Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Nordisk filmpris 2014 til 'Of Horses and Men'

Den Islandske film, 'Of Horses and Men' er blevet hædret med endnu en international filmpris. Denne gang, den præstigefyldte Nordiske Filmpris 2014. Hermed har den mærkværdige, men seværdige islandske film om mennesker, dyr og naturens kræfter, modtaget endnu en filmpris i rækken af internationale anerkendelser.

 

Prisbelønnet filminstruktør

Filmprisen, er tildelt den islandske films instruktør og manuskriptforfatter Fridrik P. Fridriksson.

 

Sidste års vinder af filmprisen Sisse Graum Jørgensen, har netop yddelt prisen på 350,000 danske kroner til Fridriksson, på Stokholm rådhus.

 

Om filmen

Ud fra dyrets synsvinkel, viser filmen en tragikomisk fremstilling af menneskets adfærd og kamp for at bemyndige sig naturens kræfter. Filmen har en tydelig lyrisk fremtoning, foruden an mørk komisk undertone. Instruktøren Fridriksson, kombinerer stærke billeder med musik på en måde, der i sig selv, får filmen til at fremstå, som et produkt af naturens kræfter.

 

Mennesket og naturen

Komiteen, lagde idens indstilling af filmen til Nordisk Pris vægt på, at 'Of Horses and Men', var en usædvanlig original film, med dybe rødder i den islandske humor og saga traditioner.

 

Filmen omhandler de stærke bånd der forbinder mennesket med naturen. "Kernen i filmens indvævede historier, fremstår menneskets konstante bestræbelser på at kontrollere naturen, og patetiske nederlag i at opnå det, ofte med katastrofale konsekvenser", lyder det i indstillingen.

 

Instruktøren blev rost for at demonstrere en dyb forståelse for og indsigti, den dyriske side af både mennesker og dyr.

 

Billede

 

En scene fra *of Horses and Men'.

 

Fire film aspirerede til prisen

Fire andre film aspirerede til prisen. Det var den danske film, Nymphomaniac af Lars von Trier, den finske film 'Concrete Night', den norske film 'Blind from Norway' og den svenske film 'Turist'. Men det var altså den usædvanlige islandske film om heste, menneske og natur, der løb med - endnu en - af mange tildelte filmpriser.

 

Mange filmpriser

Filmen 'Of Horses and Men', har allerede tidligere vundet seks islandske Edda priser og et utal af andre filmpriser, på bl.a. Tokyo, Tallinn Black Nights, CPH PIX, San Sebastian og Göteborg filmfestivallerne samt Golden Iris Award se her.

 

Se traileren til filmen her.

 

Billede

 

Scene fra filmen

 


Tilføjet d. 03-11-2014 kl. 21:29 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
22-01-19 Dufour-film nomineret til filmpris
26-11-16 Enlig pige på hesteø vinder filmpris
20-06-14 Aparte hestefilm vinder international pris
11-06-10 Tag med Heste-nettet på forlænget rideweekend til Island


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider