Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Robalo

Billede
Billede
Billede
Billede
 Lusitano  
 Vallak
 20 år 
 162 cm
 Brun
Robalo er en meget smuk Lusitano efter rene Alter Real blodlinier.

Jeg så ham på den årlige Golega-tur til Portugal. Jeg havde i forvejen hørt om ham, og da jeg så ham, vidste jeg bare han var en hest efter min smag og hjerte. Han har været forskellige steder, hvor han blandt andet er brugt som motorcross-maskine, så hans tillid til specielt mænd var meget lav.

Robalo har nu været i Danmark siden april 2009. Han er en dejlig, høflig og velopdragen hest, og han er nu 100% tillidsfuld overfor alle. Han er et kæmpe legebarn, og står forrest når der skal leges grimelege, og andre vilde "hingstelege". Desværre leger han også futtog med andre hestes haleklapper, så han står nu på fold med min shetlænder, Frederik, hvor de går og hygger.

Robalo skal rides med masser af tålmodighed. Der er ingen tvivl om, at han har lært høj dressur tidligere, men han stresser hurtigt op, hvis man kræver for meget af ham - det er som om han vil gøre det hele på én gang i skræk for, at han vil blive straffet, så han kan piaffe og lave spanske skridt på samme tid, i en stor pærevælling. Derfor er vi startet helt forfra med ham, så vi er helt nede på grundtræningsniveau, med en masse arbejde fra jorden, og en masse belønning for at slappe af, og det går rigtig godt, men jeg tvivler på, at hans psyke nogensinde vil blive til dressurstævner.

Herudover har han fået konstateret Kissing Spine i mild grad i marts 2015. Vi står derfor nu overfor at skal opbygge hans overlinje, så han kan bære sig mere hensigtsmæssigt. Dette indebærer en masse jordarbejde, og lange skridtture i skoven.
 
 
 
 

[Part] Lusitano - gratis part 1-2 dg. ugt.

Jeg søger en hygge-part til min hest, Robalo. Parten skal minimum kunne tage ham hver tirsdag. En dag mere i ugen, og/eller weekend-dag kan også komme på tale. Jeg skal ikke have penge for parten, men du skal tage klatter hos Robalo og hos min Shetlænder (ca ½ trillebør i alt) og lave foder og hø klar til begge på dine dage.

Da Robalo har fået konstateret Kissing spine i mild grad i foråret 2015, skal der tages hensyn til dette, og han skal rides anatomisk korrekt, og i en meget lang periode vil han alene kunne rides lange ture i skoven i skridt og arbejdes fra jorden. Om han bliver så god igen, at trav og galop kan påbegyndes, ved jeg ikke endnu.

En tålmodig og rolig voksen over 25 år, med styr på grundridningen, der bare ønsker at ride lange skridt-ture i skoven, longere over bomme, løsspringe og ellers hygge ønskes derfor, og det er væsentligt med en grad af fleksibilitet, da jeg i perioder har travlt med arbejde, og har brug for du tager ham mere end sædvanligt i de perioder, men det kan aftales nærmere.

Hesten står i Undløse 15 km syd for Holbæk, 500 m fra skov med 40 km ridestier, med 20x60 ridebane og 20x60 ridehus. Hesten er Lusitano på 16 år, er høfligheden selv, laver ingen unoder, men har let ved at stresse op og tygge på bidet og "løbe" når han bliver usikker (får ondt?), og så er din fornemmeste opgave at få ham til at slappe af igen, hvilket gøres ved ro og sikkerhed og tydelighed i, hvad man forventer af ham, eller ganske enkelt springe af og trække.

Han er stort set trafik-sikker, og kan godt gå alene i skoven, men spænder op og kikker noget ved store lastbiler der kører for hurtigt.

Har du lyst, eller kender du en der kunne have lyst, så kontakt mig gerne her.
 
 
ID: HST 103031
F: Batial
Alter Real Lusitano
M: Luxuosa
Alter Real Lusitano
MF: Xaquiro
Lusitano
Terræn: Terrænvant
 
Temperament: Rolig
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Opmærksom
Senest rettet 17 april 2015 kl. 11:17, og har været vist 3713 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider