Denne her er lækker i alt sin enkelhed. Gode råvarer. Den lyder ikke af noget særlig, men den smager himmelsk og er altid populær.
Du skal ikke bruge ismaskine. Og den krystalliserer ikke. Så nem og hurtig at lave.
ULLA'S ISBOMBER
Ingrediernser:
1 Liter fløde
100 g mørk chokolade (Toms, Marabou eller lign.)
8-10 Pasteruriserede æggeblommer
10 spsk. Strøget rør-sukker
1 god stang vanilie
1 rulle marcipan
Evt. revet blød nougat over ved servering og i kanten lækkert frugt.
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommer og sukker lysegult og luftigt
Pisk fløden stiv og vend i æggesnapsen
Put vaniliekornene i
Hak chokoladen groft og vend deri.
Frys isen i en glasskål med film over.
Tag isen op 15. min. Før servering
Vend den ud på et fad.
Overdækkes med marcipan, så det dækker helt.
Pynt med frugt.
Evt. riv blød nougat ud over toppen eller si mørkt kakao.
I øvrigt:
Den rækker til ca. 10 personer.
Hvis man ikke gider bakse med marcipan når gæsterne er der,
Kan man godt, når isen er helt frossen, vende den ud af
Glasskålen, overtrække den med marcipan og enten putte den
I glasskålen igen eller putte den på fadet og fryse den igen.
Hvis den driller, holdes glasskålen et øjeblik under vand.
Velbekomme