Benedikte Rie Truelsen vinder guld til DM indendørs for U21

Søndag eftermiddag gik sidste klasse på Vilhelmsborg. Det var danmarksmesterskabet for youngriders, og selvom vinderen blev fundet ved hovedspringningens afslutning, skulle der en spændende omspringning til at fordele de sidste medaljer.

Youngriderne blev i finalen udsat for en teknisk svær bane, bygget af Erling E. Simonsen. Som forudsat da banen blev gået, viste det sig at for at komme fejlfrit igennem banen, skulle rytterne have fuld kontrol over deres hest og hele vejen vise god ridning. 6 ryttere kom ind til finalen med 4 fejl og 5 ryttere kom ind med 0 fejl, så alle muligheder lå åbne for at 4-fejlsrytterne også fik mulighed for at blande sig i medaljerne.

Banen viste tænder for de 17 deltagende ekvipager, og da ikke en eneste af de ryttere med 4 fejl med sig ind i finalen red fejlfrit, begyndte muligheden for 8 fejlsrytterne om en omspringning om bronzen at åbne sig. Men da der blev taget hul på de ryttere, der havde redet fejlfrit i første runde skulle det vise sig ikke at lykkes. Kun 1 en af de 5 ryttere der var fejlfrie ind i finalen skulle vise sig at kunne holde den score - det var Benedikte Rie Truelsen på den altid velspringende Cassina Z, og det betød at hun kunne tage guldmedaljen om halsen uden at skulle satse i en omspringning.

3 ud af de resterende 4 ryttere, der havde 0 fejl med sig ind i finalen, lykkedes i at ride finalebanen med kun 4 fejl. Det var Helena Eva Blach med Ace of Corobell, Astrid Svenstrup med Diamante og Simone Hansen Scherff med Carlisca M, og de skulle mødes i en omspringning om fordelingen af sølv- og bronzemedaljen samt den utaknemmelige 4. plads.

Helena Eva Blach var den første i omspringningen, og hun forsøgte efter bedste evne at lægge pres på de efterfølgende ryttere. Desværre faldt spring nr. 3 undervejs, og hun sluttede derfor med 4 fejl i tiden 46.26 sek.
Astrid Svenstrup red som nr. 2 i omspringningen, og hun gjorde en rigtig god indsats for at sikre sig sølvmedaljen. Men lige som det så ud til at være en fejlfri runde, måtte bommen på det sidste spring falde og også her blev det til 4 fejl, dog i den noget hurtigere tid 41.40 sek.
Tilbage var Simone Hansen Scherff, der også gerne ville have en medalje med sig hjem. Hun var dog i den situation, at en fejlfri runde ville sikre hende sølvet. Desværre var det ikke det der skete for Simone - da hun ramte dobbeltspringet i omspringningen var de ikke helt i balance, og hun måtte se både ind- og udspring falde. Selvom det var sikkert at hun ikke fik en medalje og dermed endte på den utaknemmelige fjerdeplads, red hun de to sidste forhindringer og overvandt dem i sikker stil. Tiden sluttede på 46.09 sek.

Uden kamp i omspringningen sikrede Benedikte Rie Truelsen sig guldet, sølvet gik til Astrid Svendstrup og bronzen til Helena Eva Blach.

Resultatet af den samlede stilling kan ses HER.

Tilføjet d. 29-01-2018 kl. 01:35 af i kategorien Ridesport.

01-02-15 Benedikte suveræn vinder af DM for juniors!