Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Rikke N. Andersen vinder af CCIP2* ved Kalundborg Horse Event

Den forgange weekend bød på internationalt ponystævne på Familien Jørgensens smukke terrænbane i Kalundborg. Det var første gang der blev afholdt stævne på banen og det var virkelig imponerende hvad de havde fået stablet på benene. Ud over CCIP2* blev der også afviklet nationale klasser for både pony og hest.

 

Ponyklasserne blev afviklet over tre dage og var den nye ponyholdleder Sally Slichtings mulighed for at se landets bedste ekvipager samlet på et sted førend der skal udtages ryttere til sommerens mesterskaber. Den største klasse CCIP2* var sidste chance i Scandinavien for at kvalificere sig til pony EM der afholdes ved Malmö City Horse Show i August. Klassen havde trukket 10 ryttere fra seks forskellige nationer. Mest rutineret i feltet var danske Rikke N. Andersen på Denver. Hun kom med en tredjeplads fra Marbach CCIP2* i bagagen. En anden dansk rytter, Jade Schlichting, gjorde forsøg på at kvalificere sig til EM.

 

Fredag blev dressuren afviklet. Her lagde Maren Aurora Våge fra Norge sig i spidsen med Electric Entertainer med 44,0 straf. Tæt derefter fulgte tyske Brandon Schaefer-Gehrau på Pretty In Black med 46,2. Rikke N. Andersen på Denver lå treer efter dressuren med 46,9 straf.

 

Lørdag var som altid terrændag. Det skulle vise sig at være svært terræn og således måtte Maren Aurora Våge udgå. Dette måtte tre andre ekvipager også, deriblandt danske Jade Schlichting. To ekvipager var fejlfri på både forhindringer og tid. Det var Michelle Ettwin fra Sverige på Midnight af Lergraven samt Johana Pohjonen fra Finland på Knockberg Flash. Rikke N. Andersen på Denver var rundt med 0,8 fejl på tid to sekunder over fejlfri tid. Dette flyttede hende op på en førsteplads før springningen. Brandon Schaefer-Gehrau på Pretty In Black havde fire fejl på tid og lå derfor nummer to efter terrænet.

 

Søndag var springdag, seks ud af de oprindelige 10 ekvipager var med så langt. De lå tæt i toppen og det var således kun en bom der adskilte nummer to fra nummer tre og nummer et fra nummer to. Man rider om søndagen i springningen i omvendt placeringsrækkefølge, således skulle Rikke N. Andersen springe sidst. Før springingen var tredjepladsen ligeplaceret, men desværre for finske Johana Pohjonen gik det ikke på springbanen, hun måtte derfor både se sin EM kval og sin placering forsvinde. Den anden rytter på en foreløbig tredjeplads før springning var Michelle Ettwin. Med en enkelt bom var hun sikker på at holde sin placering. Tyske Brandon Schaefer-Gehrau havde således råd til en bom uden at miste sin anden plads, men for at holde presset på Rikke på førstepladsen skulle hun ride fejlfrit. Det blev dog også til et enkelt nedslag for Brandon Schaefer-Gehrau. Rikke N. Andersen kunne derfor tåle at ride med en bom uden at miste sin føring. Rikke og Denver rider også springning på S-niveau og det var således ingen sag for dem at ride fejlfrit på springbanen. Med 47,3 straf vandt Rikke N. Andersen og Denver CCIP2* og ser meget klar ud til EM.

 

Rikke er pt eneste kvalificerede danske ekvipage til EM. Sidste chance for at kvalificere sig er i Italien i starten af juli. Der er ikke meldt noget officielt ud om hvorvidt Jade Schlichting har planer om at gøre endnu et forsøg der.

 

Nationalt blev der afviklet CNCP1*, denne blev vundet af en forholdsvis ny ekvipage på den danske pony scene. Silla W. Claësson på Maggie Stensbæk. Som så nu er kvalificeret til at ride nordisk mesterskab.

CNCP90 blev vundet af Victoria Suzette Kahr på Søndermarkens Julius.

 

Lørdag gik der nationale klasser for hest. Her var for første gang i dansk militaryhistorie så mange starter i 1* at denne blev delt. I den ene afdeling blev Anne Dorte Møller på Mr. Chaplin vinder. I den anden blev det Helena Graungaard på Toftegaardens Toscana. Begge er ekvipager der er værd at lægge mærke til ved DM i starten af juli, hvor Bernstorffsparken og Lundegården danner rammerne.

I CNC100 gik sejren til en svensker, Evelina Carlsson på Cayenne. CNC90 blev vundet af rutinerede Irene Mia Hastrup på en af hendes lovende ungheste Continue de Vision.

 

Alle resultater for weekenden kan ses på live.rideforbund.dk


Tilføjet d. 15-06-2015 kl. 05:52 af i kategorien Military.
Forsidebillede: Ingen titel af Line (Calano)

Billede




Seneste relaterede nyheder
11-06-17 Rikke N. Andersen tilbage på sin trone
02-05-17 Flere militaryryttere kvalificeret til EM
01-05-17 Simone Vinther vinder 1* i Luhmühlen - flere danske placeringer i Sopot
19-09-16 Fire individuelle medaljer til Danmark ved NM
16-09-16 Helena Graungaard og Toftegårdens Toscana bedste dansker i seniormesterskabet
16-09-16 Victoria Suzette Kahr og Søndermarkens Julius på guldkurs ved NM
09-06-16 Internationalt militarystævne i Kalundborg
21-09-15 Medaljeregn ved NM
19-09-15 Ved pony NM er der Rikke og så er der alle de andre
19-09-15 Det danske hold på guldkurs ved NM


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider