Logo used for printing

HN afstemning
Køber du dyrt udstyr for hestens eller din egen skyld?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Tatjanas+Tjaikovskij

Billede
Billede
Billede
Billede
 Ridehest, typeavl
 Vallak
 13 år 
 176 cm
 Sort
Tjalfe er en usædvanlig smuk og ædel vallak med en meget stor personlighed. Han er lidt af en "gadedreng"/"førerhest" og kræver derfor en rytter, der kan være en tydelig leder.
Tjalfe er født hos mig og jeg har selv redet ham til og redet ham op til LA-niveau. Han har gået LA2 på C-plan til cirka 64%, har vundet LA2 flere gange på klubplan med op til 66%, kan/har kunnet de fleste øvelser til M-klasser MEN!! Tjalfe har ikke været redet på det niveau i godt 5 år. Han har gået med forskellige parter, der har redet på Lc-niveau og de sidste 2 år er han stort set ikke redet. Tjalfe er nu i gang med ?gen?-uddannelse i dressur, og er blevet trænet/redet ca. 1½ måned. Han viser godt samarbejde og kommer hurtigt tilbage på hans tidligere niveau.
Tjalfe har grundet forskellige ryttere gennem tiden, der ikke alle har været tydlige ledere for ham, fået udviklet lidt "fører-nøkker", han skal sættes på plads/vide, hvem der er lederen, men er samtidig også en ekstrem følsom hest, der går i baglås ved hård/forkert behandling. Han reagerer super godt på horsemannship. Du skal altså ikke være bange for lidt modstand og ikke udvise nervøsitet, det lurer Tjalfe lige med det samme, og så er det ham, der styrer! Han smider som sådan ikke af, han nægter fx bare at gå frem og sparker ud efter schenklerne, hvis man ikke sætter ham på plads.
Hvis Tjalfe ved, hvem der bestemmer (altså er hans faste rytter) er han enormt sød og nem og på ingen måde en besværlig hest.
Hvis man kan vise Tjalfe vejen og være en tydelig leder for ham, er han en ekstrem behagelig og let ridelig hest, der reagerer på det mindste signal. Han er meget blød og let fortil og trods sin størrelse på ingen måder stor at være på.
Han er meget intelligent og elsker at lære tricks og blive udfordret. Man kan styre ham udelukkende med stemmen for både jord og ryg, hvis man først har den rigtige forbindelse til ham.
Tjalfe er meget glad for ture i naturen, men også lidt nervøs. Dette vil naturligvis fortage sig, hvis han kommer ofte i naturen. Går han med andre heste, er han meget roligere.
Tjalfe springer fint, men han synes hurtigt springet er farligt og stopper/løber udenom. Igen med træning vil dette sikker blive bedre. Tjalfe er sprunget noget med erfaren springrytter, til afveksling for dressuren. Dette gik fint og på kendte spring kunne Tjalfe sagtens springe en bane på LC/LB niveau.
Tjalfe har et rigtig godt helbred og har aldrig haft kolik eller været uforklarlig halt/syg. Han har dog staldkrampe i højre bagben. Dette har ikke haft betydning for hans anvendelighed. Han har for nylig været undersøgt af Vibeke Lønskov, som ikke fandt nogle ømheder/besværligheder, ud over en lidt spændt lænd, som han har været i behandling med (med akupunktur). Vibeke mente, den spændte lænd skyldes fald/forkert bevægelse på folden, men ikke noget, der forhindrede ham i hans ridning.
Tjalfe har meget behov for stor frihed. Han trives derfor ikke med meget bokstid. PT går han i løsdrift og stortrives med dette. Han kan godt stå i boks, men skal meget på fold. Han skal dog have mulighed for stald/læskur i sommerhalvåret, da han kan være meget plaget af insekter (Men har ikke sommereksem!).
Jeg foretrækker:
- udlejning/salg på Sjælland, jo tættere på min egen bopæl, jo bedre.
- rolige ryttere, der gerne bruger horsemannship
- løsdrift/stor boks med meget foldtid
- ryttere over 18 år.

Det betyder rigtig meget for mig, at Tjalfe får det rigtige hjem og en rytter, der forstår ham. Derfor tillader jeg mig at vælge imellem eventuelle købere ligesom jeg kun sælger Tjalfe med forkøbsret. Jeg ser gerne, at du har Tjalfe på prøve før køb, så vi begge er sikre på, at det er det rette match.
Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvor "dygtig"/uddannet du er som rytter. Det, der betyder noget, er din kommunikation med Tjalfe. Om han bruges til dressur, skovtur, spring, western, distance er også HELT underordnet.

Prisen stiger i takt med "gen"-uddannelse.

SE VIDEO PÅ YOUTUBE: Søg på Tjalfe, Anika Morton
 
 

[Salg] Usædvanlig smuk vallak

Sælges kun med forkøbsret. Gerne udlån i en kortere periode før salg.

Pris: 35.000,00 DKK
Fuld Livsforsikring:
Liv og uanvendelighed:
*) Klik på priserne for mere information. Oplysningerne formidles med forbehold.

 
 
 
 
ID: HST 160905
F: Wolkentanz II
M: Tatjana
MF: Faighter
Dressur: LA-klasser
Spring: Indsprunget
Terræn: Terrænvant
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Rutineret
Senest rettet 27 marts 2016 kl. 17:21, og har været vist 2000 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider