Logo used for printing

HN afstemning
Køber du dyrt udstyr for hestens eller din egen skyld?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Zambrano

Billede
Billede
Billede
Billede

 Araber, fuldblod  
 Vallak
 16 år 
 153 cm
 Brun
Araber med stort A!
Zambrano har haft en lettere uheldig opvækst, har jeg fundet ud af da jeg (på den mest tilfældige måde!) kom i kontakt med en kvinde, som havde kendt ham de første fire år af hans liv hvor han blev født og opvokset på et lille araberstutteri der trænede galoparabere. Denne lettere brutale træning gjorde absolut ikke noget godt for hans flugtinstinkt, som desværre har sat sig dybt i ham siden.
Så en nervøs lille hest, men ellers med temperament som enhver anden araber - følsom, livlig, engageret og intelligent!

Jeg mødte Zambrano d. 27. oktober 2011 og selvom han indenfor en times tid havde givet mig brandsår i begge håndflader, så sagde jeg ja til ansvaret at træne ham. Han bliver i daglig tale kaldet Svampen, Svampe, etc. og desuden også baby, skattemus, smukke og alle de sædvanlige ;o)

I mellemtiden har vi begge rykket os utroligt langt og han er gået fra at være "en part" til at være det mest fantastiske firbenede væsen jeg nogensinde har haft fornøjelsen at arbejde med - selvom han har givet mig grå hår og andre fysiske mén.

Al træning med Zambrano stræber efter at være så stress-fri og afslappet som muligt og han har bare rykket sig SÅ utrolig meget :-)

Jeg har haft ham med i byen et par gange, blandt andet har vi været 3 gange på Paradisgården hvor vi har modtaget undervisning af Marianne Brydov. primært i akademisk. Derudover har jeg haft ham med ude til undervisning af Susan Kjærgård.
Vi har ydermere modtaget undervisning af Susan Kronborg (BBH-instruktør) og Amalie Maria Limborg (www.helhedsridning.dk). Begge kan anbefales.

Vi har to faste undervisere, Lene Særmark (www.lenesaermark.dk) og Maria D Cheung (www.mdc-akademiskridekunst.dk).

Jeg købte Zambrano i april 2014 efter at have haft helpart på ham i 2½ år.
 
 
 
 

[Part] Sensitiv dreng søger sympatisk part

Grundet Zambrano's sind føler jeg mig nødsaget til at sætte en aldersgrænse på minimum 16 år.

Det vigtigste for mig er en part der klikker godt med ikke kun Zambrano, men også mig. Da jeg selv har været part i alle mine teenageår. indtil for nylig, ved jeg hvordan det er at være part på en hest hvor kommunikationen med ejer ikke fungerer ordentligt og det vil jeg gerne undgå :-)

Zambrano har i en måned ikke været redet da min underviser og jeg er kommet frem til, at der må sidde noget i hans krop der er lidt dybere end massør/osteopat lige kan fikse (vi har prøvet). Vi mistænker at han evt. har et skævt bækken el. lign. Derfor må han ikke trænes i noget der er anstrengende for hans krop, så indtil videre er han bare hyggehest fra jorden indtil jeg får sparet op til at sende ham til fuldt tjek på klinik :-)

Derfor søger jeg allerede nu efter en part der er interesseret i at lære ham at kende stille og roligt, og som er interesseret i at lære noget om alternative træningsteknikker. Du skal være indforstået med, at der ikke vil være nogen ridning eller anden fysisk krævende træning før hans krop er blevet fikset og det ved jeg ikke, hvor lang tid det vil tage :-)

I mellemtiden får du tilbuddet at spendere tid sammen med en helt unik hest, lære en masse om hestens indlæring, adfærd, osv. Mit arbejde med min hest er baseret på videnskabelig viden om hestens hjerne og anatomi og du vil få kyndig vejledning i basal træning fra jorden o.l. af mig :-) Derfor er det vigtigt at du som rytter har et åbent sind og er villig til at lære!
Det skal understreges at jeg på ingen måder anvender vold/straf i min omgang med Zambrano og al råb/skrigen/voldsomhed/vold er strengt forbudt i nærheden af ham.

Parten er selvfølgelig helt gratis og det vil den blive ved med at være. Når du begynder at ride/træne seriøst med ham er det dog et krav at du får undervisning for egen betaling - hvor ofte det er nødvendigt, det kan vi altid se på - men tag det roligt, det bliver ikke en stor udgift for dig :-)

Han er opstaldet i Karlslunde pt., men bliver den 27. april flyttet til Ishøj hvor han kommer til at gå i en lækker fuldpas løsdrift - dvs. ingen staldarbejde ;-) Dog forventes det er du måske deltaget i en arbejdsdag eller to på gården som bliver holdt et par gange om året.

Jeg foretrækker henvendelse via SMS, ikke opkald eller beskeder herinde.

Mvh Kristine

PS: Hvis du i fremtiden ønsker at ride på Zambrano (hvilket ikke er nødvendigt, en hyggepart/jordtræningspart er også mulig) må maks vægt være: 65 kg.
 
 
ID: HST 154344
F: Brahim OX
M: Pacina OX
MF: Pacik OX
Registreret som hest
 
Temperament: Varm
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Problematisk
Senest rettet 24 april 2014 kl. 14:41, og har været vist 1057 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider