Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

3 nyudnævnte trakehner elitehingste

Det tyske trakehner avls forbund Trakehner Verband, har udnævnt tre nye dressur elitehingste. Det drejer sig om den blot 9-årige avls komet Millennium, den i sporten meget succesfulde Imperio og den natsorte avlshingst Singolo. De tre hingste fik tildelt anerkendelse under en ceremoni ved trakehnernes hingstekåring 18-22 oktober 2017

 

Tre nye trakehner elitehingste

Ved weekendens tyske trakehner hingstekåring i Neumünster, opnåede tre hingste at få tildelt den hæderfulde og eftertragtede udnævnelse til elitehingste: den unge avls komet Millennium, den tidligere viceverdensmester og broncevinder ved UVM i dressur Imperio, samt den natsorte avlshingst Singolo, der bl.a. er far til bronzemedaljetageren ved UVM for 5-års i 2015, hoppen Zikade.

 

Millennium - en hingst af ekstraordinær klasse

Den sortbrune hingst Millennium har til trods for sin unge alder af blot 9-år, opnået flere resultater end de fleste hingste på et helt livsforløb. Han opnår således også allerede i år at få tildelt titlen som elitehingst, hvilket er meget usædvanligt for så ung en hingst.

 

Han har lige fra starten af sin karriere tiltrukket sig opmærksomhed og høstet anerkendelse fra stort set overalt, hvor han er blevet vist frem.

 

Han blev reservefløj i sin kåringsårgang og vandt 70 dages testen i 2013. den 170 cm store hingst fik sideløbende med sin uddannelse sin debut som hingstefar året efter sin kåring, og allerede med sin første følårgang demonstrerede han sine enorme avlsmæssige kvaliteter Allerede i første følårgang opnåede han et rekord højt antal kårede sønner, hele 7 sønner i forskellige avlsforbund, heraf tre sønner kåret hos trakehnerne.

 

Han er bl.a. far til den første trakehner fløjhingst i rækken af flere Sir Sansibar (Millennium / Cadeau) fra hans første følårgang, som samtidig høstede en auktionspris på 300.000 euro, og blev efterfølgende hingstefar til Oldenburger fløjhingsten Morricone (Millennium /Rubin Royal), der gik for et imponerende hammerslag på 775.000 Euro og tillige vandt den efterfølgende 70-dages prøve.

 

I 2015 fremstilledes endnu en søn, den danskavlede hingst Helium (Millennium / Induc), som var første reservefløj i 2015, og gik for en pris af 180.000 euro, og Millennium var tillige far til auktionens næstdyreste hingst Sir Samo (Millennium /Cadeau), der blev solgt for 240.000 euro, og som i øvrigt er helbror til den først kårede fløjhingst Sir Sansibar. Tilsvarende avlsresultater og auktionspriser har han præsteret i andre varmblodsforbund.

 

Også ved kåringen i år havde Millennium - ligesom fra første afkomstår, et imponerende antal sønner med. Hele 5 avlshingst aspiranter med Millennium som far. Tre af disse gik videre til den endelige oprangering med præmiestatus, og den ene Kaiser Milton, blev såmøønd også udnævnt til årets fløjhingst 2017 (se her).

 

Millennium har et imponerende dressurindex på 146! Han er anerkendt i 7 avlsforbund, men benyttes tillige i mange andre, og er ekstremt populær i avlen. I Millenniums korte 9-årige liv har han allerede mange sønner, en mængde præmierede døtre, herunder hans exceptionelle datter Heavenly Brown (e. Millennium / Le Rouge), som blev statspræmiehoppe og årets hoppe i 2015. Milllennium har 227 afkom alene i registreret i det tyske trakehner avlsforbund, men benyttes også flittigt i andre tyskregistrerede varmblodsforbund, hvor han tilsammen til dato har produceret imponerende 920 føl! Han er også populær i Danmark hos såvel trakehneravlere som DV avlere.

 

Millennium har allerede 9 kårede sønner alene i trakehneravlen, herudover 17 kårede sønner i seks andre forbund. Han er far til 9 statspræmierede præmierede hopper i trakehneravlen, heriblandt den omtalte superhoppe Heavenly Brown. Hans første afkom er er godt på vej igennem unghesteklasserne, og de fleste må vi vente lidt på, da hans ældste afkom i sporten kun 5 år gamle!

 

Det virker imidlertid særdeles lovende, fx har den 4-årige ligeledes kårede trakehner Millinnium søn Freihern Von Stein (e. Millinneum /Prechlest) i starten af året vundet sin sadelkåring hos trakehnerne, i juli blev han trakehner Champion i Tyskland og senest i september vandt han bronze for 4-årige heste ved de tyske bundeschampionater.

 

Dette er utvivlsomt en hingst af særklasse kaliber, som allerede har - og utvivlsomt også fremadrettet vil sætte sit præg på varmblodsavlen.

 

Billede

 

Den blot 9-årige avls komet Millennium,blev udnævnt til elitehingst ved hingstekåringen i Neumünster 2017

 

Vice verdensmesteren Imperio

Den nu 14-årige Imperio forekommer at være selvskreven til elitehingste titlen. Den 170 cm store E.H. Connery (e. Buddenbrock / Karo AS) søn blev avlet af Hartmut Keunecke og blev reservefløj ved kåringen i 2005 i Neumunster 2,5 år gammel. Han er efter Balfour xx datteren Isar VI (E. Ballfour xx/ Primo), og har derfor en relativ stor portion fuldblodsandel sig.

 

Imperio har fra starten af sin karriere haft stor succes i sporten, med bl.a. en sejr i det tyske bundeschampionat, han blev viceverdensmester ved UVM i 2008 i dressur og tillige bronzemedaljetager ved UVM i 2009, hvor han blev redet af Anne Sophie Fiebelkorn. Herefter overtog Hubertus Schmidt ridningen af hingsten, for at ride ham op til Grand Prix, og han har bl.a været reserve for det tyske OL hold ved OL i Rio i sommeren 2016. Ved hingstekåringen i det tyske trakehnerforbund i 2016, blev Imperio Årets hingst, og nu i år er han så naturligt udnævnt til Elitehingst.

 

Avlsmæssigt har Imperio gjort det tilsvarende flot. Han har alene i trakehneravlen 8 kårede sønner, hvoraf de seks er præmiehingste bl.a. Grand Prix hingsten Heuberger (Imperio /Michelangelo) som med stor succes rides af Anabel Balkenhol, den blandt avlere så populære sorte Schwarzgold (Imperio / Consul) som tillige selv er far til den ligeledes sorte fløjhingst fra trakehnerkåringen i 2015 Perpignan Noir (Schwarzgold / Maizauber) og Legretto (Imperio /Friedensfürst). Alle er de hingste, der selv for længst har manifesteret sig inden for avlen.

 

Imperio har et dressurindex på 139 og ejes i fællesskab af Schwaiganger Stats stutteri, den Tyske Olympiske Comitte og Schmidt selv.

 

Billede

 

Den i sporten så og i avlen succesfulde EH Connery søn Imperio, blev udnævnt til elitehingst ved hingstekåringen i Neumünster 2017

 

Singolo - en natsort skønhed

Den smukke 166 cm natsorte 12- årige Singolo er den sidste af de tre hingste, der opnår udnævnelse til elitehingst hos trakehnerne i år.

 

Han er født i 2005 og er efter Oliver Twist (e. EH Monteverdi / EH Sixtus) og den højt præmierede hoppe Shikira (e. EH Biotop / Königspark xx), der blev fløjhoppe ved sin afprøvning og vandt bundeschampionatet i 2014. I dressurafprøvningen hos trakehnerne, blev han nr. 2, og i 70 dages prøven opnåede han en fjerdeplads.

 

Der er registreret 72 afkom efter Singolo i det tyske trakehner moderforbund, 2 kårede hingste og 13 præmie hopper. Derudover har han 11 afkom der er aktive i sporten, hvoraf den 7-årige hoppe Zikade M (e. Singolo / Tambour) nok er den mest kendte og aktuelle dressurhest efter ham. Den kvalitetsbetonede hoppe vandt bl.a. kvalifikationen for 5-års heste ved UVM for 5-års i 2015, og blev nummer tre i finalen med dygtige Dorothee Schneider i sadlen, og har her i efteråret startet M-klasser med Ann-Christin Weinkamp i sadlen.

 

Singolo har et dressurindeks på 129, og et eksteriør indeks på 125.

 

Billede

 

Den natsorte Singolo, var den tredje hingst der blev udnævnt til elitehingst ved hingstekåringen i Neumünster 2017

 


Tilføjet d. 25-10-2017 kl. 17:06 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
20-03-19 Imperio bliver schoolmaster
10-06-17 Werth vinder Grand Prix trods afbud
10-10-16 Fürstenball elitehingst I DV 2016
08-10-16 Fem nye elitehingste i DV
19-10-14 Tre nye elitehingste
15-05-14 Aston Martin solgt, men bliver i Danmark


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider