Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ulla Salzgeber stopper karrieren

Den olympiske OL sølv-medalje vinder Ulla Salzgeber har besluttet sig for at sige definitivt farvel til sin aktive internationale konkurrence karriere og den 59-årige dressurryttere, der var Tysklands førende rytter efter årtusinde skiftet med den legandariske hest Rusty, vil fremadrettet koncentrere sig om at træne andre ryttere

Farvel til aktivt konkurrenceliv

Ulla Salzgeber har definitivt besluttet sig for at opgive sin aktive konkurrencetilværelse for alene at hellige sig arbejdet med at træne andre ryttere, forlyder det fra Dressursport Deutschland, der var de første til at bryde nyheden.

Hun vil fortsat ride og muligvis også stille i nationale konkurrencer, men det aktive konkurrenceliv med internationale konkurrencer opgives definitivt.

Førende tysk rytter med Rusty

Ulla Salzgeber var Tysklands førende dressurryttere efter årtusinde skiftet, hvor hun bl.a. red den legendariske Rusty. Hun vandt dobbelt olympisk guld, en gang individuelt sølv og bronze. Desuden opnåede hun World Cup sejre og deltog i fire europæiske mesterskaber, hvor hun bl.a. sikrede dobbelt bronze og I 2001 blev hun europamester.

I 2003 fik hendes karrierer et knæk, da Rusty blev testet positiv i doping, men hun fik genoprejsning i 2004, hvor hun blev valgt til at komme med på det tyske OL hold til Olympiaden i Athen, hvor de vandt guld for hold og individuelt sølv. Rusty blev pensioneret fra sporten året efter i 2005.

Efterfølgende har Ulla Salzgeber ikke oplevet samme succes som med Rusty. Hun kom tæt på at komme på det tyske hold igen med Herzuf's Erbe, men fik aldrig held til at ride ham i et mesterskab, da Rhinelander-hesten desværre ofte var udsat for skader.

"Når jeg kigger i mit skal med medaljer, så tænker jeg altid tilbage på en spændende, berigende og smut tid", udtalte Salzgeber til Dressursport Deutschland . "Men nu er det tiden til de unge, og jeg foretrækker at være den som skal guide dem på deres vej til det højeste niveau".

Erfaren træner med passion for uddannelse af de unge

Salzgeber har allerede rådgivet og trænet en række unge dressurryttere, bl.a. havde hun ved det netop overståede EM i Göteborg en af sine elever med, nemlig den østriske rytter Astrud Neumayer med. Salzgeber har tillige været i Uzbekistan for at træne ryttere.

"Jeg elsker at undervise og jeg går meget op I det" udtaler den nu pensionerede konkurrencerytter. "Nu kan jeg hellige mig endnu mere tid til mine studerende".

Ulla vil tillige fortsætte med at træne heste og vil muligvis fortsat deltage i nationale stævner, men tiden for deltagelse i de helt store sportsbegivenheder, er der hermed sat punktum for.