Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Andreas Helgstrand pure frikendt.

Retten i Aalborg har den 28. november afsagt dom i "Andreas og Akeem" sagen, og resultatet er en klokkeklar frikendelse af Andreas.

 

Mareridtet for Andreas Helgstrand startede få dage efter det årlige åbent hus arrangement hos Helgstrand Dressage A/S. Mellem 1500 og 2000 publikum var mødt op lørdag den 12 april i år, for at få et kik ind i Andreas´ verden. Iblandt disse mange mennesker var der en, der med sit kamera fangede nogle lidet kønne billeder under Andreas' fremvisning af Akeem Foldager, og allerede få dage efter havde disse billeder spredt sig som en steppebrand via de sociale medier, og startet en hetz mod Andreas, der fik store konsekvenser, både personligt og forretningsmæssigt.

 

Den massive mediestorm resulterede i at Helgstrand Dressage A/S mistede sponsoraftaler, Dansk Rideforbunds appeludvalg rejste sag mod Andreas og sidst rejste Anklagemyndigheden strafferetlig tiltale mod Andreas for overtrædelse af Dyreværnsloven.

 

Dette har naturligvis været en træls omgang for Andreas, og man må formode at der vil gå lang tid før denne oplevelse kan kaldes et fjernt minde. Ordsproget "der er sjældent røg uden en brand" ligger formegntlig de fleste i baghovedet, og billederne vil altid kunne søges frem.

 

Derfor må det formodes at Andreas, til trods for frikendelsen, i lang tid fremover vil ærge sig over omtalen, og dette kan man næppe fortænke ham i.

I disse tider hvor de sociale medier får mere og mere magt, er det nok værd at tænke over hvad man poster, og hvilke konsekvenser den slags kan have for andre mennesker, deres familier, deres karrierer og ikke mindst deres ansatte.

Hvorvidt vedkommende der tog billederne burde have lagt dem ud, skal være op til den enkelte at vurdere, men måske denne sag er et godt billede på hvad der sker når man i hesteverdenen råber "Ulven kommer" efter de kendte ryttere. Om sagen var nået lige så langt hvis man så noget tilsvarende grimt på den lokale rideskole kan man kun gisne om, men jeg tror det næppe.

 

Andreas Helgstrand blev under straffesagen representeret af advokat Sophus Bøgeskov Christensen fra advokatfirmaet Delacour.

 


Tilføjet d. 09-12-2014 kl. 20:47 af i kategorien Nyheder generelt.





Seneste relaterede nyheder
08-03-18 Zhaplin suveræn vinder af Unghestechampionatets 2. afdeling
04-09-15 Åbent brev til Dansk Rideinstruktør-Forening fra Blue Berry Hill, Rideinstruktør-Foreningen
28-08-15 ISES fordømmer brugen af rollkur
03-02-15 Andreas Helgstrand får påtale
15-10-14 Valegro og Hønnerups Driver i smuk duet til JBK.
21-09-14 Verdensstjerner mødes ved JBK Horse Shows
22-05-14 Andreas Helgstrand er for en periode ikke i betragtning til dressurlandsholdet
22-04-14 Helgstrand taler ud i TV-interview
22-04-14 Helgstrands sponsorer melder fra
21-04-14 Helgstrand mister sponsoraftale grundet manglende hesteetik


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider