Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Udrydelsestruet pony får tvillinger

En dales pony hoppe er nedkommet med velskabte tvillinger, og bidrager således dobbelt til at sikre overlevelsen af den stærkt udrydningstruede ponyrace.

 

Poy får tvillingeføl

Den 18-årige danes pony hoppe Lowhouse leverede til stor overraskende for sine britiske ejere, ikke et men hele to føl, da den nedkom med den længe ventede overraskelse. Det var dog ikke meningen. Hoppen var blevet scannet, men det ene embryo har formentlig gemt sig bag det andet, så ingen var forberedte på at hoppen ventede hele to føl. Det ville alligevel kun have givet ejerne bekymringer, da tvillingeføl kun sjældent overlever.

 

Forskel i størrelsen

Der var forskel på de to hingsteføl, der kom til verden. Det mindste komførst og det lidt større føl bagefter. De to føl er døbt henholdsvis Lowhouses Casper og Lowhouses Jasper, da de er født på stutteri Lowhouses.

 

 

Billede

 

Inkarnerede dales avlere

Ejerne af stedet Freda Longstaff og hendes mand Richie har været inkarnerede dales avlere i 35 år og Richie selv, blev født ind i en familie af Dales avlere. Familien har avlet dales ponyer i generationer og også op gennem 2. verdenskrig var racen blev næsten helt udryddet.

 

Forfejlet avlspolitik

Nu forholder det sig således, at racen er truet primært som følge af uansvarlig avlspolitik, snarere end dalende popularitet. Den økonomiske krise de senere år har også sat sit præg, og markedet for ungheste er næsten lig nul, som har haft en chokeffekt på avlen og antallet af registrerede føl.

 

Racen er ellers alletiders all-round pony, har en god bæreevne og almindeligvis gode temperamenter.

 

Fremtiden

Familien regner med at beholde de mindste af de to hingsteføl til sig selv og at han fremadrettet bliver spændt for vognen, og håber på at få den største solgt godt.

 

Dales ponyen findes også i Danmark, men kun i et meget begrænset antal.

 

Billede

 


Tilføjet d. 20-09-2015 kl. 13:47 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
05-09-15 Przawalski føl født i fangeskab
11-09-15 Den skotske pony får comeback
19-05-14 Krisen truer den organiserede avl
14-04-14 Påvirker miljøet hestens højde?
24-06-13 Oprindelige ponyracer er udrydningstruet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider