvis ellers signalet er indlært på en måde, der er fair overfor hesten - men det er der jo åbenbart rigtig mange mennesker der ikke mener.

Jeg møder hver eneste dag heste mennesker hvor jeg tænker mit, men intet siger, men hvor jeg tænker at situationen/konflikten kunne løses med en meget simpel indlæring af nogle helt basale ting som hesten tilsyneladende ikke forstår?


Hvis nogen har svaret så modtager jeg det gerne, for jeg kan ikke finde det nogen som helst steder.



Carpe Diem - sieze the day:

"Gather thy rosebuds while ye may

Old times is stil flying

And the same flower that smiles today

tomorrow will be dying"


www.epona.tv

0
0
Svar på denne tråd
 
 Epona Jette OSV.
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 17:39

Jeg er som sædvanlig meget enig med Jette Nimand.

Iøvrigt ved jeg følgende er korrekt:

I Europa, har jeg set at Iris' showheste, heller ikke kommer på fold. Og jeg har hørt at Oliver S's, heste heller ikke kommer på fold.

De eneste af oliver S´s heste der kommer ud, er dem der ikke showes. Har været der, har set det.

Kender folk der har haft heste i træning dér, og de kommer heller ikke ud. Argumentet er, at hvis de får en foldskade, så synes folk at de har smidt pengene ud til opstaldning og ikke fået valuta for pengene. Det kan jo godt se logikken i, men det kan en hest jo ikke.


Jeg synes det er super godt at Conny skal kommentere på noget af det her ifht Epona.

Selvom jeg synes det er fornuftigt at Epona tager emnet op, og belyser de kritisable og ulækre (jeg synes noget af det er ulækkert), så mangler jeg bare lige vinklen med "og sådan ser pæn western-ridning så ud".

Det kan da ikke være svært at støve en western rytter frem, som forsøgte at gøre tingene så pænt som muligt. Ikke fejlfrit, nej, men pænt!!!!

Det findes, jeg har selv set det, men det er måske ikke det man ser til de store stævner.


Jeg synes at vinklen ville have være meget mere interessant hvis EPONA havde sagt: "Se den store forskel på dem der vinder medaljerne og dem som ikke gør"

Jeg tror måske også at det ville give mere genlyd hos sponsorer og andre, hvis man viser alternativet - specielt hvis der er en stor bredde der tilkendegiver at de hellere så alternativet (F.eks kunne jeg finde på at tage ud og se prof stævner, hvis jeg slap for de sekvenser som EPona viser).






0
0
Svar på denne tråd
 
 HorsemanshipFan
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 17:55

Ja, du er en stakkels frustreret heste-fan. Og jeg kender udemærket din frustration. Det er ligesom at være op mod en hel verden.


Jeg har gået og pebet herhjemme i min egen stald; en venlig pensionær, har så i den anledning, foræret mig en ægte "syd-vest" (enaf de der store regn-hatte fiskerne brugte i gamle dage), som hun syntes jeg skal tage på, når jeg bevæger mig ud i heste-verdnen. Den dækker for AL udsyn og man kan kun se sine egne tæer.


Smart ikke sandt? -Husk at tage den omvendt på, så den lange skygge er foran


Spøg tilside:


Der er folk som prøver at gøre deres, for at fremme en anden form for ridning og der findes gode ting derude også. Check feks. dette link. Jeg syntes det ser ret positivt ud:


www.lighthandshorsemanship.com


May your belly never grumble,
May your heart never ache.
May your horse never stumble,
May your cinch never break.
0
0
Svar på denne tråd
 
 xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 18:18

Epona tv har lagt nyt matriale ud;


" " EPONA.tv har modtaget et "cease and desist-brev" fra VM-sølvvinder i reining, Craig Schmersals advokat. Her truer han med retsforfølgelse, hvis vi offentliggør video af Schmersal. Ifølge brevet krænker vi Schmersals ophavsret, men ophavsretten ejes ene og alene af EPONA.tv. I USA kendes den slags sager som et "SLAPP suit" - en søgsmål der skal chikanere modparten til tavshed. Som svar har vi postet dette på YouTube. "


Vil lade videoen tale for sig selv.


www.youtube.com/watch?v=en_90D5TOKA


We begin to live, the day we become
silent about things that matter.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 19:01

Saa Epona handler ilde idet de fremhaever den 'grimme' ridning? Hvorfor virker det saa fornaermende naar et medie bliver kritisk?


Hvorfor vil saa mange kun se det 'paene'? Hvis man vil lege struds kan man jo bare fortsaette med at laese Wendy (eller Ridehesten Hippologisk - det er hip som hap).


At der findes nydelig ridning ude i aeteren er skam sandt nok; desvaerre er det ikke normen, og naar det bliver direkte accepteret at dyrene mishandles i sportens tilsmudsede navn, saa synes jeg at et par friske oejne paa sagen er lige hvad der skal til.


Flere efterspoerger 'erfarne fagfolk' i Eponas reportage. Det er daelme soergeligt naar 'erfarne fagfolk' er blevet betegnelsen for personer der har set sig blinde paa faget og er blevet ufoelsomme overfor den grove behandling hestene udsaettes for.



Portrætter males efter foto:


luxmondy.daportfolio.com/gallery/ 201835



Cetereum auteum censeo Hyperflexionen esse delendam.

(efter Cato)



"Riding is - and remains - an education in Humanity."

0
0
Svar på denne tråd
 
 FØJ-.......
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 19:44

Hvor er det kedelig og grum ridning! Stakkels stakkels dyr!


Tine





RIP. Surprice - 13 juli 1990 - 29 juni 2010.

RIP. Ticco - 15 april 1991 - 29 juni 2010.

!Altid elsket, altid savnet!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Sådan EPONA!
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 21:19

Hvor er jeg glad for at Epona har filmet ved det stævne!!!


Tænk hvis det var gået upåagtet hen........som det er sket/sker ved alle stævner, stakkels stakkels heste, ØV!!


Jeg kan sgu godt forstå at den rytter ikke vil have det materiale ud i den store verden, fy for satan et svin!


Aldrig har jeg set så sammenkrøllede og kuede reiningheste


Men der skal også lyde et tak til alle jer, som rider jeres dejlige westernheste på den "rigtige" måde


Bedste ønsker
Fra
Lone


RIP Rødtop

0
0
Svar på denne tråd
 
 Som lovet..
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 21:20

tidligere på dagen, er her min indsigelse til FEI. Den er ikke sendt endnu, så kom gerne med kommentarer til eventuelle ændringer (også gerne til det sproglig, mit skriftlige engelske er en anelse rustent) .


In reaction to the content on the videos filmed by the independent Danish media Epona.tv, on FEI World Reining Finals in Bökeberg, Sweden. (as linked below).


epona.tv/dk/nyheder/vis/artikel/ leder/?tx_ttnews[backPid]=285


After watching the videos from this FEI event, I find it appalling that the FEI is allowing this kind of abusive training to take place at a FEI arrangement. In my view, and to a lot of other peoples opinion, those videos shows hard-handed, submissive and abusive riding. The horses ridden in the videos shows to my opinion, clear signs of total submission and learned helplessness.


These videos has been the subject of a very critical debate in one of the Danish equestrian web-media, more than 3000 people has read this debate so far, and there has been about 100 posts to this moment. Every one of the people posting, is dissociating themselves from the riding on the videos and found the content chocking, many of those people are reining and western riders themselves.


To my knowledge, the FEI has been informed about the videos. The reaction from the FEI has apparently been that they don't find anything offensive on the videos and won't take any action.


Quoting the FEI's own Code of conduct on training methods:

"Horses must only undergo training that matches their physical capabilities and level of maturity for their respective disciplines. They must not be subjected to any training methods which are abusive or cause fear or for which they have not been properly prepared."


I think that the FEI is violating their standards by ignoring the response towards the training filmed by Epona.tv. As the leading international equestrian organization, I think it is the FEI's responsibility to set the standards of all equestrian competitions, in the show arena as well as in the pre-show training.


I would like to hear the FEI's opinion, on how the training methods shown on the videos are ok and within the FEI standards?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Fy for..... ja !!!
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 21:35

EPONA´s senest oploadede video...fy for fanden... "Moment min bare r.." Hvem ser dog op til den slags ridning... Desværre er det den slags gudeforbilleder nogle ser op til...han er jo amerikaner, og det er westernridning, så vi danskere sukker og klapper i vores små hender i begejstring for hvor lydig og smidig hesten er, og hvor langt den kan slide... Men heldigvis ikke alle.. Fy for den da. Hvor mange westernryttere med mange års erfaring skal tage afstand før det er ekspertudsagn, spørger jeg bare. Her er flere western/reining mennesker i denne tråd som stiler sig kritiske og tager afstand.. Også jeg. Hvis jeg tog det svin i at ride min hest sådan, havde jeg personligt pillet ham ned... amerikaner eller ej.

Jo her er også meget grimme ting i western, her er også pengeindflydelse og storhedsvanvid, intriger og meget skidt.. Alt er ikke så lyserødt. Men heldigvis er her også masser af dejlige mennesker og pæn og ordentlig ridning og træning...

Det klip med amerikaneren er svineri,..intet mindre. Hesten er opdraget , rigtig velopdraget endda. Den ved nemlig hvad der sker ved et enkelt forkert nik... Sporesuppe eller kæbeknuser...vælg selv.. Arrrg surt og øv at dette også skulle nå reiningens verden, men det var vel et spørgsmål om tid...


When you are talking behind my back, you are at the same time in the best position to kiss my ass :))


Rather a fuck, than a fake

0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 21:45

Fy for sa...


Alle billeder og videoer er grumme.


Men den sidste... Der viser mennesket sit sande onde jeg.


Fæl fæl video. Fik ondt i maven.


Epona




Nu med Ferraridyret




Dans i fred: Dancedyret 09-02-10

0
0
Svar på denne tråd
 
 xxxxxxxxxxxxxxxxxx
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 21:48

Har prøvet at poste videoerne på en amerikansk side. De mener det er helt iorden og der intet er galt i det. Herre gud at man hakker lidt i bidet, herre gud at hesten bliver redet halvt ind i barrieren - det er helt iorden, bare den ikke rammer. Gør den, så er det bare uheldigt.


Prøvede også at poste Eponas andre videoer ( warming up or breaking down ) og det er også helt iorden. Intet galt der.


Til de nysgerrige;

www.horseforum.com/horse-training/ these-traning-methods-okay-87444/


We begin to live, the day we become
silent about things that matter.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Onceuponatime...
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 21:57

til dig.


Endnu engang kan det vist bare bekræftes at amerikanernes intelligens er under gennemsnitlig .

0
0
Svar på denne tråd
 
 Som du siger
Forfatter: 
Dato:  25-05-2011 23:58

Tråden skaulle ikke handle om quarteravl.


"De reinere som fandtes for 20 år siden, var jo ikke nær så top-tunede, som dem vi ser idag. Jvf. linket til Hollywood Dun It. Der er virkelig sket en besynderlig udvikling."

Det er altså bare ikke rigtigt!

Craig Johnson satte en trend i nogle få år og blev kaldt "Oh så correct", fordi han holdt sig på det korrekte og scorede på det sikre uden risiko. Tim McQuay følger bare trenden fra dengang.

Den stil du ser i dag refererer meget til Bill Horn. Har forsøgt at finde videoer med ham fra dengang, men det lykkedes ikke.
Sidst i 80èrne blev der både redet stærkt på cirkler, i run downs og i spins. Og hestene var toptunede.

Det var ikke alle dengang der samlede på deres heste, men sådan en reiner fra dengang, var temmelig elektrisk.

Nå tilbage til basics, så må pleasure hestene og den der kvabso af en halterhoppe du har fundet vente til en anden gang.
Sådan ser de godt nok ikke ud nu om stunder.

MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg er gang på gang
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 00:44

blevet udlagt som jeg sympatiserer med hvad der sker på de videoer.
Jeg har egentlig ikke givet min mening til kende som sådan, men blot været utilfreds med de unøjagtigheder der fremkommer og det som jeg opfatter som manipulationer.

Derfor poster jeg lige mit svar til "Perlen" fra westernsiden, hvor min mening fremgår.


"

Eller øges vores personlige tolerance for hvornår noget er mishandling, når vi ved mere om tingene ?

Eller ved "vi" bare ikke nok når "vi peger fingre"?"

Her mener jeg du rammer noget virkelig essentielt!


For ofte er det sådan, at det uerfarne øje ikke ved hvad der skal til for at korrigere en given fejl hesten laver, ligesåvel som det uerfarne øje ikke registrerer selve fejlen.

Derfor forekommer korrektionen ofte uretfærdig og uretmæssig hård.

Jo der er faktisk et par heste der stikker af, men de erfarne ryttere griber dem og der bliver gået hårdt til dem.
Her kan så diskuteres om hestene overhovedet bør være der.

Der er ting på de videoer som forekommer grumme, men der er også ting, som ser værre ud end de er.

Lad det så være sagt at en af de tøjleteknikker der bruges: "Tucking",(der løftes hårdt i tøjlen) bestemt har nået et niveau, som jeg længe har harceleret over. Det er ulideligt at se på og unødvendigt. Det er endnu mere ulideligt at se på, når uerfarne folk kommer fra clinics med udenlandske trænere, at se dem sidde og hakke i hestene i tide og utide, med correctionbid i munden på hestene, som de ikke er "redet ind" i. For var de "redet ind", ville "tuckingen" være overflødig. Og rytteren aner tilsyneladende intet om hvornår der skal tages, eller hvorfor.

Jeg tror egentlig ikke at reiningen er blevet dårligere behandlet på Epona end andre discipliner. Har fået tilsendt nogle links i dag fra Julie Taylor, der har skrevet optakten (lederen)

Julie var blandt andet med på Anti rodeoholdet og gjorde en brav indsats. Jeg kan godt forstå at hun finder det mærkværdigt at man rider en hest ind i væggen. Det synes jeg også!
Men jeg bryder mig stadigværk ikke om tonen i den leder fordi den forvrænger tingene, leder eller ej og det harcelerer jeg over fra starten.
Jeg skal erkende at jeg først senere så videoerne efter at have talt med Julie, hvor hun opfordrede mig til at logge ind, Jeg ofrede så de 60 kr og brugte en aften på at se dem.

Og jeg gentager: De billeder der er lagt ud som stillbilleder er de værste momenter, men selvfølgelig er de der.

Jeg har i øvrigt kommenteret lederen (på opfordring)med nogle faglige ting omkring reining. Man kan jo logge ind og kigge, hvis man vil.


MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Conny.
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 01:34

Uagtet om det er et trænet øje eller ej der ser disse videoer og billeder, så er hakken med sporer, stå i bøjlerne mens der hives/rykkes hårdt i tøjlen hvor der sidder et stangbid for enden af dem osv osv. ikke i orden.


Uagtet om lederen er skrevet i en tone du ikke bryder dig om, retfærdiggør det ikke denne form for ridning.


Uagtet at stillbillederne er de værste momenter, så er de sket. Og med fuld overlæg fra rytterens side af!


Hvis disse eller lign. metoder er nødvendige for at opnå ønsket resultat, så er øvelser/kravene blevet for krævene. Hvis vi forlanger mere af vores heste, end vi kan få ud af dem med de gode metoder, så er vi gået for langt i vores higen efter at blive den bedste/vise havd vi kan.


Der er intet der i min verden kan retfærdiggøre Tucking. Kan hesten ikke rides/indlæres uden denne metode, så er rytteren enten ikke dygtig nok eller også bedes hesten om noget, den ikke kan levere!


Uagtet om vi befinder os hos begynderen eller hos den topprofessionelle er en sådan behandling af hesten under ingen omstændigheder i orden!




Nu med Ferraridyret




Dans i fred: Dancedyret 09-02-10

0
0
Svar på denne tråd
 
 Dancer!
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 06:18

Jeg udtrykker mig åbenbart ikke klart nok.
Men er åbenbart den eneste der forstår hvad der sker.
Scmersal rejser sig ikke i bøjlerne fordi han vil tage hårdere fat. Han bliver kastet ud af sadlen fordi hesten standser på to stive forben. Han har så balance nok til at korrigere imens.
Derfor ser det råddent ud alligevel.

Tucking er en metode der on and off er benyttet siden slut 80`erne. Det har aldrig set så voldsomt ud som nu.
Når jeg siger at jeg har harceleret over måden det bliver brugt på nu, i meget lang tid, så er det ikke afstandstagen nok til dig?
Så må jeg nok fortælle at når jeg harcelerer, er der ellers ikke nogen der er i tvivl om hvad jeg mener.


Regelbogsmæssigt, er kravene ikke blevet for store, men konkurrencen og forbedringen af præstationerne i showringen, har skærpet krav og metoder.

At folk vil vinde, det vil de i al konkurrencesport og vi ser overalt, hvordan folk og fæ presses til det yderste og sådan har det altid været siden mennesket begyndte at bruge tommelfingeren til andet end at klatre med.

Diskussioner om hvorvidt heste og andre dyr overhovedet skal bruges i konkurrenceøjemed ligger selvfølgelig forude, man skal også bare huske at samme konkurrencer op gennem tiden har tjent som avlsudvælgelseskriterier i årtusinder.
Man skal også huske, at for mange dyrs vedkommende er det den eneste årsag til deres eksistens.

Du behøver ikke at fortælle mig igen at det ikke retfærdiggør dårlige metoder og jeg prøver stadig ikke at retfærdiggøre dem, jeg forholder mig bare rimeligt objektivt til sagen og mener ikke der er noget i vejen med at angribe de dårlige metoder.
Det er måden det bliver gjort på, der nager mig fordi, der ligger uendeligt mange insinuationer i teksten.


MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Enig.......
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 07:17

Jeg er fuldt ud enig med Lone og Dancer


Desværre findes det også til mange shows her i europa.


Reining har altid været min favorit diciplin, men efter at ha´ set så meget svinsk ridning til mange stævner i flere år, har jeg valgt ikke at kikke på denne diciplin længere

Det er simpelthen forfærdeligt at se på ! !


Jette Dawson

0
0
Svar på denne tråd
 
 Line1982
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 09:19

"Endnu engang kan det vist bare bekræftes at amerikanernes intelligens er under gennemsnitlig ."


Den udtalelse kaldes stereotyping på godt amerikansk. Der findes 307 mio. amerikanere, måske burde man være mere nuanceret?



Med venlig hilsen
Mette

0
0
Svar på denne tråd
 
 Kan tilslutte mig navnesøster
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 09:19

jeg har det sådan med reining efter alt det her er kommet frem , at jeg ikke kan la`være med at tænke " hvordan er den blevet redet i opvarmningen " så hvis jeg ser reining fremover , vil jeg nok kigge mere ud i opvarmningen , for hvis det ikke er så pænt , tænker jeg skridtet videre " hvordan bliver den redet til hverdag "


men jeg er jo også kun en glad amatør , der ikke starter særlig mange stævner , men forhåbentlig har en hest der er tilpas og holder mange år



Forøvrigt er det beundringsværdigt at folk vil skrive til FEI , ved bare ikke hvor meget de tager sig af det







MvH Jette Hansen & Rockie






0
0
Svar på denne tråd
 
 store sorte »Gaia«
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 09:36

Sorry, min kommentar var nok lidt farvet af mine generelle anti-amerikanske holdninger, og manglende facination af den alt-dominerende stormagt...Den smuttede sgu lige .

0
0
Svar på denne tråd
 
 Amerikanernes holdning
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 09:43

CHOKERER MIG!


De siger det er "slobby training"!? Det er for dælen da et internationalt stævne med heste og ryttere i verdensklasse? Det er bare IKKE okay at se dårlig træning på det niveau!!! uanset hvilken ridedisciplin det så er... Jeg kunne ikek holde ud at se videoerne færdigt... Og fencing er for øget kontrol? Helt ærligt når man starter på det niveau har man da forhåbenligt kontrol over sin hest hjemmefra...


EJ, "slobby training" er noget man kun skal se ude til det lokale stævner og det skulle gerne kunne ses på dommernes bedømmelser af rytterne - det skal bare ikke ses på internationalt niveau! Der bør stilles HØJERE krav til de store stjerneryttere i forhold til, hvad man synes er mishandling, end til nogle andre - de burde vide bedre!


GRRR... jeg raser lige ud her - kunne simpelthen ikke overskue at skrive det til amerikanerne, da jeg ikke ville kunne holde det kort og ikke har tid til at skrive et langt indlæg på engelsk...


Sagde Johanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 Reining
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 10:05

Det er nogle væmmelige billeder og i min optik fuldstændigt uacceptabelt.


Har læst en del af de kommentarer, der er blevet skrevet til den video, der er lagt på youtube. Mange synes det er helt ok, det er "skoling" af hesten og i øvrigt må rytterne jo gøre det, der kræves for at være med på topplan.


Den holdning ses jo også desværre i fx dressur og springning, og jeg vil gerne citere CMN: "Diskussioner om hvorvidt heste og andre dyr overhovedet skal bruges i konkurrenceøjemed ligger selvfølgelig forude".


Det er helt sikkert der, ridesporten er ved at være henne - i mine øjne. Ved at mange er uenige, men jeg kan simpelthen ikke se hvordan menneskelige konkurrenceambitioner kan retfærdiggøre en så rå, smertefuld og stressende behandling af dyr.


Uden konkurrencer er der måske færre der vil have hest, måske bliver det sværere at udvælge avlsmateriale, nogle trænere vil miste penge etc. - og kald mig gerne heste-hippie - men det synes jeg er en helt OK pris at betale for anstændig behandling af vores smukke dyr.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg har endelig
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 10:33

fået set den video der ligger på Youtube. Resten kan jeg ikke se da jeg ikke abbonnerer på Epona.


Jeg må sige at der er et par grimme sekvenser hvor hestene bliver hevet godt og grundigt i.

Feks en rytter der står op i bøjlerne og lægger mest muligt af sin vægt i tøjlerne. Det er meget forkert ridning.

Jeg så en del tilfælde af samme ridestil i TV fra ridebanespringningen i Bernstorffparken i weekenden.

Her kunne hestene så ikke åbne munden pga næsebånd.


Der er også et helt almindeligt tilfælde af fencing som ser ganske fint ud.


Så er der en palomino der spinner...en del gange.

Den sekvens der vises i videoen har jeg ingen problemer med. Det foregår nydeligt og i et jævnt tempo som er ganske komfortabelt for hesten (den har en pæn form på sit spin, er i balance og kan med garanti spinne dobbelt så hurtigt) og rytteren arbejder tydeligvis med at hesten ikke stiller sig helt nok til indersiden i spinnet.

Ja den puster bagefter men den er ikke svimmel og ser ikke kuet ud men koncentreret.

Hun tager lidt hårdt i den et par gange. Måske til den hårde side men der er et stykke til abuse.

Det er ikke hygge-musse. Det er en topatlet til verdensmesterskaberne. Man varmer ikke op i hyggetrav alene. Det er nu eller aldrig. Det gør det ikke ok at mishandle hesten men det er ok at ride sin chance.

Hvis nogen af os andre kom til VM ville vi også ride vores chance. Der er nerver på.

Den spinningsekvens kan ikke bringe mit @!#$ i kog som enestående videostrimmel. Fortsætter hun videre i lang tid er det for meget...men det kan man jo ikke se om hun gør.


Jeg har set danske (og udenlandske) trænere og amatørryttere der forsøger at efterligne de topprofessionelles (for hårde) metoder og der er vi sommetider ude i noget der er meget værre nemlig frustration der går ud over hesten og folk der sidder og hugger hesten gentagne gange i munden eller fencer i en fart de ikke har styr på for at ligne dem på videoerne....uden at vide hvorfor de gør som de gør. Og det er uden at der er et VM og mange penge og en forventningsfuld kunde som baggrund.


Så min samlede konklusion er at der vises nogen ting som der burde være grebet ind overfor fordi det er for hård ridning.

Uanset målet, navnet, pengene osv.

Der vises også ganske almindelig seriøs opvarmning til et stort vigtigt show for betalte professionelle.

Jeg ser ikke svineri fra den ene ende til den anden.

Igen er det udelukkende den ene video på Youtube jeg har set.


Vi skal klart rydde op i hele ridesporten på dette område ved at stille krav til os selv først og fremmest men også til vores trænere og showofficials.

Men vi skal heller ikke gå i den grøft hvor ingen hest må bestille noget og alt hvad vi ikke umiddelbart forstår er forkert. Jeg har en ridehest (reiner) der går på fold lige nu pga min manglende tid og han kommer stadig jævnligt forventningsfuldt hen til hegnet om jeg ikke snart kommer med sadel og bid og 4 sko så vi kan komme ud og lave noget.


Så jeg er måske en af de få der er en lille smule ambivalent.


Mvh Tina


Quality doesn't cost - it pays !


Lejlighedsvis gode Quarter Horses til salg.


http://www.alby-horses.com/


0
0
Svar på denne tråd
 
 Det blind øje
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 10:35

"For ofte er det sådan, at det uerfarne øje ikke ved hvad der skal til for at korrigere en given fejl hesten laver, ligesåvel som det uerfarne øje ikke registrerer selve fejlen.

Derfor forekommer korrektionen ofte uretfærdig og uretmæssig hård."


Der er vel nok en skam, at det erfarne øje, øjensynlig i sin fokuserethed på registrering af fejl og korrigering af samme, får blinde pletter, der hvor hestens almenbefindelses, burde kunne ses.


Det jeg citerer Conny for ovenover, er det samme man hører all-over, når der kritiseres for uetiske træningsmetoder, i forbindelse med heste-konkurrencesport.


Det er specielt en skam, når det gælder reining og udøvere af denne disciplin, på højere plan. Rigtig mange top-elite-ryttere, startede et andet sted, nemlig med en god fornemmelse for sund horsemanship. Langsomt opstår de blinde pletter.


Mange dressur- og spring-ryttere, har ikke været så heldige at have haft en god horsemanship-indfaldsvinkel til deres sport. Det refærdiggør selvfølgelig ikke ders blinde pletter i forbindelse med de uetiske træningsmetoder.


-Det er bare en ekstra skam, når reining-rytter, der som udgangspunkt ofte har (haft) dybere kendskab og indsigt i hestens psyke, vælger at træne uden hensyn til den del af deres viden.


Mange reiningryttere, der nu om dage træner deres heste på den måde vi ser i videoerne, er de samme mennesker, der for 10 år siden, harcelerede over den måde man rider engelskridning på. Næsebånd, tøjlekontakt, overkontrolerede robot-heste, blev kraftigt kritiseret.


Hvor er det igen en skam, at mennesker der én gang har lært sig noget dybt og vigtigt om hestene, vælger at glemme det, til fordel for konkurrence-resultater.


May your belly never grumble,
May your heart never ache.
May your horse never stumble,
May your cinch never break.
0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 10:41

"Der er vel nok en skam, at det erfarne øje, øjensynlig i sin fokuserethed på registrering af fejl og korrigering af samme, får blinde pletter, der hvor hestens almenbefindelses, burde kunne ses."


jettenimand



Er det ikke underligt at 'de erfarne fagfolk' kan saette et ord paa den 'teknik' der benyttes og, voila, saa er det helt OK?


Jeg forstaar ikke hvorfor grov ridning er helt acceptabel blot man ved at det kaldes 'fencing' etc. Er dette ikke netop illustrativt af jettenimands kommentar?


Portrætter males efter foto:


luxmondy.daportfolio.com/gallery/ 201835



Cetereum auteum censeo Hyperflexionen esse delendam.

(efter Cato)



"Riding is - and remains - an education in Humanity."

0
0
Svar på denne tråd
 
 TinaStormy
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 12:08

Der ligger endnu en video på Youtube www.youtube.com/watch?v=en_90D5TOKA



Er du også ambivalent overfor, hvad denne hest bydes?







De venligste hilsner Louise


*****

- .."In the country of the blind stewards, the one-eyed trainer is king"...

9th February 2010, Astrid Appels, Eurodressage

0
0
Svar på denne tråd
 
 videoen
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 12:51

-I første uklippede sekvens, der varer knap 1 minut, udføres grov tøjlekorrektion, ikke mindre end 20 gange.


-Nej det er ikke en hest der er løbet løbsk....


May your belly never grumble,
May your heart never ache.
May your horse never stumble,
May your cinch never break.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Puha........
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 13:07

Det er sgu en svær sag at diskutere, der er dybe umiddelbare følelser, penge, prestige,ambitioner og mange andre "tungtvejende" baggrunde for alle øjne som kigger.


For mig er det nemt, jeg kommer med mine dybe umiddelbare følelser, uden at have en kæft forstand på reining .... den slags ridt burde forbydes!


Jeg har set masse "gamle" reiningklip, og har aldrig haft en følelse af at hestene led overlast (jo, måske ved nogle slidingstops)......ofte tværtimod har hestene virket til at være " glade" på banen!

Ikke i et af alle de "gamle" klip jeg har set, er der slidingstop i nærheden af en barriere......er banen i Bøkebjerg for kort, eller rider/slider de længere i dag?


Nå, never mind, orker ikke at skrive alle de tanker der er i mit hoved, men vil lige gøre opmærksom på at der 1.46 inde i videoen, er et slidestop i baggrunden som i mine øjne er kvalmende Hvis jeg var hest ville jeg sgu blive skrækslagen over min rytter


Vedrørende slidingstops, er der en del som argumenterer "for" det, ved at nævne at hestene også slider på fold og i ren leg.

Det er helt korrekt, har selv set det mange gange, og det er et herligt og imponerende syn!


Men glem ikke at hesten SELV vælger hvilket nano sekund den skal klodse bremserne. Ingen skal bilde mig ind at et menneske kan lære hvornår det nano sekund opstår, hvor hesten er i 100% balance og harmoni til "stoppet"


Nok for nu, grumme god hygge til jer alle og i særdeleshed til jeres heste





Bedste ønsker
Fra
Lone


RIP Rødtop

0
0
Svar på denne tråd
 
 Efter min mening
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 14:30

er det et spørgsmål om tid inden ridesporten inden for alle dicipliner skyder sig selv i foden. Når folk som ikke har kendskab til ridesporten og alle de udtryk fagfolk bruger for at forklare(forsvare) de overgreb man anvender i konkurrencens hellige mål, finder ud af hvad der foregår, vil der opstå et ramaskrig som vil skræmme alle ordentlige ryttere med fokus på hestevelfærd væk fra ridesporten.

Forstil dig en almindelig ikke hestemenneske ser disse klip og ser med almindelige øjne på det. Vil de ikke kalde det dyremishandling?? Det er jeg ret sikker på de vil...


Det har altid været kendt at det er på opvarmningsbanerne det "sjove" sker. Sponsorerne skal nok med tiden finde ud af effekten jo mere dokumentation der kommer fra banerne.



Ejendom tæt på ridehaller, skole, natur og 6 tdr. land sælges.

0
0
Svar på denne tråd
 
 nano sekund
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 15:12

Lones, nu har jeg under forum western skrevet min mening og mange tanker (nogle af dem) og hvis det gælder om hele tiden at finde hestens nano sekund omkring sliding stop, svare det til også at skulle gøre det inden for spring( uanset højde) og al anden omgang med heste.

Ekstremisme af en hver art er Ikke sundt, hverken til den ene eller anden side.

Personligt synes jeg det er noget svinerri, det der er foregået og ønsker det stoppet, men at begynde at sige at alle sliding stops er mishandling er vist i overkanten.


Jeg ønsker ikke at løbe skrigende væk fra min hobby, bare fordi 10 % ødelægger det for alle andre, for så har idioterne jo vundet og bevist at man kun kan ride, hvis man er et svin. Og det nægter jeg altså at tro på.


Mvh Helene

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar fra FEI
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 15:19

Hermed svar på min klage til FEI:


Dear Line,

Thank you very much for contacting us.
In response to your comment, we would like to let you know that the FEI is constantly reviewing and amending the rules for all its disciplines to ensure that horse welfare is maintained.
Three working groups were set up in January of this year to conduct a full review of the discipline of Reining which will address all aspects of the sport, including rules and veterinary issues.
The working groups have already reviewed the Reining rules and regulations, the competition format and educational standards for all FEI officials within the discipline and will be giving their recommendations to the Reining Committee shortly. Also included in the review process are new Stewards' guidelines and details of permitted training practices.
Representatives from FEI HQ spoke to the Chief Steward in Bökebergs Gård and were assured that all practice sessions were fully monitored, that each training session was timed and that all practices were within the rules that are currently in place. However, a preliminary report from the Chief Steward has been received by the FEI which records that a number of verbal warnings were issued to riders about their training methods during the practice session.
As part of the review process that was initiated in January, footage from the FEI World Reining Final and the resulting debate will be included in the file that will be submitted to the Reining Committee for inclusion in the review process.
The new FEI Reining rules and regulations will be voted on at the 2011 General Assembly in November for implementation on 1 January 2012.
As the international governing body for equestrian sport, the FEI condemns all training methods and practices that are contrary to horse welfare.
Thank you for your interest.
Kind regards,
FEI Communications


Spændende hvad der så bliver stemt om den 1. januar...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nyt spørgsmål :)
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 17:08

Her et klip, hvor jeg vil illustrere, at jeg altid har set slidingstops (de gamle reiningklip), hvor det udløste jubel når hesten kunne holde gang i slidet ved at "trave" med forbenene. (samt en hest som ikke bliver krøllet helt sammen)


Hvad der er foregået på opvarmn.banen ved jeg ikke, men tror ikke det er så slemt som Epona har vist

www.youtube.com/watch?v=yllHyiFyju0


Bare fokuser hvordan hesten kan "trave" sig væk, fra baghove som ellers vil komme med fuld knald op i forbenene. ( Det er et lynfundet klip, så det er langt fra den gode reining i 1991)


Jeg giver Conny ret i at Craig bliver slynget op af sadlen, på grund at stive forben.......men spørger mig selv om det ikke lige præcis er en pilotfejl af de værste, idet hesten ikke får en chance for at trave sig ud af slidestoppet, for der er en mur lige foran den.....det er sgu da unfair Netop af samme grund er baghovene ved at knalde op i forbenene, det duer bare ikke!


Men summa sumarum, de fleste er enige om at den slags ridning er uacceptabel, men hvad kan der gøres ved det?


Epona har virkelig gjort et godt stykke arbejde, og jeg var SÅ glad da de smed videoen på youtube Jeg vil ikke fokusere så meget på rytteren, mere på de ringstewards, der skal varetage hestens tarv. Giv dem god løn, og kan der fanges en "længere" sekvens med regelstridig ridning, og der ikke bliver grebet ind, så er det fyring!


Rytterne skal starte med at få et gult kort, men næste gang falder det røde, og det udløser 2 år karantæne fra konkurrencer


Snax




Bedste ønsker
Fra
Lone


RIP Rødtop

0
0
Svar på denne tråd
 
 Brodne kar
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 17:52

er der alle steder. Jeg var under SPIN in SPRING stævnet i Sønderborg i påsken vidne til en meget hård træning. Dvs i starten tænkte jeg, at sådan var det nok at være westernrytter.. hvad ved en amatør dressurrytter også om det.. Men en af de danske deltager trak sin hest på banen 22.15 om aftenen, og 23.45 var han stadig ikke færdig med at øve bla. sliding stop. På et tidspunkt spøger jeg nogle western ryttere, om det der var normal træning for en western hest, men de svarede, at det som vi var vidne til var ekstremt... Men de gjorde intet ved det. Den stakkels hest blev høvlet igennem, den var skumsvedt og hver gang man troede at nu fik den fred så blev den lige presset lidt mere endnu. Dagen efter spurgte jeg arrangøren om det var i orden og kommentaren var, at det var det ikke, men at man også havde problemer med pågældende rytter. Ikke desto mindre var han dog til start... Bagefter fortrød jeg sku mange gange, at jeg ikke råbte op den aften, i starten var det pga. uvidenhed og senere var det nok mest målløshed over, at den flok westernryttere ikke selv greb ind.



;-) Bianca



Nu med guldmedaljehoppen Holballes Deeba :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 et spørgsmål
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 18:09

Først min mening om videoerne fra Epona, så synes jeg det er direkte ækelt at se på!


Det der slår mig, er at Craig udtaler flg. "Dette er en sport, hvor man bruger dyr. De bliver passet og fodret bedre end de fleste mennesker. Jeg elsker mine heste, og gør mig ekstremt umage for at sikre at de får en lang karriere. Hvis man kender mit træningsprogram, og studerer min baggrund, ved man, at ingen andre har heste, der er så sunde, og holder så længe som mine. Jeg red på en hingst ved WEG, som var 14 år gammel."


Jeg synes jo ikke at 14 år lyder som nogen alder, og har da hørt om internationale top-dressur-heste der har været langt ældre end 14 år og stadig har haft en flot karriere (og jeps, der findes også ganske forfærdelig ridning af top-dressur-hestene).


Men er det normalt at 14 år er meget gammelt for en top reiner?


MVH Trine


Un cruzado con genio y corazon

En krydsning med hjerte og karakter


www.bricksite.com/romero


Med "spøgelser" på marken :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 14 år....
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 18:25

Hejsa..


Ja 14 år er faktisk en høj alder for en reiner/show hest. Især når det er en hingst der sikkert er gået i avlen også.


Du må tænke på at hestene i USA bliver gjort klar til futurityet for 3-4 års hest og igen til derbyet for 5-6-7 års heste. Dvs når en top reiner er ca 8 år gammel vil den have været top show hest i 5 år.

Hvis den som hingst/hoppe har vist det rigtig godt her, vil den gå i avlen. Vallaker vil somregel forsætte og enten blive en youth eller amatør hest.


Sari


Som følger spændt med i denne debat da jeg selv var over og se FEI finalen.


Charlies White Iron APHA
Vinder af Americanday quarter race på Jägersro 2010
Og bedste tid, 17 sek på 300m.

www.youtube.com/watch?v=ykJp1S2dCKQ



Nu også med


Zippo Glory Bar AQHA

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lones, tak
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 18:51

for et link, til et smukt ridt.


Den scorede 215.


Det er så præcis 10 år siden, man kunne ride sådan, og være med fremme.


May your belly never grumble,
May your heart never ache.
May your horse never stumble,
May your cinch never break.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Faldt over det her på youtube
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 19:32






MvH Jette Hansen & Rockie






0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 20:47

Jette nimand, det passer alt så ikke det med 215. For 10 år siden red bla. Dell Hendricks score på langt over 222 og op mod 230. Det var pointene blandt toppen af poppen dengang.


Jeg har tilgengæld godt lagt mærke til at hovedplaceringen var lidt mere naturlig for 10 år siden end nu, men jeg synes også flere heste avles med lavere hoved føring?


Nå men denne grimme ridning skal altså stoppe og jeg håber det starter nu.


Mvh Helene

0
0
Svar på denne tråd
 
 perlen
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 22:18

Under videoen er en kommentar, der beretter, at denne hest var 1 point fra at gå i finalen til NRHA futurytiet i 1991.


-Måske er man ikke toppen af poppen, men man er da pænt med, eller hvad?


I øvrigt tror jeg ikke man har nået at avle dem med lavere hovedføring, på kun 10 år. Det kan vel blive max. 2 generationer?


Jeg tror på, at de rides til lavere hovdføring, end man før i tiden har turde drømme om at gøre.


Men du har nok ret i, at man fokuserer på at avle mod bygning der kan få heste til i endnu højere grad til at udføre de øvelser i mere ekstrem grad, end tidligere.


Præcis som man f.eks ser DV'ere der kan heile, så det blæser om ørerne på dem, eller Islændere med forbensløft i tölten i ekstrem grad, eller Frisere der må gå med sparkeplader på maven, for ikke at skade sig selv...


Det er ikke spor anderledes med Quartere end med nogen anden race, der forfines for at kunne imødegå de krav, vi mennesker måtte stille til dem, i konkurrence-øjemed.



May your belly never grumble,
May your heart never ache.
May your horse never stumble,
May your cinch never break.
0
0
Svar på denne tråd
 
 10 år galt på den
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 22:48

Jeg bliver altså nødt til at pippe op om, at 1991 var for 20 år siden - ikke 10 år :-)




The value of the art of riding should be measured at the scale of harmony and not at the scale of difficulty of an exercise.

Xenophon

0
0
Svar på denne tråd
 
 hahahahaha
Forfatter: 
Dato:  26-05-2011 23:14

Jeg er øjensynlig så følelsesmæssigt engageret i denne debat, så der går kludder i flere ting:


Jeg skrev også 90 grader, i måden på at stoppe på, da jeg mente 45, og DM ang. pleasure da, jeg mente WM.


-Pu-ha, godt der ikke er så mange der læser nært...


Tak for korrigering


May your belly never grumble,
May your heart never ache.
May your horse never stumble,
May your cinch never break.
0
0
Svar på denne tråd
 
 skrive endelig
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 00:06

Skidt pyt - fortsæt endelig med dine gode indlæg :-) Så står vi i baggrunden og griber ind, når 20 bliver til 10 :-)



The value of the art of riding should be measured at the scale of harmony and not at the scale of difficulty of an exercise.

Xenophon

0
0
Svar på denne tråd
 
 Må det være mig tilladt - Lones
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 00:41

at illustrere:

Først i 90èrne havde min søster en hoppe, som jeg tog en del ud og lavede opvisninger på.

Nogen gange når vi kom frem havde folk regnet med at vi kunne ride på f.eks en fodboldbane.

Der kan ikke slides på sådan en, men jeg fik dem ofte til at lægge et lag sand ud i en stribe på 1x10 m.


Det første stop satte jeg ca 10 cm inden for sandet og jeg er aldrig kommet udenfor.

Når jeg skal lære heste at slide langt, sætter jeg dem oveni deres eget spor, flere på hinanden flg gange og derved slider de længere og længere, fodi der ikke er modstand fra underlaget.

Så jo du kan tro man kan sætte hesten i det nanosekund, der er det rigtige.

MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Selvfølgelig Conny :)
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 08:39

Svar endeligt


Jeg er ikke et sekund i tvivl om at du virkelig ved hvad du taler om, så uden bl.a. dine input ville tråden ende i fordømmelse uden "modspil".......og det er som jeg skrev, utrolig nemt at være fordømmende.


Det jeg mener med "nanosekund" er, at det er kun hesten som selv kan vide det.........f.eks. hvis nu jeg skal springe over en stor vandput, og du skal "føre" mig med et let tag i min trøje. Du kan studere min benstilling og krop, mærke muskelspændinger, anspring osv osv. Men jeg tror ikke du vil kunne blive så dygtig til at føre mig, som hvis jeg sprang over vandpytten af mig selv ( heste der selv slider på fold), det er dét nanosekund jeg mener, og det er kun hesten selv som kan mærke det. Håber at du kan fange mit hjælpeløse eksempel


Men et par regulære spørgsmål:


Er banen for kort i Bøkebjerg? Valgte at vise 20 års gammel reining, for at vise at hesten ikke er nær barriere, og kan trave sig ud af slidestoppet.


Kan det tænkes at Craigs hest bliver stoppet for sent, og derfor er nødt til at bremse med stive forben? (som slynger han op af sadlen)


Hvis man tænker sig samme slide med stop på midten af banen, ville hesten så "trave" sig ud af slidestoppet?


Ca. 1.46 inde i videoen er der et slidestop i baggrunden som ser "forkert" ud......hvad sker der præcist?


Tak for alle dine gode indlæg, fortsæt endelig



Bedste ønsker
Fra
Lone


RIP Rødtop

0
0
Svar på denne tråd
 
 tak for svar :)
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 10:14

Sari: Kan godt se at 14 år så er "gammelt" for en reiner, men når nu de skal vise så meget så tidligt, hvordan er holdbarheden på sådan en hest?

Det er jo ingen hemmelighed at hos f.eks. DV er holdbarheden alarmerende lav, måske det er fordi de også skal være klar til kåringer, championater osv i en for tidlig alder.


I øvrigt, super interessant debat. Synes det er fint at nogen som f.eks. Epona sætter spørgsmåltegn ved træningen i de forskellige ridesportsgrene, så vi ikke lader os forblænde af det, for det meste smukke, der foregår på konkurrencebanerne rundt omkring.


MVH Trine


Un cruzado con genio y corazon

En krydsning med hjerte og karakter


www.bricksite.com/romero


Med "spøgelser" på marken :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 den sidste video
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 10:42

Nanna Mia Hansen viser..


hvor er det skrækkeligt at se på! Den stakkels hest ligener flere gange noget der er ved at vælte om kuld.


For mig, er den slags ridning på højde med at ætse benene på TWHérne.


Nu med guldhesten Brødsgårds Leander!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Mariposa/Trine
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 13:16

Holdbarheden fejler som sådan ikke noget. Det ses tit at eks sunde og raske hopper bliver sat i avlen som 7-9 års og forsætter her til det er godt oppe i tyverne.


Når disse top hest har vist hvad de kunne til derbyet(det er her der er gode penge i det), bliv de tit solg vider som færdig uddannet heste til youth rytter(0-18 år) eller til amatør rytter der gerne vil have en god og stabil show hest. Men det er jo på et laver plan end de jo har gået på.


Så en hingst der har været med i toppen fra den var 3 år til den var 14år er nok længer tid end så mange andre ride dicipliner. Jeg ville faktisk kalde det for en ret god holdbarhed.


Og det gælder faktisk for mange show hest at de opnår en høj alder. Mener det var her i vinters der døde en paint vallak i en alder af 36 år og han havde gået sit sidste World Show med en 11 åriget pige, som 28-29 åriget.


Men du skal nok også tænke på hvor stort et udvalg ah heste de har i USA, hvis en hest tidligt viser den ikke har hvad der skal til for at gå hele vejen, bliver den jo kasseret tidligt i forløbet endten er den slidt ned eller også har den ikke kapaciteten og bliver solgt vider til en rytter på et laver plan. Og derved høre man ikke mere til dem.


Sari







Charlies White Iron APHA
Vinder af Americanday quarter race på Jägersro 2010
Og bedste tid, 17 sek på 300m.

www.youtube.com/watch?v=ykJp1S2dCKQ



Nu også med


Zippo Glory Bar AQHA

0
0
Svar på denne tråd
 
 følseskolde mennesker.
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 13:26

Jeg kan simpelhen ikke tage sådan en form for ridning. ikke westeren. (er selv ved at ride min unghest til i westeren) Men at folk de har så ondt i røven, at man bliver nød til at behandle heste på den måde. Så er man fandeme bare snot dum!!



jeg efterlyser en sort pony/lille hest ved navn Punk!

Skriv endelig hvis der er nogen der ved noget, eller vil vide mere.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Eftersom FEI
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 15:10

EFtersom FEI angiveligt har svært ved at finde ud af at det er forkert må vi hjælpe dem til at se lidt bedre... send derfor gamle briller, kontaktlinser eller andet se-grej til FEI...


www.facebook.com/ home.php?sk=group_156996780994152#!/ home.php?sk=group_156158121118062


Join gruppen på facebook


- MVH Matilde -


BBH Basis Instruktør 2011


"Those are strings Pinocchio"


0
0
Svar på denne tråd
 
 Gruppen hedder
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 15:18

Gruppen hedder Glasses for FEI hvis linket ikke virker


- MVH Matilde -


BBH Basis Instruktør 2011


"Those are strings Pinocchio"


0
0
Svar på denne tråd
 
 Kate...
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 15:59

Er det videoen med Shawn Flarida du mener (med palomino nr. 2) eller den med Martin Black (flere brune heste og kvæg)?


Den allersidste jeg viser - den med Martin Black synes jeg faktisk ikke er slem. Ja hesten vender hurtigt i spin'et og når den vender kvæget, men jeg synes altid den virker til at være i balance. At den går så meget bag lod, når den bakker, bryder jeg mig ikke om. Jeg bryder mig heller ikke om ropingkonkurrencer med levende kvæg - men har ikke lige noget med ridningen at gøre.


I videoen med Shawn Flarida synes jeg, at der er flere gange hvor det ser ud til at benene er ved at skride væk under hesten i de hurtige galopcirkler - og jeg kan slet ikke ha' den måde hestens ben ekser under den efter det sidste stop!





Jeg kan rigtig godt lide den video Lone viser med Elderstatesman Ja, den skrumler da noget rundt i de to spins. Men ridtet er meget mere roligt, hesten er rimelig taktfast i den korte galop og dens bens sejler ikke rundt til alle sider for at undgå at den vælter som shawns hest gør! Dens stop er også rigtig pæne.


En ting der slog mig, da jeg sammenlignede videoen med Elderstatesman med videoen af Shawn er hvor stille folk er på den første video. Folk klapper og pifter, når en øvelse er blevet udført godt, men er ellers stille - man kan høre rytteren sige "whow" til sin hest!

I videoen med Shawn er det hele en meget større show. Folk råber og pifter næsten hele, og hepper på ham for at få ham til at ride hurtigere i de store cirkler og i run downs'ene, hvor der er flere der råber "go, go!".





En anden mulig årsag til nogle af problemerne kunne også være futurity-konkurrencerne og derbyet for 5 års hestene!

Hvis det kun kan betale sig økonomisk for de professionelle at showe hestene fra de er 3-7 år gamle, behøver trænerne ikke vægte holdbarheden så højt - så længe hesten kan holde til at blive showet i 4-5 år!

At de professionelle kun har 4-5 år til at tjene de store penge på at showe hver enkelt hest, gør det også rigtigt fristene for dem at presse citronen lidt ekstra, for at få hestene klar.


At hestene kan starte rideklasser som 3 års gør også at uddannelsen af hestene skal ske på et lille års tid.

Det betyder for det første, at hestene skal startes allerede som 2 års - og som kan læse i Deb Bennetts artikel (postet tidligere), er alle heste uanset race først udvokset, når de er 6 år +/- 6 mdr!

Selvom dette ikke betyder, at hesten ikke kan rides inden da (Deb Bennett anbefaler at vente til hesten er 4), så bør man vente med at arbejde hesten hårdt indtil den er færdigudviklet.

For det andet, er det nødvendigt at presse hesten ret hårdt i dens uddannelse for at kunne showe den på det niveau som f.eks. Shawn viser som 3 års!

AT forcere hestens uddannelse, kan gøre det nødvendigt for trænerne at gribe til de mindre pæne metoder, som vises på epona's videoer.

Hele mentaliteten med at presse de unge endnu ikke udvoksede heste så hårdt, kan måske også medføre et skred i de metoder som regnes for at være legale at benytte...




Mvh Nanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 Afskaffe futurity
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 16:07

Måske de danske avlsforeninger burde gå forrest og stoppe med at afholde futurity's i Danmark...


Mvh Nanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 Spekulationer Nanna!!!!!
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 16:19

Som de siger i retsagerne i TV serierne.

I er fukdstændigt galt afmarcherede, hvis I tror de unge heste trænes så hårdt.
Det gør de overhovedet ikke.

De heste der kommer så langt, som de fleste af dem vi så i Finalen i Bøkeberg, er Toptalenter der kan "eases" ind i de forskellige øvelser og som giver en masse selv og er super fine at træne.
Efterhånden som de så har været showet i 4-5 år, begynder de at blive showsmarte. De kender de forskellige patterns (programmer) eller tror de gør og de begynder at gøre tingene selv efter det, de tror forløbet er.

Det kræver en del hård træning derfor, at holde dem afventende og ikke reagere før de bliver bedt om det.
Hjemme gør de alting på de fineste finesser, men når de så kommer ud og mærker det gælder. Arbejde de lidt for meget med.

Her kan man så diskutere om de skal tages ud, eller man skal have lov at showe dem videre.

FEI`s alderskrav, gør at der ikke må showes heste under 7 år i de klasser og derfor, skal vi så have de "gamle showsmarte" ud af boxen, som førhen oftest overgik til andre discipliner eller i avlen.

MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ja indtil
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 16:21

videre er det der bliver vist i de danske futuritys jo overhovedet ikke oppe i et niveau, der bare tangerer det som toprytterne viser i USA.

Så hvorfor dog det?


MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Øhhhhh lones :)))
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 16:40

"Kan det tænkes at Craigs hest bliver stoppet for sent, og derfor er nødt til at bremse med stive forben? (som slynger han op af sadlen)


Hvis man tænker sig samme slide med stop på midten af banen, ville hesten så "trave" sig ud af slidestoppet?


Ca. 1.46 inde i videoen er der et slidestop i baggrunden som ser "forkert" ud......hvad sker der præcist? "

Jeg har set på den video af Craigs flere gange og fremme ved ca 1.46 KAN jeg ikke finde nogen der slider i baggrunden!

Mht til heste der løber på forbene; - så kan man ikke sige at de traver sig ud af stoppet, men at det er den mest aflastende måde for forbenene at klare stoppet på i modsætning til to stive forben i jorden. Derfor vil et korrekt udført stop, hvor hesten er løs fortil, altid ske med "travende forben" kortere eller længere tid.


Det med de stive forben forekommer ind imellem uanset hvor. Nogen gange er det pilotfejl og nogen gange manøvrefejl fra hesten.
Under alle omstændigheder korrigerer man den efter devisen:

"Hver gang du sidder på din hest, træner du din hest. Hvis du lader hesten gøre en fejl, træner du den til at gøre en fejl".

Derfor rettes fejlen altid.

Igen kan vi altid diskutere, hvor hårdt det behøver at være.

Lones! Synes det er rart at du forstår min indfaldsvinkel til dette her og er der mere jeg kan svare på, gør jeg det gerne.


MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Uden viden og forstand
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 17:21

Jeg vælger at kommentere trods min manglede viden om og forstand på westernridning.


Jeg har dog en vis erfaring omkring mennesker og heste.


Når man som rytter sætter en advokat til at true hvis klippet af ens ridning bliver offentliggjort - så erkender man, i min verden, at det der er på klippet ikke er acceptabelt.


Desuden har jeg arbejde med heste i mange år, og disse heste på klippene udsættes for hårdhændet behandling. At andre også gør det retfærdiggør intet, og som menneske kan jeg ikke se igennem fingre med denne behandling, ligesom barring, rollkur og unødig afstraffelse ikke er noget at se igennem fingre med.


At nogen så vil forsvare denne adfærd er for mig et bevis på et skred i det forkerte retning, og en accept af mishandling i en eller anden grad.

Jeg kan kun opfordre folk til at sprede ønsket om en sport hvor vi respektere de dyr vi arbejder med, sætter velfærd over præmier og tager ansvar hver især.

Trist at FEI i denne sammenhæng ikke tager ansvar.

Dejligt at nogen laver optagelser der sætter fokus på hestens velfærd og holder debatten kørende - trist at rytterne fodre kameramanden med så grufuld en ridning og at ejerne af hesten åbenbart heller ikke kan se hvad der sker.


Godt man aldrig bliver så god at nogen vil presse en til at præstere, frem for at udvise hensyn og dyrevelfærd.


Mvh. Gitte


Gfoto.dk

Hestefotograf


StaldOlsen.dk


Oldenborg Hoppeføl 19. april 2011

Findus B - Top of Class - Urprinz

0
0
Svar på denne tråd
 
 Conny?
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 17:25

Hvordan skal hesten lære at blive bedre til at udføre en øvelse ved at blive "korrigeret" bagefter? Er det ikke nærmere straf? og hvordan tror du dette påvirker hesten til at gøre det mere løsgjort næste gang?


Jeg ville nærmere tro at hvis hesten har en forventning om at den får en kæberasler når den er stoppet vil få den til at stoppe mere spændt næste gang hvad mener du?


Hvordan skal små cirkler eller rusk i bidet få hesten til at blive mere løsgjort?





- MVH Matilde -


BBH Basis Instruktør 2011


"Those are strings Pinocchio"


0
0
Svar på denne tråd
 
 Tildegd *Shalu*
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 17:37

Ja det kan jeg da godt forstå du undrer dig over, men for det første er de heste vi ser på de videoer super løsgjørt i forvejen, så det er ikke det, der mangler, derfor kan det godt ske at hesten stiver sig i en øvelse og derfor kommer disse "afstraffelser eller korrektioner"


De fyre der rider der, de har prøvet det før og ved, hvad der skal til efter deres bog.


Da jeg hele tiden bliver skudt i skoene at jeg forsvarer det, vil jeg på den klareste sige st det gør jeg ikke. Jeg forsøger på det ærligste at svare på de spørgsmål der stilles.

MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Conny....
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 18:37

Conny skriver "I er fukdstændigt galt afmarcherede, hvis I tror de unge heste trænes så hårdt.
Det gør de overhovedet ikke."


Conny jeg skal lige have en afklaring her: Mener du at hestene ikke trænes fysisk hårdt, at de ikke trænes med voldsom brug af aversiver eller?



Bob Loomis skriver her hvordan han træner sine unge reiningheste:

"High school for 2-year-old reining prospects begins January 1...The youngsters are ridden a minimum of 90 days...Some colts are ridden more, even up to six months" (s. 44)


"As far as length of riding time goes, during the first month, I ride the 2-year-olds on the average of 30 minutes a day" (s. 63)


Løs oversættelse: Ungheste begynder at blive trænet (tilredet, står der et andet sted i bogen) 1. januar det år det bliver 2 år gamle. De bliver redet min 90 dage - men nogle helt op til 6 mdr. Den første måned bliver de 2 års redet i gennemsnit 30 minutter om dageb.


Bob Loomis skriver videre: "I begin serious work with the coming 3-year-olds immedeately after i return from the NRHA futurity, which is the first week of December. They are still 2-year-olds at this time; but the technically turn 3 om January 1....


During the first 30 day period, there is absolutely no intense training done on the young reining prospects...


The first week I start out with two, four minute miles each day. At a lope or slow gallop, a horse can cover a mile in about four minutes...

...I Warm him up with walking and trotting for 15,20 minutes...Then we lope the mile...we walk for 10 minutes...Then I lopeanother four minute mile...In 30 days, the horse is loping about 10 minutes each way with a 10 minutes walk in between" (s. 66-67).


Løs oversættelse: Jeg begynder det seriøse arbejde med de kommende 3 åringer umiddelbart efter jeg vender hjem fra NRHA futurity som bliver afholdt i den første uge i december. På dette tidspunkt er de stadig 2 år gamle, men de bliver teknisk set 3 år 1. januar.

De første 30 dage bliver de kommende unge reiningheste absolut ikke trænet intenst. Den første uge starter jeg ud med at galopere 2 mil, hver på 4 min. Jeg varmer op ved at skridte og trave 15-20 min, så galoperer vi en mil. Herefter skridter vi i 10 minutter og galoperer den næste mil. I løbet af 30 dage galoperer hesten 10 min hver vej med en 10 pause imellem.



I min optik er det hård træning at galopere en hest, der stadig reelt set er 2 år gammel 20 min om dagen.

I bogen skriver han endvidere, at han træner hestene 5 dage om ugen i alle øvelserne men mindre intenst lige op til/efter weekenden.




Med hensyn til futurity i Danmark, går jeg udfra at målet med tiden er at højne niveauet. Jeg synes, at det er alt for hård at arbejde en 3 (eller 4) års hest sådan som Shawn Flarida viser i klippet af futurity'en på youtube.


Conny hvad er argumentet for at beholde futurity'en?



Mvh Nanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 Med fare for
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 18:48

at blive hængt i en lygtepæl næste gang jeg viser mig nogen steder, så vil jeg starte en tråd i dette fora, der skal hedde Idealtræning uden smerte og stress.
Her forventer jeg så at se en masse billeder af heste med velpassede hove, i super foderstand og muskelsætning uden spændinger, med veltilpassede sadler, i super humør og topudstråling og rigtigt opstillede ryttere med korrekt indvirkning på hestene.


Hvorfor? Fordi den retfærdige vrede, der her udvises, jo automatisk må betyde at man selv er i stand til at gøre tingene radikalt anderledes. Det synes jeg er super dejligt og jeg trænger ihvertfald til at se billeder af glade heste, med ryttere på ryggen, der har ægte rideglæde og er i harmoni med dyrene ovenpå denne her omgang.

Så be my guest; join in og vis og alle sammen Jeres velredne krikker.

Mh Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nanna...
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 19:13

I øverste indlæg i denne tråd, refereres der til træning af reiningheste. Det illustreres så med hele den historie vi har været igennem her.

Nogle har fået den opfattelse at al reiningtræning foregår sådan som på de videoer.

Det er det jeg imødegår med mit udsagn.
Unghestene uddannes og trænes ikke efter de metoder vi ser.


Der er intet i det Bob Loomis skriver som jeg finder hårdt. Jeg ved ikke om han stadig er aktiv, men jeg ved at han aldrig ønskede at stresse hestene, at han tog hestene af showbanerne, før de blev "smarte", se bare Topsail Cody, der kun blev startet 12 gange. Så lige netop Bob Loomis er nok ikke den helt rigtige at hive frem, hvis du skal illustrere hård træning.


Jeg arbejde i USA i et år, så dagligt trænere arbejde hos os som

Craig Johnson og Crew´, Joe Hayes og Co udover at vi arbejdede 40 cuttingheste om dagen. Jeg har aldrig set nogle 2 års lide overlast. Både Guy Woods, der var min cheftræner og Joe Hayes har begge arbejdet i en årrække hos Bob Loomis som asst. trænere og da han dengang var et af mine store idoler, blev begge udspurgt til ulidelighed om hvordan og hvorfor.


Til gengæld kom et andet af mine store idoler dengang, Al Dunning og skulle se på heste. Han satte sig lige op på et par heste fra min gruppe og hverken følte eller spurgte, før han var i gang med "jern" og arme. Jeg blev dybt chokeret og noget ked.


Mht Futurityideen, er det altså noget jeg synes er i orden. Det fremmer folks lyst til at få trænet deres heste ordentligt og til at lære noget selv.
Frem for alt fremmer det også lysten til at showe.


MH Conny


0
0
Svar på denne tråd
 
 Idealtræning?
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 19:54

CMN:


Hvis det tæller, så må du gerne se billeder af min krikke, fra da hun var 2 og IKKE blev redet




Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Bob Loomis
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 20:13

Conny, jeg tror heller ikke, at alle reiningheste trænes sådan som der vises på de videoer Epona.tv har lagt ud. Når det så er sagt, synes jeg, at der i ridesporten generelt er sket en forråelse af træningsmetoderne, som jeg ikke bryder mig om.



Jeg har set Bob Loomis 4-8 timers lange træningsvideo - men det er efterhånden mere end 10 år siden snart, så den ligger ikke helt forrest i min hukommelse.


Jeg kan ikke umiddelbart huske at han var hårdhændet i videoen - og han skriver da også i bogen, at det er vigtigt ikke at stresse hesten, så der er jeg enig med dig. Men jeg synes, det er fysisk hård træning - alt for hård for en hest, der kun er 2 år gammel!



Conny, når du nu mener, at de unge heste ikke trænes hårdt, kan jeg så ikke få dig til at svare på, om du mener, fysisk, hårdhændet eller noget andet...?


Som jeg forstår det, du skriver, mener du ikke, at 20 min daglig galoptræning er meget for en 2 års hest - hvad ville du synes var for fysisk hård træning for en 2 års?

Giv også gerne eksempler på, hvad du mener, er for hårdhændet træning - det er meget rart at få en afklaring, så vi ved på hvilket grundlag, vi diskuterer



Med hensynet til dine argumenter for futurity'en - altså at træne hestene, blive dygtigere og showe - kunne man ikke lige så vel gøre det med et stævne for 5-6 års heste, så kunne hestene få 1,5 til at vokse i og træningen kunne skride frem i et lidt langsommere tempo. Jeg forstår ikke hvorfor hestene "død og pine" skal showes som 3 og 4 års.


Jeg tror stadig, at pengene har en hel del at sige "over there" - det koster stadig en hel del at fodre og passe en hest et helt år - og jo tidligere du kan showe hesten og tjene nogle af pengene hjem igen, jo bedre hænger økonomien sammen og jo større overskud for avlere, trænere mv.


Idealtræning uden smerte og stress

Conny denne tråd synes jeg er et rigtig godt initiativ. Jeg synes, at det er helt grundlæggende for vores træning af hestene at fjerne al unødvendig ubehag i træningen.

Jeg skriver unødvendig, fordi jeg erkender, at det i enkelte tilfælde kan være nødvendigt at benytte aversiver for at sikre, at hesten er sikker at håndtere.

Samtidig mener jeg dog også, at det altid er et udtryk for trænerens manglende viden og evner, når det bliver nødvendigt at benytte aversiver i træningen.

Jeg mener dog, at det er helt uacceptabelt, at benytte aversiver for at gøre hesten stævneklar eller lære den bestemte øvelser.




Conny du skriver "Hvorfor? Fordi den retfærdige vrede, der her udvises, jo automatisk må betyde at man selv er i stand til at gøre tingene radikalt anderledes."



Det er slet ikke så svært at gøre tingene anderledes!

Det kræver blot, at man afskriver brug af aversiver i sin træning.

Det kan godt ske, at en af konsekvenserne af dette er, at man må tilsidesætte sine egne ambitioner og bruge tid til at fremtænke en alternativ fremgangsmåde frem for at forsøge at tvinge hesten til at udføre en given øvelse her og nu!



Hvis man kun kan lære hesten en given øvelse eller fremvise den til et stævne ved at udsætte hesten for (voldsomme) aversiver - er det så grundlag nok, til at tage disse aversiver i brug?



Mvh Nanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvordan hænger det sammen?
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 20:39

CMN, du skriver: Fordi den retfærdige vrede, der her udvises, jo automatisk må betyde at man selv er i stand til at gøre tingene radikalt anderledes.


Men du må lige forklare mig, hvordan mine evner som hestetræner, der ikke rider reining, kan få betydning for hestevelfærden for reining-heste?


Er det sådan, at hvis jeg er en dygtig træner, så må reining-hestene ikke udsættes for smertevoldende træningsmetoder; men hvis jeg er en dårlig træner, så må de godt?



Kh NinaSt

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nina.....
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 22:02

Hvordan har du fået den opfattelse?

Jeg er en meget underlig kvinde, jeg ved det godt, for jeg kan kun forholde mig til det der står og det jeg skriver. Jeg akan ikke finde ud af alle mulige kryptiske betydninger, skal kunne hives ud af mit skrevne ord. Så hvis du bare læser det der står, så er det, det jeg mener.

MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 22:19

Jeg sad og holdte mig for munden og turde næsten ikke kigge, da hesten tordnede mod barierren og måtte kaste sit hoved i vejret for ikke at få kraniebrud! Føj!


Godt nok har jeg kun lidt forstand på western, men dét udtryk i palominoens øjne, da den spinnede i en evighed.. Ej det gjorde ondt dybt ind i sjælen.

Jeg har aldrig set en hest med et så miserabelt udtryk.


Og tænk at der sidder mennesker her og siger OK for den slags ridning! Skam jer! Der skal INGEN fagfolk til at bedømme, at jerner man en hest mod et hegn så den er ved at slå hul i hovedet bare for at lave et bedre sliding stop, så er det IKKE i orden! Det kræver sgu ingen viden om emnet, det er fuldstændig komplet sindssygt!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Mislykket forsøg på at forstå
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 22:23

Mit forsøg på at forstå den automatiske forbindelse mellem "at udvise retfærdig vrede" og "selv at være i stand til at gøre tingene radikalt anderledes" mislykkedes altså.


Men hvordan hænger de to ting så sammen?


Hvad er det for en logik, der kan få dig til at slutte fra det ene udsagn til det andet?


Kh NinaSt

0
0
Svar på denne tråd
 
 UUUha Nanna
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 22:24

Det er mange svar!


"Conny, når du nu mener, at de unge heste ikke trænes hårdt, kan jeg så ikke få dig til at svare på, om du mener, fysisk, hårdhændet eller noget andet...?


Som jeg forstår det, du skriver, mener du ikke, at 20 min daglig galoptræning er meget for en 2 års hest - hvad ville du synes var for fysisk hård træning for en 2 års?

Giv også gerne eksempler på, hvad du mener, er for hårdhændet træning - det er meget rart at få en afklaring, så vi ved på hvilket grundlag, vi diskuterer


Jamen jeg mener da fysisk hårdhændet i stil med de volsomme tag i tøjlen, den voldsomme fencing, voldsom sporing mm.


Når der tales om 20 mins loping, så ligger der jo automatiske skridtpauser i men de unge heste skal da som reiningheste og ell. kvægheste, have galopapparaturet i orden og allerede her begynde at optræne muskulaturen.



Med hensynet til dine argumenter for futurity'en - altså at træne hestene, blive dygtigere og showe - kunne man ikke lige så vel gøre det med et stævne for 5-6 års heste, så kunne hestene få 1,5 til at vokse i og træningen kunne skride frem i et lidt langsommere tempo. Jeg forstår ikke hvorfor hestene "død og pine" skal showes som 3 og 4 års.

Herhjemme ville det nok ikke gøre den store forskel, men hestene bliver bare ikke så gode, når de startes senere. Det handler jo ganske simpelt om at få styrket sener og muskler til manøvrerne.


Jeg tror stadig, at pengene har en hel del at sige "over there" - det koster stadig en hel del at fodre og passe en hest et helt år - og jo tidligere du kan showe hesten og tjene nogle af pengene hjem igen, jo bedre hænger økonomien sammen og jo større overskud for avlere, trænere mv.

Jeg tror ikke at det er penge der gør det alene, men det faktum, at hestene er mere smidige, når de bliver startet tidligere, ligesåvel som der ikke findes mandlige topatleter, der er startet som 30 årige, hvilket ca er alderen for en færdigviklet mand.


Idealtræning uden smerte og stress

Conny denne tråd synes jeg er et rigtig godt initiativ. Jeg synes, at det er helt grundlæggende for vores træning af hestene at fjerne al unødvendig ubehag i træningen.

Jeg skriver unødvendig, fordi jeg erkender, at det i enkelte tilfælde kan være nødvendigt at benytte aversiver for at sikre, at hesten er sikker at håndtere.

Samtidig mener jeg dog også, at det altid er et udtryk for trænerens manglende viden og evner, når det bliver nødvendigt at benytte aversiver i træningen.

Jeg mener dog, at det er helt uacceptabelt, at benytte aversiver for at gøre hesten stævneklar eller lære den bestemte øvelser.

Enig!




Conny du skriver "Hvorfor? Fordi den retfærdige vrede, der her udvises, jo automatisk må betyde at man selv er i stand til at gøre tingene radikalt anderledes."



Det er slet ikke så svært at gøre tingene anderledes!

Det kræver blot, at man afskriver brug af aversiver i sin træning.

Det kan godt ske, at en af konsekvenserne af dette er, at man må tilsidesætte sine egne ambitioner og bruge tid til at fremtænke en alternativ fremgangsmåde frem for at forsøge at tvinge hesten til at udføre en given øvelse her og nu!

Jamen vi er enige, det er ikke nødvendigt at bruge aversiver i sin træning. Det er heller ikke det der sker i Bøkeberg, de heste er færdiguddannede for længst. Det er heste der bliver holdt på sporet. Jeg ville ikke gøre det sådan. Jeg vil ikke lave blodnæser på hestene eller risikere det, jeg bryder mig heller ikke om den form, som "tuckingen" har taget

Når jeg fortæller hvorfor de gør det, må jeg gang på gang bedyre, at jeg ikke billiger det, til trods for at jeg bare svarer på, hvorfor de gør det. Det forstår jeg ikke.

Hvis man kun kan lære hesten en given øvelse eller fremvise den til et stævne ved at udsætte hesten for (voldsomme) aversiver - er det så grundlag nok, til at tage disse aversiver i brug?

Det har jeg jo svaret dig på ovenstående.


MH Conny



0
0
Svar på denne tråd
 
 NinaSt
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 22:59

Du overfortolker mig bare. Jeg er slet ikke så klog, så jeg kan udtænke det rænkespil, du skyder mig i skoene.

MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 meget simpelt!
Forfatter: 
Dato:  27-05-2011 23:21

HOLD NU KÆFT! Alle sammen..


Lad være med og svine ridersporterne til.. Jeg elsker dressur, spring, klassisk og western. Jeg har redet islænder, dressur, spring og nu western. Og nu skal i hører...


Vi ser forfærdelig ridning alle vegne.. NEJ vi ser forfærdelige ryttere alle vegne.


STOP med og angrib ridesporterne og disciplinerne - de er ikke problemet - rytterene er. Så hvis nogen skal svines eller bues eller noget som helst så kontakt de enkelte ryttere eller bedre endnu når disse ting sker så hav modet til at gøre dit for at stoppe det. Gå ikke hjem i tryghed bag skærmen og svin hele banden til..!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ja, problemet
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 01:19

er rytterne - men nej, løsningen er ikke at prøve selv at forhindre rytterne i at ride grimt....

Det virker ikke (n)


Det netop foreningerne og stævne-arrangørerne, der skal sørge for at den slags ikke får lov til at ske ved et stævne!


Ja, det meste ridesport ville være aldeles dejligt - måske endda også for hestene - hvis der blev holdt mere styr på de deltagende ryttere (y)



:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 01:28

Har ikke lige læst hele debatten, er den alt for lang til at jeg kan overskue lige nu.


Men vil da opfordre alle til at kontakte FEI gerne på Facebook, Twitter og Youtube hvor ALLE kan se at i er utilfredse med ridningen man kan se på videoerne epona har lagt ud. Det tvinger dem til at handle. Allerede nu er FEI begyndt selv at kommentere på denne video:


www.youtube.com/watch?v=en_90D5TOKA

- interessant nok så har FEI netop i dag oprettet youtube profil under navnet FEI communications, altså er der allerede så meget omtale om videoen at de er nødt til at reagere.


Der allerede en del der har sendt deres klage til FEI på Facebook. Jo flere der gør det, jo større effekt vil det have.


www.facebook.com/ the.fei?sk=wall&filter=1

- deres facebook


http://twitter.com/#!/myfei_home

- deres twitter


http://www.youtube.com/feichannel

- Youtube





Lyllerh
0
0
Svar på denne tråd
 
 Perspektiv
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 08:48

Prøv at tage det helt ud af perspektiv, giv disse små, pæne heste et flot dressurkandar på, og lad så ellers Hr. Ole offer-for-megen-kritik Rollkur "korrigere" opad i et ryk i tøjlen på små cirkler, hvad, tyve gange - For så at lave en fri galop, der ender direkte imod væggen. Efter at han selvfølgelig lige har været hjemme i stalden og galopere sin toårs i tyve minutter!


Der ville være ramaskrig.

Men fordi det er westernheste, så kan det retfærdiggøres? Og fordi folk i Danmark måske ikke har hel den samme forstand på den sportsgren, så kan det endnu bedre retfærdiggøres..?


En hest er vel for fa'en en hest, uanset hvilken sportsgren den er avlet til.


Jeg ser sammenligningen med, at "du har ikke forstand" og "du rider absolut ikke meget bedre selv" at hvis du er vidne til, at et barn bliver slået, ja, så har du ikke ret til at blande dig, eller mene det er helt forkert, fordi dine snotunger sgu sidder derhjemme og kaster med maden. Eller at du i øvrigt ikke har børn.


Behøves man sidde midt i samme slags misbrug, for at vide, at det er forkert? Hvor går den empatiske grænse for et menneske?

Der mangler empati, så meget, og det er lige før, at amatørerne, og dem, som aldrig har lugtet til en hest, har mere empati til overs for dem, end de ryttere, vi diskuterer lige nu!


Citat slut
Bianca

"Do not mistake a goats beard for a fine stallions tail."
Irish saying

0
0
Svar på denne tråd
 
 Enig..!
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 10:01

Disturbia:


Helt enig...


"En hest er vel for fa'en en hest, uanset hvilken sportsgren den er avlet til."


Lige præcis. En hest er en hest, og et pattedyr med muskler der reagerer op samme måde som vores muskler. Et nervesystem der registrerer smerte som hos os. En hjerne der lærer ud fra bestemte retningslinier ligesom andre dyr.



- MVH Matilde -


BBH Basis Instruktør 2011


"Those are strings Pinocchio"


0
0
Svar på denne tråd
 
 Citat...
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 11:19

Da der kører flere tråde i diverse fora, vil jeg have lov til at citere mig selv fra en anden tråd om emnet:


----------------------


Det er meget tankevækkende, at af alle de forskellige mennesker der har lavet indslag til debatterne omkring sagen "reining-opvarmning", er der kun en meget lille håndfuld mennesker, med (delvis) forstand på reining, der giver dres røst tilkende. Af den lille håndfuld, er der i øvrigt INGEN der nogensinde har showet på særlig højt niveau. Jeg tror ikke nogen af os, har scoret over 70.


Alle de som er nutidige danske show-ryttere og som formindelig følger med i debatten,


ER TAVSE SOM GRAVEN


Så længe man ikke hører noget som helst fra disse ryttere, som vel nok tæller en ca. 50 stykker, kunne man fristes til at tro at "den som tier samtykker". -Men i hvad?


-I opvarmningformen?

-I kritikkerne?


Det er meget arrogant at mene, at alle der ikke lige rider reining, ikke har forstand på heste, ikke kan se når en hest bliver bedt om for meget, ikke kan se når en hest bevæger sig fysisk uhensigtsmæssigt osv.


May your belly never grumble,
May your heart never ache.
May your horse never stumble,
May your cinch never break.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Du har ganske
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 11:32

ret, Jettenimand (y)


Det er nøjagtig det samme, der sker, når vi diskuterer dressur eller andet hestesport herinde 8-)


Det er nok sådan, at det sociale pres gør, at man - hvis man føler sig som del af den gruppe, der rider en bestemt sport, her reining - ikke kan tillade sig selv at mene, at der er særlig meget i vejen med sporten - udover 'dårlige momenter' og 'brådne kar' ?:-)


Jeg har lige læst om et psykologisk forsøg, hvor man ved gud kan få folk til at påstå, at to tegnede linjer er lige lange, selv om de tydeligvis ikke er det, og et 3-års barn kan se det - hvis bare alle de andre (instruerede) deltagere påstår det 8-)


Det er både ret muntert, og dybt uhyggeligt...



:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 enig enig
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 11:55

Jeg er også enig med Jette og Nina. Jeg har i øvrigt også læst om de undersøgelser om, hvad folk ender med at finde sig i pga. socialt pres. SKRÆMMENDE !!!!


Du laver altså nogle RIGTIG gode indlæg Jettenimand (socialt pres om flere af slagsen ;-))


Men please ALLE, giv jeres mening til udtryk på FEI's fb-gruppe. Og kæmpe tak til Lyllerh for alle links.


http://www.facebook.com/the.fei



The value of the art of riding should be measured at the scale of harmony and not at the scale of difficulty of an exercise.

Xenophon

0
0
Svar på denne tråd
 
 Enig.....
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 12:20

i at det er vigtigt at se bort fra rytteren, og mere fokusere på hvad der skal til for at stoppe den slags ridning.


Jeg personlig synes at det er fedt at Epona har bragt det til debat, og er fuldstændig ligeglad om det er western ridning som står for skud...... det primære er at der er fokus på hestenes velfærd. Der har i lang tid været debat om rollkur og blå tunger, osv. i den engelske ridning, om der er taget tiltag for at undgå det, ved jeg desværre ikke


Nu oplever vi (som jeg har forstået det), at FEI tager sagen til efterretning, og det er i mine øjne et kæmpestort skridt, hvis det resultere i øget kontrol, og at den slags ridning f.eks giver diskvalificering.


jettenimand:

Alle de som er nutideige danske show-ryttere og som formindelig følger med i debatten,


ER TAVSE SOM GRAVEN


Dér synes jeg godt nok at du har ramt et søm på hovedet!


De mangler i debatten!


Men tror nu også at mange holder sig tilbage af skræk for at få hele hønsegården på nakken, og det kan jeg faktisk godt forstå



Bedste ønsker
Fra
Lone


RIP Rødtop

0
0
Svar på denne tråd
 
 hypocrisy
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 12:47

Jeg personlig synes at det er fedt at Epona har bragt det til debat, og er fuldstændig ligeglad om det er western ridning som står for skud...... det primære er at der er fokus på hestenes velfærd.


Det er præcist sådan jeg også tænker. Jeg synes ikke bare det er et western problem, eller når folk snakker om et dressur problem. Problemerne med uetisk og aggresiv ridning er overalt.


Min bekymring er om der så rent faktisk sker noget. Tror måske at FEI har læst Niels Brunssons The Organization of Hypocrisy desværre virker det ikke på mig eftersom jeg tror på det. Problemet er at de snakker og tager en masse beslutninger, men ders handlinger følger bare ikke med. Jeg gad godt vide hvor mange dressur ryttere der har fået en påtale for "aggresiv" ridning og hvad er så straffen for at have redet aggresivt. Vil mene sådan en som Andeline Corneliussen nok skulle have haft et par påtaler.


Det er egentlig ærgeligt. For FEI som en kæmpe organisation inden for ridesporten har potentialet til virkelig at gøre en forskel. De har magten til det. Hvis de begyndte en nul tollerance adfærd overfor aggresiv ridning som det vi ser i videon fra det her reining stævne, og som vi har set utrolig mange billeder og videoer af fra andre dressur og springstævner, så ville det være noget der ville have en effekt verden over.


Mit yderligere problem er at disse diskussioner ofte ender med at være meget ensidet. Det er ofte DRF og deres tilhængere der diskutere med hinanden om hestevelfærd hvor ingen fra den anden side er inviteret. Det samme gælder også f.eks. Susan Kjærgaard kliniker, hvor er modstanderne? Hvis man vil have en rigtig diskussion om hestevelfærd, etik og træning så bliver man nødt til at have forskellige sider repræsenteret. Det nytter ikke noget at folk sidder i hver sin lejr og klapper sig selv på ryggen over at have fundet den rigtige løsning.


Lyllerh
0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 13:13


Det er altså ikke alle der kan nå, at følge med Hver dag herinde, når de skal arbejde og træne hest.


Og længere oppe har en nuværende reining rytter skrevet og ja hun rider score omkring de og på 70.


Denne debat er jo først lige begyndt for alvor og jeg håber og tror på, det vil blive taget videre, også af de gode ryttere der er, for de kan kun være interesseret, i at disse grimme ridt stopper.


Men synes det skal holdes konkret. Flere vælger jo netop ikke at skrive herinde overhovedet i nogen som helst indlæg( gode eller dårlige), fordi nogle folk hele tiden omfortolker hvad de skriver, så det ender med fnider og ikke konkret handling og debat.


Hvis foreninger og sponsore dog bare begyndte at få øjnene op. Der kan sagtens være en god forbindelse mellem hestesport og penge. Det kunne være en bestemt forening, der besluttede kun at lave stævner mm, i hestevenlig stil. Når sponsorene finder ud af, at folk begynder at vælge deres produkter, fordi de støtter hestevenlig sport, vil det kunne lægge et pres på hele sporten.

Trænere vil kunne få et "stempel" eller noget af en særlig kontrol gruppe og dermed være under virke af den pågældende forening, og dermed reklamere med hestevenlig træning og samtidig have en forening i ryggen, som tager det alvorligt og slår hårdt ned på dårlig behandling af hestene. Sådan en forening ville være et hit, lige som da økologien begyndte at finde de danske butikker og frilands landbrugene begyndte at skyde op. De store penge mænd må forstå, at i dette forbruger bevidste samfund, vil flere og flere folk vælge produkter fra, som støtter dårlig behandling af levende væsner.


Ved godt det lyder lidt underligt, men jeg tror på man kan bruge en sådan form for vinkel, ligesom mange andre butikker gør det meed andre mærker. Feks fair trade mærket.

Bare en tanke.


Mvh Helene

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det er en
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 13:39

glimrende idé, problemet er bare, at hvis man vil starte DRF-stævner, så må man ikke også starte ikke-DRF-stævner, så vidt jeg er orienteret 8-)


Dvs. at man så laver sin egen (lille) forening, der ikke har noget med den store forening at gøre? Og så består det jo bare af to forskellige grupper af ryttere, der så kan 'bekrige' hinanden? :-(


Jeg ved slet ikke, hvordan det er i westernsporten....


I øvrigt prøver jeg af bedste evne at ride efter DFR's dressurfordringer ;-)


Men man kunne jo godt lave en hestevelfærdsforening, som fx Hestens Værn. Men den eksisterer jo allerede.... ;-)


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Conny...
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 13:49

Conny skriver "Når jeg fortæller hvorfor de gør det, må jeg gang på gang bedyre, at jeg ikke billiger det, til trods for at jeg bare svarer på, hvorfor de gør det. Det forstår jeg ikke."


Hvis du skriver en forklaring på, hvorfor rytterne rider som de gør, uden at tage afstand fra det - kan dette meget let opfattes som en accept af træningsmetoderne - det kan måske være derfor, du bliver misforstået.

Hvis du skriver to ting i samme sætning eller lige efter hinanden er det - i hvert fald for mit vedkommende - nærliggende at se en sammenhæng mellem de to oplysninger.


Jeg må indrømme, at jeg ikke er helt sikker på hvad du mener i nedenstående citat:


Conny skriver "Jamen vi er enige, det er ikke nødvendigt at bruge aversiver i sin træning. Det er heller ikke det der sker i Bøkeberg, de heste er færdiguddannede for længst. Det er heste der bliver holdt på sporet."


Mener du, at rytterne i Bökeberg ikke benytter sig af aversiver?


Eller...


Mener du, at rytterne på videoerne ikke træner hestene?


Eller...


Mener du, at hvis man én gang har lært hesten noget, men det ikke virker f.eks. på stævnepladsen (eller også bare derhjemme)at det er i orden at benytte aversiver for at få hesten til at performe?


Eller noget helt fjerde?



Jeg kan jo godt se at du også skriver følgende:

Jeg ville ikke gøre det sådan. Jeg vil ikke lave blodnæser på hestene eller risikere det, jeg bryder mig heller ikke om den form, som "tuckingen" har taget


Dette læser jeg som en form for afstandstagen fra de metoder rytterne fra Bökeberg benytter sig af - men jeg må stadig indrømme, at jeg ikke helt forstår budskabet i det mellemste citat, som jeg har sat ind.









I denne sammenhæng må jeg også hellere slå fast, at jeg er af den opfattelse, at vi træner hestene hver gang vi håndterer dem!


Så når jeg skriver, at det er uacceptabelt at benytte aversiver i træningen af hesten - så mener jeg, at det er uacceptabelt at benytte aversiver generelt i håndteringen af hesten - også selv om vi har været så uheldige at aflære hesten en øvelse, som vi tidligere har trænet den til at udføre.


(Igen vil jeg gerne vedkende, at der er enkelte situationer kan være nødvendigt at benytte aversiver for at sikre, at hesten er sikker at håndtere - igen mener jeg dog, at dette er at udtryk for trænerens manglende viden og evner.)



Mvh Nanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 14:46

Det behøver jo ikke være en ny forening, der skulle varetage dette forslag. Det kunne jo være en hvilken som helst allerede eksisterende forening uanset ridestil,mm.

Det ville bare kræve, at de tog det med velfærd under træningn også, op til revidering og tog det seriøst, samt lavede en slags godkeldelses ordning til trænere, stævner osv.

Det ville forhåbentlig presse de andre foreninger til at påtage sig samme ansvar.


Det kunne jo også fungere, som et selvstændigt godkendelses mærke, som kunne uddeles til de nuværende foreninger, hvis de gjorde sig fortjenet til det. Dette mærke eller lign. kunne så uddeles til alle intereserrede, som arbejder med heste som job, stævner og alt det. På den måde ville alle ryttere og almindelige mennesker, have en chance for åbenlyst at se, hvilken form for træning eller hestehold de støtter gennem køb af træning eller biletter til en rideopvisning.

Lidt ligesom mærkater på varerne i butikken.

Håber det var mere forståeligt :-)


Mvh Helene

0
0
Svar på denne tråd
 
 dyreetisk råd
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 16:55

www.justitsministeriet.dk/ dyreetiskeraad.html



Måske en sag for dem?


-Der står i dyreværnsloven, allerede først i teksten:


§ 1. Dyr skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe.




May your belly never grumble,
May your heart never ache.
May your horse never stumble,
May your cinch never break.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Perlen
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 17:04

Super godt forslag, det stemmer jeg for .

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456789
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 18:26

Grim ridning!! Vi kan diskutere træningsmetoder og "objektive" holdinger i 100 år uden at blive enige.. I sidste ende er den eneste sikre metode at se væk fra dårlige momenter osv osv - og kigge på hesten istedet for. Vi er vel alle så rutineret at vi kan se om en hest er utilpas.


Syntes efterhånden stævner på topplan er blevet en gang lo== og ja hvis der ikke fandtes stævner fjernede man eksistens-grundlaget for en masse dyr - så kan vi så diskutere om det ville være så slemt for disse heste på filmklippet.


NO ONE can make you feel inferior without your consent - E.Roosevelt.



0
0
Svar på denne tråd
 
 Artikel 142
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 18:40

Lige et link mere..


www.facebook.com/ home.php?sk=group_2078...p_activity


Gruppe der forsøge at få en masse underskrifter i kampen til at få FEI til rent faktisk at bruge artikel 142 - abuse of horses



Article 142 - Abuse of Horses
1. No person may abuse a Horse during an Event or at any other time. "Abuse" means an action or omission which causes or is likely to cause pain or unnecessary discomfort to a Horse, including without limitation any of the following:
- To whip or beat a Horse excessively;
- To subject a Horse to any kind of electric shock device;
- To use spurs excessively or persistently;
- To jab the Horse in the mouth with the bit or any other device;
- To compete using an exhausted, lame or injured Horse;
- To "rap" a Horse.
- To abnormally sensitise or desensitise any part of a Horse;
- To leave a Horse without adequate food, drink or exercise;
- To use any device or equipment which cause excessive pain to the Horse upon knocking down an obstacle.
2. Any person witnessing an Abuse must report it in the form of a protest (Article 163) without delay. If an Abuse is witnessed during or in direct connection with an Event, it should be reported as a protest (Article 163) to an Official. If the Abuse is witnessed at any other time it should be reported as a protest (Article 163) to the Secretary General for referral to the FEI Tribunal.

taget herfra:


Nu forsøgte jeg så også lige at finde hvad straffen for denne adfærd er:


6.2. Abuse of Horses in any form (rapping, abnormal sensitisation or
desensitisation of limbs, banned schooling methods etc.) shall entail a fine of
up to 15,000.- and/or a Suspension of a minimum of three (3) months up to life

Nogen der ved om man kan finde oficielle lister over hvor mange ryttere der har fået bøde, suspension fra 3 måneder til livstid?


Lyllerh
0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 19:01

Jeg ved intet om western.. - ikke ret meget i hvert fald! :)


Men synes GODT NOK den bliver drejet liige lovligt meget rundt, den sidste hest i videoen.. stakkels basse, den ser total rundforvirret ud bagefter og står med helt ludende hovede


Det synes jeg ikke er i orden :( - Den ser bare bundulykkelig ud ;s



Waow, at bruge barrieren som stoppeklods :o Uf, det må da gå galt af og til! :S


Synes godt nok også, de får sig nogle gevaldige træk i munden, de små heste :( :)





I det mindste er jeg glad for at se, at de har bandager o.l. på futterne :) Så får de da ikke så let skadet benene, hvis de er helt rundbimse


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

I <3 Casino Royale

0
0
Svar på denne tråd
 
 det er denne video
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 19:31

www.youtube.com/ watch?v=od8lj_FOkh8&am...re=related


Skrækkelig ridning i mine øjne. Hesten ligner flere gange en der er på grænsen til at skvatte om.


Nu med guldhesten Brødsgårds Leander!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Kate....
Forfatter: 
Dato:  28-05-2011 19:59

Så er vi enige! Den bryder jeg mig heller ikke om!






Mvh. Nanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 Den her video?
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 09:59

www.youtube.com/ watch?v=od8lj_FOkh8&am...re=related


som der linkes til lige ovenfor som et grueligt eksempel?


Det er da et eksempel på utroligt lækker ridning.


Han tager på intet tidspunkt hårdt i hesten og hans benbevægelser i rundownet er ikke sporing. Han "bumper" den hvilket vil sige at han bruger stigbøjlen og siden af foden, sandsynligvis for at rette hesten op til at være helt ligeudrettet så den stopper lige og ikke skævt. Det er ikke hårdt overhovedet. Det er mere klasket af stigbøjlelæderet (fenderen) der er signalet.

Bumping bruges til flere ting. Også når man holder stille som signal til at nu skal der ske noget. Nu skal hesten samle sig og koncentrere sig og være klar til alt fra et spin til et galopanspring.


Gå lige hjem og lær at lave de runde volter, changementer, speedcontrol osv med een hånd. Det er verdensklasseridning.


Nej det er ikke en forsvaring af reining eller træningsmetoder generelt, jeg er sikker på at Shawn også kan et trick eller to som ikke tåler dagens lys...men det ridt her på netop denne video er smukt...


Mht at "lude med hovedet" så skal hestene beholde deres hoved lavt, også når de står stille mellem øvelserne. De skal være koncentrerede og vente på næste signal indtil der evt. gives signal om at de kan stå "rør" og tænke på noget andet.

En dressurhest i en parade må heller ikke stå og glo efter omgivelserne men skal være samlet og fokuseret.


Mvh Tina


Quality doesn't cost - it pays !


Lejlighedsvis gode Quarter Horses til salg.


http://www.alby-horses.com/


0
0
Svar på denne tråd
 
 nu tror
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 11:07

nu tror jeg da vist også snart man bare vil brokke sig for at brokke sig.. godt skrevet tina, men tror bare ik alle vil læse og forstå hvad du skriver..




we do it
the Hippie way !





do the hippie hippie shake

0
0
Svar på denne tråd
 
 Shawn Flarida
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 11:41

Når jeg skriver, at jeg ikke bryder mig om ridningen på videoen, er det ikke fordi jeg mener, at Shawn overdrevent sporer hesten eller mishandler den på banen.


I det første spin og et par af rollbacks'ene får han faktisk lige lovlig meget fat i tøjlen - jeg har klippet et billede ud af spin'et - det ligger på min præsentation - men det er faktisk ikke det jeg oponerer imod.





Det jeg ikke bryder mig om, er hvor mere ekstremt reining er blevet sammenlignet med f.eks. videoen af Hollywood Dun It og Elderstatesman.

Med ekstremt mener jeg især:

- De meget hurtige store volter (især på slidingsko)

- De nye slidingstops, hvor hestene stopper med hovedet så langt nede og med bagbenene alt for langt under hesten.


I videoen med Shawn Flarida er der flere gange hvor hesten mister balancen pga. det høje tempo og slidingskoene. Jeg har fanget et moment og lagt det ind på min præsentation , men der er flere i videoen(det ses bedst i videoen i bevægelse).


Efter det sidste stop står hesten og ekser på benene - her har jeg også fanget et par billeder og lagt ind på min præsentation. På de billeder jeg har fanget, bukker hestene sammen i begge forben og derefter tripper den frem og tilbage på benene, men knækker stadig sammen i især det højre forben (hestens). Billederne er klippet ud efter stoppet - så det er ikke fordi hesten stadig traver på forbenene.



Det jeg opponerer imod er, at det er blevet almindeligt at de hurtige volter er blevet så hurtige på slidingsko - især fordi hesten flere gange mister balancen. At stoppene er blevet så hårde. Det kan altså ikke være sundt, når hesten efter ridtet knækker sammen i forbenene! Især for heste i alderen 3-4 år!



Mvh Nanna


0
0
Svar på denne tråd
 
 slaver og indiske dansebjørne
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 13:00

Jeg tænker altså dansebjørn, når jeg ser videoen. De western heste er gjort så 'lydige' at de ligner slaver og minder om indiske dansebjørne i alt hvad de laver. Udslukte og tomme i blikket - og det er ikke bare fordi de holder hovedet lavt - jeg rider selv med lave halse og er vant til at se dem.


Jeg er KLART også til den video fra 1991, der er blevet vist. Det var smukt samarbejde og så kunne han ride - på de andre der vises er det bare et slaveforhold, som de indiske dansebjørne



The value of the art of riding should be measured at the scale of harmony and not at the scale of difficulty of an exercise.

Xenophon

0
0
Svar på denne tråd
 
 fgdfhgdfghf
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 13:05

Den menneskelige hjerne er bare ikke skabt til at noget er godt nok som det er. Vi skal altid presse citronen under pseudonymet udvikling...


Hestene ska avles mere og mere ekstreme, ridningens øvelser skal være vildere og vildere.


Super korte, langhalsede giraf heste med overheilende forben


Bøjningen af halsen ska være rundere og rundere.


Western heste skal være mere og mere muskuløse men med små hurtige tændstik ben, hurtigere og flere spins, lavere hoved, vildere stops fortsæt selv listen...


Det sker også i cross verdenen. Det var engang fuldstændigt sindsygt at der var en der ku lav back flip.. Nu gider vi knapt se på det hvis ikke de kan lave tricks oveni og mens de hænger med hovedet nedad.


Forskellen er, det ligegyldigt hvor mange cykler de smadrer på den udvikling.


Det ikke ligegyldigt hvor mange heste der smadres


Mennesket er tåbeligt.



Mvh Michelle





LYKKESMINDES FLINT

KLOSTERMARKENS PAX

www.houseofcharisma.com

Home of Masterback flex saddles

Wwww.fjordhest.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 højere, hurtigere og længere
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 13:08

Enig Michelle - jeg har faktisk præcis lige skrevet på FEI's væg, at i menneskelig sport kan man gå højere, hurtigere og længere, men det kan man bare ikke i sport, som involverer dyr - eller børn, fordi de ikke kan sige fra.




The value of the art of riding should be measured at the scale of harmony and not at the scale of difficulty of an exercise.

Xenophon

0
0
Svar på denne tråd
 
 Reining
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 13:11

Jeg er så glad for at jeg ikke behøver deltage aktivt i denne debat, jeg hænger mig lidt på et par stykker svarer stort set det samme jeg ville have svaret, men jeg vil også rigtig gerne tage afstand fra at man går efter reiningen som en dårlig og grim diciplin. Reining er totalt lækkert og flot at se på og man kan virkelig nyde at se det udført med virkelig små signaler, meget lidt tøjlekontakt og harmoni mellem hest og rytter. Vi har flere ryttere herhjemme som jeg elsker at se på når de reiner, og de fleste af dem kan jeg også se på når de træner bag barrieren, også når lidt hårdere irettesættelser og korrigeringer forekommer, for selvfølgelig skal der irettesættes når vi arbejder med dyr på mange 100 kilo som af og til prøver grænser og kræfter. Så jeg er bestemt realistisk i forhold til træning.

Men jeg ved også som faktum, at dele af reiningverden ( som ved alle andre dicipliner) benytter nogle metoder, som bestemt gerne må sættes lidt under lup, og lige præcis klippet med craig schmersal er et klip som jeg ikke selv vil ønske bliver fremtidens træning.. Der er al al for meget og unødig tucking til min smag, så det at han til sidst er ved at blive sat ud af sadlen ( for det så jeg også godt CMN) , syntes jeg ikke berettiger resten af træningen, som er ligeså præget af overdreven tucking. De andre klip er som sådan ikke noget jeg lægger så meget i, og fencing finder jeg også ok, udført korrekt og uden angst og ulempe for hesten, men syntes da at det er fint at man undersøger metoderne så vi forhåbentlig i fremtiden ikke skal lægge øjne til pisse flot ridning i arenaen hvor man virkelig kan se reining af topklasse og hvor der er super stemning, og så bagefter få slukket glæden af at se hvordan optakten i opvarmningen er foregået. Måske vi kan sende et signal om hvad der er ok og hvad der er bandlyst, og så for filan da opretholde det og udstede konsekvenser i form af advarsler, eller karantæne til de som bruger grimme metoder.

Vil også gerne lige sige at jeg er lidt ked af at Conny CMN skal høvles sådan, for selvom at det er indlysende af conny forsvarer en diciplin hun brænder for, så syntes jeg faktisk også at hun bruger meget tid og energi på at forklare. Overordnet syntes jeg bestemt at conny selv tager afstand fra nogle af metoderne, men jeg kan da godt forstå at hun ikke vil høvle hele diciplinen reining. Det er der heller ingen grund til.

Ulempen ved så lang en debat i flere forskellige fora, og så følelsesmæssigt emne, er at alt tilsidst kan vendes og drejes til noget negativt. Jeg syntes nu godt at jeg kan læse hvad conny skriver. Syntes så måske ikke at det er relevant at lave en tråd hvor andre skal vise den perfekte træning for at legalisere at kritisere opvarmningen til Fei reiningen.

Derudover er jeg , som 1000 vis af gange før, meget enig med jette niemand, i synspunkerne omkring ridningen og træningen, og så også lige et til Tina stormy for det seneste indlæg, at tak for et smukt klip med shawn flarida


When you are talking behind my back, you are at the same time in the best position to kiss my ass :))


Rather a fuck, than a fake

0
0
Svar på denne tråd
 
 bag lette signaler ligger grusomme metod
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 14:33

Problemet med 'lette signaler' er, når de fremkommer som følge af brutale irettesættelser bag facader, og resultatet er omvandrende dansebjørne, som apatisk deltager, fordi de ikke tør andet, og de er gennemtævet til at opføre sig på én måde og kun én måde.


Er det der reining er ved at være? For jeg synes, ikke de lette signaler, jeg ser brugt i div. videoer, er særlig attraktive, fordi det så tydeligt skinner igennem hvilken træningsmetoder der ligger bag.


På en fb-gruppe kan man læse flg., som bare er så skræmmende:


A friend who is on the fringe of the Western world wrote to me this morning that the video clip is mild to what really goes on. She says 'You were spot on about the cruelty. The RSPCA should be present at EVERY show.The spuring, the cruelty is simply amazing. They justify it in that it makes the horse lighter and saves nagging = ok!'


For i min bog findes der to former for 'indlæring' af signaler - de indlæringsteotiske indlærte (som kan indlæres med pos. eller negativ forstærkning - her igen fra milde press til grov mishandling), og så er der dem, der udspringer af at hesten bruger sig korrekt, og som fungerer i det sekund hesten bruger sig selv korrekt uden forudgående indlæring


Jeg ved godt hvad jeg foretrækker - derfor forlod jeg selv læringsteoretisk ridning - og jeg kan sagtens se forskel på de heste som er trænet på den ene eller den anden måde.


Endvidere er det klart, at når tyer til at roll kur ridning om det er det i den eller den anden gren af ridsporten så fratager du hesten muligheden for at bruge sig korrekt og du må gå over til træning med indlæringsteoretiske principper og der er bare frit spil på hele neg. forstærkningssiden fra mildt til det brutale - og det udnyttes i ekstrem grad.


Og så er vi tilbage ved etik og moral hos det enkelte mennesker med mindre der bliver lavet noget mere lovgivning og sat konsekvens bag den. Og det skal IKKE være diverse rideforbund som skal stå for denne kontrol - det er det samme som at sætte ræven til at vogte gæs.






The value of the art of riding should be measured at the scale of harmony and not at the scale of difficulty of an exercise.

Xenophon

0
0
Svar på denne tråd
 
 søs....
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 15:02

Problemet med 'lette signaler' er, når de fremkommer som følge af brutale irettesættelser bag facader, og resultatet er omvandrende dansebjørne, som apatisk deltager, fordi de ikke tør andet, og de er gennemtævet til at opføre sig på én måde og kun én måde.

Er det der reining er ved at være? For jeg synes, ikke de lette signaler, jeg ser brugt i div. videoer, er særlig attraktive, fordi det så tydeligt skinner igennem hvilken træningsmetoder der ligger bag.


Ja Søs, det er desværre der NOGEN DELE af reiningverden er eller er ved at være, og det er jo netop det som emnet handler om, og derfor at det er fint at der kommer lup på, MEN det er ikke sådan reining er og ikke sådan overvejende af reiningrytterne er, derfor er det ikke rimeligt at hænge reining ud som diciplin, men holde sig til at få undersøgt træningsmetoder bag facaden og få stillet regler op derefter, og senere sørge for at opretholde at disse regler så også bliver efterlevet.. Men ja, der er mange steder vi nok ikke er velkomne rundt omkring i private ridehuse og meget som ikke tåler dagens lys...i ALLE ridegrene.



When you are talking behind my back, you are at the same time in the best position to kiss my ass :))


Rather a fuck, than a fake

0
0
Svar på denne tråd
 
 ser gerne videoer
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 15:13

Jeg vil gerne se en video fra 2010 - 2011 - hvor hesten ikke ligner en dansebjørn og hvor elitens måde at fremvise hesten på ikke er smittet af.


JEg har skrevet at den videoer der er linket til fra 1991 er helt ok for mig - det er SUPER ridning. Jeg har dog ikke set nogen andre videoer der var ok fra nutiden og jeg har også set indslag i herning, hvor jeg godt nok også gjorde mig mine tanker om en hest, som ikke så særlig veltilpas ud.


For problemet ligger i det med de lette signaler - er de fremkommet via modbydelige træning - eller som følge af en korrekt uddanet hest.


Og nej desværre er udviklingen den samme inden for alle diciplinerne i ridesporten (søg på roll kur, du vil se det er debateret til bevidstløshed herinde), men det gør det ikke mindre i orden - og jeg er i forvejen kritiker af moderne dressur, men ALDRIG har jeg set noget der bare ligner i graden af modbydelighed som jeg ser på disse reiningvideoer. Jeg har kun set springrytteren Søren Knudsen komme i nærheden af reningvideoerne når det kommer til grim og modbydelig ridning.


Dog er jeg helt sikker på at rening præcis som dressur kan udføres uden gener, smerter og angst hos hestene. Men det er bare ikke den retning nogen af diclinerne går - tværtimod.



The value of the art of riding should be measured at the scale of harmony and not at the scale of difficulty of an exercise.

Xenophon

0
0
Svar på denne tråd
 
 træning
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 16:29

Her er så et "grusomt" eksempel på hvordan man kan lære sin hest at neck reine og cirkle.


www.youtube.com/watch?v=ZX0inX4LpZo


Jeg kan så sige, at jeg har set langt værre dressur alle vegne end de grimme klip fra sidste weekend.

Jeg tror folk der aldrig har prøvet at ride og træne en western hest, ser alt for meget på selve øvelserne og ikke på hesten og realiteten. Alle har jo deres personlige opfattelse, men det betyder jo ikke det nødvendigvis er sådan virkeligheden er.


Mvh Helene

0
0
Svar på denne tråd
 
 xxxxxxxxxxxxxxxxxx
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 16:43

Blandt alle de western videoer der har været vist så ligner det at banerne er virkelig tunge, er det meningen?

Det er jo ellers noget der er fuldstændigt no-go for dressurheste med tunge baner og generelt er no-go.


Er det pga. slidingstops eller hvordan? Er det ikke meget belastende for hesten? Eller er det mig der ser forkert ( altså at den er tung) ?


We begin to live, the day we become
silent about things that matter.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det mindste er da
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 17:37

At den arme krikke rides mod barrieren, jeg bed mere mærke i, at den er helt krøllet sammen, og får hak i munden- og med sporerene- samtidig. Det ligner ikke let og fintfølende korrektion, det ligner Rollkur tilsat sporehak.


Krikken kan ikke se et klap uden jorden, og straffes med hak i munden og godt med spore. Hvad er det for en slags ridning?!


Nu viser EPONA så også officials, der sidder og keder sig i deres høje sæder. Manipulatorisk- måske.

---


Jeg har et lille tyndt (11 cm bredt 3 mm i tykkelse ) firkantet arbejdshestebid hængende for, engang var heste arbejdsdyr, der skulle makke ret. Jeg har redet min del af hårdmundede heste- der desuden skulle have tæsk med pisken. Jeg holdt op med at ride af den grund! (Efter dejlige Assi lærte mig, at man kan ride på vægt alene- og ben)

En ting er korrektion, noget andet er mishandling.



Mvh Pinny
"En lille fjer kan sagtens blive til overhovedet ingenting."
Rune T. Kidde
0
0
Svar på denne tråd
 
 Helt i skoven
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 17:53

Du må meget undskylde,

men det er helt forkert. Western baner må IKKE være tunge. Faktisk har jeg selv som western rytter problemer med, at finde egnede ridehuse om vinteren på ikke western steder, fordi de almidelige dressur bunde, ofte er så tunge, at jeg ikke ville ride min hest på dem.

Især til stop er det vigtigt med en helt rigtig bundt. Hvis bunden er lige tung som i dressur, så graver hesten sig ned i bunden, hvilket ville forårsage smerte for den og den ville måske aldrig slide igen, fordi den er blevet bange for det og Det vil man i min verden, altså aldrig kunne tvinge den til at gør igen. Her er hesten nødt til at stole på sin rytter.


Ofte planer de almidelige ridesteder, heller ikke deres bunde ofte nok og så er banen bumlet, så man heller ikke kan træne så meget som en trav cirkel i lige udrettet stil og forvente hesten kan det.

Så det kræver en mere end god bund, at kunne ride western og især reining.


Men det er da et glimrende eksempel på, hvordan øjet kan snyde og hvordan noget reelt god ridning, kan blive gjort til dårlig ridning, fordi man sidder bag en skærm og ikke sidder ude ved hesten der arbejder og spørger og prøver.

( Ikke maent at det var pæn ridning på epona optagelserne, for det var møg ridning, men hentydet til andre klip).


Jeg håber det gav lidt indsigt. Og i må undskylde, hvis jeg er blevet lidt kort for hovedet sidst i teksten, men jeg ønsker grim ridning stoppet og synes det er fedt, at epona gør som de gør, men jeg bliver lidt træt i masken, når ekstremisterne begynder at overfortolke de mindste ting. Det er ikke personligt ment, men et håb om igen at få debatten tilbage på et niveau, hvor der sker noget godt og ikke bare fnider.


Mvh Helene.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Vigtig Info til alle!
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 18:57

Jeg synes det er vigtigt at pointere at dette stævne var et REINING stævne og ikke et westernstævne!

I westernridningen er der mange forskellige discipliner (op mod 20), og reiningen er kun en lille del af det.


Derfor synes jeg ikke man kan skære alle over en kam, og sige at "westernryttere" ridder sine heste på den måde.


Reining er en hård disciplin, hesten skal udføre nogle ekstrem krævende øvelser (ligesom dressurheste/springheste), men det er langt fra hvad westernridningen har af discipliner..



Jeg synes derfor at jer der omtaler dette stævne, og de rytter der vises skal skrive "reining-ryttere" og IKKE "westernryttere" og "Reining" i stedet for Western..


Nogle vil måske tænke at dette er "ligegyldigt", men nej hvis i satte jer ind i hvad westernridning er ville i opdage at det er en kæmpe verden fyldt med mange discipliner.


Reining er blevet en del af DRF, som den eneste disciplin indenfor westernridningens discipliner.


Derfor er dette i ser på Epona ikke hvad westernridningen har at byde på - gudskelov!

Westernridning har discipliner som: western pleasure, western horsemanship, trail mm. og disse discipliner kan ikke sammenlignes med Reining.


Håber på forståelse.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Westernridning
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 20:14

Jeg tror ikke, at der er nogle i denne debat, der synes at westernridning generalt eller reining er synd for hesten per se!


Det jeg har argumenteret for flere gange - og det mener jeg helt seriøst - er at reiningprogrammerne er blevet for ekstreme og har fjernet sig for meget fra det egentlige formål - at vise hvor let hesten er at føre for tøjlen.


De fleste konkurrencer (inden for de fleste dicipliner - også og især dressur) handler i min optik i dag om at levere et show, hvor hestene udfører forskellige spektakulære tricks.

Jeg skriver tricks, fordi meget af det der vises til stævner i dag har fjernet sig langt fra den oprindelige måde at udføre øvelserne på, er meget lidt anvendeligt i praksis og ikke har til formål at gøre hesten stærkere, sundere og mere holdbar.



Min gamle pony red jeg i øvrigt i følgende udstyr fra midt i 90'erne til omkring år 2003




Mvh Nanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 Billede...
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 20:28

Når jeg nu endelig har lært at sætte billeder ind, er det disse billeder af Shawn Flarida, jeg taler om:


Jeg bryder mig især ikke om, hvordan hesten ekser i forbenene efter stoppet:




På billederne har hesten afsluttet stoppet - det er ikke fordi den stadig traver på forbenene. Efter disse billeder tripper hesten frem og tilbage på forbenene, men knækker stadig sammen flere gange på højre forben inden den kan stå roligt på benene.


Hvis konsekvensen af den nye type slidingstop er at hestens bens ekser sådan under den - så bryder jeg mig ikke om de nye slidingstops!



Her er et eksempel på, at han får lige lovlig meget fat i hesten under ridtet - der er også et par gange i rollbacks'ene at hesten åbner munden


Jeg synes faktisk ikke, at det er så vigtigt hvad lige præcis Shawn Flarida gør i dette ridt - det er mere udviklingen hvor hestene skal løbe så stærk i de store cirkler på slidingsko (med risiko for at vælte) og den nye type stops, jeg ikke bryder mig om.



Mvh Nanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 Debat???
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 20:55

MichelleJ:


Mennesket er tåbeligt.




"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm actually not sure about the? former."



Citat: Albert Einstein.




Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Futurity
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 21:19

Jeg ved godt at der er en tradition for at starte (tilride) en del quartere og paintheste som 2 års. Men dette ændrer ikke på, at hestene først er færdigudviklede tidligst når de er 6 år gamle. Jeg siger ikke, at man skal vente med at ride sin hest til den er 6 år gammel, men jeg bryder mig ikke om futuritykonceptet og synes, at det er at presse ungheste alt for meget.


Det samme gælder for væddeløbsheste!


Man har faktisk ikke altid startet galopheste i løb så tidligt som man gør idag.

Racen fuldblod blev opfundet i slutningen af det 17 århundrede af James II af England som samtidig opfandt det første konkurrencer til at teste hestes evner. Kongens ønske var at producere en hest der, kunne bærer vægt i hurtigt tempo over lange distancer.



Hestene blev testet på følgende måde:

- Hestene skulle løbe 3 heats af 4 miles hver med en pause på ½ time mellem hvert heat. Dvs at hestene skulle i alt løbe 12 miles. 1 mile svarer til 1609 m. så 12 miles = lidt mere end 19 kilomenet.

- Vinderen vil være den hest der er bedst 2 ud af 3 heats

- Hvis der ikke var en klar vinder efter 3 heats skulle hestene løbe 3½ miles til

- Hestene skulle bære 80 stone = ca. 72 kg.






I slutningen af det 19 århundrede begyndte man at lave væddeløb for unge galopheste som et marketing ploy for at give mulige investorer og spillere mulighed for at se hvad avlerne havde på trapperne. 2-3 års galopheste kunne ikke holde til at galopere 4 miles - det ville slå dem ihjel, derfor blev distancen, som de skulle løbe, kortet ned til mellem 7/8-2 miles.


Interessen for at spille på futurityløbene var dog så stor at de længere løb for de ældre heste efterhånden blev udfaset og i dag har man kun de korte løb tilbage.


Det er altså heller ikke fordi fuldblodsheste er hurtigere udviklet end andre heste, at de bliver startet i væddeløb som 3 års - det gør de fordi, der var flere penge for væddeløbsbanerne i disse løb, fordi der var mere action i dem og flere spillede på dem - og det er den måde væddeløbsbanerne tjener deres penge på. I dag er det blevet en tradition og det er de færreste der ved hvordan væddeløbet i sin tid startede.




Jeg synes de gamle typer væddeløb var for hårde, men i det mindste var det færdigudviklede heste, der blev udsat for dem og selve formålet med løbene var at avle holdbare heste. Furturity væddeløb har udelukkende fokus på fart - og det fra heste, der ikke er fuldt udvoksede.




Som jeg har skrevet tidligere galoperede Bob Loomis sine heste, der kun officielt var 3 år gamle 20 min om dagen - han skriver, at hans heste galoperer en mile på 4 min - så hans ungheste blev galoperet 5 mile om dagen, hvilket svarer til ca. 8 km.







Ifølge Deb Bennett, der er biolog og Phd i pattedyrspalæntologi, er der som tidligere nævnt ingen heste, der er udviklet før de er 5½ år gamle (og det er små vildtlevende hopper). Hingste og de fleste domesticerede heste, er først fuldt udviklede når de er 6 år gamle. Jo højere og hesten er og desto længere hals hesten har - jo længere er den om at være færdigudviklet. Hingste og vallakker er i øvrigt ca. ½ år længere end hopper om at blive færdigudviklede.




Der er en række vigtige vækstzoner i hestens skelet, der først lukkes, når hesten er mellem 3-6 år gammel (senere ved en høj, langhalset hingst/vallak):

- Vækstzonerne i haserne lukker først, når hesten er 3-3½ år gammel

- Vækstzonerne i femur (lårbenet) lukker når hesten er 3-4 år gammel

- Vækstzonerne i hofteskålen lukker når hesten er ml. 28-24 mdr. men resten af bækkenet er først færdig med at vokse, når hesten er 5 år eller ældre


Detter er en rigtig god årsag til ikke at samle den unge hest for meget, lade den gå i for dyb bund, trække tunge læs eller stoppe den for hårdt!




Det er i hestens rygsøjle at de sidste vækstzoner lukker. De er ikke færdige med at vokse før hesten minimum er 5½ år gamle (hos store varmblodsvalakker på over 170 lukker vækstzonerne nogle gange først, når hesten er 8 år gammel!)


At vækstzonerne i ryggen lukker så sent har stor betydning af 2 årsager:

1. Der er 32 vækstzoner i hestens rygsøjle - mange flere end der er i nogen af benene

2. Vækstzonerne i hestens ben bliver belastet lodret - vækstzonerne i hestens ryg er i stedet orienteret vandret i forhold til belastningen (af rytteren). Det betyder, at det er lettere at overbelaste hestens ryg end det er at belaste dens ben.




Deb Bennett forklarer, at det er formen på hestens rygsøjle der styrer koordineringen af hestens ben og dens måde at løbe på. det er også hovedsageligt rygsøjlen og ikke benene som hesten bruger til at kompenserer med, når den støder på huller i underlaget, glatte pletter i underlage mv. Hun konkluderer derfor at jo hurtigere hesten løber og jo mere den anstrenger sig desto vigtigere er det at alle dens led er færdigudviklede og fungerer som de skal.


Dette synes jeg er et rigtig godt argument for ikke at lade reininghestene løbe så hurtigt på slidingsko - som man ser i Shawn Flarids video, er der flere gange hvor hesten er lige ved at miste balancen - og hver gang er det hestens rygsøjle, der skal kompensere.



Den del af hestens rygsøjle hvor vækstzonerne lukker sidst er i halsbasen - derfor er det meget vigtigt, ikke at rykke halsen rundt på den unge hest eller på anden måde belaste den f.eks. ved at den rykker tilbage, mens den er bundet op.




Deb Bennetts artikel kan læses her:


www.equinestudies.org/ranger_2008/ ranger_piece_2008_pdf1.pdf



Mvh Nanna

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lærerigt
Forfatter: 
Dato:  29-05-2011 21:56

Nanna: Lærerigt og tankevækkende indlæg .


At der ses alt for tidlig træning af ungheste indenfor efterhånden alle grene af hestesport, er efter min mening også et uheldigt symptom på en forkvaklet konkurrence-mentalitet.


At f.eks. trav-og gallopheste startes i løb specielt designet for 2-års, er forkasteligt og fuldstændigt uacceptabelt. Jeg har svært ved overhovedet at forstå hvad pointen med det er, udover at jo tidligere hesten kommer igang, desto hurtigere kan der skovles nogle penge i kassen.

En 2-års hest er næppe hverken større, stærkere, flottere eller kan løbe hurtigere end en på 7-8 år der har haft tid til at udvikle sig. Ergo må det igen være de økonomiske incitamenter der sejre over fornuften .


Jeg var faktisk overhovedet ikke klar over, at der også var grene indenfor western-riding, hvor hestene kommer i så tidlig træning. Så blev jeg så desværre så klog...og skuffet.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Sikke en
Forfatter: 
Dato:  31-05-2011 14:47

masse spændende indlæg.


Jeg tror i øvrigt heller ikke på at alle tror at western og reining generelt er voldsomt og grimt.


Desværre er det jo bare disse ryttere (og det gælder jo efterhånden alle discipliner) som formår at varme op på måder der har overskredet rigtig manges grænser for hvad man kan tillade sig i sportens navn, som ender med at få gode placeringer og vinde præmierne.


Hvordan dælen skal man komme det til livs, hvis hesten hakkes ekstra til og krølles ekstra sammen på opvarmningen og så ellers leverer et lækkert ridt på banen...


Jeg skrev faktisk til FEI den anden dag, og foreslog at de lavede præmier til de der kunne træne deres heste med metoder der ikke er på grænsen af at være dyremishandling. Og med det mente jeg faktisk generelt, både i dressur, spring og også reining. De kunne jo sagtens udnytte de stewards, der alligevel sidder og keder sig, til at bedømme opvarmningen...


Men jeg blev da DYBT skuffet da FEI sådan set sendte præcis det samme svar som Line modtog tidligere... Så føler man godt nok ikke at de tager henvendelserne særlig seriøst... Hvis de da overhovedet læser dem.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Doh altså!
Forfatter: 
Dato:  15-06-2011 00:04

Jeg bliver simpelthen så tosset over at se de videoer! Jeg synes ikke der er nogen undskyldning for den overdrivelse de rider på! Netop sådanne prof burde vide bedre og være et forbillede for andre western ryttere...


Jeg ryster på hoved altså...


Til gengæld slår jeg også hånden mod panden, når jeg læser at Epona er taget til et stort westernstævne og er nysgerrige om træningsmetoderne osv. uden at have kendskab til reining m.m.! ...



Doh!

0
0
Svar på denne tråd
 
 dårlig omtale
Forfatter: 
Dato:  15-06-2011 08:26

kan vi altid få, jeg er selv gammel dressur rytter og kunne på ingen måde gå tilbage til det, at side med det samme hårde tryk i hestens mund og bede den gå i en holdning den ikke er bygget til aldrik mere. der med siger jeg heller ikke det er ok og være så hård ved hestene som nogen de pro er, men vi er faktist nok flere der helst rider på en løs tøjle og styrer med vores vægt og ben og med en let tøjle på hestens hals. at i siger det er synd der tages fat i hestens mund med et stang bid hold lige der, hvad vil du gøre hvis du skal ride med kandar bid ????? du har mere konstandt ved dem under hele ridningen og her er der sku 2 bid i munden ??? og kan i få jers heste til at gå samlet påen så løs tøjle det gælder både dressur og spring og prøv og slip dine tøjler og bed din hest stoppe ikke slide men bare stoppe uden brug af tøjlen skriv bagefter og vær ærlig og sig det gjorde den både gik samlet og stoppede på den løse tøjle.


kan man bestemme hvor langt hesten skal komme, nej lyt til hesten den ved hvad den kan nå...

0
0
Svar på denne tråd
 
 jeg sov vist..
Forfatter: 
Dato:  14-07-2011 18:51

Hmm jeg faldt lige over et par tråde herinde efter at have været væk herfra i en periode..


Og ja, hvad skal jeg sige andet end at jeg er voldsomt chokeret.!!


Jeg må indrømme jeg ikke har læst alle trådenes millioner af indlæg, kommentarer osv men jeg har set videoklip og billeder osv og jeg er rystet.


Der kan da ikke herske uenighed om hvorvidt det er ok at ride hesten ind i barrieren eller sidde og flå den i munden??? der kan d heller ikke være nogen der synes det er ok at hesten går og bider sig selv i bringen???


Om det er momenter eller ej så er der for mange af dem til at være "uheldigheder".


Det er skammeligt og jeg krøller tæer ved tanken om hvad man vil udsætte dyr for blot for at nå toppen..


Hvis det er det der skal til for at være "toppen af poppen" indenfor westernridningen, ja så holder jeg mig gladeligt i bunden og har det hyggeligt med det jeg gør..


Jeg vil ikke kommentere på eponas måde at fremstille tingene på, for vi ved vel alle at nyheder skal sælge..

men når alt kommer til alt kunne det ikke fremstilles grimt hvis ikke det var grimt!!!!!


SKAMMELIGT


part tilbydes på frieser/nordsvensk hoppe

0
0
Svar på denne tråd
 
 gå ud og gør en forskel selv!!
Forfatter: 
Dato:  15-07-2011 12:24

nu må denne diskution altså stoppe her på siden, ligemeget hvad gavner den ikke en eneste westernhest, om ikke du går ud og gør en forskel der hjemme, på træningspladserne, stævnerne, og viser at der findes en anden vej til målet, nemlig samarbejdet mellem dig og hesten.

Sådan at fornærmes på nogle få proffer der kan nå "toppen" efter deres "lærdom", berettiger ikke til måneders debat, der kun fører til politiske indgreb og kontrolfunktioner, som kun skader os der er flest!!

Hvad fik du ud af, hestepas, medicinsider, restriktioner over grænser, nye regler m h t hestehold etc, intet!

Gør en forskel, der hvor du er og vis dermed at vi godt kan tåle at ses ;-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Klap lige hesten, Sandholm :)
Forfatter: 
Dato:  15-07-2011 13:33

Du bør huske på at næsten alle som har set videoen, har fået et chok, og er ligesom jeg, faret i blækhuset umiddelbart efter.


Derfor er det helt naturligt at folk, som ser videoen for første gang reagerer, mens de er i "chok", og fordømmer det sete.


Hvis du har fulgt med i tråden fra starten, har du "vænnet" dig til videoen indhold, og har læst 1000 indlæg hvor folk "kun" udtrykker deres umiddelbare forargelse.


At du mener at diskussionen bør stoppes, synes jeg er skræmmende, for

selvfølgelig gavner det at forholde sig til tingene!




Bedste ønsker
Fra
Lone


RIP Rødtop

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jørgen - tak!
Forfatter: 
Dato:  15-07-2011 13:58

Du rammer noget helt essentielt!
Der er så mange resttriktioner på hestehold i dag, at det skriger til himlem.

Det er helt vildt sindsygt!

MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 helt enig lone
Forfatter: 
Dato:  15-07-2011 14:00

... er målløs sandholm. Betyder det ... Gør en forskel eller klap i ... er det så ok at "profferne" skamrider deres heste...hvis ikke man kan gøre en forskel ? Skal vi til at vende det blinde øje til, eller stikke hovedet i jorden som en struds ;) Du må meget undskylde. Og så syntes jeg da nok lige at der findes mange eksempler på at man kan nå toppen uden vold.... men hvor penge og prestige går ind, går fornuften ud...

Har jeg opfattet dit indlæg helt forkert ? Hmm det håber jeg egentligt lidt at jeg har...


When you are talking behind my back, you are at the same time in the best position to kiss my ass :))


Rather a fuck, than a fake

0
0
Svar på denne tråd
 
 ellers enig
Forfatter: 
Dato:  15-07-2011 14:02

i resten sandholm..... Bare ikke at debatten skal stoppes


When you are talking behind my back, you are at the same time in the best position to kiss my ass :))


Rather a fuck, than a fake

0
0
Svar på denne tråd
 
 Sandholm...
Forfatter: 
Dato:  15-07-2011 14:20

Det var da nogle underlige holdninger at have .

Jeg tror nu denne debat har flyttet mere end du lige regner med, og disse debatter ER vigtige, ISÆR hvis de kan føre til restriktioner og politiske indgreb.


Jeg kan ikke se at hverken hestepas, medicinsider, chipning eller regler om lofthøjde i staldene etc. har skadet nogen...jo, det er muligvis en pestilens for dem der har 200 shetlandsponyer rendende på en mark, bare fordi de kan...eller tilsvarende tvivlsomt hestehold.

Hvis man har den holdning at de tiltag der bliver lavet for hestens bedste, er noget der skriger til himlen, så er det måske fordi man selv har et problem med den måde man holder sine heste på...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Western
Forfatter: 
Dato:  15-07-2011 18:40

Jeg har altså heller ikke læst alle indlæg. Men nok de fleste. OG jeg græmmes !!!!


Hvordan kan man forsvare at ride på den måde ? De heste der drejer rundt i et væk (ved ikke hvad det kaldes indenfor western-ridning) kan man da se er fuldstændig uden luft. De hiver efter det, men bliver alligevel budt at skulle gøre det igen !!!

Hvordan kan man gøre det ? Dyret er helt smadret !!! Uden ilt !!!! Næseborene udspilede og de hiver efter alt det ilt de kan nå at hive til sig, inden hjulsporerne igen bliver hakket i dem.


Jeg kunne godt finde på at piske rytteren rundt hivende efter vejret UDEN jeg gav ham/hende lov til at stoppe. Dét kunne måske give dem et billede af hvad fanden de beder deres stakkels dyr om !!!!!


Jeg har set den form for ridning i egen 'sandkasse' og selv om jeg fik at vide at hesten var top-tunet og i super form, har jeg ALDRIG set en hest svede så meget efter en trænings-session som en western-redet hest.


Mvh Karen

0
0
Svar på denne tråd
 
 jeg er enig
Forfatter: 
Dato:  20-07-2011 23:59

Jeg må sku indrømme, at jeg som Lone, undres når jeg læser dit indlæng sandholm. Hvorfor skulle vi ikke debattere og harmes over så grim ridning som der tilsyneladende er lagt for dagen i de klip vi ser? Og ja jeg ville da så være en af dem der sad og jublede hvis man rent faktisk kunne lave restriktioner og love der kunne forhindre den slags. Jeg er ikke blind for at der er adskillige af de nyeste tiltag indenfor lovgivningen omkring hestehold etc der ikke umiddelbart giver mening. For hvem skal/kan håndhæve reglerne????


Men vi kan da ikke være kede af, at heste ikke må stå i for små bokse med lavt til loftet eller i et spiltov hvor de stort set ikke kan røre sig?? Jeg kan så absolut ikke på nogen måde tilslutte mig at der ikke er brug for de regler.


Jeg forstår heller ikke, at det er "ok" fordi det er profferne der leverer den type ridning??? Skal vi virkelig tage skyklapper på og holde vores meninger for os selv for ikke at træde ved siden af, af frygt for eventuelle regler eller af frygt for at blive "lukket ude i kulden" hvis man træder de forkerte over tæerne??


Hvad er det der egentlig ligger til grund for, at den form for ridning accepteres og tolereres når det så åbenlyst er til gene for hesten??


Jeg ville være uendelig trist hvis debatter som denne ikke længere tiltrak indlæg, for hvor er vi henne hvis vi ikke stiller spørgsmålstegn ved hvad der er god omgang med vores heste, herunder også ridning der ikke skader dyrene??

Og ja gu skal vi da gøre noget på banerne og se i spejlet osv inden vi suser ud og dømmer andre, men vi skal vel ikke være så navlebeskuende og letskræmte kaniner så vi ikke kan kalde en spade en spade og grim ridning for det det er?????


part tilbydes på frieser/nordsvensk hoppe

0
0
Svar på denne tråd
 
 FEI indrømmer mishandling
Forfatter: 
Dato:  03-08-2011 17:08


De venligste hilsner Louise


************************

0
0
Svar på denne tråd
 
 bagtanke
Forfatter: 
Dato:  03-08-2011 20:34

Jeg synes, det er helt fint, at de endelig er nået så langt. Nu mangler FEI bare, at indrømme eller komme med samme statement i sagen om blødendeheste, blå tunger, heste der stejler og stikker af i forsøg for at komme af med rytteren o.m.a.


Endelig sker der noget, men jeg synes desværre det lugter lidt af en "dørmåtte sag" fra FEI´s side af.

Epona og andre har kæmpet i årevis, for at få FEI til at komme en udmelding, som den der er kommet her og endda i sager, hvor hesten synligt er kommet fysisk til skade. Dette er ikke sket, før denne sag og det har underligt nok kun taget få måneder og ikke flere år....? Ja, jeg kan ikke lade være med at undre mig.

Det skulle ikke undre mig om langt de fleste overhoveder i FEI, samt vigtige dyrlæger, er folk med interesser, forbindelser og økonomi i spring eller dressur og lign. Folk/eksperter der før har været tavse i ligendende eller værre sager inden for "eget" regi, har pludselig været ved at falde over hinanden, for at komme med kritiske udtalelser. Det er jo også fint nok, men jeg synes det er lidt underligt.....?

Misforstå endelig ikke. Jeg vil gerne se, at der bliver gjort mere ved denne sag, men jeg savner bare aktioner i andre sager.


Mishandling af heste skal straffes ligeligt, uanset hvilken ridestil det drejer sig om.


Vh Helene.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Perlen
Forfatter: 
Dato:  03-08-2011 20:41

Lige mine tanker. Det var slemt ved reining, men ikke værre end ved springning.


Nu er western endnu ikke så stort i Europa, så det er nemmere at råbe vagt i gevær, når man ikke har så mange økonomiske/politiske interesser.


May your belly never grumble,
May your heart never ache.
May your horse never stumble,
May your cinch never break.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Ringe i vandet
Forfatter: 
Dato:  04-08-2011 11:07

Jeg er altid ret ambivalent, når der kommer udmeldinger fra FEI - de taler mere end de agerer . Se bare deres klare udmelding om et Rollkur forbud, som efterfølgende bestemt ikke bliver overholdt .


Når det så er sagt, så er det måske rigtig godt (ikke for jeres sport selvfølgelig ), at dette her sker i Westernregi, og de deraf kan komme med en lidt klarere udmelding, end når det drejer sig om Verdensmesteren i dressur.


Jeg håber det her breder sig som ringe i vandet, og at det til sidst giver nogle meget klare retningslinjer, der gør det muligt at se på ridning på opvarmningsbanerne, uden at få følelsen af at hestene er udsat for grove overgreb...



De venligste hilsner Louise


************************

0
0
Svar på denne tråd
 
 desværre
Forfatter: 
Dato:  04-08-2011 12:17

Rosalina: Hvis det dog bare fik konsekvenser for AL opvarmning, men hvis du læser udmeldingen, kan man se, at det KUN er opvarmningen for reining der bliver set på og IKKE opvarmning generelt.


Personligt er jeg meget ligeglad, om dette var sket i "westernregi"/reining eller for travheste, dressur what ever. Det er underordnet. Det der springer i mine øjne, er at en trist og alvorlig situation udnyttes til politik og egen interesser.

Prøv lige at se på alle de fine overhoveder i organisationen, også de højtstående dyrlæger......du finder ikke mange med reining interesser, hvis der overhovedet er nogen.

I sager med ødelagte kæber og fysisk skadet heste( som aldrig havde starttilladelse i westernregi af dommer), har alle disse fine folk ikke foretaget sig Sk.. og de har ikke ville, så meget som kommentere noget videre om emnet. Så kommer skandalen i Malmö og offentligheden går amok( blandt andet over øvelser de ikke er vant til at se, hvilket gør folk mere ophidsede). FEI og overhoveder er pludselig ved at falde over hinanden, for at komme med udtalelser og kritik af selve reining sporten som helhed. Der er sågar en dyrlæge, der ikke har noget imod blå tunger og blødende munddele, men samtidig mener han, at sliding stops er dårligt for en hesteryg, men har dog ikke noget bevis eller nogen som helst erfaring/ yderligere viden at bakke sin påstand op med....? Og tænk, ingen stiller spørgsmål ved det........? Det er jo for oplagt at lave en "dørmåtte sag" ud af dette.

På denne måde kan FEI og overhoveder/eksperter bevise, at de GØR noget for hestevelfærden.....bare det ikke gælder inden for deres egen gren af sporten altså. Og offentligheden klapper alle glade i deres hænder sammen med spring/dressur sporten, fordi fokus endelig er væk fra deres sport og de igen kan gøre, som de plejer og samtidig påpege, at de gør noget for velfærd, for bare se hvad der skete med sagen fra Malmö......Og folk "køber" den.......Det er da for let.


Skræmmende nok vidste jeg allerede for længe siden, at dette ville ske. I den forbindelse skrev jeg en tekst til mig selv, som jeg overvejede at sende til Epona, men jeg lod være. De fik så min tekst i går.


Jeg vil igen understrege, at jeg er glad for, at der sker noget i denne sag og jeg ville gerne se de enkelte ryttere blive bortvist fra stævnet/frataget deres evt.titel.

Jeg er bare led og ked af, at sagen udnyttes af folk med interesser i andre grene, som dermed kan fortsætte med deres tvivlsomme ridning såvel på opvarmningsbanen som til selve bedømmelsen, uden der er nogen yderligere konsekvenser.

Grim ridning skal straffes LIGELIGT og på retfærdig vis, uanset hvilken gren af sporten det drejer sig om. Dette er IKKE sket her.


Vh Helene

0
0
Svar på denne tråd
 
 Helene!
Forfatter: 
Dato:  05-08-2011 00:34

Du har desværre så meget ret, så man får ondt i maven!

MH Conny

0
0
Svar på denne tråd
 
 dressuren
Forfatter: 
Dato:  05-08-2011 13:30

dressuren og springningen vil der da ikke blive pillet synderligt ved!! Og det er da soleklart hvorfor; der er for mange penge på spil for alle! Som helene siger, ja så er det nemmere for alle parter at skyde på en gren af ridesporten hvor alle de der er højt på strå ikke bliver ramt på pengepungen!

I mine øjne er ride- og avlssporten, ikke at forglemme, en korrupt verden hvor man ser igennem fingre med skandaløs opførsel, fordi der kan gå alt for mange penge tabt!


Det er pinligt og der bør til alle tider og i alle dele af sporten sættes en stopper for den mildest talt modbydelig ridning og omgang med heste der forekommer!!! Og jeg tror det kræver vi ser flere på barrikaderne som ikke er bange for at åbne munden- og det vil desværre nok ende i ligegyldighed for de mennesker der har pondus nok til at der bliver lyttet til dem og taget hånd om sagerne, ja de udtaler sig jo ikke af frygt for at miste..!!


SKAMMELIGT


part tilbydes på frieser/nordsvensk hoppe

0
0
Svar på denne tråd
 
 Mere video
Forfatter: 
Dato:  05-08-2011 15:51

Her er mere video fra Malmø


www.youtube.com/watch?v=16M_FpXaEh4


www.youtube.com/watch?v=1h5S1zIk- II&feature=related


Det kan godt være at FEI nu har indrømmet, at der var tale om mishandling, alligevel gav dette her ikke engang et gult kort ...


Måske er det, fordi FEI´s Stewards har mere travlt med at beskytte rytternes interesser frem for hestenes velfærd - her en video fra dressuropvarmning...


www.youtube.com/ watch?v=n99uFM4XCs8&feature=related




De venligste hilsner Louise


************************

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvad gør man?
Forfatter: 
Dato:  06-08-2011 18:10

Ja problemet er desværre ret omfattende, men hvad gør man...?


De organisationer der er i dag, kan ikke finde ud af at sikre hestenes ve og vel.

Skal der helt nye foreninger til, med en meget stram struktur og opbygning, som afholder shows, stævner og det hele?


Hvad gør man......Det føles lidt meningsløst, når man ser hesteflok i toppen af både FEI og sågar hestensværn beskytte deres egene interesser før noget andet.


De der FEI stewards, de må dælme sove dårligt om natten. Hvorfor ansætter FEI overhovedet mennesker som stewards? De kunne da nøjes med dukker eller fugleskræmsler, de skal hverken have løn, vådt eller tørt. Det må da være mere rentabelt.


Vh Helene

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider