Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Brugernes Arrangementer

 DM i hestevognskørsel
Forfatter: 
Dato:  17-07-2018 22:39

Det er nu ved at være tid til at det 21. Danmarksmesterskab i kørsel med heste og vogn, skal løbe af stablen på Dortheaslyst ved Mørkøv på Sjælland. Dansk Køre Selskab, eller rettere skrevet, en hel hær af folk er klar til, at modtage kuske fra hele Danmark.

Der er kvalificeret ca. 50 kuske til DM, som vil kører i disciplinerne dressur torsdag og fredag, maraton lørdag og afsluttende forhindringskørsel søndag.

 

De starter med at ankomme onsdag d. 18. juli hvor der er indsyning af heste om eftermiddagen, samt åbningsceremoni kl. 20 om aftenen. I de efterfølgende dage går det så løs, for på søndag d. 22. juli, som afslutning på fire gode dage, at have fundet årets vindere og medaljer kan hænges om kuskenes halse.

 

I år er det 40 år siden det første Danmarksmesterskab blev afholdt, på Sparresholm ved Næstved, hvor stævnelederen til DM i år, Niels Giversen, blev Danmarksmester i 2-spand hest klassen.
En del, af de folk der er med om DM, har været med siden 1978. Ikke som kusk alene, men som hjælper, tilskuer eller på anden måde været involveret i det. DM afholdes kun hvert 2. år inden for hestekøresport.

 

Danmarksmesterskabet i dag er opdelt i klasser efter niveau og spandtyper. I svær klasse 1- og 2-spand pony og hest står Danmarks Idrætsforbund bag, og vinderne af de klasser får en guldmedalje af DI og opført på deres lister over Danmarksmesterskaber.

Resten bliver afviklet som forbundsmesterskaber, det vil sige at det er de bedste kuske i deres klasse, opdelt efter niveau, spandtype og alder. Der får en guldmedalje af Dansk Køre Forbund og alt efter hvor mange deltagere der er, også sølv og bronze medaljer.

 

Det betyder at spændet er ret stort både i niveau og alder fra 9 til 64 år. Men én ting bliver der ikke opdelt efter, og det er køn. Drenge/mænd og piger/kvinder konkurrerer på lige vilkår. Det er vist kun i hestesporten det sker. Og hvor er det en fantastisk ting. Og som noget andet næsten uhørt, benyttes der heste inden for nærsagt alle racer som også konkurrere på lige fod med alle. Om det er Oldenborg eller Lipizzaner, til welsh og haflinger. Her betyder det kun noget, om det er pony eller hest.

 

Så vil du gerne se og opleve, hvad det vil sige at dyrke modernet hestevognskørsel, så overvej at lægge din vej forbi.

 

Er du til dressur?
Så vises der torsdag d. 19. og fredag d. 20. denne disciplin, dog med vogn til forskel fra almindelig dressur ridning.

 

Er du til fart og spænding?
Så skal du komme lørdag d. 21, hvor der køres maraton, som er en udholdenheds diciplin, som handler om hurtighed og overblik.

 

Er du til fart og ekstrem præsition?
Så skal du komme søndag, hvor der skal køres keglekørsel og de samlede Danmarks mestre findes.

 

Velkommen til DM på:

Dorthealyst
Knabstrup Møllebakke 4
4440 Mørkøv

 

Billede

 

0
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider