Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Minderhounds Tango er gået bort

Hollandske Hans Peter Minderhouds internationale Grand Prix hest Tango er gået bort 18 år gammel. Den pensionerede KWPN hingst blev aflivet på opfordring af hans veterinærer, som følge af længere tids kronisk sygdom

 

KWPN hingsten Tango er aflivet

Tango, der i en årrække var den hollandske landsholdsrytter Hans Peter Minderhoud's Grand Prix hest, er blevet aflivet på opfordring af hans veterinærer efter længere tids kronisk sygdom.

"Han havde længe lidt af en kronisk sygdom, som har været behandlet af specialister over en længere periode" udtaler tangos ejer Glock til Eurodressage. "På anbefaling af veterinæren der behandlede Tango, blev det i fællesskab besluttet at han skulle have fred, for ikke at pådrage ham yderligere lidelser".

 

Kåret i KWPN og UVM trøstfinale vinder

Tango blev avlet af den kendte KWPN avler Huub van Helvoirt og var efter Jazz og O Bertie (e. Contango / Amor). Han blev kåret i KWPN i 2003 og gennemførte sin hingsteafprøvning i 2004, med bl.a. 7 i skridt, 9 i trav, 7 for galop og 8 i kapacitet.

 

Tangos mest succesfulde afkom er Brittany Frasers Pan Am team hest All In, og den nu afdøde lille turs hest Zizi Top.

 

Tango og Minderhouds årelange partnerskab

Allerede som 3-års kom Tango i træning hos Hans Peter Minderhoud. De trådte første gang ind på den internationale scene i 2005 ved UVM, hvor parret vandt trøstefinalen med en score på 7,78 og endte som en samlet nummer 10 ved finalerne for 5-års heste ved ungheste verdensmesterskaberne.

 

Tango og Minderhoud debuterede i lille tur i 2009 og i Grand Prix i 2009. Deres travleste år var i 2011, da ekvipagen blev hollandske indendørs- og udendørs mestre i Grand Prix.

 

Glock erhvervede Tango til Minderhoud

I 2012 underskrev Gaston Glock en 10-årig sponsoraftale med hans Peter Minderhoud, og den første opgave var at erhverve Tango og hermed sikre hesten som Minderhoud's Grand Prix hest.

 

Højdepunktet på deres Fælles karriere var en 6. plads ved World Cup finale I Hertogenbosch I 2012.

 

I 2013 blev deres deltagelse i World Cup kvalifikationerne afbrudt efter at de trak sig ved konkurrencen i Den Bosch, og efterfølgende blev det alene til to hollandske udendørs shows, foruden deres sidste konkurrence sammen 9 måneder senere ved CDI stævnet i Barcelona i marts 2014, hvor parret sluttede på en samlet 4. plads i Grand Prix'en og fik en andenplads i den efterfølgende Kür finale.

 

Sceneskade sætter stop for toppræstationer

Tango kæmpede med en scene skade, som gjorde at det desværre aldrig lykkedes ham at returnere til fuld konkurrence form igen.

 

Han var 14 år gammel, da han deltog i sin sidste konkurrence.

 

Minderhounds mindeord til Tango

Om Tango siger Minderhound:

"Han var mild af natur men fræk på samme tid. Han var en hest med stor personlighed, som jeg havde et helt særligt forhold til. Han fulgte mig fra tiden hvor jeg gik selvstændig, hvor han var min første hest. Jeg flyttede mange gange og han var altid hos mig. Han har fulgt mig i en stor del af min karriere, og det var en fornøjelse at opleve hans udvikling over tid, fra han var en helt ung, usikker og nervøs hest, til den hest han senere blev, hvor han faktisk var lidt macho [selvsikker]. Som ung var han bange for klapsalver, senere nød han det i fulde drag. Jeg kan kun sige ham tak for de mange fantastiske år og .. far vel!. Vi vil savne ham!"

 

Billede

 

Hollandske Hans Peter Minderhouds internationale Grand Prix hest Tango opnåede en alder af blev 18 år. Tango blev aflivet på opfordring af hans veterinærer, som følge af længere tids kronisk sygdom. Her Minderhoud på Tango fra indedørsstævnet på dansk jord i Brabant i 2012 (Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 27-02-2018 kl. 11:13 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
30-11-15 Glock's Flirt og Minderhoud vinder i Stockholm
03-02-12 Østrigske Gaston Glock indgår 10-årig sponsoraftale med Gal, Minderhoud og Werner
06-01-12 Johnson sejrede i Prix st. George
29-12-11 Adelinde vandt Grand Prix Kür med 85,325 %
11-12-11 Donna Silver til Hans Peder Minderhoud
01-12-11 Top hingste i KWPN hingstekonkurrencen i Hengelo
23-10-11 Sejr til Hans Peter Minderhoud og I.P.S. Tango
22-10-11 Spændende Grand Prix med sejr til svenske Tinne Vilhelmsson Silfvén
19-02-11 World Cup dressur i Neumünster
29-12-10 Edward og Sisther suveræne


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider