Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Jesper Meyenburg vinder 5 års finalen!

Med lidt forsinkelse fik de sat gang i dagens anden klasse i den store areana her til JBK i Odense. Nu var det tid til 5 års hestene, og det var en god gruppe heste som var kvalificeret til finalen og det er noget, der lover godt for fremtiden. Der var i alt 20 ekvipager til start i denne klasse, og den blev gæstebedømt at Janne Friederike Meyer.

Den første ekvipage der skulle have været på banen var Karen Rohde med Cornettino Ask, men efter uheldet tidligere på dagen blev rytteren skiftet ud med Søren Møller Nielsen, og deres start blev rykket længere ned i feltet.
Det er de 5 ekvipager med højest stilkarakter samt dem som er ligeplaceret med nr. 5, som kvalificerer sig til omspringningen. Det betød, at der i dag kom 6 heste med til omspringningen. Den med højst stilkarakter i hovedrunden var Dennis Noes Nielsen med Syvhøjegårds Clara e. Carmague/Corrado I. De fik stilkarakteren 8.50, og dommerne udtalte, at her er der tale om en rigtig rigtig fin hest. Det er en hest, der er meget koncentreret på opgaven og som hele tiden har ørerne fremme. Den har gode reflekser, kommer godt op til rytteren foran og åbner godt op bagi. Den kommer hele tiden godt til springende og er helt sikkert en god hest. Den har måske en lidt lille galop, men det vi ser i dag er virkelig virkelig godt.

To ryttere sluttede begge lige efter Dennis med stilkarakteren 8.40. Det var Dorte Dahlman Olsen med Leron D e. Bøgegårdens Laurino/Cajus samt Kasper H. Hansen med avlshingsten Balou e. Balou du Rouet/Landcapitol.
Dommerne udtalte om ridtet, at det var en god runde og at Leron springer med stor kapacitet. De fik desværre lidt afstandsproblemer ned til den sidste.
Om Balou udtalte de, at det er en hest der springer med utrolig kapacitet. Den gør næsten for meget bagi, så den bliver lidt lang foran og ikke helt når at gøre sig færdig. Det er en helt fantastisk hest og vi glæder os til at se den når den begynder at kunne galoppere lidt fremad.

Det lykkedes Rikke Haastrup Kristensen med Bjerglunds Condor e. Connor/Cassini II samt Thomas Dresler med Chaccolino e. Chacco-blue/Catango at ride sig til stilkarakteren 8.20
Om Condor udtalte dommerne at det er en hest der har udviklet sig over de 3 dage og at den var afslappet i dag. Derved kom der også bedre spring ud af den. Den har gode reflekser men kunne godt lukke bedre foran.
Om Chaccolino udtalte dommerne, at det er en hest der er meget forsigtig, springer godt igennem kroppen, men hvor de godt kunne træne hen imod at hesten søgte mere hen mod springene.

Derefter skulle rytterne mødes i en omspringning, og her blev der lavet om på rækkefølgen, som de var placeret i efter stilkarakterne.
Rikke Haastrup Kristensen var den første på banen til omspringningen. Det var tydeligt at hun red efter at lægge sig i toppen, og hun fik lavet nogle gode snævre vendinger undervejs. Men tiden som sluttede i 38.58 sek lignede noget, der godt kunne slås.

Den næste rytter på banen var Thomas Dresler. Han lagde ud med en høj rytme og lavede de samme vendinger som Rikke havde gjort. Han forsøgte uden tvivl at slå Rikkes tid, men vendingen rundt til den sidste kostede, da Chaccolino ikke var helt med på den vending og de var for længe om at få gjort vendingen færdig, og de kom derfor i mål i tiden 39.00 sek.

Jesper Meyenburg og Justin Beaber-EM var tredje rytter i omspringningen, og her blev redet alt hvad hvad han kunne, uden at det på nogen måde så vildt ud. Så efter en meget sikker omspringning lagde han sig i spidsen i tiden 37.17 sek.
Derefter var det Dorte Dahlman Olsen som kom ind på Leron, og hun red en sikker tur uden at satse, og det fik hende i mål i tiden 41.25.

Kasper H. Hansen ville til gengæld gerne ende i toppen. Han forsøgte at ride stærkt, men med så stort en galopperende hest som Balou er det svært at lave de små vendninger - til gengæld kan der rides med et mindre galospring hvis ikke to hele vejen rundt, og det gjorde han også. Det gjorde at de alligevel endte i den gode tid 38.46 sek.

Dennis Noes Nielsen skulle forsøge at lægge sig i toppen af klassen efter at have ligget i spidsen efter hovedrunden. Men det blev desværre til en bum på vej ind i dobbeltspringet og de kom i mål i tiden 41.53.

Det betød at vinder af dette års Dansk Rideforbunds Championat for 5 års heste blev Jesper Meyenburg med Justin Beaber-EM, Kasper H. Hansen red sig ind på 2. pladsen med Balou, Rikke Haastrup Kristensen kom på 3. pladsen med Bjerlunds Condor. Thomas Dresler fik redet sig ind på 4. pladsen med Chaccolino og 5. pladsen gik til Dorte Dahlmann Olsen.

Se resultatet af finalen HER.

Billede

Jesper Meyenburg og Justin Beaber-EM i dagens finale. jp-photo.dk


Tilføjet d. 16-10-2015 kl. 12:14 af i kategorien Ridesport.





Seneste relaterede nyheder
22-10-16 JBK afholder den sidste shownight i Odense.
22-10-16 Dagens resultater til JBK
22-10-16 Norsk vinder af Grand Prix of Odense!
22-10-16 Tæt på dansk sejr i dagens ekstremt spændende speedklasse!
22-10-16 Sidste JBK i Odense Congres Center
21-10-16 Ingen danske vindere til CSI3* i dag
21-10-16 Vinderne af formiddagens springklasser til JBK
21-10-16 Tysk og irsk sejr i de største klasser
21-10-16 Fuld gang i den til JBK i Odense
16-10-16 Cecilie Kjær, Pernille Harritslev og Michael Aabo vinder af GP'erne i Odense!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider