Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Så blev Jan slået til ridder - igen

Dansk Varmblods formand igennem 25 år, Jan Pedersen, blev mandag den 29. april udnævnt til Ridder af 1. grad af Dannebrogsordenen, der ved et særligt arrangement blev overrakt af dages kongelige fødselar, den hesteglade prinsesse Benedikte

 

Formand for DV i knapt 25 år

Jan Pedersen, Arden, har været formand for Dansk Varmblod siden 1994 og er den første til at have trådt ind i sit tredje årti på formandsposten.

 

Udnævnt af kongelig fødselar

I 2004 blev Jan Pedersen slået til Ridder af Dannebrog for sin store indsats for den danske ridehesteavl, og i dag er han netop blevet udnævnt som Ridder af 1. grad af Dannebrogsordenen.

 

 

H.K.H. Prinsesse Benedikte, som er protektor for Dansk Varmblod, blev i lørdags i anledning af sin 75-års fødselsdag fejret på Koldinghus Slot, hvor Dansk Varmblod stod bag et meget flot hesteshow som en hyldest til fødselaren.

 

I anledning af sin fødselsdag i dag havde H.K.H. Prinsesse Benedikte valgt at betænke Jan Pedersen med udmærkelsen Ridder af 1. grad af Dannebrogsordenen. Ordenen blev overrakt under et hyggeligt arrangement i prinsessens private gemakker på Amalienborg Slot, hvor prinsessen holdt en tale, og der blev talte om det forrygende show i Kolding.

 

"Det er en dejlig dag. Jeg er beæret og stolt", fortalte Jan Pedersen, der efterfølgende skulle til audiens hos hendes majestæt Dronningen.

 

Pensionist med mange tillidserhverv

Jan Pedersen, der er pensioneret handelsskolelærer, gift med Bodil Marie Toftdal Pedersen og har tre døtre, har siden 1999 ligeledes været formand for den internationale paraplyorganisation WBFSH (World Breeding Federation for Sport Horses), der samler 76 ridehesteavlsforbund under sig.

 

 

Billede

 

Dansk Varmblods formand igennem 25 år, Jan Pedersen, blev mandag den 29. april udnævnt til Ridder af 1. grad af Dannebrogsordenen, der ved et særligt arrangement blev overrakt af dages kongelige fødselar, den hesteglade prinsesse Benedikte (Foto: Dansk Varmblod)


Tilføjet d. 30-04-2019 kl. 09:35 af i kategorien Ridesport.
Tags: Jan Petersen.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
05-09-15 WBFSH og FEI har indgået ny aftale


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider