Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Sabbatår - så svært at finde et job
Forfatter: 
Dato:  03-10-2016 12:04

Jeg er lige droppet ud af en uddannelse, og mens jeg venter til næste årsansøgnig har jeg forgæves prøvet at finde et job siden september. Jeg er 23 år og har ingen erfaring/netværk, jeg har søgt jobs som køkkenmedhjælper, butiksassistent, rengøringsassistent... Pretty much ALT - men intet svar. Hvordan skal man sælge sig selv, når man ikke har erfaringer inden for disse jobs??? Jeg overvejer at blive frivilligmedarbejder på en café eller noget lign. så jeg kan få nogle erfaringer på mit cv

0
0
Svar på denne tråd
 
 ffffffffffff
Forfatter: 
Dato:  03-10-2016 12:50

Vejen frem med sådanne jobs er som regel nogen som kender nogen.

 

Har du slet ikke nogle veninder som kan hjælpe dig med en fod indenfor?

 

Ellers er der ikke andet for end at blive ved med at søge. Det er pt. rigtig svært at få alle slags job. Jeg søger selv på livet løs :( Der sker bare intet.


Følg mine blogindlæg på Hestegalleri.dk - HER

Følg mig på Facebook:

Konkurrencerytter - Sandra Charlotte Kempf

 

You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Vikarbureau
Forfatter: 
Dato:  03-10-2016 13:12

Hvad med at tilmelde dig et vikarbureau. Mange på min arbejdsplads er blevet fastansatte efter at være startet som vikarer. Så kan du også komme lidt omkring og få prøvet noget forskelligt.


1
0
Svar på denne tråd
 
 At kende nogen..
Forfatter: 
Dato:  03-10-2016 13:40

Jeg vil også anbefale dig at søge i dit netværk. Jeg har pt 4 job - et ferieafløserjob på et sygehuslager (kun i sommer- og vinterferie), et afløserjob på et plejehjem, underviser på en rideskole og så har jeg taget en uddannelse som springdommer, som jeg så også bruger tid på. De tre førstnævnte job har jeg fået gennem familie/venner. Når jeg selv har ferie har jeg fuldtidsjob på lageret og ofte også mulighed for det på plejehjemmet. så det viser meget godt, hvor meget det hjælper at høre dem man kender, om der ikke mangler nogen på deres arbejdsplads.

0
0
Svar på denne tråd
 
 *suk,,,*
Forfatter: 
Dato:  03-10-2016 14:11

Jeg har få venner/veninder, de fleste har studiejob eller ingen job, så derfor er det lidt svært, men nu har jeg søgte frivilligjobs på en biograf og café, mon ikke det hjælper lidt på cv'et. Ikke engang KFC vil have mig *suk*

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  03-10-2016 18:18

Hvis du bor i eller nær en størrer by, så meld dig til de lokale vikarbureauer. Pøj pøj med søgningen


Suldudu

0
0
Svar på denne tråd
 
 Min mening
Forfatter: 
Dato:  03-10-2016 19:20

Man behøver ikke har mange venner og familie for at kunne trække på et netværk.

Facebook har mange grupper, og helt sikkert også nogen i dit lokalområde. Her i Haderslev bliver både en gruppe for Haderslev og omegn og en køb og salgs gruppe, brugt til at søge arbejde.

Vil du ha' frivilligt arbejde, der ser pænt ud på et CV, havde så med at spørge steder for socialt udsatte?? Der kan altid bruges hænder til at brygge kaffe og munde til at drikke den sammen med brugerne.
Der er dagscentre for de ældre, der gerne gør brug af varme hænder til at hjælpe med lidt håndarbejde eller at brygge endnu mere kaffe. Det giver godt nok ikke penge, men det giver erfaring og modenhed.


VH Pernille

 

Pernilles tanker og humor

 

Livet er for kort til at undgå Pernille

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  03-10-2016 19:32

Vil bare sige, det er ikke dig der er noget galt med!

 

Jeg stod i præcis samme situation efter gymnasiet. Havde et sabbatår, det halve gik med suppleringskurser, så der fik jeg SU.

 

Jeg troede sagtens jeg kunne få job indtil uni startede. Man hører jo fra ALLE (især "gamle" voksne ;) ) at man SAGTENS kan få job, vores generation er bare kræsen, vi skal bare tage os sammen osv.

 

Jeg søgte: Netto, Lidl, Føtex, Bilka, 7/11, Baresso, diverse butikker, rengøring, Fætter BR, Shell/tankstationer, osv.

Jeg fik ét job, som telefonsælger. Det er sådan cirka det absolut værst tænkelige job til mig, overhovedet. Jeg kunne ikke sove om natten, havde mavesmerter, det var rædsomt. Du presses uemmenneskeligt på at stoppe ting i halsen på fremmede, som de ikke ønsker. Det er fuldstændig modsat hvordan jeg er som person. Samtidigt hænges dine "resultater" op til offentligt skue, så alle kan se hvem der er den dårligste sælger, osv osv.

Stoppede efter 1 måned og diagnosticeret mavesår. Levede af mine konfirmationspenge indtil uni startede.

 

Jeg havde, som dig, nul erfaring. Jeg rystede altid på hovedet af mine kammerater, der havde fritidsjobs osv i folkeskole og gymnasie. Jeg fokuserede på mine karakterer i stedet! Jeg havde ikke noget stort forbrug, andet end CD'er engang imellem, så hvorfor skulle jeg dog have et fritidsjob?

Hvilken KÆMPE fejl det var. Mine forældre gjorde mig virkelig en bjørnetjeneste, ved ikke at opfordre mig til et job. Jeg havde aldrig troet det skulle få så stor betydning, som sagt er vi jo opdraget med, at man "altid kan få et job i Netto". Hvilken man på ingen måde kan, skal jeg hilse at sige.

 

Og nej, jeg er ikke bange for at arbejde ;) Jeg har arbejdet med stor vellyst i IKEA, på kontor, i en stald og som SPS-hjælper under mit studie.

Og disse jobs fik jeg kun, fordi nogen kendte nogen i IKEA, og derfor fik jeg mit første job der. Derefter var der ikke problemer med at få de andre, da jeg jo ikke længere var totalt grøn.

 

Lang historie, vil bare sige det er ikke en ualmindelig situation. Jeg synes det lyder som en god idé at starte med noget frivilligt. Så viser du ihvertfald, at du ikke er bange for at arbejde!


Mvh. Sophie (:

 

"And those who were seen dancing

were thought to be insane

by those who could not hear the music".

- Friedrich Nietzsche

2
0
Svar på denne tråd
 
 ansøgning
Forfatter: 
Dato:  04-10-2016 18:10

Hej.

Som andre skriver, så er det bare svært at finde job.

Du kan overveje at kigge på dine ansøgninger. Jeg har været heldig at få lidt hjælp fra en HR-medarbejder til et par ansøgninger. Det hun lagde vægt på var; skriv hvad din motivation er for lige netop det job du søger. Hvad kan du tilbyde, har du noget fra skole eller fritidsinteresser, som har lært dig noget, som kan være relevant for jobbet. Hvad kan du tilbyde arbejdspladsen? Prøv at skrive på en måde, så du skiller dig ud fra mængden fx i stedet for at skrive "Jeg er lærenem", så skrive " jeg tilegner mig hurtigt ny viden, og kommer derfor hurtigt i gang med nye opgaver".

 

Bare et par forslag herfra. Held og lykke med jobjagten.

 

Vh Jannie


.

2
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  04-10-2016 21:53

Det er et helvede! Folk der tror, man 'jo bare kan få et arbejde', har ikke prøvet at være arbejdsløs og ufaglært :)

 

Jeg knoklede selv for at finde noget, og det er MEGA svært, selv da jeg søgte andet job med næsten 1 års butiksarbejde i bagagen. Så der er ikke andet for end at spørge folk, man kender, om nogen kender nogen, der mangler en :) Og så ellers blive ved med at søge :)

 

Jeg var meget heldig at få afleveret en uopfordret ansøgning i en lille taskeforretning, hvor de netop stod og manglede en! :) Så der fik jeg arbejde næsten hele mit sabbatår. Blev også tilbudt et job i en stald som underviser, rytter og staldhjælp, men lønne var elendig, (elevløn, men hun var ikke engang uddannet berider, hende der havde stedet).

 

Så bare bliv ved Selvom det er træls :)

 

Det er bare ikke så nemt, som mange går og tror :( Man kan ikke bare "vælge" at få et arbejde. Telefonsælgere mangler de altid, men det er også et job, hvor du kan gå fra ansat til fyret på under 2 uger. Jeg blev fyret efter 1½ uge, og jeg hadede hver en dag af det @!#$. Så det søgte jeg ikke efter dén oplevelse :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Her er opskriften
Forfatter: 
Dato:  05-10-2016 12:32

Til den slags job, du søger, er det ikke nok at sende en ansøgning pr. e-mail eller almindelig post. Nu ved jeg ikke, om det er det, du gør, men personlig henvendelse er det eneste rigtige, når du søger uopfordret.

1. Du møder op i virksomheden, 5 minutter efter åbningstid (butik, cafe, produktionsvirksomhed osv.) med dit cv i hånden (ikke en decideret ansøgning). - uanset om det er kl. 07.05 eller 10.05 osv. om morgenen.

2. Du præsenterer dig og spørger du efter personalechefen eller blot chefen, hvis det er en mindre virksomhed. Husk at være venlig, men bestemt. Du skal udstråle selvtillid, og at du virkelig gerne vil ha' et job. Husk øjenkontakt!

3. Hvis personalechefen/chefen ikke er at træffe, spørger du, om du må vende tilbage dagen efter/ugen efter igen. Du skal helst ikke efterlade dit cv uden at have trykket chefen i hånden først. Det andet virker bare ikke, og din henvendelse forsvinder nemt i travlheden. Selvsagt møder du så også op igen, præcis den dag/det tidspunkt, du har varslet.

Den korte version er, at du er nødt til at være en smule vedholdende - kun på den måde vil du blive opfattet som ihærdig, arbejdsom osv. Bliver der sagt, at der absolut intet arbejde er, må du strege virksomheden på din liste. MEN - bliver der sagt, at der måske er job på et senere tidspunkt, eller hvis og hvis osv., skal du være vaks ved havelågen og vende tilbage med dit cv igen på et senere tidspunkt.

Du skal simpelthen sælge dig selv. Du søger job som fx opvasker, medhjælper på kontor (kopiere, lave kaffe osv.), så prøv at forestille dig, hvilke egenskaber der vil være relevante i disse funktioner for en kommende arbejdsgiver: kvik, selvstændig, arbejdsom og mødestabil. Disse egenskaber har du allerede vist, at du besidder, hvis du har fulgt punkt 1-3 herover!

Held og lykke!

 

PS: Denne opskrift kan også bruges, når man søger læreplads.

4
1
Svar på denne tråd
 
 Tips til ansøgninger
Forfatter: 
Dato:  09-10-2016 19:10

Jeg har haft god erfaring med at møde fysisk op i butikken, caféen osv. og overrække min ansøgning og CV til en medarbejder og de jobs jeg har søgt over nettet har jeg altid ringet stedet op og spurgt om min ansøgning var nået frem til dem. Det viser at man interesserer sig for jobbet og så skal man helst skræddersy sin ansøgning til det specifikke sted man søger. God aften

0
1
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  21-10-2016 10:46

 

Som jobmarkedet er nu, er det ikke nok at møde op og smile sødt i butikken.

Der er så mange desperate, arbejdsløse sjæle derude lige nu, at man nærmest bare risikerer at være træls.
Jeg er færdiguddannet cand.mag. og har søgt desperat i flere år, men finder bare intet. Jeg mangler nemlig også netværk. Jo, frivilligt - men det kan man jo ikke leve af og der er også regler for, hvor meget man må arbejde frivilligt, så man ikke bliver udnyttet. Samtidig er det heller ikke helt gratis at arbejde frivilligt, hvilket mange glemmer. Medmindre man kan tage cyklen derhen, så koster det jo også penge at tage bus/bil derhen. Det har man ikke råd til på den ekstremt lave kontanthjælp, som dem under 30 får.
Men hvis du har råd til det, så vil det da være en god idé med frivlligt arbejde - måske kan du endda finde noget, der er relevant i forhold til din kommende uddannelse. :)

 

Jobmarkedet er bare helt og aldeles umuligt i disse år, det er som 30'ernes Amerika, og med de nye regler omkring kontanthjælpen bliver det med garanti endnu værre derude. Vi ender med at skulle rende sådan her rundt (hvis der ikke er nogen, der gør det allerede):

Billede

 

Bare synd, at folk stadig mener, at der er job til dem, der vil have det. Sådan er det nemlig ikke. Det kan jeg skrive under på.

 

Heidi.

3
1
Svar på denne tråd
 
 Support
Forfatter: 
Dato:  22-10-2016 09:42
Der mangler stort set altid telefon support hos dem der står for TDCs hotline (Sitel). Arbejdstider til 20.00 og der er noget performance i det, men der er en god stemning og jeg havde det sjovt da jeg var der :)
Efter knap 2 år fik jeg arbejde som driftstekniker hos TDC og det er fantastisk. Men selvfølgelig også noget mere teknisk krævende :)

 

 

Går det, så går det og går det ikke, så går det nok.

0
2
Svar på denne tråd
 
 Ufaglært
Forfatter: 
Dato:  22-10-2016 21:45

Hvad med at søge arbejde som tjenerafløser? Det mangler mange restauranter; der er stor udskiftning og det kræver som
regel ikke andet end at man er smilende, velsoigneret, servicemindet og villig til at gå/stå/løbe mange timer i træk. Lønnen er ofte elendig (hvilket ikke er ok), men det giver dig noget at skrive på dit CV.

 

Mindre rengøringsvirksomheder der fx står for trappevask og den slags mangler også ofte folk - om ikke andet så ferieafløsere.

 

Og husk: al erfaring tæller. Hvis du har serveret til din venindes kusines konfirmation har du serveringserfaring. Hvis du har undervist på den lokale rideskole har du både undervisnings- og formidlingserfaring, erfaring med pædagogisk arbejde, med foreningsarbejde etc.

 

Og endelig handler det meget om netværk. Ikke på den ufede måde, hvor man forsøger at udnytte alle man kender, men om at deltage aktivt i sit lokalsamfund, være frivillig i lokale foreninger, hjælpe til ved idrætsforeningens julebal/sommerfest/arbejdsdag etc. På den måde lærer man en masse mennesker at kende, som kan sige god for, at man er pålidelig, venlig og arbejdsom og som en dag har en ven/kæreste/tidligere kollega, der mangler en medarbejder til lidt rengøring/servering/undervisning etc. Det er sådan jeg har fået mine tre-fire nuværende jobs :-)


Følg mine tegnerier på Facebook under "Svensson Art" eller læs med på "Svensson Art Blog"

2
1
Svar på denne tråd
 
 frivillig i Kina, det koster 0 kr.
Forfatter: 
Dato:  23-10-2016 13:00

Vi mangler frivillige engelsklærere til børn i Kina. Man skal godt nok binde sig for et halvt år, men alt i alt koster det ikke noget, hvis man bare har engelsk på B-niveau og en smule erfaring med børn. Mange har været af sted i deres gab-year/sabbatår, og du kan læse om deres oplevelser og erfaringer i Kina på vores hjemmeside- chinalink.dk
MVH
Jørgen

1
0
Svar på denne tråd
 
 Øhm hvad ?
Forfatter: 
Dato:  23-10-2016 13:12

Det forstår jeg ikke, Plovbæstet - der mangler da arbejdskraft inden for visse brancher/virksomheder i Danmark. Hvilke jobs har du søgt?

 

Mon ikke trådstarter har fundet et job? Hun er da ikke vendt tilbage til tråden, så vidt jeg kan se

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider