Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Forsvundet føl – klemt ihjel

Det 4-måneder gamle Welsh Mountain Cremello-hoppeføl, der for et par uger siden blev meldt savnet i dagspressen og på diverse on-line medier, meldes nu omkommet under uheldige omstændigheder. Føllet blev klemt ihjel under en rundballe

 

Ikke stjålet

For nogle uger siden meddelte en familie deres blot fire måneder gamle Welsh Mountain Cremello-hoppeføl Sweetie savnet, og det blev efterlyst i Viborg Stifts Folkeblad, og på diverse sociale medier, ligesom Heste-nettet bragte en artikel (se her).

 

Miistanken gik på daværende tidspunkt på, at føllet måske kunne være stjålet, idet det ikke var at spore på folden og hegnet fortsat var intakt. Mistanken var befordret af, at der bl.a. sidste år var episoder i Danmark med bortførte og stjålne føl, og mange hesteejere og avlere er derfor naturligt er blevet mere vagtsomme og årvågne.

 

 

Klemt ihjel under rundballe

Nu har det imidlertid vist sig at føllet hele tiden har befundet sig på folden. Ved en nærmere inspektion af folden ca. en uge efter efterlysningen i dagspressen og på de digitale medier, blev føllet Sweetie fundet. Sweetie lå skjult under en rundballe hun ulykkeligvis havde fået over sig, og var desværre afgået ved døden.

 

Føllet havde brækket nakken og har derfor - til trods for de ulykkelige omstændigheder, formentlig fået en nådig og hurtig død. Der var således tale om at føllet er omkommet under uheldige omstændigheder.

 

Farlige baller

Desværre rapporteres der af og til om særdeles alvorlige ulykker med bigballer og rundballer, der er meget tunge og farlige, og hvis de ikke er stabile kan falde ned over dyr og personer, eller på anden måde bevæge sig så mennesker og dyr kan komme alvorligt til skade.

 

For nogle år siden var der en uhyggelig episode med nogle søskendebørn der legede på en stabel wrap-baller, som væltede ned over dem, hvilke fik meget tragiske følger for hele familien. Nu er det så et føl der har mistet livet.

 

Pas på de store baller!

Det kan derfor ikke siges ofte nok, PAS PÅ de store baller. De er ikke legetøj, og skal stables og håndteres forsvarligt og med omtanke.

 

Det frarådes at opbevare wrapballer og andet som hestene kan komme til skade med på foldarealet. Opbevares wrap baller alligevel på foldarealet, skal det sikres at heste ikke kan komme i klemmen, eller skubbe til ballerne, så de pludselig udgør en risiko for hestene, der kan komme i klemme eller på anden måde til skade.

 

Billede

 

Det 4-måneder gamle Welsh Mountain Cremello-hoppeføl, der for et par uger siden blev meldt savnet i dagspressen og på diverse on-line medier, meldes nu omkommet under uheldige omstændigheder. Føllet blev klemt ihjel under en rundballe. Det kan derfor ikke siges ofte nok, pas på de store baller. De er ikke legetøj, og skal stables og håndteres forsvarligt og med omtanke (privatfoto)

 


Tilføjet d. 25-07-2019 kl. 11:35 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider