Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Irish Cob/Tinker

Fakta

Type: mellemsvær hest - Cob.
Oprindelse: Irland.
Udbredelse: Europa og USA
Blod: Koldblod.
Egenskaber: Køre-, ride-, og arbejdshest.
Temperament: Rolig, tålmodig, venlig og alsidig.
Farve: Broget ses oftest, men også sort og fuks ses. Alle farver accepteres dog.
Stg: 135-170 cm.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse:
Racen har en kort ryg, med meget højt ansat hals. Halsen er kraftig, og
kort. Den har stærke ben, med en masse hovskæg. Hovedet er stort med middellange ører, og venlige øjne som tit er blå (glasøjne). Romernæse accepteres ikke, desuden har den en blød, lidt firkantet, men afrundet mule. Sommetider med et "overskæg". Den er kraftigt bygget, med stærke muskuløse ben, en bred bagpart. Kraftig man, og hale.

Historie
Irish Cob'en startede som en krydsning mellem flere forskellige hesteracer. Nu er den så gået hen og blevet en typehest. I Juli 1998 blev racen EU-godkendt og registreret, under navnet Irish Cob. Avlen er i Danmark registreret under SEGES i DTF (=Dansk Tinker Forening), mens heste registreres under betegnelsen Irish Cob i hhv Holland og Irland.


Ordet Tinker er er i hestens hjemland, Irland, en nedsættende betegnelse for en sigøjner! Det er for det første en person og ikke en hest - for det andet er det et meget negativt ord, som irerne selvfølgelig gerne vil have sig frabedt i forbindelse med deres heste.

Før i tiden blev hesten brugt af sigøjnerfolket "Tinkers". Det er heraf den har fået sit navn Tinker. Sigøjnerne fandt "Tinkeren" praktisk, da de både kunne bruge den som køre-/arbejdshest og ridehest.

Racen har et utrolig dejligt temperament, og egner sig derfor godt til familiehest. Den er rolig, tålmodig og lærenem. På grund af dens styrke kan den både rides af store som små. Den er nervefast og derfor utrolig god som skovturshest. Den er intelligent og knytter sig hurtigt til (nye) mennesker. Den kan bruges til rideskole, western, turridning, og handicap. Og selv om den er en kraftig koldblod, kan den sagtens gå lettere dressur. Og så springer den utrolig godt i betragtning af dens kraftige, tunge bygning.

Billeder

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider