Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Zibrandtsen tildelt Wild Card til Stockholm

Anna Zibrandtsen har fået tildelt det ene af de to Wild Cards til denpræmieren på den prestigefyldte Saab Top 10 Dressage konkurrence, der afvikles i forbindelse med Sweden International Horse Show i Stockholm i næste weekend, hvor hun nu kommer til start sammen med Cathrine Dufour og hvor vinderen sikrer sig en bil

 

Præmiere på Saab Top 10 Dressage med to danske deltagere

Nu er hele feltet af deltagere af internationale topryttere udpeget til præmieren på den nye helt store dressur satsning, det præstigefyldte og højt doterede Saab Top 10, der afvikles i forbindelse med Sweden International Horse Show i Stokholm, der finder sted i næste weekend den 2. og 3. december 2017. Her skal toppen af poppen med 10 af de bedste dressurryttere i verden afgøre, hvem der skal høste en af årets sidste store præmiesejre. Dressurrytterne rider om en samlet præmiesum på ikke mindre end 1,2 millioner danske kroner, foruden en VW i Saab Top 10, så der bliver noget at ride om for rytterne.

 

Wild Card til Anne Zibrandtsen

Cathrine Dufour og Atterupgaards Casssidy på FEI verdensranglistens 5.-plads havde som eneste dansker i det top internationale felt sikret en plads, men nu er der blevet plads til endnu en dansker i det top-professionelle felt af internationale spitzenklasse ryttere.

 

Danske Anna Zibrandtsen, der er nr 32 på verdensranglisten med den tidligere hollandske OL- hest Arlando, har nemlig fået tildelt det ene af de i alt to Wild Cards til præmiereren på Saab Top 10, og drager derfor med Arlando mod Stockholm i den kommende uge, for at gøre Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy selskab i den danske lejr.

 

Stærkt felt

Anna skal dog næppe gøre sig de helt store forhåbninger om en sikker andel af præmiepengene eller som vinder af bilen, da det er et skræmmende stærkt felt af ryttere der stiller på i klassen, hvilket ligger i konceptet bag klassen, men det vil give hende og Arlando uvurderlig erfaring til brug for deres videre færd op ad den internationale rangliste.

 

Den næsten uovervindelige og pris-overøste Isabel Werth stiller nemlig op, selvom det endnu ikke vides hvilken hest hun har tænkt sig at medbringe, men bliver det Weihegold, som er hendes førstehest og 1'er på verdensranglisten, bliver hun formentlig umulig at slå - også for en nervestærk og iskold Cathrine Dufour, men man kan aldrig vide.

 

Derudover stiller endnu en mega stærk tysker op i Stockholm nemlig Helen Langehanenberg, tillige med den russiske rytter Inessa Merkulova. og den i Danmark så kendte og beundrede dygtige spanske rytter Severo Jesus Jurado Lopez.

 

Therese Nielshagen, Patrik Kittel, Tinne Vilhelmsson Silfvén og Rose Mathisen repræsenterer Sverige i klassen, som bliver den dominerende nation på hjemmebane.

 

Den samlede liste startende ryttere bliver:

  • Isabell Werth, Tyskland
  • Therese Nilshagen, Sverige
  • Patrik Kittel, Sverige
  • Cathrine Dufour, Danmark
  • Helen Langehanenberg, Tyskland
  • Severo Jesus Jurado Lopez, Spanien
  • Inessa Merkulova, Rusland
  • Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige
  • Anna Zibrandtsen, Danmark
  • Rose Mathisen, Sverige

Sweden International Horse Show afvikles i Friends Arena i Stockholm med plads til 18.000 tilskuere, og hele stævnet, der løber fra 30. november til 3. december besøges ca. 90.000 tilskuere."

 

Om top 10 Dressage

Top 10 er et veletableret koncept inden for springning, hvor førstepræmien udover kontrant pengebeløb har omfattet en bil, hvorimod der indtil nu ikke har været den samme opmærksomhed på dressurdisciplinen. Men nu skabes den samme eksklusive konkurrence for verdens bedste dressurekvipager. Sverige og Sweden International Horse Show i Friends Arena, bliver stedet for det allerførste mesterskab.

 

Saab er sponsor for disciplinen for det nye stævne som Patrik Kittel står bag, og er arkitekten bag skabelsen af Saab Top 10 Dressage. Idéen er, at samle verdens bedste dressurryttere i en konkurrence om store pengepræmier - en slags sæsonfinale, som man også ser i springsporten, tennis og flere andre steder.

 

I Saab Top 10 konkurrerer de otte dressurryttere, der ligger øverst rangeret på FEI's verdensrangliste pr. den 31. oktober. Heraf skal én af dem dog være den bedst rangerede svensker, uanset hvilken placering det er. Dertil kommer to "wild carts", hvoraf altså Anna Zibrandtsen har været den ene af de to heldige modtagere af invitationen.

 

Den samlede præmiesum er 158.000 Euro (knap 1,2 mio kr.) og oveni, en VW Tiguan. "Takket være Saab, kan vi præsentere virkeligt store pengepræmier i sporten, noget vi har manglet tidligere," siger Patrik Kittel i en pressemeddelse.

 

For flere oplysninger om Sweden Horse Show se her

For link til stævnets FB-side se her

 

Billede

 


Tilføjet d. 24-11-2017 kl. 11:08 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
11-07-19 Sejr til Anna og Lumiere med 83 %!
24-08-18 Yderligere svækket dansk WEG hold
03-12-17 Ingen bil til Dufour i Saab Top 10
25-09-17 Top-føl til Anna Zibrandtsen
04-06-17 Zibrandtsens første GP sejr på Arlando
04-04-17 Endnu en top OL-hest til dansk dressur


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider