Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 Andres Helgstrand igen...
Forfatter: 
Dato:  20-10-2015 13:08

Under JBK så jeg en af de mest fantastiske heste,- deværre fremvist under AH. hårde hånd. Han kan da ødelægge enhver hest.

 

Heste-nettet skriver følgendem;

Andreas Helgstrand fik desværre fremvist Fiontina i en meget anspændt form, hvilket også udløste en reprimande fra dommerne: "Remember, less is more" og 7,6 i rideligheds karakter.

 

Jeg fatter ikke den mand får lov til at have med heste at gøre.

10
13
Svar på denne tråd
 
 Der er så meget man ikke forstår
Forfatter: 
Dato:  20-10-2015 18:42

...Bl.a. at de mest kritiske røster ofte kommer fra selvkloge personer uden nævneværdig ridemæssig kunnen eller hesteforstand.

 

Jeg har ikke set mandens ridt og han har sikkert sine svagheder, som alle andre, hvilket dommeren har kommenteret, men noget må han da have gjort rigtigt, når han vandt.


Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang

21
15
Svar på denne tråd
 
 Bla bla bla......
Forfatter: 
Dato:  21-10-2015 00:45

Ening med Djensen

jeg "fatter så ikke" at HN's selv bestaltede dommer panel kan blive ved med den heksejagt på AH

og som Djensen skriver, selvfølgelig har han sine svagheder, hvem har ikke det? men det er godt nok et flot og fornemt resultat fra hans stald, med så mange placeringer til JBK i år, og det taler vel lidt sit eget sprog, at det er ham og hans ryttere, og hverkener TS eller mig, for den sags skyld, der red og vandt til JBK.

jeg siger ikke man selv skal ride grand prix, for at må mene noget om ridningens kvalitet, men jeg syns bare at alle barriere rytterne, lille Lise med "Musse" i løsdrift, og alle de selv retfærdige hestevelfærds dommere rundt omkring, skulle gribe lidt i egen barm, før de endnu en gang " peger finger" af AH.

at ride på en hest, dressur mule eller islænder er hips om haps, det vil altid påføre hesten noget den ikke selv har bedt om, og den udsættes momentvis for ubehagelig påvirkning af bid/grime og rytterens vægt/ben, lige meget hvor umage vi tror vi gør os.

 

At styrer en ung varm dressur hest, harmonisk rundt på banen under så stort et stævne, kræver virkelig sin mand, og om AH havde rigeligt fat i snorerne på pågældende hest, kan jeg ikke udtale mig om, jeg var der ikke, men mon ikke den har krævet en "pilot" der viste den vejen, for måske hesten var rigeligt tændt?


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.

 

Nu med en smuk blå engel.

 

13
12
Svar på denne tråd
 
 Også enig med
Forfatter: 
Dato:  21-10-2015 20:21

Djensen.

 

Det er jo snart jul, så jeg ønsker mig:

 

Hvor ville det være fint, at - HVIS man vil kommentere på fx. kendte ryttere, OGSÅ lige nævnte sin egen baggrund. Fx. jeg har fåët undervisning af anerkendt berider i 7 år og redet mange stævner, eller....

 


 

 

5
15
Svar på denne tråd
 
 Baggrund for kritik
Forfatter: 
Dato:  22-10-2015 08:46

Hej,

 

For at kommentere på ovenstående kritik af kritikken, så synes jeg, at det er skudt over målet at forlange, at man skal være "ekspert" for at kunne kommentere eller kritisere en præstation. Hvis det var tilfældet, kunne jeg hverken kritisere vore politikere (har jo ikke selv været sådan en eller endda været medlem af et parti) eller for den sags skyld vores fodboldlandstræner (har ikke spillet fodbold selv). Så vil det ikke være nemt at åbne munden om noget som helst, idet jeg ikke mener at være 100% specialist i ret meget .

 

Til gengæld vil det klæde en debat, hvis man giver en grund til sin holdning. I dette tilfælde kunne grunden være (og nej, jeg har ikke selv set det pågældende ridt), at man synes, at AH ikke red sig ud af hestens nervøsitet på en pæn måde, eller at man synes, at de unge heste ikke skal udsættes for al den virak, eller ditten eller datten, FORDI sådan og sådan. Ellers er det jo lidt svært at få en reel diskussion.

 

Ville det ikke også være en god ide, at man fremhæver de præstationer man GODT kan lide (ogs med et HVORFOR), så der kan sammenlignes?

 

Nå, det var et sidespring - jeg elsker en god debat, men den må gerne være relativt saglig og uden at rykke hovederne af hinanden. Uanset hvem man synes rider godt og skidt

 

MVH

Jette


Vi rider akademisk, min hest og jeg, og vi elsker det!

 

Men jeg synes også, at...

 

Rigtige piger rider military!

21
1
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  22-10-2015 09:16

Nyagergaard, hvorfor er ens egen baggrund relevant? Skal man have redet på et bestemt niveau for at mene, at en blød hånd er bedre end en hård? Nu er jeg måske en halvgammel rotte, men dengang jeg red på rideskole var det noget helt basalt, man fik at vide på rideskoleholdene. Det står i ALLE mine bøger om ridning, at man skal have en blød og eftergivende hånd. I min verden er det fuldstændig elementær rytterviden, som ikke kræver at man har redet i X år eller på Y niveau.

 

13
1
Svar på denne tråd
 
 Smiler..
Forfatter: 
Dato:  22-10-2015 11:04

Enig i at man ikke behøves at være ekspert for at kunne/ måtte vide, eller mene noget relevant

Det skrev jeg netop også i min kommentar.

Ening i at en eftergivende blød hånd er bedre end en forholdene hård hånd. Ening i at det er elementær viden om dressur, men når det er sagt, så er problemet vel at definatioen af hvornår en "blød hånd, versus, hvornår hård en hånd" er ridning eller bliver til vold, det kan der tilsyneladende være ret forskellig mening om.

Lige som opfattelsen af hvordan korrekt redet dressur og korrekt korrektion af hesten under ridningen, ser ud.

I den perfekte verden, går hesten altid for let hjælp i selvbæring, den tager rytteren med i bevægelsen, og er lydig og energisk på samme tid. Den forstår alle signaler første gang rytter beder om en bestem reaktion eller bevægelse.

I den perfekte verden, sidder rytteren i balance hele tiden, hun indvirker minimalt på sin hest,og hun begår ingen fejl i sine signaler til hesten.

men men men.....hvis det var så nemt så red vi alle grandprix.

så min pointe er at alle ryttere amatører som professionel, har gode og mindre gode ture på deres heste, ikke at det retfærdiggøre at rytteren er for voldsom eller urimelig ved sin hest, men det sker bare alligevel, nogen gange som en bevidst handling,ikke ok nogen gange affødt af omstændigheder som feks en overtændt hest.

jeg er ikke tilhænger af blå tunger, sporer huller eller rullkur,

men jeg tænker at mange andre former for ridning har lige så mange dyrevelfærds problemer, ikke at det gære det mere ok, men blot syns jeg at kritikerne af AH og andre profesionell ekvipager, ved det mindste tøjletag i kandaren, måske kunne trænge lidt proportions fornemmelse.

At starte sit indlæg som TS gør her med, at definere AH som en mand der "dog kan ødelægge en hver hest" og " AH hårde hånd"provokere mine sans for rimelig og velbegrundet debat.

jeg har personlig set ham "live" mange gange, nogen gange har det været knap så pænt, uden jeg kan sige noget kvalificeret om hans bevæggrunde for at ride hesten på den måde, måske var den overtændt, måske dårlig harmoni mellem hest og rytter, hvad ved jeg??? for det var jo ham der var pilot og ikke mig, men rigtig mange gange har jeg også set ham fremvise velgående og harmoniske og glade dressur heste, derfor er jeg ikke enig i den barske og alt for ensidige og generralliserende måde, han ofte blive omtalt på for tiden.


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.

 

Nu med en smuk blå engel.

 

8
1
Svar på denne tråd
 
 jeg fatter ikke
Forfatter: 
Dato:  22-10-2015 23:40

hvorfor der er så mange AH tilhængere der syntes hans behandling/ridning er iorden, er rideverdenen virkelig så hårdhændet mod de stakkels forsvarsløse heste?

 

jeg er helt med på at man ikke kommer til at være konkurrence rytter i de klasser ved at tulle rundt med løse tøjler men come on.... den mand træder virkelig over stregen gang på gang, og han burde udelukkes 2 år for al konkurrence for at statuere at hestemishandling på konkurrencebanerne ikke tillades....

 

tænker i ikke på det er levende individer vi har med at gøre, der bare bliver tæsket i timevis rundt i sandkassen i diverse øvelser igen og igen og igen, og så har vi lige smidt en sadel på 12 kg på, smidt et jernbid i munden og så lige vores egen vægt oven i og så er det bare derud af...... jeg skammer mig på menneskets vegne, og der er mange ryttere der burde revurdere sin opfattelse at at samarbejde med hesten i ridningen ikke skal være hård tvang, og især de kendte skal være et forbillede, for det er dem der lægger niveauet for alle de uprofessionelle ryttere, og tæver de hesten, rider så hårdt de får blå tunger mm så er det der de lægger niveauet for mishamdlingsridningen, red de proffe retfærdigt med forståelse vil det kunne afspejles i de almindelige menneskers omgang med hestene for når de gør det er det vel iorden.......



9
6
Svar på denne tråd
 
 Kritik
Forfatter: 
Dato:  23-10-2015 21:58

Som jeg ser debatten, har det intet at gøre med vores eget niveau eller valg af hest. "Lotte" med "Musse" i løsdrift kunne jo sådan set have læst alle de gamle mestre og faktisk forstået, hvad dressur handler om.
Hvad AH foretager sig har intet med dressur eller dyrevelfærd at gøre. Nogle ønsker åbenbart at se bort fra dyrevelfærd, når det gælder stævnedeltagelse på højt plan. Måske ville det så være en ide at se nærmere på de fordringer, som FEI dog stadig har - og her fejler AH eklatant. Jeg aner ikke hvilke briller dommere og tilskuere har på, når han stadig kan vinde klasser og tilhængere. Husk på, at da billederne af Akeem fra åbent hus blev publiceret, påstod folk at de var photoshoppet - for de havde jo været der og situationen var slet ikke sådan.Men det var den jo altså - når man zoomede ind i videoen.
Vi ser alle det vi ønsker at se og samtidig sker der en tilvending. Jeg finder det meget vigtigt, at det vi ser i konkurrence i dag, bliver holdt op imod FEI's fordringer. Undskyldninger som "ung hest", "hektisk atmosfære" osv har ingen mening, hvis du forstår dressur som træning (oprindelig mening).
Ja, - jeg har redet dressur i ca 40 år, jeg har redet hos meget anerkendte trænere, startet dressur med gode resultater, undervist med gode resultater (også stævnedeltagelse), læst en hel masse - og det gør jeg stadig - og jeg er en fortaler for, at FEI opretholder deres principper om korrekt ridning, inkluderet ridning foran lodplan uden vold.

 

12
3
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider