Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Gik hjem fra Ungarn til Danmark med sin he
Forfatter: 
Dato:  11-07-2019 13:05
Indsat fra nyheden Gik hjem fra Ungarn til Danmark med sin hest:

25-årige Patrik købte hest i Ungarn, og besluttede sig for at tage den lange tur på 1600 kilometer til fods med sin hest Csillag, hele vejen hjem til Sydsjælland. Turen tog seks uger, og har styrket Patriks tro på menneskeligheden og kærligheden til Danmark

 

1600 km til fods

For ni uger siden begav Patrik Massahni fra Kalvehave på Sydsjælland, afsted fra Ungarn sammen med sin nyindkøbte ungarnske hoppe Csillag. Makkerparret er netop kommet hjem efter 1600 kilometer på landevejene, og har ladet sig interviewe til TV2 Øst.

 

"Det er gået utrolig godt. Overraskende godt. Jeg føler mig som en heldig mand, siger Patrick Massahi.

 

[[outstream]]

 

Ekvipagen har rejst omkring 30 kilometer om dagen, hvoraf Patrik har redet omkring halvdelen af tiden og trukket hesten i den anden halvdel.

 

Fredag red Csillag og Patrick Massahi det sidste stykke af turen. Hans familie og hans kæreste tog imod ham i Kalvehave.

 

Ideen om en langsom rejse opstod

Patrik Massahni har en drøm om at blive økologisk landmand, og det var i forbindelse med et praktikophold i Ungarn, at idéen om at rejse i langsomt tempo med en hest for alvor tog form. Og da Patrik fik muligheden for at købe Csillag, slog han til, og besluttede sig herefter at tage turen hjem på henholdsvis fire og seks ben.

 

Men der skulle lige lidt forberedelse til først., og det arbejde havde Patrik nok undervurderet lidt til start:

"Hun var ikke redet til. Jeg havde tre uger til at træne hende, og jeg undervurderede nok lidt, hvor lang tid, det tog", siger Patrick Massahi.

 

Heldigvis kom han via nogle ungarske venner i kontakt med en fyr, der hjalp ham med træningen og konstaterede, at Csillag havde en infektion i hovene.

"Jimmy, som han hed, var lidt af en hestehvisker. Hvis ikke han havde hjulpet os, så var vi nok ikke engang kommet over den ungarske grænse", siger Patrick Massahi.

 

Ikke helt trafiksikker

På sin vej fra Ungarn til Danmark forsøgte Patrik at undgå de mest trafikerede veje, da hans hest aldrig rigtig har lært at tage det roligt, når tung trafik som lastbiler og traktorer passerer. Heldigvis har de lidt kringlede omveje bragt glæde, for de betød, at han oplevede noget smuk og usædvanlig natur, som man ikke nødvendigvis finder langs hovedvejene.

Det har vist sig, at Csillag er bange for store lastbiler og traktorer, og betragter hoppens deltagelse i turen som hendes egen manifestation:

"Jeg ser det som hendes oprør mod den måde, vi transporterer varer rundt i verden på i dag, griner Patrick Massahi", fortæller Patrik til TV2 Øst.

 

Fornyet tro på menneskeligheden

Undervejs på deres lange rejse sammen, har hest og rytter mødt en åbenhed og menneskelig varme, der har sat minder for bestandigt hos Patrik.

 

"Jeg ved ikke hvorfor jeg havde tanken om, at det ville blive en solitær tur - bare mig og min hest, men lige fra starten af har vi fået så meget hjælp og mødt så meget gæstfrihed", fortæller Patrik.

 

På turen har ekvipagen mødt en perlerække af mennesker, der har åbnet deres hjem for hest og rytter og tilmed har budt på kaffe, tøjvask og mad.

 

"Mit hjerte er blevet meget større, og troen på menneskeheden er også blevet større."

 

Genvundet kærligheden til Danmark

Patriks syn på de lande de har passeret igennem har også skabt varige indtryk og Patrik har i den grad fundet kærligheden til sit hjemland igen.Patrick Massahi har forsøgt at styre sin rejse udenom de mest befærdede veje. De betyder, at han er kommet igennem smukt landskab og mindre landsbyer.

"Især i Tjekket kunne man godt se, at de virkelig var gjort noget ekstra på nogle af stierne. Det var vældig smukt", siger han.

 

Danmark har også imponeret den 25-årige rytter.

"Jeg har virkelig gået og forelsket mig i mit eget land, mens jeg har gået her", siger Patrick Massahi.

 

Patrik har hverken haft smartphone eller GPS med på turen, så han har fundet vej ved hjælp af kort. Fotos har han taget med et engangskamera, og undervejs har han skrevet en form for dagbog, så han kan huske alle de oplevelser, han har haft.

"Det er alle de store tanker, jeg har skrevet ned", siger han.

 

En fremtid med heste og nye eventyr

Patrick Massahi håber at komme til at arbejde med heste i fremtiden. Turen hjem fra Ungarn har kun gjort det ønske større.

"Heste er store og stærke dyr, men samtidig vældig skrøbelige dyr, så det med at skulle prøve at forstå hende og gøre mig forståelig overfor hende, tror jeg har gjort mig bedre på mange punkter", siger Patrick Massahi.

 

Han drømmer om at få sin egen gård, og når det sker, skal Csillag, som i øvrigt betyder stjerne på ungarsk, med og forhåbentlig være mor til et føl eller to.

 

Men selv om han næsten lige er kommet hjem, venter et nyt eventyr lige om hjørnet. Om en uge rejser han sammen med sin kæreste til Island til endnu et praktikophold i fire måneder.

Csillag bliver hjemme hos Patricks mor, og det lader til, at den ungarske hest allerede har fundet nogle danske venner.

"Jeg tror, at hun har det rigtig fint med at være sammen med andre heste. Hun er ved at blive gode venner med Merle og Starlight, som hun går med, og hun kan gå og græsse og slappe af, siger" Patrick Massahi afslutninsvist til TV2 Øst.

 


TV-indslaget med Patrik Massahi på TV2 Øst her.

 

Billede

 

25-årige Patrik købte hest i Ungarn, og besluttede sig for at tage den lange tur på 1600 kilometer til fods med sin hest Csillag, hele vejen hjem til Sydsjælland. Turen tog seks uger, og har styrket Patriks tro på menneskeligheden og kærligheden til Danmark. På billedet ses Patrik på turen på sin hest Csillag, der har taget hele den lange tur til Danmark til fods (privat foto)

2
0
Svar på denne tråd
 
 Alder ???
Forfatter: 
Dato:  13-07-2019 17:01

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor gammel den hest er??


People can`t accept the truth,they rather hide from it and hope it NEVER interferes with the fantasy they are living.

0
1
Svar på denne tråd
 
 ser ikke helt ung ud..
Forfatter: 
Dato:  13-07-2019 23:52

www.youtube.com/watch?v=xFSmBRmm0_Y

 

kunne det mon være sammen hest? måske den nye ejer ved det

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Næppe
Forfatter: 
Dato:  14-07-2019 09:28

Næppe den samme, da der står den ikke var tilredet. Lidt svært at se pga dårlig kvalitet, men mulerne ser heller ikke ens ud (sort vs lyserød). Navnet er nok ret almindeligt.


1
0
Svar på denne tråd
 
 uvæsentlig
Forfatter: 
Dato:  14-07-2019 09:43

Jeg synes, at hestens alder er uvæsentlig.

Det er da en dejlig positiv historie om en ung mand med idealer/principper, som går mod strømmen og går ud i verden og oplever en stor grad af hjælpsomhed, nysgerrighed og medmenneskelighed.

Så er hestens alder og erfaring da temmelig irrelevant (i min optik)

 

Tak for linket til historien - her i huset nød vi at se klippet.


Mvh Tina

 

"Undervurder aldrig styrken af dumme mennesker i flok"

 

"When a lovedone becomes a memory,

memory becomes a treasure."

 

http://www.freec.dk/hermelinhaven

2
0
Svar på denne tråd
 
 Hestens alder ??
Forfatter: 
Dato:  14-07-2019 11:14

Jeg tror nu nok at det er væsentlige her er at,jeg tror ikke at den hest (ud fra billedet at dømme ) er en ung hest,som ikke er tilredet og har været i hænderne på en ejer som har brugt den som vi nu engang bruger vores heste.

 

Hvad jeg tror er den virkelige historie er at Patrik har fundet denne hest og er blevet forelsket i den,og har købt den.

Så har hen ment at den mest pædagokiske ( staves ) måde at få dyret til DK er at den selv går.

 

Fint nok,det er da sikkert en dejlig tur,men han har ikke realiseret at hesten måske slet ikke er så uerfaren som måske er tilfældet??

 

Jeg tror ikke at den hest ikke var tilreddet,måske ikke så godt som den burde være,men ryttervant er den.

 

Uden er generer Patrik tror jeg at han har haft en eller anden,

drøm om at finde en hest som kan blive en livs partner???

Måske ligefrem få ham ind i eventyrenes klub????

 

Den her historie ( lugter ) lidt for meget,eller også aner han ikke noget om heste,eller måske har han en drøm om hvordan at han ønsker hans verden med heste skal blive,han er trods alt kun 25.

 

Det her er ikke skrevet med en negativ tanke,men med mange års erfaring i heste verdenen.

Jeg vil ikke skrive hvor mange,så vil jeg blive helt nervøs for at jeg er ikke er her mere.


People can`t accept the truth,they rather hide from it and hope it NEVER interferes with the fantasy they are living.

0
1
Svar på denne tråd
 
 Ja, vildt hvis samme...
Forfatter: 
Dato:  14-07-2019 15:25

Det ville være ret vildt om det lige var den samme, noget med navnet betyder stjerne så det er nok mange med dette navn, i DK 26 registreret i databasen.

 

har set lidt video fra nyhederne og syntes hesten ser både frisk og stærk ud, og der var også ønske om føl i fremtiden fra ejer.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lang tur
Forfatter: 
Dato:  15-07-2019 18:10

 

Er det ikke fuldstændig irrelevant hvor gammel hoppen er?

 

Det er i sig selv en skøn beretning som Patrik deler og hvor mange har ikke drømt om at gøre noget lignende! Jow tak siger jeg bare (dog ikke Ungarn )

 

Hoppen er hvid så den har nok nogle år på bagen, at den så ikke var tilredet gør jo ikke hans bedrift mindre imponerende, tværtimod. ISÆR når man samtidig får oplyst at han har været helt på egen hånd uden moderne teknologier. Wauu siger jeg bare Tror ikke mine børn kunne klare 2 uger uden telefon, tablet osv. ;-)

 

Efter at have læst om hans oplevelser så tænker jeg bare, mon nu hoppen falder til eller få den udlængsel ...

 


 

 

~ Anette

 

 

 

www.vind-alarm-danmark.eu

2
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider