Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Det gik stærkt, stærkere og stærkest i Cannes!   Reportage

Her til aften var der endnu en afdeling af Global Champions Tour (GCT). Som vanligt går Grand Prix'en i 160 cm og er af højeste sværhedsgrad. Det er over to runder, og hvis der er to eller flere ryttere med samme antal fejl, så skal der en omspringning til at afgøre placeringerne.

Der var flere af toprytterne der skuffede da de kom ind i anden runde. Det var i alt lykkedes 10 ryttere at komme fejlfrit ind i anden runde, men det lykkedes kun 4 af dem at komme fejlfrit ud af anden runde. Yderligere var Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani på First Division kommet igennem første runde med 1 fejl, og han kom fejlfrit igennem anden runde. Så allerede inden omspringningen var det klart, at han sluttede på 5. pladsen.

De 4 ryttere som kom fejlfrit igennem de to første runder var Penelope Leprevost på Ratine d'la Rousserie, Luciana Diniz på Fit For Fun, Rolf-Gören Bengtsson på Casall Ask samt Maikel van der Fleuten på VDL Groep Arera C. Da Maikel var den langsomste, fik han æren af at være den første rytter i omspringningen.

Omspringningen var bygget op med snævre vendinger og der var meget lang ned til det sidste spring, hvilket gav rytterne alle muligheder for at strække deres heste helt ud for forhåbentligt at vinde.
Maikel van der Vleuten sørgede for at lægge pres på de resterende 3 ryttere. Han red en sikker hurtig tur, men turen var ikke umulig at slå. Men der kræves en fejlfri runde for at slå hans tid! Maikel endte i tiden 37.82 sek.
Næste rytter var Luciana Diniz. Hun blev nummer 2 sidste år her i Cannes, og lå i øvrigt nr. 1 på GCTs rangliste, og uanset resultatet af omspringningen ville hun forblive i toppen.
Og der var ingen tvivl om at hun red for at vinde! Der blev redet hurtigt og snævert - næsten så snævert så Luciana ikke kunne følge med Fit For Fun. Og glad som hun altid er efter en god tur, griner og smiler hun efter endnu en fantastisk fejlfri tur i tiden 37.97 sek. Kram skal der også til Fit For Fun!
Rolf-Gören havde til gengæld set hvordan det skulle gøres, hvis man skulle vinde. Så han gjorde hvad han kunne for at lægge sig i spidsen - og det gjorde han med en lille magen, men nok! Det så ikke ud til at Lucianas tid rigtigt kunne slås, men Rolf-Göran er ikke en af verdens absolut bedste uden grund og han kom i mål i tiden 37.82 sek.
Sidste rytter var Penelope Leprevost. Hun var ikke så heldig i sin første skarpe vendning, hvor Ratina ikke var helt med. Men hvad hun ikke fik rundt i den vending, det indhentede hun og mere til på den sidste strækning! Som den eneste rytter lavede hun ikke en eneste justering på vej ned til den sidste forhindring, men galopperede derimod faldt ned til den sidste, Ratina gjorde jobbet færdigt og de kunne kalde sig vindere af GCT i Cannes 2015 i den fænomenale tid 36.86 sek!

Penelope udtalte efterfølgende, at det var første gang hun forsøgte at ride stærkt på Ratina, og det er kun hoppens 4. Grand Prix. Og hvis dette ikke var andet end første gang, Penelope forsøgte at ride stærkt, så kan det da kun blive rigtigt spændende at følge denne ekvipage i fremtiden!

Billede

Rolf-Göran Bengtsson og Casall Ask som sluttede på 2. pladsen. Foto: jp-photo.dk


Tilføjet d. 13-06-2015 kl. 23:51 af i kategorien Ridesport.
Tags: GCT og Cannes.





Seneste relaterede nyheder
07-07-15 Historie blev skrevet i Paris!
25-06-15 Global Champions Tour er kommet til Monaco
15-11-14 Rolf-Gören Bengtsson endnu engang uovervindelig - eller næsten da
22-03-11 Doda vandt i Doha
29-08-10 Marcus Ehning vinder GCT-finalen
29-08-10 Lucky Light-datter 2. i Rio de Janeiro


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider