Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Markant fald i salg af antibiotika til heste

Der er gryende optimisme i kampen med at forhindre udbredt resistens mod antibiotika. Nye tal viser at salget af antibiotika til heste i er faldet markant siden 2014. I forbindelse med European Antibiotic Awarenessdag, er der lanceret en række nye initiativer til bekæmpelse af øget resisistens

 

Markant fald i salget af antibiotika

Samtidig med en stadigt stigende bekymring for voksende resistens overfor de gængse antibiotikaprodukter, i kraft af den omfattende brug af produkterne, viser nye salgsstatistikker fra Storbritannien opmuntrende tendenser. En positiv nyhed i kampen mod at bekæmpe udbredelsen af resistens overfor de kendte antibiotikaprodukter er faktisk at branchen melder om et markant fald i salget af antibiotikaprodukter til heste.

 

Storbritanniens ledende formelle forskningsorganisation på området - British Equine veterinary Association (BEVA) har offentliggjort en statistik der viser at salget af hesteveterinærer antibiotika produkter siden 2014 er faldet med 13,6 tons svarende til hele 85%.

 

 

Præsidenten for BEVA Tim Mair, glæder sig over at veterinærsektoren tilsyneladende er indstillet på øget ansvarlighed på området.: " Registrerede salgstal viser at salget af antibiotika til heste er faldet med 4.3 tons, svarende til 64% siden 2017 og altså med 13,6 tons - svarende til 85% siden 2014".

 

BEVA i kamp mod stigende resistens mod antibiotika

BEVA danner front i kampen mod resistens i medicin der anvendes på veterinærområdet, og har flere nye initiativer i ærmet, der blev offentliggjort i forbindelse med European Antibiotic Awarenessdag den 18. november 2019.

 

Organisationen opmundtrer ti øget reduktion i anvendelsen af den meget vigtige antibiotika, og BEVA's officielle forskningssblad 'The Equine Veterinary Journal (EVJ) har udgivet en specialudgave bestående af 9i forskningsartikler 'Antimicrobials in an age of resistance' (der kan ses her), der er editeret af Jennifer Davis og Melissa Merca.

 

Storstilet spærgeskemaundersøgelse

Derudover har BEVA lanceret en ny forskningsundersøgelse om antimikrobiel anvendelse, for yderligere at udforske anvendelse og resistens overfor antibiotika (se spørgeskemaet her ).

Indtil videre indgår 262 veterinærer i undersøgelsen. Resultaterne fra undersøgelsen forventes at give yderligere indsigt i hvor ofte antibiotika anvendes og hvilke typer samt hvilke typer af resistens der opleves på klinisk niveau og opnå dybere indsigt i hvad der gøres for at kontrollere og begrænse infektioner. Undersøgelsen skal afdække alle ændringer I praksis siden 2009.

 

"Protect Me" Toolkit

Der ligger også en guideline "Protect Me" Toolkit online, der er gratis for BEVA medlemmer ( Læs mere om det her).

 

Datoen den 18. november er udråbt til 'European Antibiotic Awarenessdag' og i forbindelse hermed blev der lanceret 3 nye webinars om emnet, der kan ses her

 

Billede

 

Der er gryende optimisme i kampen med at forhindre udbredt resistens mod antibiotika . Nye tal viser at salget af antibiotika til heste i er faldet markant siden 2014. I forbindelse med European Antibiotic Awarenessdag den 18. november, blev der lanceret en række nye initiativer til bekæmpelse af øget resisistens (Foto: Arkivfoto cc BEVA)


Tilføjet d. 05-01-2020 kl. 17:08 af i kategorien Røgt og Pleje.
Tags: Antibiotika.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
19-05-20 Resistens overfor antibiotika er stigende
13-04-20 Antibiotika giver ofte diarre
19-04-17 MRSA-bakterier nu i danske heste!
17-03-13 Antibiotika kan forårsage diarre


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider