Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

'War Horse' - fra ukendt børnebog til ekstraordinær teatersucces

Und dig selv en oplevelser ud over det særvanlige! En mindre kendt børnebog om en hest og en dreng, er blevet til en af de mest forunderlige fængslende og succesfulde teaterforestillinger verden har set, og skal du nå at opleve den med egne øjne, er det nu du skal booke din og familiens billet til en teatertur til London.

 

London - teatergængernes mekka

London er med dets mange koncertsale og teatre kendt som europæisk centrum for storslåede og innovativt banebrydende og ekstravagante teater forestillinger, musicals og shows, der løber for fulde huse over flere til mange år, og hvor teater besøgende ofte skal booke deres billetter måneder eller år i forvejen.

 

Hvert eneste år tiltrækker byen kultur interesserede borgere fra ind- og udland. Selvom vi også i Danmark efterhånden har udviklet en stærk teater- og showkultur, vanfarter mange danskere fortsat hvert eneste år til London, for at få sig en unik kulturoplevelse. Netop nu, er der noget helt særligt at komme efter - især hvis man samtidig er hesteinteresseret!

 

Rekord populær forestilling

The London Stage Production har i en årrække opført den rekord populære forestilling 'War Horse'. Forestillingen er baseret på en kreativ fortolkning af Michael Morpurgo's børnebog af samme navn.

Den flot opførte og isenesatte forestilling, er blevet et så ekstraordinært tilløbsstykke, at den populære forestilling er blevet set af svimlende 2.7 millioner teater gæster, siden premieren i marts 2009.

 

I forbindelse med 100 år jubilæet for hestens deltagelse i første verdenskrigs fokus på det store antal deltagende heste og flertallets kranke skæbne, er historien mere aktuel og populær end nogensinde.

 

Intet nationalt teaterstykke har været vist til flere mennesker eller har rejst verden mere end netop 'War Horse'.

 

Dukker indtager centrale roller

Showet omfatter en imponerende scenografi med stilistiske heste dukker i fuld størrelse, er efter modellen i London opført på adskillige andre scener i verdens kulturbyer, hvor den populære forestilling også er blevet afviklet for fulde huse.

 

Producer Chris harper udtaler om forestillingen " War Horse har begejstret publikum over hele verden og vi er utroligt stolte over, hvad showet har opnået. Det har været et privilegium at bringe Michael Morpurgo's elskede novelle på scenen og at dele denne smukke historie om kærlighed og venskab med publikum". Han tilføjer at store ting har ofte beskedne begyndelser".

 

Billede

 

En af de imponerende stilistiske heste-dukker. Foto: National Theatre, UK

 

Fra ukendt børnebog til succesforestilling

Det bemærkelsesværdige er, at skuespilsforfatterne Tom Morris og Marianne Eliott, gjorde den enorme satsning og havde modet til at tage udgangspunk i en børnebog. Børnebogen var hverken særlig kendt, udbredt eller succesfuld. En børnebog der handler om noget så umiddelbart banalt som en hest og en dreng under 1. verdenskrig. De kreerer så et skuespil med musik ud af historien og animerer ved brug af figurer og dukker - men hvilke figurer!

 

Brugt to år på at udvikle universet

Samarbejdet mellem the National Theatre og animatoren the Handspring Puppet Company har mildest talt revolutioneret brugen af dukker på teater scenen.

 

I kombination med scenografien af Rae Smith, musikken der er kreeret af Adrian Sutton og John Tams og en fantastisk lyssetning og lyskvalitet, har kræfterne bag forestillingen til sammen brugt hele 2 år på at sætte showet sammen, så det går op i en højere enhed. Resultat er et show, som efter en lidt usikker start, er blevet en næsten ikonisk show - som ikke blot er endnu en forestilling, som ikke er blot en musical, men et show, der er ulig noget andet der er opført på de skrå brædder, og som har dukkerne helt tæt på sin inderste puls.

 

Billede

 

Typisk stemningsbillede fra forestillingen.Foto: National Theatre, UK

 

Har bevæget millioner i alle aldre

War Horse er et show der har bevæget millioner af tilskuere i London, og hvor end den forestillingen er blevet opført i verden. Mange børn har set showet, hvad enten de er kommet med deres familier eller skoleklasser.Forestillingen har bevæget dem alle, og gjort vedvarende indtryk på dem.

 

Morpurgo siger oom forestillingen " Hvor er det skønt at se teatret fuldt til bristepunktet ved hver eneste forestilling, med spændte og engagerede tilhører i alle aldre, der bliver dybt berørt af den verden der udspiller sig for deres øjne i det show der blev kaldt den største hyldest til fred, som nogen sinde har udspillet sig på en teater scene".

 

Bogen kendt gennem forestillingen

Morpurgo understreger, at der er så mange mennsker der har spillet en rolle i tilblivelsen af dette skuespil og i fortællingen af historien på scenen, inklusive hundreder af dygtige skuespillere.

 

Bogen er nu blevet mere kendt end den var før, men dette er takket være skuespillet og budskabet om fred og kærlighed, når vidt omkring i en verden der for tiden plages af ufred, krig, flygtninge på tværs af landegrænser og befolkninger der forskanser sig. War Horse opføres p.t. på så fjerne scener som I Beijing, efterfølgende I Shanghai, og I 2017 vil returnere til en lokal tour rundt I UK..

 

Lakker mod enden

Skal du nå at få denne fantastiske oplevelse med, er det nu der skal bookes en teatertur til London. Det er nemlig officielt meddelt at showet lakker mod enden. Den sidste forestilling vil finde sted den 12 marts 2016. Herefter vil showet være på tourne frem til slutningen af 2017, hvorefter det vil være helt slut.

 

Und dig selv oplevelsen

Desværre lægger forestillingen ikke turen forbi Danmark,. så skal du sikre dig at få denne enestående oplevelse med, er det sikre valg at booke en billet og tage kæresten, manden, konen eller hele familien med under armen på en uforglemmelig tur til London ind i The War Horses' vidunderlige verden af dukker, lys stemning og musik.

 

Billede

 

Albert og Joey - forestillingens to hovedpersoner. Foto: National Theatre, UK


Tilføjet d. 23-11-2015 kl. 11:18 og sidst rettet den 23-11-2015 kl. 11:20 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
07-03-23 Nu starter Hest og Rytter 2023 i Herning
20-10-19 Et show med humor smil og stor bredde
14-11-17 Mindet om tabet af 8 mio. heste
06-09-15 Gennem ild og vand
19-07-14 Berømt krigshest får egen hyldest
03-12-09 Mange spændende hingste til Hannoveranershow
30-11-09 Casall og Bengtsson er flyvende
29-11-09 Adelinde suveræn i Stockholm


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider