Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 Hævet hase efter spark
Forfatter: 
Dato:  12-09-2016 14:32

Kære alle,

 

Jeg håber nogen kan være behjælpelige med at dele deres erfaringer.

 

Jeg har en 4 års hoppe, som desværre blev sparket for 3 uger siden lige under hasen på venstre bagben. Der var et sår på ca 1,5 cm, men som var ca. 3 cm dyb. Hesten var meget hævet og halt. Dyrlægen kom selvfølgelig og tilså hende samme dag, og gav hende smertestillende og penicillin.

 

Her 3 uger efter er såret helet og hesten er halt fri. Hævelsen er også faldet, men alligevel er hun stadig forholdsvis hævet omkring hasen. Jeg synes det går meget langsomt, og kan faktisk være i tvivl om der overhoved sker noget, eller om det er ren indbildning.

 

Dyrlægen tilså hende sidste gang onsdag i sidste uge. Hun ser ingen grund til røntgen, eftersom hesten ikke er halt eller reager ved berørering på benet.

 

pt. står hesten stadig på sygefold, får 2*gåture 15 min om dagen, bliver skyldet med koldvand på benet 1-2 gange om dagen, står med back-on-track hasebandage så godt som hele døgnet samt står med back-on-track staldbandager om natten. Hertil kommer, at hun bliver smurt med Ekylaxyl 1-2 gange om dagen, hvor jeg massere det godt ind i ca. 10 min.

 

Hvad er jeres erfaringer med, hvor lang tid det kan tage for sådan en hase at få hævelsen væk?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Når såret er helet
Forfatter: 
Dato:  13-09-2016 08:15

Så længe såret er helt, så vil jeg ikke være bekymret. Vi havde for en del år siden en unghoppe der kom ind fra fold med en hudafskrabning på størrelse med en lillefingernegl, altså ikke noget at være bekymret over! Men i løbet af de næste par dage hævede benet op, rigtigt meget endda. Så dyrlæge ud, i første omgang fik vi noget Norodine-pasta til hende, ingen effekt!

 

Så fik vi penicillin til indsprøjtning i 5 dage, og der begyndte hævelsen faktisk at falde, men lige så snart vi stoppede så kom den igen, så vi aftalte med dyrlægen at der skulle laves røntgen og så fik vi panicillin til 5 dage mere, derefter faldt hævelsen næsten fuldstændig og kom ikke igen.

 

Men nu havde vi jo bestilt tid til røntgen, og der opdagede at inde under såret var der faktisk en trykning på knoglen. Det så nærmest ud som hvis man planter en finger i en pakke smør. Men heldigvis ikke mere end det. For vi har en veninde hvor hestens sår heller ikke ville hele og der gik betændelse i knoglen, så den måtte opereres.

 

Men når såret er helet, så er det et spørgsmål om tid inden hævelsen forsvinder.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

Flere Welsh Mountain plage med særdeles god afstamning sælges

3-års Hannoveranervallak til dressur/military sælges

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Mange tak
Forfatter: 
Dato:  14-09-2016 07:46

Kære Charlotte,

 

Mange tak fordi du vil dele dine erfaringer.

 

Håber der er andre derude også :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Træls omgang
Forfatter: 
Dato:  14-09-2016 19:46

Det lyder som en træls omgang og næsten magen til det min unge pony lige har været igennem før sommerferien. Han blev sparket lige bag på bagbenet og var voldsomt halt, hævet og øm. Der var ligesom et "halv ringformet" sår rund om benet. Han fik ordineret smertestillende og noget antibiotika tror jeg det var. Lidt boksro med trækture, indtil han var haltfri. Derefter tog jeg ham hjem på alene døgnfold. Dette var selvfølgelig også min dyrlæges ordinering. Ponyen skulle ud og bruge benet, så hævelsen kunne falde. Det har virket og han er fuldstændig renhående og igang med tilridning igen. Han har ganske lidt arvæv, der hvor selve såret var - det har kun kosmetisk betydning.

Så måske vil mere bevægelse få hævelsen til at falde, når den nu ikke er halt mere?

Håber du kan bruge det til noget og god bedring med din hest.

Mvh. Rikke

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hævet has
Forfatter: 
Dato:  16-09-2016 08:37

Det der slår mig når jeg læser dit indlæg er bevægelse! :-)

Såret er helet, hesten er fuldkommen rengående og der er ingen ømhed når der trykkes i området.

 

Du gør en masse fine ting, men jeg tror det er lidt "over doing" og hesten i virkeligheden har brug for at komme på en fold med noget bevægelse :-)


 

Nynne & Grumse

 

- Follow us on facebook www.facebook.com/NynneogGrumse/

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  19-09-2016 21:00

Er der noget at mærke derinde? For lige ved hasen kunne man jo være lidt bange for, om det måske var et lille fragment? Så vil der jo blive ved med at komme væske omkring? Men det har din dyrlæge sikkert tjekket

 

Kan også være pga. vejret? Det har jo været meget varmt, og bliver de så ikke mere hævede? Nogle gåturer kunne sikkert også være godt, men selvfølgelig ikke mere end en evt. genoptræningsplan tillader :)

 

Held og lykke og god bedring :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 lille opdatering..
Forfatter: 
Dato:  20-09-2016 07:54

Først og fremmest tak for jeres input.

 

Hesten har gået ude sammen med flokken i snart en uge, og har de seneste dage gået ude på døgnfold for at få mest muligt bevægelse. Den stod på boks om natten tidligere, hvor jeg kunne se den hævet op om natten, hvorfor den blev sat ud på døgnfold.

 

Den er stadig hævet, men jeg synes/tror det fortager sig, men det går meget langsomt. Havde ikke tænkt på, om det evt. kunne have noget med varmen at gøre.

 

I forhold til om der skulle være et lille fragment, så har dyrlægen sagt, at sårt ikke ville lukke sig, hvis der havde været slået noget af. Derudover ville hesten være halt.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hævet has
Forfatter: 
Dato:  15-10-2016 09:20
Min har fået en kronisk bule på ydre siden af hasen, han har fået taget røngten og scanning, hvor scanning viste små lommer af væskeansamlinger, dyrlægen ssgde at jeg nok skulle forvente kosmetiske hævelse og hun fik ret,han er ikke generet af det og jeg tænker ike længere over den er der
0
0
Svar på denne tråd
 
 mit problembarn
Forfatter: 
Dato:  24-10-2016 12:25

min hest, lavede som helt ung et eller andet vi ikke ved hvad var.. men han stod pludselig med en baghas mega hævet og næsten på størrelse med en fodbold.. dyrlægen var meget bekymdret og han blev sendt i røngten og scanning.. intet at se, så han blev sendt tilbage til sine legekammerater.. det tog flere år før hasen lignede bare lidt en hase igen.. og det er så fint nu man skal se godt efter hvis man vil finde noget.. han har ikke været halt af det og rides helt normalt og har været redet i ca. 4 år nu..

så her var det overfladisk, men hævelser kan tage lang tid.. mit bud er ud på fold med hesten.. når det er bentøjet er bevægelse (meget men langsom, som på døgnfold) som regel den bedste medicin..


Man bliver rig af at have heste.. dog ikke økonomisk..

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider