Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Gennembrud indenfor antiinflamatorisk behandling

Den amerikanske medicinalvirksomhed MediVet, har præsteret hvad de selv omtaler som et medicinsk gennembrud i behandlingen af generellt betændelsestilstande i heste, og til led, sener- og ligamentskader. De har udviklet et produkt af serum fra hestens eget blod, som antageligt er langt mere effektivt i behandlingen end øvrige produkter på markedet

 

Regenererende terapier

MediVet Equine, der er producent af forebyggende og regenererende heste terapier, hævder at det de har opkaldt Autologous Conditionel Serum (ACS) giver en systemisk og naturlig tilgang til at fjerne betændelsestilstande, og behandle degenerative sygdomme og forbedre den generelle funktionalitet og hestens overordnede helbredstilstand.

 

Den regenerative terapi anvender ingen udefrakommende tilsætninger. Den er fremstillet alene fra hestens eget blod, hvilket betyder at man ved præcist hvad det er der tilføres hestens krop. ACS anvender såkaldt LED foto-biostimulationsteknologi. Denne lys-process resulterer i, at der induceres antinflamatoriske cytokiner og samtidig modarbejder de pro-inflammatoriske cytokiner, og samtidig sker der en opregulering af vækstfaktorer, i langt større koncentrationer end enhver anden eksisterende proces, hævdes det af producenten MediVet.

 

 

Cytokiner

Traditionelle terapier tilfører hesten interleukin-Ira cytokiner, der blokerer for inflammationen. Både IRAP og MediVet ACS er i stand til at gøre dette, dog går MediVet ACS ifølge producenten et skridt videre, idet det tillige tilfører tre yderligere virkningsfulde anti-inflammatoriske cytokiner og flere opregulerende vækst faktorer.

 

Hurtig produktionsproces og serum fra hesten selv

Til brug for fremstillingen af midlet, tapes ca. 400 ml blod fra hasten, der fremsendes til MediVet, som herefter tester og processerer blodet, før det bliver returneret igen til brugeren.

 

Det samlede tidsforløb fra indsamling til injektion er ca. 72 timer, og giver et udbytte på ca. 50 individuelle doseringer. For maksimalt udbytte, anbefaler MediVet at ACS benyttes intravenøst i doser af 4 ml tre gange om ugen.

 

Sene- og ligamentskader

MediVet hævder at ACS tillige er særdeles virkningsfuldt til led, scene og ligamentskader, når det sprøjtes direkte ind i led og når det anvendes til sene- og ligamenter. Produktet kan ifølge producenten anvendes overalt på hesten, hvor man har behov for at fjerne betændelsestilstande og fremskynde helingsprocessen.

 

Otte års forskning

Virksomheden MediVet har investeret ikke mindre end otte års forskning og testning i systemet, som allerede er tilgængeligt kommercielt på det nordamerikanske marked. Det vides ikke hvornår det forventes til Europa, men det kan formentlig bestilles med de rigtige tilladelser direkte fra USA.

 

For mere information om produktet se producentens hjemmeside her medivetbiologics.com/home/pet- owners/bio-solutions/pet-acs/

 

Billede

 

Den amerikanske medicinalvirksomhed MediVet, har præsteret hvad de selv omtaler som et medicinsk gennembrud i behandlingen af betændelsestilstande i heste og til led, sener- og ligamentskader, ved brug af et patenteret system til produktion af serum fra hestens eget blod (Foto: Atkivbillede)


Tilføjet d. 12-02-2018 kl. 11:04 af i kategorien Røgt og Pleje.
Tags: Terapi og Betændelse.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
26-01-19 Nyt håb for heste med måneblindhed
26-07-14 Uønsket føl bliver lykke spreder
22-06-14 Hvorfor virker terapi med heste?
03-01-14 Kan seneskader nedarves?
10-04-13 Heste som terapi mod PTSD


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider