Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Den skotske pony får comeback

Den skotske pony, kaldet Eriskay ponyen, der er en af de oprindelige ponyracer der er tættest på total udryddelse, ser ud til at være i avlsfremgang. Dette var i sidste øjeblik, dog er racen er så lille i bestand, at faren for indavlsdepression fortsat er overhængende.

 

Kun en enkelt hingst tilbage

Den skotske pony, har været så tæt på udryddelse, som den næsten kan komme. I starten af 1970'erne var bestanden så lav af denne oldgamle race, at der kun var en enkel hingst tilbage og 20 hopper tilbage. Her godt 40 år senere, er antallet steget til 420 ponyer på tværs af Storbritannien.

 

Et konserveringsinitiativ blev heldigvis iværksat og med assistance fra den sidste tilbageblevne hingst Eric, er antallet sidenhen gradvist steget.

 

Eriskay ponyen - den skotske pony

Den lille Eriskay pony er mellem 12o-130 cm og stammer oprindeligt fra de Hebrideske øer. Den blev i sin tid brugt af 'crofters ' til at bære og tang indtil midten af 19 hundrede tallet. Ponyerne er normalt skimle, men lejlighedsvist kan de også være brune eller sorte. Deres bæreevne i forhold til deres størrelse er ret god. De beskrives som meget venlige med et godt sind, samtidig med at de er seje og stærke ponyer.

 

Fokuseret avlsarbejde

Avlsarbejdet er tilgået stille og roligt, samtidig med at man har tilstræbt at udbrede ponyen i andre egne, så dens eksistensgrundlag ikke har været koncentreret til dens oprindelige hjemsted. Dog er Eriskay ponyen fortsat på den kritiske liste over udrydningstruede racer på den seneste liste fra Rare Breeds Survival Trust, overvågningsliste., og den har - som følge af det kritisket antal for år tilbage med blot en enkelt avlsduelig hingst - en høj indavlsprocent, som gør at avlsarbejdet skal nøje planlægges og koordineres.

 

Eriska Pony Society

Racens genetiske position er fortsat meget udsat, eftersom der er mindre end 300 hopper i svalen.

For mere information om racen kan du besøge Eriskay Pony sammenslutninens hjemmeside: her

 

Billede

 

Et eksemplar af den skotske pony


Tilføjet d. 11-09-2015 kl. 16:30 af i kategorien Røgt og Pleje.
Forsidebillede: SONY DSC af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
20-09-15 Udrydelsestruet pony får tvillinger
05-09-15 Przawalski føl født i fangeskab
19-05-14 Krisen truer den organiserede avl
24-06-13 Oprindelige ponyracer er udrydningstruet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider