Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Kirk Arabiens sælger ud

Kirk Arabians er efter udmeldingen i december om lukningen af stutteriet i hastig færd med at sælge ud af virksomhedens aktiver, fra det stærkt underskudsgivende selskab, heriblandt stutteriets primære produkt - fuldblods araberne

 

Stutteriets arabere sat til salg

Efter meddelelsen om nedlukningen af Kirk Arabians aktiviteter i december måned 2017 (se artiklen her), er stutteriet gået i gang med at sælge ud af deres aktiver, heriblandt naturligvis stutteriets araberheste. Kirs Arabians har annonceret udsalg på stutteriet hjemmeside, og der er heste at købe i prisniveauet 20-40.000 kr., med mulighed for at erhverve sig en hest til en rigtig god pris, som stutteriet skriver.

 

Signe Kirk Kristansen beholder enkelte af hendes ganske særlige heste, heriblandt hendes natsorte avlshingst Zonyx, som hun fortsat vil ride.

 

 

Vil hellige sig andre aktiviteter

Fra officiel side lød begrundelsen for nedlukningen af stutteriets aktiviteter fra ejerne at Thomas Kirk Kristiansen vil bruge sin tid på andre dele af familiens forretninger, ligesom hustru og rytter Signe Kirk Kristiansen vil bruge mere til på bestyrelsesarbejde i familieforetagenet Lego, som det forlød: 'Thomas har de senere år haft sit primære fokus på familiens andre virksomheder, og Signe (gift med Thomas Kirk Kristiansen, red.) vil gerne fokusere mere på fondsarbejde og diverse andre bestyrelsesposter. Vi vil dog fortsat have enkelte heste i privat regi'.

 

Thomas Kirk Kristiansen bliver også kaldt Legos kronprins. Han står til at føre familievirksomheden videre og blev i 2016 forfremmet til formand i Lego Fonden og næstformand i Lego

 

Stærkt underskudsgivende forretning

Stutteriet har været en underskudsgivende forretning, hvilket formentlig tillige har været en væsentlig årsag til ægteparrets beslutning om nedlukning af de hesterelaterede aktiviteter.

 

Skønt enorme indtægter fra Lego's aktiviteter i øvrigt, der har gjort Lego-familien stenrige på de farvestrålende plastic klodser, har det været et stærkt underskudsgivende foretagende for Lego-ægteparret at drive Kirk Arabians. Stutteriet har givet nogle gevaldige økonomiske underskud over en årrække.

 

Alene havde det lille stutteri Kirk Arabians i sit seneste afsluttede regnskab alene, et underskud på 18 millioner kroner.

 

Betragter man regnskabet i en periode på de seneste fem år, så akkumulerer underskuddet sig op over svimlende 100 millioner kroner!

 

Den fortsatte underskudsgivende virksomhed er der med lukningen af Kirk Arabians, og udsalget af stutteriets aktiver hermed sat en stopper for, men samtidig også et definitivt punktum for et af Legofamiliens flere hesterelaterede erhvervsaktiviteter, nemlig den rene avl af fuldblodsarabere.

 

Billede

 

Kirk Arabians er efter udmeldingen i december om lukningen af stutteriet i hastig færd med at sælge ud af virksomhedens aktiver, fra det stærkt underskudsgivende selskab, heriblandt stutteriets primære produkt - fuldblods araberne, dog beholder Signe Kirk kristiansen sin sorte araberhingst Zonyx


Tilføjet d. 12-01-2018 kl. 08:22 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
09-07-17 Dufour med i verdens top 10!
09-02-15 Prisregn over portrætfilm for Kirk Arabians


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider