Logo used for printing

HN afstemning
Køber du dyrt udstyr for hestens eller din egen skyld?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Camilla

Billede
Billede
Billede
Billede

 Tinker  
 Hoppe
 18 år 
 149 cm
 Broget
Hest med mange navne. Registreret Camilla, dem jeg købte af, kaldte hende Shamrock's Liza og hos os går hun under navnet Fede Dorit eller bare Dorit.

Dette er historien om Dorits liv, som jeg har fået fortalt af dem jeg købte hende af:

Dorit startede sit liv i Irland, hvorefter hun i ca. 2000-01 blev importeret til Danmark og opkøbt af en Skærsliber/Landevejsridder, der brugte hende til at trække hans sigøjnervogn. Han fik hende Racegodkendt i DTF i nov. 2002.
Men han byggede mere og mere på sin vogn og til sidst nægtede hesten at trække vognen.
Så blev hun solgt til en hestehandler i Rønne (Eller hvad byen nu hed.) og der købte Annette og hendes mand hende i juli 2003, men fik hende ifolet med en Tinkerhingst før de fik hende hjem.
Da deres barnebarn hed Camilla, valgte de at kalde hesten for Liza. Liza var starten på deres lille Tinker/Irih cob stutteri, Stutteri Shamrock.
Liza gik derefter i næsten 10 år som avlshoppe hos dem og fik 5 føl.
I 2005, mener jeg det var, blev Liza kåret som første premium med 144 point i ICS til storehestedag.

I juli 2012 så jeg at Liza var til salg, hun havde det jeg ville have, men hun stod desværre i Faxe og jeg bor på Fyn.
Jeg kontaktede Annette og forhørte mig om hesten og fortalte hvad jeg skulle bruge den til og hvordan den skulle bo hos mig.
Derefter besluttede jeg at jeg bare MÅTTE se hende. Men da jeg har nogle kroniske sygdomme og Liza aldrig havde været 100% tilreddet og de havde kun haft en rytter på hende i 2005, så jeg allierede mig med min søster, Lene, som gerne ville vove pelsen og prøveride hende.
Men da sælger aldrig havde redet hende, havde de heller ikke sadel til hende og da hun var en meget rund damehest, tog jeg min bomløse sadel med og håbede den passede.

Vi kom derover og det var bare en sød hest. Hun fandt sig uden brok i at 2 fremmede striglede og rodede med hende.
Sadel og gjordspænding gav heller ingen reaktion.
Så skulle trensen på, først fik jeg en alt for stor trense, så af med den igen. Næste trense måtte indstilles lidt og begge gange tog hun villigt bidet i munden.
Så prøvede min søster at longere hende lidt, så vi kunne se gangarter, men det var mange år siden hun havde prøvet det, så hun var ret forvirret, men vi fik hende da set i skridt og trav på begge volter.
Så skulle min søster i sadlen, spændende hvad er ville ske!
For stå stille da hun skulle op, det ville hun ikke!
Men op kom hun og Liza trampede lidt forvirret rundt, styringen var ikke så god, men hun lavede ikke så meget som et lille hop.
Min søster fik skridtet og travet lidt på begge volter, red ud af deres markvej, væk fra de andre heste, det gjorde hun uden bøvl og min søster var helt vild med hende.
Så vi blev enige om at købe Liza, selvom jeg selv endnu ikke havde prøvet hende. Men hvis jeg med tiden ikke kunne med hende, ville min søster gerne overtage hende, så vi fik snakket godt med sælger, som heldigvis gerne ville sælge til os.
Vi fik hende handelsundersøgt og hun gik igennem, jeg kontaktede et transportfirma og hun ankom i starten af september. :-)

Hun er en hest der nemt stresser og så tripper hun og kan ikke stå stille, men det arbejder vi på og det går fint, men der er stadig småting der skal justeres.
Men grundstenene er der, alt andet er ting vi kan ændre på.
 
 
 
 

[Part] Part til Tinkerhoppe

Søger en der har lyst til at træne lidt dressur og evt. spring med Dorit. Hun stresser nemt, men hverken stikker af, bukker eller andet ubehageligt. Hun har haft nogle oplevelser i sit liv, der gør at hun hurtigt kører sig selv op, så sveden hagler af hende og hun tripper. Men efter jeg har skridtet meget på banen, er hun begyndt at slappe af. De første 10 min foregår altid på tåspidserne og småtraven, men når hun først falder ned, så går hun fandme godt. Jeg har bare hverken evner eller lyst ud i dressuren, så hvis nogen kunne tænke sig at arbejde med hende, er man velkommen.
Jeg har bil og trailer så man kan godt komme til stævner og vi har Nørre Aaby rideklub indenfor 3 km afstand.
Der kan man evt. få undervisning, hvis man har lyst.

Vi har selv en 20x60 bane.

Jeg forventer af dig:
-at du er ærlig og til at stole på.
-overholder aftaler. Aftaler vi 2 gange om ugen, så er det 2 gange om ugen, uanset vejr og vind.
-at du rydder op efter dig og behandler dyrene ordentligt.
-at du er ansvarsfuld og pligtopfyldende!

Lyder det som noget, så ring eller skriv til mig.
 
 
HesteData Google
ID: TF 165
02002202
Dressur: Talent
Spring: Talent
Kørsel: Tilkørt-klasser
Terræn: Terrænvant
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Komplet
Transport: Rutineret
Opstaldningssted
Senest rettet 20 august 2015 kl. 23:53, og har været vist 2666 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider