Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Smartphone, Smartwatch - hvad med en Smartsaddle?

Verdens første smartsaddle blev i går offentliggjort i Palm Beach i USA. Det er mærket Voltaire, som er indehaver af denne helt særlige sadel - Voltaire er i øvrigt et selskab, som kun har eksisteret i 6 år, men på de 6 år er de gået fra 3 personer som arbejdede i en garage til over 70 ansatte.

Voltaire er ikke et særligt brugt mærke i Danmark, men de kendetegner sig ved at have en blå stripe på undersiden af alle deres sadler - præcis som Louboutin er kendt for den røde skosål på deres høje hæle.

Da Voltaire i går offentliggjorrde denne nye model Blue Wing, fortalte de at sadelbommen er konstrueret således, at den er flexibel for hesten i bevægelse og dermed er mere stødabsorberende og giver en perfekt pasform. På University of California har forskere fundet ud af, at det er den første sadel som bevist har neurologiske fordele for hesten, hvilket vil sige at sadel passer så godt til hesten, at hestens stressniveau mindskes. Ikke nok med det, så er det sadelbommen lavet af carbonfiber, så det faktisk også er verdens letteste sadel på markedet.

Smartsaddle
Det smarte ved denne sadel er, at den også analyserer din hests bevægelser, og de oplysninger sendes videre til din smartphone. Den kan fortælle dig alt fra hvor lang tid du har redet din hest, hvor lang tid du brugte på at skridte/trave/galoppere. Den kan fortælle hvor lange din hests galopspring er og hvilken bane der blev sprunget. Går hesten mere til højere end til venstre, bliver også det opfanget af sadlen. Når hesten har brugt sadlen 5 gange, så vil sadlen automatisk genkende hesten med det samme.

Skulle man have lyst til at få sig en smart-springsadel, når den kommer på markedet til maj, så er startprisen fra 6.900 $ svarende til ca. 47.000 kr.

Kilde: www.horsecollaborative.com


Tilføjet d. 21-01-2016 kl. 19:00 af i kategorien Ridesport.





Seneste relaterede nyheder
25-09-15 Følg din hests sundhed via app
02-04-15 App analyserer gødningsprøver
25-12-13 Gratis dressur app til alle!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider