Her er der nogle hvor det fede er det ingenting tager at lave, men smager godt og ikke er retter der ligger voldsomt tungt i maven
Asiatisk laks med ingefær og soja.
2 pers.
4 stk. laksefilet
3 dl. Ris
1 spsk. Olie
½ agurk
1 bundt forårsløg
2 usprøjtede lime
Sojasauce: 1½ dl. Japansk soja
1 tsk. Revet frisk ingefær
1 hakket rød chili
½ dl. Sukker
1 spsk. Friskpresset citronsaft
1 spsk. sesamfrø
Kog risen som anvist på pakken.
Sojasauce - alle ingredienser røres sammen til sukkeret er opløst.
Steg laksen i 1 spsk. Olie, 2 minutter på hver side. Start med skindsiden. Hæld sojasaucen over og lad småsimre 4 minutter.
Skræl agurk og skær dem i stave. Skær forårsløg i fine skiver. Halver limen.
Server laksen med ris, agurk, forårsløg og lime.
Forårsgrøn salat med sprængt kylling
2 pers.
Sprængning: 500 g. kyllingebryst
2½ dl. Vand
2 spsk. Salt
3 spsk. Hvedemel
1 spsk. Olivenolie
Bland vand, salt og kylling i en skål og lad det trække 4-5 timer i køleskabet.
Dressing: 3. spsk. Olivenolie
2 tsk. Dijonsennep
2 tsk. Rørsukker
½ tsk. Salt og peber
2 spsk. Balsamicoeddike
Rør alle ingredienser sammen.
Salaten: 250 g. grønne asparges
6-8 forårsløg
150 g. frisk spinat
150 g. romainesalat
1 spsk. Olivenolie
Skær aspargesene i store stykker. Skær forårsløg i strimler. Skyl og del spinat og salatblade.
Ta' kyllingen op og skyl hurtigt i koldt vand. Skær dem i 2 cm. Tern. Vend dem i mel og steg dem straks i olie på en hed pande. Vendes jævnligt så de ikke brænder på. Steges i 7-10 minutter. Læg dem derefter til side.
Vask panden af og steg aspargesene i olie i 2 minutter. Tilsæt forårsløg og steg 1½ minut. Hæld halvdelen af dressingen over. Vend hurtigt spinat og salt i. Rør rundt i cirka ½ minut.
Tages af varmen, blandes med kyllingen og resten af dressingen hældes over.
Pølserisotto.
2 pers.
300 g. pølser (helst fedtfattig)
2 dl. Ris (ukogte)
1 tsk. Olie
2 forårsløg i skiver
½ l. bouillon
200 g. broccoli
250 g. ærter
Rist pølseskiverne i olie og herefter løgene og ris. Tilsæt bouillon, krydr med salt og peber. Tilsæt broccolibuketterne og ærter. Koges 5 minutter.
Stegt svinemørbrad med peberfrugtsauce
2 pers.
1 svinemørbrad
Salt og peber
3 røde peberfrugter
Ris
1 fed hvidløg
Krydr mørbraden med salt og peber og brun på panden. Tag den op.
Skær peberfrugt i mindre stykker og svits på panden.
Kom mørbraden tilbage på panden sammen med peberfrugt og hæld 2 dl. Vand herpå. Læg låg på og skru ned for varmen. Steges i ca. 15 minutter.
Ris tilberedes efter anvisning på pakken.
Tag kødet op. Blend saucen og smag den til med revet hvidløg.