Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dyrlæge sparket i hovedet - ligger i koma

En traumatisk hændelse har kostet en 37-årig kvindelig dyrlæge, alvorlige kvæstelser i hovedet, og kvinden er nu lagt i kunstig koma på Rigshospitalet. Den ulyksalige hændelse fandt sted på Næstved Kasernes Hesteklinik, hvor en beskoet og bedøvet hest, sparkede ud efter dyrlægen, og på tragisk vis ramte hende i hovede og brækkede hendes arm

 

Sparket i hovedet

Det var under en behandling af en hest på Næstved Kasernes Hesteklinik torsdag eftermiddag i sidste uge, at en 37-årig kvindelige dyrlæge på tragisk vis kom ganske alvorligt til skade. Hun behandlede en hest, der havde været under bedøvelse under behandlingen, men virkningen var aftagende, da hesten pludselig reagerede voldsomt og sparkede bagud. Den den kvindelige dyrlæge befandt sig på ulyksalig vis lige i skudlinjen for hestens bagben. Hesten der desværre havde sko på, ramte dyrlægen med stor kraft med begge bagben.

 

Fløjet til Rigshospitalet

Dyrlægen blev resolut fløjet til Rigshospitalets Traumecenter for akut behandling. På Traumecenteret blev det øjeblikkeligt konstateret at dyrlægen havde pådraget sig kritiske skader i hovedet foruden en brækket arm.

 

Efter flere timer på operationsbordet, hvor hun blev behandlet for sine svære hovedskader, var meldingen, at kvindens tilstand fortsat var kritisk.

 

Lagt i kunstig koma

Den 37-årige dyrlæge er efterfølgende blevet indlagt på Neurokirurgisk Klinik på Rigshospitalet, og situationen er nu den, at hun er lagt i kunstig koma, hvilket ofte er gunstigt overvågnings- og behandlings øjemed ved alvorlige hovedkvæstelser.

 

"Hun er fortsat i kritisk tilstand men stabil, og samtidig er hun blevet lagt i kunstig koma", informerer Politikommisær Mads Justensen fra region Sydsjælland pressen.

 

På nuværende tidspunkt ikke kan der ikke sige noget om det videre forløb, eller hvor længe lægerne vil holde dyrlægen i koma. "Det er for tidligt at sige noget om det nu, men her er tale om det, vi kalder voldsom tilskadekomst, og der er tale om meget slemme hovedskader", oplyser Mads Justensen til pressen.

 

Bedøvelse virker forskelligt

Berner Olsen fra Kasernens Hesteklinik har tidligere forklaret til sn.dk, at hesten var bedøvet i forbindelse med behandlingen, men at bedøvelse tager af, og hesten derfor formentlig har mærket den igangværende behandling, og har reageret ved at sparke bagud med begge bagben, hvorpå den rammer dyrlægen.

 

Det kan imidlertid være en udfordring at dosere bedøvelse korrekt, da heste ofte reagerer forskellige på bedøvelse, og nogle skal have større doser end andre af samme størrelse og drøjde for at være tilstrækkeligt dækket ind. Derfor er det tillige altid nødvendigt at holde godt øje med hestens tilstand under behandlingen og i særdeleshed i opvågningsperioden.

 

Arbejdstilsynet har efter ulykken været på Kasernens Hesteklinik, hvor kvinden arbejder.Det er blevet indskærpet, at der skal tages de behørige forholdsregler på klinikken ved behandlinger. Der er ifølge TV ØST givet strakspåbud om at sikre, at arbejdet kan udføres forsvarligt, før det genoptages.

 

Kilder: sn.dk / TV-ØST

 

Billede

 

En kvindelig dyrlæge er kommet alvorligt til skade efter et spark fra en hest i behandling hos dyrlægen. Hun er nu indlagt med alvorlige hovedkvæstelser på Rigshospitalet

 


Tilføjet d. 11-10-2017 kl. 12:16 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
26-01-18 Godt nyt om kvæstet dyrlæge


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider