Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Træner/berideruddannelsen på vej mod nye r
Forfatter: 
Dato:  28-03-2011 18:37
Indsat fra nyheden Træner/berideruddannelsen på vej mod nye rammer:

Det er Dansk Ride Forbunds pligt at varetage ridesporten og klubbernes fremtidige behov. Derfor vil Dansk Ride Forbund igangsætte et analysearbejde, der skal klarlægge den bedste fremadrettede struktur for forbundets uddannelser. Det skal sikre, at fremtidens undervisere og ledere gennem en tidssvarende uddannelse rustes bedst muligt til at varetage klubber og hestesektorens behov. Der nedsættes et udvalg, der skal arbejde med de fremadrettede rammer for uddannelsen.


Fremtidens udfordringer til klubberne

Kravene til klubbestyrelser er vokset enormt de senere år, og denne tendens forventes ikke at vende i fremtiden - tværtimod. Fra at være almindelige foreningsvaretagere, skal bestyrelserne også varetage et stort ansvar i forhold til udvikling, drift, hesteholdslovgivning, kontroller fra fødevarestyrelse, gødningsregnskab, ansættelsesret, personaleledelse osv. Det er derfor vigtigt for klubberne, at Dansk Ride Forbund uddanner ledere, som kan varetage rådgivningen og den daglige drift af alle disse områder foruden udvikling og undervisning af ryttere.


Generelt i idrætsverdenen øges krav om pædagogik, psykologisk indsigt til og læringstilgang til underviserne, og Dansk Ride Forbund ser det som yderst vigtigt, at fremtidens undervisere kvalificeres til at imødegå disse krav. Dansk Ride Forbund mener derfor, at det med disse nye behov i klubberne er påkrævet, at man gennem analyse og evt. omstruktureringer fremtidssikrer uddannelsen.


Ledere skal rustes til rideklubbernes behov

At danske rideklubber står over for store udfordringer med bl.a. lov om hold af heste, ledelse, kommunale tilskud og drift er bare nogle af årsagerne til, at Dansk Ride Forbunds bestyrelse vil sikre, at træner/berideruddannelsen kan uddanne ledere, der er rustet til at møde fremtidens behov.


Som det ser ud i dag, udgør omkostningerne til træner/berideruddannelsen mellem 15 og 20% af klubbernes samlede kontingentindbetalinger, og det er vigtigt, at pengene bruges på en uddannelse, der imødegår klubbernes krav og behov.


Den seneste parameterundersøgelse fra 2004 viser, at kun 30% af rideklubberne har kontrakt med en træner/berider - hvoraf mange kun er ansat på deltid. En procentdel på 45 af rideklubberne har kontrakt med uuddannede underviser, og 35% har slet ingen kontraktansatte undervisere.


Udvalg skal vise vejen frem

For at sikre at uddannelsen bliver udviklet, så den opfylder klubbernes behov, nedsætter Dansk Ride Forbund og D.R.-I.F et udvalg, der skal arbejde med analyse og fremtidssikring af uddannelsen. Udvalget kommer til at bestå af to repræsentanter samt et bestyrelsesmedlem fra D.R.-I.F, to repræsentanter, et bestyrelsesmedlem og generalsekretæren fra Dansk Ride Forbund. Medlemmerne vil ikke blive rekrutteret fra det oprindelige udvalg. Lærestederne har yderligere ytret ønske om at blive repræsenteret med to medlemmer. Administrationen og kommunikationen omkring berideruddannelsen varetages af Dansk Ride Forbund.


Analyse skal skabe solidt fundament for uddannelsen

Første skridt i udviklingen af uddannelsen bliver et større analysearbejde, der skal klarlægge ridesportens og klubbernes behov de næste 5, 10 og 15 år. Analysen skal danne det fundament, som den fremtidige uddannelse skal bygges på, så det sikres, at uddannelsen tilpasses ridesportens udvikling og de udfordringer med eksempelvis loven om hold af heste, som klubberne står over for i fremtiden.


Den nuværende træner/berideruddannelse fortsætter

De elever som er i gang med uddannelsen vil ikke blive mærket af arbejdet med uddannelsen. Deres uddannelse fortsætter uændret og driften heraf varetages af instruktørudvalget, hvilket betyder, at eleverne kan fuldføre deres uddannelse uden forsinkelser. Der vil ligeledes som planlagt være optagelsesprøver for nye elever til sommer.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg ved sku ikke helt..
Forfatter: 
Dato:  28-03-2011 20:03

Nu har jeg læst nyheden og den fik mig til at fundere en del over den. Nu er jeg nok nået frem til, at den efter min personlige mening lyder lidt som noget fis? Det er selvfølgelig rigtig fint, at DRF træder lidt i karakter og rent faktisk foretager sig noget, for at bestemme retningslinjerne overhovedet.


Men det er efter min mening aaalt for sent. Selv den omtalte undersøgelse er 7 år gammel..

Der har været utallige debatter her på HN om 'moderne ridning' og de 'moderne teknikker', der efterhånden også har sneget sig ind på rideskolerne. Efter min opfattelse er der mange, der ikke synes det er synderlig pæn ridning at se på.


Derfor bliver jeg egentlig lidt bekymret ved brugen af ord som 'tidssvarende uddannelse' og 'fremtidige behov'. Det henleder i hvert fald mine tanker på mindre hestevenlig, mere showlignende dressur.


Hvad mener I? :) Er der jubel i staldene eller ryster I på hovedet?


I wish I could be in charge of all the chocolate but, of course, I cannot because of my atheism.

Dr Bernard Hazelhof told me you should never weigh more than your refrigerator..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Et godt tiltag
Forfatter: 
Dato:  29-03-2011 15:06

Nu handler de nye tiltag vedrørende berideruddannelsen jo ikke om efter hvilke metoder de nye beridere underviser, men nærmere at de nye beridere skal bestride en lang række andre kompetencer, som rideskolerne enten allerede har behov for eller får behov for når lovgivningen om hestehold træder i kraft. Derudover stilles der nye krav til de pædagogiske fag, hvorved beriderne hærdes til at give bedre differentieret undervisning til den enkelte elev.


Desuden ser det ud til at beridernes uddannelse vil få mere fokus på drift end den tidligere har haft, hvilket jeg da synes er meget positivt.





0
0
Svar på denne tråd
 
 ledelse..
Forfatter: 
Dato:  29-03-2011 15:19

Nej - jeg tror nu heller ikke det er ridemetoder osv der er tiltænkt, de beriddere der er nu, ændre jo ikke stil i oplæring af nye elever, bare fordi der er en ny uddannelse - de rider jo stadig på samme måde.


Der er meget snak om ledelse, pædagogik osv - og noget af uddannelsen ændres nok til mere skoleophold, pga noget mere faglig uddannelse som ikke omhandler ridning, men omhandler at kunne være leder, at kunne omgåes mennesker, pædagogik osv.

Men det kommer desværre ikke rigtig rideskolerne og andre elevpladser til gode, det gør det blot endnu sværere at få det til at fungere for få penge.

Men når de gør det, håber jeg de husker på, at eleverne får mindre tid at ride i, få erfaring og ridekilometer i rygsækken, og mindre tid at blive en rutineret underviser, og det er jo trods alt største delen uddannelsen skal bruges til i sidste ende.


jeg stemmer for efteruddannelse for de beriddere der skal jobbe på ridecentre som ledelse, men det er sikkert også for dyrt.


Jeg håber bare under alle omstændigheder at DRF tager sig lidt sammen hvis det stadig er dem der skal stå for skole ophold osv, for det har de været meget sløve til at få noget optimalt ud af.


Rikke - nu med Fellini ( og med Nynne)


Fotografering jylland? klik WWW.RIKKEJOHNSEN.COM

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider