Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Politihestene er snart tilbage!

Pollitihestene er formentlig snart tilbage i det danske gadebillede. Regeringen satte sidste år 38 millioner kroner af til genindførelsen af politiheste i Danmark, og politiet har nu købt deres første fire heste

 

Politihestene geninføres i Danmark

Politihestene kom for første gang i nyere tid til Danmark på baggrund af et lån af få politiheste fra Malmø Politi, og det blev en så stor succes at der senere blev indkøbt egne heste til Dansk politi i 1998. Til trods for politihestenes store popularitet blandt borgerne, og et boost af polititets image i den generelle offentlighed, så blev ordningen, efter en relativ kort årrække igen afskaffet på grund af økonomiske nedskæringer i politiets budgetter.

 

På budgettet igen

I 2012 blev politihestene således fortid i Danmark efter et politisk flertal besluttede at nedlægge rytterisektionen ved politiet. Fra flere sider og fra ihærdige lobby organisationer, heriblandt organisationen Politihestenes Venner, har der imidlertid lige fra tidspunket for nedlæggelsen været lagt pres på landets politikkerne for at genindføre politihesten i Danmark. De kom således på budgettet igen sidste år, men det er der indtil nu ikke kommet synlige resultater ud af. Det bliver der nu lavet om på.

 

 

Politiet har erhvervet de første fire heste

Politiet har nu erhvervet fire heste og det betyder at der formodenligt ikke går længe for man igen kan se politiheste i det danske gadebillede.

 

DV og oldenborg heste til Dansk Politi

Tre af hestene er Dansk Varmblod og en af dem er Oldenborg. Fælles for dem er at de har klaret optagelseskravene for at blive politihest.

"Vi har et testforløb med hestene, før vi køber dem. Når de har gennemgået det, så køber vi hestene -og så starter den lange uddannelse, siger Jakob Søndergaard, der er vicepolitiinspektør hos Københavns Politi og ansvarlig for politiets stutteriafdeling", til TV 2 Lorry.

 

Sidste gang, politiet var til hest i Danmark, var fra 1998 til 2012 i København.

Før 1998 skal man tilbage til 1970'erne for at finde sidste periode med politiheste i Danmark.

Fra 1998 til 2012 var der mellem 10 og 12 heste i Københavns Politis rytteri.

 

For at komme til hest skal man have været politibetjent i mindst fem år. Man skal kunne ride, og det bliver testet til en prøve, hvor man skal ride tre forskellige heste.


Kilde: politi.dk

 

Billede

 

Pollitihestene er formentlig snart tilbage i det danske gadebillede. Regeringen satte sidste år 38 millioner kroner af til genindførelsen af politiheste i Danmark, og politiet har nu købt deres første fire heste (Arkivfoto)

 


Tilføjet d. 08-12-2018 kl. 18:54 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: Politiheste.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
09-12-17 Politiheste come-back i 2018!
09-12-14 Er Politihestene på vej tilbage på gaderne?
23-08-14 Politiheste i aktion mod demonstranter


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider