Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 AC-led skade
Forfatter: 
Dato:  15-11-2014 21:40

Hej derude

 

Er der nogen af jer der har har / har haft en skade i AC-leddet? Jeg selv røg af hesten i juni og lavede en såkaldt grad 3 luksation. Og har desværre stadig en del gener ... :-(

 

Jeg er lidt nysgerrig efter at høre andres erfaringer med hhv. operation eller "vent til det går over"-metoden.

 

Til de nysgerrige er ac-leddet, leddet mellem kraveben og skulder. Jeg har slået mit kraveben af led og rykket de tilhørende ledbånd over :-)


 

- Lonnie

 

Do what you love, and love what you do

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-11-2014 10:31

godt nok ikke mig selv, men har en kollega, som ikke blev opereret, hans er aldrig blevet godt igen, han kan ikke løfte armen over skulderhøjde og har smerter.

 

Så har jeg en veninde som er blevet opereret og hun har det fint nu, det har virkelig hjulpet hende.

 

Men det skal lige med, at min kollega er 67 år, mens min veninde er kun 32, så alderen har nok også noget at sige.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Been There - Done That
Forfatter: 
Dato:  16-11-2014 10:48

Jeg har prøvet det ..

 

Faldt af i august 2000, og ventede efter "vent og se om det bliver bedre"metoden ..

Det gjorde det ikke, og jeg blev opereret i marts 2004.

 

Men jeg har stadig gener fra det ..

Det er noget værre møg .. Så sendt som august i år, var jeg på sygehuset og få den tjekket.

Så nu går jeg til fys og får en masse øvelser med hjem


Mvh Mette Stelmach med alle de skønne Pletter
Følg Sartors Simply the Best på Facebook her

<3 <3 <3 I hjertet gemt, men aldrig glemt <3 <3 <3

0
0
Svar på denne tråd
 
 AC Ruptur
Forfatter: 
Dato:  16-11-2014 22:12

Hej,

 

Også grad 3 her. Ulykken/skaden skete for ca. 4 år siden. Da jeg har bevægeligheden hele vejen rundt er jeg ikke blevet opereret/fikseret om man så kan sige.

 

Det er noget rigtig træls noget at leve med synes jeg. Spændinger, sammentrækninger og forkortninger, samt overbelastning af muskler, hovedpine og nogle gange migræne. Der er jo en del ting man skal afholde sig fra at gøre med sådan en arm desværre, men ingen tvivl om at den skal holdes igang og trænes og udstrækkes. Utallige besøg hos fys, massør og kiro. Indtil videre går det, men jeg frygter for de ældre år og hvordan sådan en arm vil te sig må jeg indrømme.

 

Mvh. AnjaR

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ligesindede
Forfatter: 
Dato:  16-11-2014 22:17

Vi må lave en lille klub herinde os med AC Ruptur - det ville ikke være så tosset med nogle ligesindede at dele erfaringer udi hvordan vi holder os igang og får det bedre .

 

Mvh. Anja

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  17-11-2014 10:12

Jeps, er også med på en grad 3 luksation og 3-4 overrevne ledbånd i højre skulder. Jeg strøg på hoved og skulder af en unghest jeg selv havde tilredet, der var blevet liiiidt spændende at ride 3 måneder efter jeg havde tilredet ham. Nøjs, det gjorde naller!!!!!

 

Det skete i august 2011, og her tre år senere, døjer jeg stadig med skulderen, som ikke blev opereret.(det ville de ikke, da operation risikerer at skaden bare er status quo eller i værste fald, bliver værre). Generne skyldes faktisk fortrinsvis kompensationsskader i VENSTRE, altså den raske side. Dog har mit ribben også siddet fast i højre side (på en stævnedag..AVVVVV!!)og det skyldtes skaden fra styrtet. Jeg render til fys og kiropraktor i et væk, og laver øvelser hver eneste dag. I perioder er det slemt, især hvis jeg har leget supermand og lavet en masse af det, jeg ikke kan holde til. I andre perioder har jeg det ganske fint. Men jeg er blevet skæv over min hest og

mere stiv i min kropsholdning, og det er træls.

 


Zahrah Hamrah El Azraff..Hvorfor ride kopierne, når man kan få originalen? (;

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  17-11-2014 12:29

Dejligt at høre andres erfaringer (selvom I overhovedet ikke svarer det jeg havde håbet på )

 

Har I nogen problemer ift. ridningen? Udover skævheder og spændinger

 

Jeg selv døjer meget med spændinger, smerter i armen, og smerter fra bh-/sportsbhstrop - som jeg synes er rigtig svært at undvære med stor barm Og nu også smerter fra modsatte side fordi jeg kompenserer for den dårlige skulder.

 

Kan I andre ligge på den "dårlige side" og sove? Jeg kan til nøds, men for dælen det gør nas - specielt dagen efter. Savner at ligge på min yndlingsside og få sovet godt igennem

 

Jeg går også til fys, massør og kiropraktor .. Det hjælper helt klart, selvom jeg bliver dårlig af det (ingen tvivl om at de tager ved hvor det trænger ) men synes ikke der går lang tid før jeg er tilbage ved det samme som før..


Går til kontrol på sygehuset hver 3. måned, og skal afsted til december igen. Synes dog på ingen måde jeg bliver klogere af besøgene.


 

- Lonnie

 

Do what you love, and love what you do

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Genkender det..
Forfatter: 
Dato:  17-11-2014 12:46

Genkender kompensationsskader i venstre, har overbelastning af muskler som bliver ømme og trælse i begge arme, render også til fys, kiro og massør i et væk for at kunne fungere. Det går op og ned - nogle perioder er slemme at komme igennem - der kan jeg virkelig mærke at jeg lever. Forsøger at lave mine øvelser - det er ikke morsomt at være blevet skæv i kroppen - stivhed i kroppen - jo da!

 

Gad vide hvordan det er at blive ældre med sådan en skade og gad vide om der kommer grimme følger - ikke mindst på grund af skævheden i "kadaveret"..

 

Hvis nogen har erfaring med denne skade på længere sigt er jeg meget interesseret!

 

Mvh. AnjaR

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar til Lonnie + spørgsm
Forfatter: 
Dato:  17-11-2014 13:20

Ang. ridning: jeg rider ikke længere - jeg er blevet bange for at sidde på ryggen af heste. Efter skaden red jeg dog i et år - et par gange ugentligt og fik undervisning i dressur - det var helt kanon, for med undervisningen blev jeg afledt og glemte fuldstændig mig selv og min angst. Så hvis jeg rider regelmæssigt sandkasseridning med afledning i form af undervisning kan jeg sagtens ride og var også rigtig glad for det, da jeg gjorde det. Turridning er ikke længere mig overhovedet.. Jeg havde ikke indtryk af at jeg sad skævt på hesten og når hesten blev checket af osteopat + min underviser tillige var massør var der ingen bemærkninger om skæv hest. I mit tilfælde er jeg vel nået frem til at fornøjelserne ved at have hest ikke står mål med det der lægges i det - jeg har et stille håb om at finde tilbage til glæden ved heste og ridning..

 

BH stropper er noget af det værste - de glider ned hele tiden og gnaver og kan også give smerter. For mig er det bedst med en sports bh med brede stropper - den glider ikke ned hele tiden. Taskeremme glider også ned, så ingen taske over den ene skulder her.

 

Ligger sjældent på "den dårlige side" og sover - synes også min fys engang nævnte at det ikke bedrer skaden - tværtimod - skulderen falder rigeligt ned og frem i forvejen af sig selv. Her gør det dog ikke ondt at sove på den side.

 

Har overvejet disse:

 

http://www.helsevesten.dk/

 

Jeg tænker - vores skulder falder jo ned og frem og vi kan ikke bevare en god holdning. Hvis man med vores skade kan holde fast i så god en holdning som muligt - vil sådan en vest så ikke sammen med vores øvelser give et bedre helbred med mindre spændinger, smerter og færre besøg til diverse behandlere??? Nogen erfaringer?

 

Mvh. AnjaR

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  17-11-2014 20:24

Jeg sover ikke på min dårlige side..Det gør ondt, men jeg har altid helst ligget på maven og det kan jeg godt. Mit kraveben eller ac led, stritter op i luften,hvis jeg ligger på højre side..Det er lidt klamt Ja, stropper af enhver art glider ned..Skide træls!!! Jeg har været knap 5 cm skæv i kroppen helt nede fra bækkenet, men det har min dygtige fys virkelig fået rettet op på via bla akupunktur.

 

Jeg har redet min egen hest lige fra jeg fysisk var i stand til det efter ulykken.Hun gør mig på ingen måde utryg, men jeg tør ikke tilride mere, af frygt for at stryge af igen Ærgerligt, for det var ellers noget jeg elskede og var god til.

 

Om jeg nogensinde kommer til at sidde helt fornuftigt på en hest igen, ved jeg ikke..Jeg kæmper hver dag for at indvirke så korrekt på min hest som muligt,men ja..det er sq lidt svært. I perioder har jeg min underviser til at ride hende. Hun er indimellem meget svær fortil, og der kommer jeg til kort.Når jeg har redet i de perioder, hvor hun er særlig svær at komme igennm på, kan jeg vågne grædende om natten pga skuldersmerter.

 


Zahrah Hamrah El Azraff..Hvorfor ride kopierne, når man kan få originalen? (;

1
0
Svar på denne tråd
 
 hejhej
Forfatter: 
Dato:  18-11-2014 11:54

Jeg har også en skade der - først kaldte man det en frossen skulder, og siden har de fundet ud af det ikke er det.

Jeg fik skaden under arbejde som SSH hvor en borger rev skulderen afled, og jeg efterfølgende gik for længe med den ude af led pga. fejlbehandling.

Jeg har været til praktisk talt alt i undersøgelser, og har nu begyndt til et specialiseret forløb på sygehuset..

Har fået en skinne der holder skulderen i led, men den er noget så modbydelig at bruge :s

Jeg er sygemeldt, og rider det jeg kan holde til :)


- Annecathrine

0
0
Svar på denne tråd
 
 operation
Forfatter: 
Dato:  15-12-2014 10:11

Hmm.. nu har jeg været til kontrol på sygehuset igen, og er blevet tilbudt operation såfremt jeg vil det.

 

Er der nogen af jer der har gennemgået denne? En operation hvor de sætter kravebenet på plads igen, ved at bore hul igennem - tror det er en såkaldt weaver dunn operation.

 

Synes godtnok jeg er syv sind, om jeg tør risikere at det bliver værre


 

- Lonnie

 

Do what you love, and love what you do

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Desværre ingen erfaring..
Forfatter: 
Dato:  15-12-2014 13:22

Hej,

 

Jeg har desværre ingen erfaring med operation, men jeg kigger lige med, da operation jo kan blive nødvendig på et tidspunkt. Jeg husker jeg fik at vide min bevægelighed ville blive mindre ved operation, så jeg prøver at klare mig uden.

 

Mvh. AnjaR

0
0
Svar på denne tråd
 
 Du kan jo læse lidt om emnet :-)
Forfatter: 
Dato:  15-12-2014 14:04

Du kan jo læse lidt om hvad forskningen har vist:-)

www.shoulderdoc.co.uk/ article.asp?article=16...ection=523

 

Sådan helt kort, så står der at operation vs. ikke operation formentligt ender op i samme resultat. Og tiden det tager at opnå mindst mulige gener (recovery) er ca. den samme. Begge metoder kræver en langvarig insats fra din side i form af genoptræning.

 

Men hvis du bliver opereret og dine symptomer bliver værre, så kan du ikke fortryde. Og der er altid en risiko ved en operation.

 

Så derfor kan der ikke ske noget ved, at vente og se det an. Du kan altid få operationen. Jeg tror godt at der kan gå op til et år, før end du har opnået recovery. Og der skal også fysiorerapi + hjemmetræning i lang tid, før end du kan afgøre hvor få/mange gener du ender med at få.

 

Så du skal nok nærmere overveje, om du har så mange gener, at du ikke kan leve med dem og om du er villig til at tage en risiko for at det kan blive værre ved operation.

1
0
Svar på denne tråd
 
 omkring OP
Forfatter: 
Dato:  15-12-2014 15:59

Min mand har haft en AC grad 3 og valgte efter et ½ år uden synderlig fremgang, at blive opereret. OP gik godt, ligesom den efterfølgende genoptræning. Han bøvler dog stadig med den skulder der nok aldrig bliver helt god igen. Ligesom han måtte opgive at være tømrer. Tingen ved at vente med OP, som man skal være obs på er, at fra OP går der yderligere et helt år inden man kan se hvordan generne er. Så jo længere man venter med OP, ja, jo længere samlet sygeperiode. Min mand er glad for, at han fik foretaget OP, da skulderen nu ihvertfald er bedre end før, og at han jo i det første ½ år, nærmest ikke havde nogen bedring. Kan evt. få ham til at skrive lidt om, hvordan han oplevede det hvis i vil høre nærmere. Han skvattede dog ikke af en hest, men en cykel, men skaden er jo den samme....:-/

1
0
Svar på denne tråd
 
 Er bestemt interesseret ...
Forfatter: 
Dato:  15-12-2014 16:53

Illy: jeg er interesseret hvis din mand har lyst at skrive lidt om hvordan han oplevede det!

 

Jeg har overvejet operation, men turde ikke..

 

Mvh. AnjaR

0
0
Svar på denne tråd
 
 AC LED
Forfatter: 
Dato:  17-12-2014 22:01

Hej :)

 

Jeg led af smeter ved Ac leddet, ikke efter skade/traume. Men af slid. Jeg er kun 28 år gammel. Jeg blev spået 80 % bedring. Jeg vil sige at vi er meget tæt på 100% bedring..

 

Jeg har meget meget sjælden smerter, KUN hvis jeg har lagt på skulderen/sovet med den under hovedet, så kan den være øm/stiv dagen efter...

 

Ingen problemer med at løfte/ride mv.

 

Mit kraveben så fint ud, så det var kun omkring ac leddet, og så fik jeg fjernet en irriteret slimhinde på samme tid, i samme skulder.

 

Blev gjort på en privat klinik i Århus. (Henvist fra det offentlige)

 

Kom hjem samme dag, og var HELT iorden 2 måneder efter...


1
0
Svar på denne tråd
 
 Ac-luksation grad 3
Forfatter: 
Dato:  21-01-2015 22:09

Jeg er selv blevet opereret for et år siden og har nok en 10-20% nedsættelse i venstre skulder, jeg regner med og håber på det bliver bedre.

I må gerne give Illy et ping hvis i vil høre flere erfaringer. Jeg er glad for jeg blev opereret.

- Illy's Mand

37år

2
0
Svar på denne tråd
 
 Tro flytter bjerge
Forfatter: 
Dato:  22-01-2015 12:23

Hejsa ...

Siden jeg skrev mit indlæg har jeg prøvet at bruge Lasota armbånd ... og om det er fordi min hjerne tror på det eller om det rent faktisk virker skal jeg ikke kan sige, men jeg bøvler næsten ikke med min arm lige for tiden :)


Mvh Mette Stelmach med alle de skønne Pletter
Følg Sartors Simply the Best på Facebook her

<3 <3 <3 I hjertet gemt, men aldrig glemt <3 <3 <3

2
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider