Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Alberte er en taber!   VIDEO

TV-dokumentaren 'Alberte er en taber', har præmiere på DR3 i aften. Programmet omhandler den 20-årige dressurrytter Alberte Dommerby Kristensen, der ikke føler sig god nok på grund mange års mobning. Hun har bl.a. søgt trøst hos heste, der har været hendes venner i den svære tid, men skaderne fra mobningen har sat sit præg, og hun vælger nu at stå frem med sin historie for at hjælpe andre

 

En helt almindelig pige

Alberte går på VIA University Collage, Campus Holstebro, og er et helt almindeligt ungt menneske, der tager en uddannelse, som mange andre. Men Alberte har ikke haft en helt almindelig glad opvækst. Fra 6. til 9. klasse blev hun udsat for mobning. Det og det har sat sit præg på den unge kvinde, og påvirket hendes liv negativt. Alberte har hele vejen op gennem sin sene barndom og teenagetid konstant følt sig som en taber.

 

Hestene var Albertes tilflugt

Alberte søgte midt i alt mobberiet tilflugt hos heste, der var hendes eneste venner. Efter skole styrtede hun ofte direkte ud i stalden og græd, men hun krammede sin fjordhest, Ferrari. Fjordhesten Ferrari og hendes DV-vallak Le' Gant har været hendes bedste venner igennem den svære tid. Men de svære år præger fortsat den unge kvinde, selv den dag i dag, og gør hende usikker og gør det hele svært.

 

Stærk trods alt - der gerne vil lykkes til

Alberte har dog alligevel været så stærk, at hun har rakt ud til andre for hjælp, først til radio programmet Tværs, og nu er hun i aften hovedperson i DR3's program 'Alberte er en taber'.

 

Det hele startede med, at Alberte kontaktede radioprogrammet "Tværs" på P3 for at fortælle sin historie.

 

"Jeg var blevet godt træt af, at det skulle være et tabu at snakke om, hvordan jeg havde det. Når jeg delte det, fik jeg svar som: 'det skal nok blive bedre' eller 'bare glem det, du er god nok som du er'. Man kan altså ikke bare glemme det. Det sidder helt ind til benet. Jeg ville gerne lyttes til, ikke helbredes. Det var målet med radio" fortæller hun.

 

Efter det, fik hun store reaktioner, og flere som hun ikke engang kendte, skrev til hende, fordi de gik rundt og havde det på samme måde, og det hjalp hende selv i processen: "De stod med samme følelse, og følte sig pludselig mindre ensom og vigtigst - mindre forkert. På den måde følte jeg lidt det blev mit ansvar. Jeg blev talsperson for noget meget større end mig selv, og det var virkelig nervepirrende, men jeg er i dag vanvittig stolt."

 

Fra radio til TV

Herefter, kontaktede DR Alberte - de ville lave en udsendelse, som Alberte sagde ja til. At deltage i programmet har krævet et utroligt mod og styrke af den unge Alberte. Det har været grænseoverskridende og hårdt, men også en meget lærerig proces.

 

"Jeg var helt vildt nervøs. Det var lidt et frit fald. Det er ret vildt at tænke på, at Alberte fra Thy prøver at råbe op om mobning og dårligt selvværd." fortæller hun og videre: "Så det var det svære, at vide du servere dig selv helt "nøgen" med kortene smidt på bordet til hele familien Danmark. Dog har det været en fantastisk rejse, hvor jeg har lært mig selv bedre at kende".

 

Alberte medvirker medvirker i programmet for at skabe fokus på problemet til glæde for mange og eftertanke for de andre, der står bag mobningen.

 

Gode råd og opmuntringer

Alberte har også på baggrund af sine egne erfaringer gode råd og opmuntringer at give videre til andre i tilsvarende situationer: " Hæng i og kæmp, selv gennem de hårde dage hvor alt virker spild af tid. Alt skal nok blive okay, alt er okay. Jeg hepper på dig - På os."

 

Hvis du vil se og følge Alberte dele ud af sit liv og sine erfaringer, er der præmiere på DR3 i aften Mandag den 20. november kl. 20.15. Hvis du ikke kan vente så længe, eller ikke har mulighed for at se programmet i aften, kan du se indslaget her fra forpræmieren i går søndag her

 

Billede

 

Alberte søgte trøft hos hestene i den svære tid. De var hendes eneste venner når mobningen var værst. Nu viser hun styrke i programmet 'Alberte er en taber", der har præmiere mandag aften på DR3 ( Foto: DR3)


Tilføjet d. 20-11-2017 kl. 09:02 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
23-11-15 Se video-highlights fra World Cup i Stuttgart
19-02-14 Grotesk hestemishandling lagt på YouTube
25-12-13 Gratis dressur app til alle!
07-03-13 Hest hitter på YouTube
18-08-10 Hesteshowet for kræften i korte klip
08-07-10 HN streamer Frieserkåring
07-07-10 HN streamer Copenhagen Horse Show
22-05-10 Tv2 besøgte westernstævne i Korinth
20-02-10 Stemning i levende billeder
04-12-09 ”Totilas er absolut ikke solgt”


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider