|
Brun sovs!? HJÆÆÆLP!! |
|
Hej kære H-ænder .. Jeg er en pige, på 18 år, som tit laver mad med min bedste veninde, men er der én ting vi bare ikke kan finde ud af, så er det: BRUN SOVS!? Så er der nogle, som der ligger inde med en, god men også nem opskrift på brun sovs, så modtages opskrifterne med kys hånd! På forhånd tak
Timon, din dejlige hest hvad skulle jeg dog gøre uden dig? <3
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Damgaard |
|
Den meget meget, nemme version Hæld vand i en gryde med 1 terning oksekødsboullion. Bland mel og vand i en melryster Hæld det i lidt ad gangen kom kulør i Vupti brun sovs Kan tilsættes lidt mælk eller fløde hvis den skal være ekstra lækker
Damgaard
Med den firbenede skygge
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Brun sovs.... |
|
... er jo bare en farve Den fremkommer ved at hælde lidt madkulør i gryden. Hilsen Sif
Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
123456789 |
|
Damgaard: Jamen det er også sådan vi har gjort bare uden mel?? .. Hmm .. Sif: HAHA meget morsomt, det var jeg da sleeet ikke klar over .. En persille sovs, kan jo også godt være brun, hvis du putter kulør i. Men please så sig dog noget, som jeg kan bruge eller HOLD DIN KÆFT!!!! Bad om en opskrift IKKE smarte kommentarer!
Timon, din dejlige hest hvad skulle jeg dog gøre uden dig? <3
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
hasta magle..... |
|
det var da noget af en reaktion!
Hilsen Helle. Undervisning tilbydes i Slagelse og omegn... Skriv pb og hør nærmere.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
hasta magle? |
|
....Hva betyder det
Mvh.
L Nielsen.
Springheste sælges, fra L til S. Se profil.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
L Nielsen |
|
Hasta magle = noget i retningen af Hold da helt op...
Hilsen Helle. Undervisning tilbydes i Slagelse og omegn... Skriv pb og hør nærmere.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
iøvrigt... |
|
Laver man persille sovs og putter kulør i, er det så ikke nærmere en brun sovs med persille??!!
Mvh.
L Nielsen.
Springheste sælges, fra L til S. Se profil.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
brun sovs |
|
Den måde jeg laver brun sovs på er: (Bager den op) smelt smør/margarine i en gryde drys lidt mel i men du rører rund så det bliver en klump tilsæt vand, evt. vand fra kartofler da det giver lidt smag smages til med salt og peber og evt. boullion (smag efter behag) til sidst tilsættes lidt kulør. Hvis du har stegt noget kød på panden skal du også bage den op der, da det vil give smag fra hvad du har stegt. God fornøjelse /Laila
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Nothing.... |
|
... det jeg mente var såmænd bare, at der er stor forskel på en sovs, alt efter hvad den skal passe til (hvilket stykke kød og hvilket tilbehør). Det var måske en anelse for svært at forstå for dig - og med den reaktion får du ikke mere hjælp fra mig. Klar dig selv med din bouillonterning. Hilsen Sif
Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Brun sovs |
|
Puuuha... laver brun sovs på mange forskellige måder, alt efter hvad det skal laves til. Feks. til frikadeller gør jeg sårn her: 1. tager stegefedtet fra dellerne og op i en gryde 2. kommer en- to spsk. mel (eller mere alt efter hvor meget stegefedt der er og hvor lille/stor portinen skal være) i og rører det sammen så det bliver til en mel"bolle" 3. kommer mælk i (let el. sød alt efter smag og humør) og rører mel"bollen" ud i mælken. Hælder mælk i til den har den konsistens jeg vil have 4. tilsætter kulør og mangler der ekstra smag kommer jeg salt og peber, evt. en okse-/grøntsagsbuillion (staves?)i, og helst knorr´s, for den opløses bedst uden at skulle opløses i varmt vand først og færdig :0) Er det ikke til frikadeller og er der ikke nok stegefedt fra det andet kød der laves til, så bruger jeg alm. margarine (husk det skal være helt smeltet inden melet kommes i). Jeg laver gerne størrere portioner sovs som jeg evt. fryser ned hvis ikke det bliver spist dagen efter, så derfor jeg ikke har sat konkret mængde på ;0) Er det til hakkebøffer, kommer jeg gerne friske champignon og løg i. Fløde kan også godt bruges som et ekstra pift og mere cremet smag :0) Bliver dog lidt for fed hvis mælken erstattes helt af fløde. Brun sovs til flæskesteg kan med stor fornøjelse også tilsættes bacon strimler (steges inden de kommes i) og ribsgele efter smag.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
123456789 |
|
h rosenkilde: Ja that's life .. Nielsen (LS horses): Meget muligt, men sådan kan vi jo blive ved ikke(: Laila K: Tak skal du have, men hvad betyder at den skal bages op? Ja er lidt blodine dum ..
Timon, din dejlige hest hvad skulle jeg dog gøre uden dig? <3
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
123456789 |
|
Sif: Næh. Jeg forstod nu udemærket godt hvad du mente, men da du ikke skrev en opskrift så var det ingen hjælp, da jeg bad om dette! Ja ved du hvad? . LIKE I CARE!!! Betina79 ?Cuba?. Tak for hjælpen, det vil jeg helt sikkert prøve(:
Timon, din dejlige hest hvad skulle jeg dog gøre uden dig? <3
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
bages op |
|
Når man bager en sovs op, så er det fordi du smelter smør først og derefter kommer mel i. Det bliver varmet først hvorefter du tilsætter væsken. Håber det er svar nok. /Laila
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
123456789 |
|
Laila K: Tak nu forstår jeg (:
Timon, din dejlige hest hvad skulle jeg dog gøre uden dig? <3
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Den nemme |
Forfatter:  |
xtiny |
Dato:  |
23-02-2010 15:51 |
|
Jeg koger panden med fedtstoffet fra fx hakkebøf/deller af med et skævt kartoffelvand (hvis man har kogt lidt pastinak/persillerod med- giver det en god smag). Derefter tilsætter jeg en jævning af maizenamel rystet i en jævningsryster (i mangel af en sådan- kan et lille syltetøjsglas med låg bruges)- anvisning står på pakken! Koges op under omrøring, tilsættes kulør- og evt mere mælk, smages til med salt og rigeligt sort peber. Det er sikkert meget usundt, men på den anden side- man skal heller ikke ligefrem leve af brun sovs. Persillesovs er en opbagt sovs- baseret på en opbagning af mel og smør + mælk....
Mvh xtiny
"All problems are people-problems. No people, no problems!" Citat tilskrevet Stalin
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Damgaard |
|
Du skal ryste mel og vand sammen og komme det langsomt i. Når sovsen koger bliver den tykkere. Det er enormt let. Kan godt forstå at det ikke har virket uden mel.
Damgaard
Med den firbenede skygge
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
spørgsmål |
|
18 år og sådan en reaktion .. jesus.
Jeg følger med i tråden, er også et kvaj til at lave sovs der ikke kommer fra beholder.
N A N O U
Fyyy skamme sig..
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
123456789 |
|
xtiny: Tik tak .. Nanmary: Du har det hårdt var .. Folk skal bare ikke pisse på mig, og sådan er det.
Timon, din dejlige hest hvad skulle jeg dog gøre uden dig? <3
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Nothing |
|
Jeg tror faktisk bare du har misforstået hende, tror slet ikke sif mente det ondt el. nedgørende. jeg syntes tilgengæld din reaktion var hysterisk morsom, jeg griner stadig over den, her 4 timer senere
Mvh.
L Nielsen.
Springheste sælges, fra L til S. Se profil.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
1234567890 |
|
Nielsen (LS Horses): Grin du bare videre.
Timon, din dejlige hest hvad skulle jeg dog gøre uden dig? <3
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
|
Utrolig... |
|
at tråden ikke bliver lukket!? På JHN ville den være lukket efter 4 indlæg. Men Nothing, synes godt du kunne snakke i en pænere tone, det er meget respektløs at tale sådan!.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Ja brun sovs |
Forfatter:  |
JLH ♥Wannamus♥ |
Dato:  |
24-02-2010 00:14 |
|
kan være et følsomt emne at bevæge sig ind på Det vækker stærke følelser; det er jo en stor del af den danske madkultur
MVH Janni
foråret er på vej
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Om sovsens mysterier... |
|
Jeg kan se at vi her har en voldsom debat om brun sovs, der virkelig har delt vandene på Hn. Hvis man forstår irononien i nogle af ovenstående indlæg, så får man SÅ meget mere sjov ud af Hyggesnakken. Bare en tanke. Og så er det da forresten heller ikke det nemmeste i verden at lave en brun sovs, jeg har virkelig øvet mig (og kvajer mig) MANGE gange. Jeg har dog fundet ud af en standard model, som duer til alt - Man skal bare have noget at lave sovs af! Forstå mig vel, man skal have en pande at koge af, sky fra en steg/eller det kogte vand (fond) fra en kylling, grydesteg. Så kan man altid spæde til med en buillonterning aller andet. Held og lykke med projektektet, en god sovs kan redde meget brændt mad.
Guldbørge og lånespøgelset, nu bosat på Stutteri Alfarvad pr.1/3 Holmens Ponyklub Stutteri Holmen -Man bliver aldrig for gammel til at ride pony... www.123hjemmeside.dk/ holmensponyklub
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Nothing |
|
Sidder også og tænker, what, sådan kan man sgu da ikke reagerer når nogen tilføjer, at kulør giver farven, det er jo det den gør.. Hvorfor tænder du sådan af over det? Nå, men jeg er 34, og synes også det med brun sovs er en svær kunst.. Nogengange lykkedes det så det smager af farmors egen, og andre gange er det lige til at hælde ud.. så enig i, at det slet ikke er så nemt.. Også på trods af at jeg synes jeg har prøvet alt det ovenstående.. De bedste resultater er dog det med at bruge det der er tilbage på panden efter man har stegt kød, en "tern" oksekraft, salt/peber, en creme fine (fløde).. kulør, og så er vi ved at være ved noget der ligner brun sovs..
The mind is like a parachute - it only works when it's open! Reality is that part of the imagination we all agree on
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Brun sovs |
|
Hjemme hos er brun sovs ikke helt det samme som en hvid (persille) sovs med farve i. Vi gør følgende: Smelt en klat margarine. Opløs 2-3 hønsebouillonterninger. Put mel i (Plejer at putte mel i så der ikke er mere flydende margarine) Hæld varmt vand i. (Gerne fra kartoflerne, men er der ikke nok koger jeg lidt på kedlen) Put kulør i. Rør let indtil sovsen bobler lidt. Smag efter. Har den stadig smag af mel, koges lidt mere under omrøring. Synes altid vi får god sovs:) (Forskellen til en alm. hvid sovs er at vi ikke putter boullionterninger i hvid sovs.) I øvrigt synes jeg din reaktion overfor Sif er lidt voldsom. Nej, man skal ikke finde sig i at blive trådt på, meeeen måske var du lidt pernitten. Og under alle omstændigheder kan man da godt pænt fortælle at det ikke var sådan et svar man ledte efter.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
|
|