Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Endnu en stjerneekvipage er født   Portræt

Adrienne Lyle og Salvino har nået nye højder, og det er gået stærkt fremad med deres makkerskab. Efter fire års samarbejde er ekvipagen nu reelt et nyt OL-prospekt for USA's stadigt stærkere dressurlandshold og en ny stjerneekvipage er på vej frem

 

Beskedne resultater men høje forventninger

Da den sorte hingst ved det næsten uudtalelige navn Sandronnerhall trådte ud af en hestetransport I dressurmekkaet Wellington i Florida for fire år siden I 2015, ankom han med et heftigt prisskilt, beskedne sportslige resultater, men samtidig med skyhøje forventninger til at Adrienne Lyle var den rytter der kunne være den rigtige partner hor hesten, med en drøm om en fremtidig plads på det amerikanske landshold.

 

Fire år og en drøm er gået i opfyldelse

Denne drøm er på blot fire år, tæt på at gå i opfyldelse På det tidspunkt hvor Salvino bev købt havde Adrienne ingen CDI hest. Det var efter at hendes tidligere top-hest Wizard, som hun red til OL I Rio og WEG var blevet pensioneret.

 

Fire år efter har den samme sorte hest ændret navn til Salvino, har skiftet ejer og rytter, og har nu som 12-årig, en WEG sølvmedalje for hold I hus et år forud for OL i Tokyo, og henter nu procenter ind under sit sommerophold I Europa, der er de højeste scores som Adrienne Lyle har opnået i hendes karriere til dato. For blot tre måneder siden var Adrienne tillige en af de mindre end 20 ryttere i verden, der har hele tre heste på FEI's verdensrangliste blandt mere end 800 af verdens bedste ekvipager (heriblandt er iø'vrigt også danske Daniel Bachmann Andersen).

 

 

På landsholdet til Aachen i næste uge

Adrienne og Salvino rangerer nu som nr. 22 i verden, er en del af det amerikanske landshold der i disse dage på europæisk grund, gør klar til årets store stævne i Aachen i Tyskland i denne uge - det største og mest konkurrenceprægede holdstævne på europæisk grund , til hvilken USA har fået adgang til at deltage i, i år.

 

Adrienne og Salvino vil helt sikkert være at finde mellem 'boblerne' der vil tiltrække sig opmærksomhed i Aachen, efter hendes seneste personlige rekorder i Grand Pric og Grand Prix Special i Luxemburg CDI4* i sidste weekend (se her). Adrienne forventer derudover at deltage med den amerikansk avlede Harmony's Duval i samme CDI4*.

 

Teammates til Adrienne og Salvino på det amerikanske hold I Aachen er Shelly Francis på Danilo, der er rangeret som nummer 18. I verden, Steffen Peter på Suppenkasper, der også satser på en plads til Tokyo og Katherine Bateson-Chandler på Alcazar, der tager turen til Aachen for første gang siden 2016, hvor hesten blev hasteindlagt og opereret for kolik.

 

De stærke holdkamerater fra WEG - Laura Graves, der ligger nummer 3 på verdensranglisten og Kasey Perry-Glass på danskavlede Gørklintgårsa Dublet, har valgt at blive hjemme og holde pause fra top-konkurrencer forud for Tokyo.

 

Verdades fylder 18 år I 2020 og Laura er helt på det rene med, at hvis den hest hun har dannet makkerpar med siden han blev spottet i en salgsvideo 6 måneder gammel og købt som beset, selv er indstillet på at de skal til Tokyo, og er i form og ved godt helbred til den tid.

 

Elsker træningsprocessen og at uddanne heste

Adrienne der har arbejdet for og er blevet trænet af den amerikanske landstræner Debbie McDonald I godt 15 år, og blev et forbillede I amerikansk dresser da hun red Felix og Wizard for Peggy og Parry Thomas. Wizard blev redet af Adrienne for USA ved OL I 2012 og 2014 WEG I Normandiet i Frankrig.

 

Efter dette var Adrienne uden hest.

"Det er sjovt, jeg tænker det ikke selv som om jeg var ude af spillet ret længe. Jeg arbejdede jo hårdere end nogensinde derhjemme på at skabe nye Grand Prix heste", fortæller Adrienne til Dressage.news.com. "Selvfølgelig er målet ultimativt at blive på den store bane, men jeg elsker træningsprocessen så meget at jeg på ingen made går I panik, når der er et afbræk imellem. Det er så sjovt at finde knapperne til den enkelte hest og finde måder at udvikle dem på" fortæller Adrienne.

 

Pengestærke og visionærer sponsorer gør det muligt

Akiko Yamazaki, der I mange år har støttet Steffen Peters med heste, havde en finger med I spillet da det gjaldt Sandronnerhall. Navnet er naturligvis et amalgam af de to hingstenavne Sandro Hit og morfaderen Donnerhall.

 

Sandronnerhall havde deltaget I ungheste CDI's I Spanien, men havde fået sig et ry for ikke at opføre sig pænt når han blev redet I nationale klasser. Et syndikat blev formet og købte hasten på Yamazaki's foranledning, men Sandronnerhall blev kort efter købt ud af Elisabeth Juliano, som ny hest til Adrienne.

"Købet af Salvino var en helt fantastisk mulighed for mig!. Han har taget mig steder jeg aldrig havde drømt om og 'Betsy' er en fantastisk ejer at ride for" udtaler Adienne. om Betsy, der også har støttet dressurrytter Laura Graves økonomisk.

 

Aachen starter op i næste uge i Tyskland, og er nok det traditiontionelt mest præstigefyldte dressurstævne i verden.

 

Se den samlede holdopstilling til Nations Cup konkurrencen i Aachen 2019 her

 

Billede

 

Adrienne Lyle og Salvino har nået nye højder, og det er gået stærkt fremad med deres makkerskab. Efter fire års samarbejde er ekvipagen nu reelt et nyt OL-prospekt for USA's landshold og en ny stjerneekvipage er på vej frem


Tilføjet d. 16-07-2019 kl. 16:29 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
20-07-19 Adrienne Lyles vej mod stjernerne på Duval
09-07-19 Amerikansk dobbeltsejr på europæisk grund


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider