Logo used for printing

HN afstemning
Køber du dyrt udstyr for hestens eller din egen skyld?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Litla Birkegården

Billede
Billede
Billede
Billede

 Islandshest  
 Hoppe
 14 år 
 138 cm
 Mørkebrun
Jeg har ca redet islænder fast siden 2014, og tog i 2015 på ridelejer hvor jeg mødte Litla, og det var kærlighed ved første blik i hvertfald fra min synsvinkel, Litla skulle lige venne sig til mig og skal først have opbygget tillid til en og var meget sky i starten. Første gang jeg skulle hente hende prøvede hun at komme så langt væk som overhovedet muligt fra mig, men jeg blev bare ved og var ude ved hende så meget jeg kunne, de fire dage jeg var på ridelejeren den sidste dag skete det jeg havde kæmpet for, hun kom hen til mig, men så skete det værste nogen sinde, jeg skulle hjem. Jeg græd hele sommerferien men d.13 August fik jeg mine forældre overtalt og vi tog endelig ud og prøvede hende og jeg troede ikke man kunne savne en man havde kendt i fire dage så meget som jeg savnede hende, og det var vist også gensidigt da hun vrinskede da jeg kom hen til hende, og så kom den, dagen jeg havde ventet på den bedste dag nogensinde d.21 august 2015 stod hun i traileren på vej hjem til Islænder rideklubben Litla(og ja klubben hedder Litla)
Siden er vi blevet tættere og tættere hun kommer når jeg kalder(selvfølgelig er der også lige en tot lækker græs i ny og næ men hun kommer), vi træner horsemanship og hun er begyndt at kunne skælne mellem gangearterne, da hun kom var hun stiv som et bræt, havde ingen balance og havde misforstået bidet men det er vi ved at få rettet op på nu og hun er blevet en rigtig fin hest. Kort efter at jeg fik hende begyndte jeg til privat undervisning hos Sarah Johansen (der har en trænings stald hvor hun tilrider og træner islandske heste, man kan finde hende på facebook på siden træningsstald hos Sarah Johansen/ https://www.facebook.com/staldsarah/?fref=ts ), og uden at overdrive er hun den bedste ride lærere jeg nogensinde har haft, hun har allerede hjulpet mig og Litla virkelig meget. Der ligger en video af Litla og jeg på youtube som er optaget første gang jeg red på hende efter jeg fik hende hjem, hvor man virkelig kan se hvor lidt balance hun havde samtidig med at hun langtfra var smidig og havde misforstået biddet. Der kommer snart en ny op hvor man kan se hvor meget vi har udviklet os, men hvis i vil se den skal i bare søge på Litla d. 22-08-2015.
Der er flere billeder af hende inde på et fotoalbum jeg har oprettet der hedder Litla fra Birkegaarden.
Hun er blevet en stor del af mig nu og jeg får en masse tid til at gå med hende og jeg har også en Instagram hvor jeg ligger billeder op af os den hedder caroline_litla.

Skridt: God takt og rummelig.
Trav: Hælder over mod Tölten men hun mangler bare noget balance som jeg arbejder på.
Gallop: Jeg har ikke arbejdet særlig meget i gallop da hun hælder over til Passen og også mangler balance i hendes gallop.
Tölt: Rigtig god takt og god til at holde sig i formen.
Pass: Ikke trænet, men hun gør det alligevel når hun skal frem i galop så den er god, der er lige to billeder hvor man kan se at der er lidt der skal arbejdes på.

Hun har et meget roligt temperament både på fold, på tur, under ridning og på staldgangen.
På fold er hun den der bare er lidt anonym og ikke søger konflikter, hun vil helst være venner med alle og bliver det også hurtigt, dog så skal hun ikke være i brunst og så blive lukket ind til vallakker, så vil hun gøre alt for at få opmærksomhed.
På tur er hun meget opmærksom på sin rytter, jeg har været ude at ride mange ture med hende efterhånden, og har oplevet lidt af hvert. Jeg har været ude på mange ture efterhånden hvor jeg har haft min lille Cavelier King Charles Spaniel Dino som har været meget hyper fordi han kun er 2 år, reaktion tage hovedet ned og snuse til ham og så skridte roligt videre. Jeg har også prøvet at være ude og ride både alene og med andre hvor vi så har redet forbi en gård, hvor der kom en labrador ud og gøede af os, og næsten rendte under benene på hestene, var der nogen reaktion? Nej de tog det stille og roligt og gik bare videre og ignorerede den. Jeg var ude og ride med to af mine veninder og aftaler at galopere hen af en grusvej, vi var i fuld gallop og jeg syntes det gik lidt for hurtigt, så fløjtede jeg og hun gik ned i gear (har trænet hende til at gå ned i gear hver gang jeg fløjter).
Under ridning på bane er hun meget lydhør over for sin rytter og er meget opmærksom på de signaler jeg giver hende, så der er ikke noget at komme efter.
På staldgangen er jeg i gang med at træne hende til at stå stille, og hun er ved at fatte det. Hver gang hun rykker sig sætter jeg hende tilbage der hvor hun stod før og så bliver hun der fordi hun ikke vil rettes på hele tiden.

Fik hende 21. August 2015 og har ikke startet stævne på hende, dog har vi vundet en 9. plads i intershowhorses Miss Universe.
 
 
 
 
 
 
Stamtavle Google
ID: DK2003205744
F:
IS1993188025
(IS ISL)
M: Fifla Birkegården
DK1995206518
(IS DK)
MF:
IS1985157022
(IS ISL)
Islænder: 5-gænger
 
Temperament: Rolig
Trafiksikker: Komplet
Transport: Rutineret
Stamtavle
Senest rettet 27 juli 2016 kl. 22:14, og har været vist 273 gange.
Stamtavle

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider