Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Nyttig info om smitsomme sygdomme

Udendørs stævnesæsonen er for alvor ved at komme i gang, og alle glæder sig til stævneaktivitet i det fri i de lyse timer. Når heste samles fra forskellige stalde, øges risikoen for spredning af sygdomme, og her har alle et ansvar for at sikre, at vores heste forbliver sunde og raske

 

Uddendørssæsonen står for døren

De lange lyse dage har omsider meldt deres ankomst, og med dem kommer der atter gang i udendørsaktiviteterne og forårets mange udendørsstævner, som vi alle har set frem til, i hele det lange seje vinterhalvår.

 

Med de mange udendørsstævner samles heste samles fra nær og fjern, men når heste samles fra forskellige stalde, øges risikoen også for spredning af smitsomme sygdomme. Når det kommer til det, har vi alle et ansvar for at sikre, at vores heste forbliver sunde og raske.

 

 

Stævnearrangører vær på vagt!

Det er vigtigt, at stævnearrangører er særligt opmærksomme på deres egne heste op mod et stævne - er der symptomer på sygdom, og skal der evt. tages temperatur for at overvåge, om der er feber? Er der det mindste tegn på sygdomme i stalden, er det måske bedst at få det undersøgt, og aflyse stævnet for ikke at risikere at bidrage til at sprede smitte.

 

Stævnedeltagere vær på vagt!

På samme måde har stævnerytterne også et ansvar for at være opmærksomme på evt. symptomer hos både deres egne heste og de andre heste i hesteholdet. Hvis der er mistanke om sygdom, er det vigtigt, at I ikke tager afsted til stævnepladsen.

 

Ved mistanke om sygdom eller tvivl, skal I altid kontakte jeres dyrlæge, som kan vurdere situationen.

 

Vi har alle et ansvar for vores hestes sundhed - rigtig god stævnesæson til alle!

 

Se mere om håndteringen af smitsomme sygdomme her

 

Kilde: Dansk Ride Forbund

 

Billede

 

Udendørs stævnesæsonen er for alvor ved at komme i gang, og alle glæder sig til stævneaktivitet i det fri i de lyse timer. Når heste samles fra forskellige stalde, øges risikoen for spredning af sygdomme, og her har alle et ansvar for at sikre, at vores heste forbliver sunde og raske (Foto: Tine Lessél)

 


Tilføjet d. 20-04-2018 kl. 08:01 af i kategorien Røgt og Pleje.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
19-04-17 MRSA-bakterier nu i danske heste!
03-11-16 Heste og mennesker deler sygdomme
03-06-15 Dansker smittet med meningitis via hest


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider