Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Overvægtig? Sid af!
Forfatter: 
Dato:  11-08-2016 09:33

 

Der har ved Great Yorkshire Show tidligere i år været fokus på rytterens str. i forhold til hesten.

 

Flere af rytterne blev bedt om at stige af hesten... men læs selv linket.

 

www.horseandhound.co.uk/news/ overweight-riders-asked-dismount- show-583451

 

Hvad syntes i og har nogen oplevet lign til et dansk stævne?

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

 

Buckskin farvet, Eventyr hest på 2 år sælges.

 

Vindott, Islænder hoppe, sælges evnt. bytte.

7
0
Svar på denne tråd
 
 Hurra endelig
Forfatter: 
Dato:  11-08-2016 10:26

Hurra for at de tænker på hesten!!!

 

Ser det desværre ikke i Danmark endnu - men jeg håber det kommmer ASAP for hold op, hvor ser jeg ALT for ofte til stævner kæmper ryttter på alt for små heste.

Jeg fatter ikke, at dommerene ikke bede dem stige af hesten.

 

Islænder til TREC, der bærer rundt på +100 kg. er skum svedte og nærmest lægger sig ned når de kommer i mål.

 

Danmark er langt bagud i forhold til andre lande .- der beder overvægtige rytter om at stille sig på en vægt, så deres vægt ikke overstiger 20% af hestens vægt.

 

Jeg håber 100% på at fremtiden forbyder rytteren vejer mere end 20% af hestens vægt inkl. islændere.

Der står i DRF at rytteren skal være harmonisk - jeg har mange billeder som jeg har sendt til dommere og spurgt, hvordan de kan dømme den ekvipage? Jeg får sjovt nok aldrig svar.

15
5
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  11-08-2016 10:39

Nu rider jeg ikke selv den type små heste/ponyer, der startes af voksne... og det er sjældent, jeg til dressurstævner ser så store ryttere, at heste på 160 + ikke kan bære dem... Så jeg oplever faktisk overraskende sjældent det problem :)

 

MEN hvor er det da godt, at der er nogle, der gør noget ved det! For nej, det er da bare ikke i orden, at hesten/ponyen skal slæbe rundt på alt for meget vægt Har tit tænkt tanken med bl.a. islændere, for selvfølgelig er de stærke, meeeen

 

Måden at gøre det på kan så diskuteres. Det er jo for mange et lidt følsomt emne, men hestens velfærd skal komme i første række Synes man bør udelukke sådanne par på opvarmning, så det ikke nødvendigvis skal råbes udover det hele af dommerne på banen :) - Selvom det jo er folks eget problem, og dem der gør noget forkert :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

4
0
Svar på denne tråd
 
 Ponyryttere
Forfatter: 
Dato:  11-08-2016 10:46

Jeg fornemmer at ponyrytterne ofte får det at vide. Men der er jo forskel på hvordan man formulerer det. Jeg ved at en pige, der haft et af vores afkom, af to dommere havde fået at vide at hun var for stor (læs: høj) til sin pony. Den ene havde skrevet det knap så pænt, hvor den anden havde skrevet at han glædede sig til at se hende på en større pony. Nu var hun godt klar over at det lakkede mod enden, og hun havde den større pony klar og havde bare ét mål hun ville opnå med sin "gamle" pony inden den nu er kommet videre til en 9-årig pige.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

Flere Welsh Mountain plage med særdeles god afstamning sælges

3-års Hannoveranervallak til dressur/military sælges

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  11-08-2016 20:16

Jeg faldt over præcis samme artikel i Horse and Hound (kan anbefales at følge dem på Facebook, de har mange spændende ting), og jeg tænkte også, at det synes jeg da var fint.

 

Jeg har selv været til nogle af de engelske mountain and moorland shows, samt andre shows i England, og der er desværre nogle voksne, som rider rundt på barnets pony under fx opvarmning. Og den går altså ikke.

Det kan godt være det er en cob type, men det betyder ikke man kan sætte en kæmpe farmand på ryggen af den.

 

Fint de valgte at tage det op med rytterne. Det er ikke en nem opgave, da det jo er et følsomt emne osv.


Mvh. Sophie (:

 

"And those who were seen dancing

were thought to be insane

by those who could not hear the music".

- Friedrich Nietzsche

2
0
Svar på denne tråd
 
 Reelt set....
Forfatter: 
Dato:  11-08-2016 20:41

...skrives der jo om, at man tager kampen op mod voksne, der rider på børneponyer, og der nævnes et stangmål på 1.20. Det ligner da heller ikke noget, at voksne skal ligge og ride på en pony på 1.20, og jeg håber sandelig ikke at det er hverdag i DK heller.

 

Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt


www.sadelrummet.dk

6
0
Svar på denne tråd
 
 velkendt problem
Forfatter: 
Dato:  12-08-2016 15:37

Godt at der kommer focus på et ømtåeligt emne, syntes jeg har set problemet på alle typer heste , især er det islænder og fjordheste der har ry for at kunne slæbe , ja næsten sin egen vægt!

 

Har set enkelte på varmblod hvor hesten var meget tynget af vægten udover at det var et hæsligt syn af en ikke harmonerende ekvipage.

 

 

Jeg er glad over at der endelig er nogle der taler dyrenes sag når nu rytterne ikke selv kan se problemet,-

5
0
Svar på denne tråd
 
 Mere fokus på emnet, tak
Forfatter: 
Dato:  15-08-2016 15:09

Jeg har den fornemmelse at vi i Danmark er bange for at åbne munden og dermed gøre andre mennesker "kede af det" selvom det handler om at hjælpe hestene .

 

Jeg har altid opholdt mig på større ridesteder hvor det var/er normalen at ponymødre "afretter" ponyerne flere gange i ugen, selvom de er alt for tunge til de små konkurrence ponyer! Det er forfærdeligt at se på og jeg er tit blevet vældig upopulær, fordi jeg ikke kan 'se den anden vej' .

 

Og så er der alle de overvægtige ryttere der, i stedet for at vælge en hestetype der er passer til dem, vælger ud fra "hjertet" og kaster alt fornuft og hestevelfærd til side. Hvis det er en sporty araber de ønsker sig, så er det en araber de køber, selvom de vejer 80 kg +. Jeg kommer ALDRIG til at forstå den tankegang. Hvorfor kan man ikke være realistisk tænkende?

 

Og så er der dét med islænderen eller fjordhesten... Ja det kan da godt være at den er stærk, men en stor rytter kræver ofte en stor sadel og islænderen har somregelt en relativ kort ryg! Hvis man ikke kan passe ned i sadlen, som hesten kan passe, så er man for STOR .. Længere er den ikke ... Jeg får mavekneb af at se de stakkels islændere med sadlerne liggende på lænden så rytteren kan være der! Det er IKKE OK .

 

Jeg bliver så ked af det på hestenes vejne .. Deres sårbare rygge der skal bære rundt på så meget vægt, blot fordi "ledelsen" i DK ikke har nosser til at lave regler og håndhæve dem! Øv ..

 

Til sidst vil jeg lige sige at jeg INTET har imod at overvægtige rider, men find da en hest som passer til DIG og din vægt. Hvis drømmen er en hestetype som du er for tung til, så kan det måske være en motivation til at tabe dig, inden du anskaffer dig hesten.

Jeg ved godt at emnet er enormt sårbart og nærmer man sig emnet med den mindste smule negativitet, så er man kold, kynisk, led, ond, arogant og jeg ved ikke hvad .. Det synes jeg er super ærgerligt, for det afholder mange mennesker for at gøre det rette ...

 

Og ja, nu bliver jeg nok sablet ned .. Men jeg kan ta' det! Det kan hestene ikke i længden ...

9
1
Svar på denne tråd
 
 Korrekt ridning
Forfatter: 
Dato:  18-08-2016 10:15

Nu diskuterer jeg lidt i en anden tråd med en pige der mener at dressur slider hestene op, hvor jeg jo mener at manglende dressur slider hestens forben op. Det fik mig til at tænke på at en korrekt redet hest jo må kunne bære lidt mere end en hest der ikke er korrekt redet, da rytteren her kommer til at sidde over forbenene.

 

Jeg ved godt at det ikke gør en forskel på vægten på ryggen, men hestens holdbarhed afhænger jo også af andet end ryggen?


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

Flere Welsh Mountain plage med særdeles god afstamning sælges

3-års Hannoveranervallak til dressur/military sælges

 

3
0
Svar på denne tråd
 
 Ju-bi....
Forfatter: 
Dato:  18-08-2016 14:50

Jeg læste godt artiklen og jeg syntes det er rigtig godt at der kommer fokus på problemet, i Danmark syntes jeg nu mest det er et problem med islænder, fjordhest og lignende, hvor velvoksen fruer bare ønsker sig en sød tur og hygge hest jeg får det helt dårligt, når jeg møder "dem" i skoven, ponyen/islænderen slæber afsted på 80 kg + siddende helt ude på bagsvislen i en alt for lille saddel til måsen på rytteren, eller også i en saddel der måske passer til rytteren bukse str 42+ Men som så ligger helt ude på lænden, af det langhårede kamsvednde ride dyr

på stævnepladserne har jeg da ind imellem set lidt for store/tunge ryttere på feks arabere heste,eller haflingere, men jeg syntes nu ikke at det er på stævnepladserne, at det største problem er med overvægt på ponyer eller små heste.

Det er nok svært fir nogen at se selv og sin vægt realistisk, men det samme kunne man jo sige om ridefærdighedere, her kniper det vist også for nogen ryttere.

jeg har ikke sjældent set ponyen/ hesten på stævnepladsen få skyld/straf for feks en refursering eller forkert galop, selv om det tydeligvis var rytter fejl


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.

 

Nu med en smuk blå engel.

 

2
1
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider