Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 Aflivning/slagtning?
Forfatter: 
Dato:  25-08-2015 10:16

Jeg har en hobby hest der skla aflives/slagtes når hendes føl bliver taget fra..

Men jeg synes dælme det er en bekostelig affære.. 1700 kr bare for Daka! Så hele aflivning og Daka kommer op i cirka 3000 kr!!! OG så går hesten til spilde.. Det er ikke ok i mit hoved.

Hun er ikke udtaget af konsum men jeg har heller ikke medicin håndteringskurset så hun kan vel heller ikke slagtes?

Er der nogle andre muligheder? Evt få hesten slagtet uden at kødet bliver brugt til menneske mad?

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 jeg tror
Forfatter: 
Dato:  25-08-2015 13:20

godt du kan få den slagtet selv om du ikke har medicinhåndteringskursus, for så er det jo bare din dyrlæge der har medicineret den...

men jeg tror det er afgørende om du har medicinsider i passet, for såat de kan se at den ikke har fået noget der kan skade mennesker.

 

Hvis ikke den skal bruge til menneskemad er der jo ZOO, men der plejer at være ventetid, her i Odense har jeg hørt at de ikke har plads før til januar.


Tilbyder opstaldning i Odense Sø, se præsentation

venteliste oprettes hvis nødvendigt.

 

Med venlig hilsen

Louise Kløcker

0
0
Svar på denne tråd
 
 jeg har samme
Forfatter: 
Dato:  26-08-2015 10:05

jeg har samme holdning som dig, og jeg har i sidste måned sagt farvel til min gamle hoppe.

Hun var ikke taget ud af konsum.

 

Hun var helt stille, gik roligt op i traileren, ud af traileren og ind i slagtehuset uden lyd og helt rolig.... jeg valgte dog at gå ud da hun skulle skydes (en veninde tog over) og så stod jeg udenfor og hørte skudet og straks efter at hun faldt = det gik som det skulle uden hun mærkede noget.

Sidste år kørte jeg med en genbo til Ree park med en hest, her gik det lige så stille og roligt, og hesten døde med en gulerod i munden.

 

Jeg kan finde på at vælge begge metoder som ovenstående, men det afhænger lidt af hesten.. min hoppe var nem på alle måder så derfor slagteren. Min vallak f.eks., der er drøn nysgerrig og skal holde øje med alt vil jeg, når den tid kommer, nok hellere vælge dyreparken til, da det foregår udendørs...

forskellen er vel bare slagteprisen..... begge steder bliver hesten brugt til noget "fornuftigt" og ikke bare resourcespild...


Man bliver rig af at have heste.. dog ikke økonomisk..

2
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift..
Forfatter: 
Dato:  26-08-2015 10:21

Sådan ville jeg også gerne tage afsked med min hoppe.. Har fået aflivet en del heste de sidste mange år (inden jeg skiftede race til welsh) og mener at slagtning er ligeså, hvis ikke mere, humant som aflivning..

Men spørgsmålet er også om jeg kan få den slagtet når jeg ikke har medicin håndteringskurset?

0
0
Svar på denne tråd
 
 glemte lige at svare..
Forfatter: 
Dato:  26-08-2015 10:23

Der er medicin sider i passet men intet skrevet ind i det..

0
0
Svar på denne tråd
 
 to ting..
Forfatter: 
Dato:  28-08-2015 10:20

medicinhåndteringskursus har intet med at gøre om du må slagte din hest. Det handler om at du ikke selv må give din hest medicin..det skal dyrlægen eller en anden der har taget kurset gøre..

 

om din hest er taget ud af konsum, tyder det ikke på, det skal vist stå i passet...jeg vidste min ikke var fordi jeg købte hende af avler og vidste hun ikke havde fejlet noget der krævede medicin, der kunne tage hende ud af konsum...

så mit bud er du godt kan køre din hest til slagteren.. Jeg ringede og fik tid allerede en uge efter.. så der er der ikke lang ventetid..

dyreparkerne har som regel ventetid..

 

nu skriver du ikke hvorfor din hest skal aflives.. husk hesten skal være transporterbar for at køre den afsted...men det tyder det jo på når den jo ikke akutaflives..


Man bliver rig af at have heste.. dog ikke økonomisk..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tak for svar!
Forfatter: 
Dato:  28-08-2015 10:30

Super så forstod jeg det..

Hesten har det som såan godt nok men har ringfod og kan derfor ikke bruges til det store. Hesten har derudover grønt pas så selvom vi kender afstamning er der ingen grund til at avle mere på hende..

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  28-08-2015 14:07

Der er absolut intet krav om at du skal have et medicinhåndteringskursus, selv om din hest ikke er udtaget fra konsum. Det er helt misforstået.

Du skal have medicinhåndteringskursus - hvis du håndterer medicin til din hest - ellers ikke, fordi så er det dyrlægen, der skal håndtere medicin til din hest.

Du skal bare sørge for, at du gemmer tilbageholdelsessedler på evt. medicin, når og hvis din dyrlæge har givet din hest et eller andet.

Men heller ikke dette er der krav om, at du skal fremvise uden videre og jeg har i alt fald aldrig hørt om at det var krævet i forbindelse med en slagtning.

 

P.t. er der for eks. 4 mdr. ventetid til Givskud.

 

Mvh

 


Tina

 

 

Står din kommende avlshingst eller ridehest hos os?

 

 

Gode palomino, varmblodsheste, føl og plage sælges

Kvolsbæk's Amazing Aqua DH og HB1 kåret cremello varmblod

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  29-08-2015 16:02

Jeg valgte stik modsat, da jeg skulle sige farvel til mig hest, og jeg synes, det var HVER en krone værd.

 

Jeg så på ingen måde en aflivning som et 'spild af hest'. Tværtimod så jeg dette som en måde, hvorpå han kunne blive i vante, rolige omgivelser omgivet af folk, han kendte, - heriblandt vores sædvanlige dyrlæge, der altid har behandlet mig. Han opdagede ingenting, og faldt blot i søvn Ingen angst, ingen panik.. en rigtig, rigtig smuk afslutning. Og så snart de er væk, så var det meget vigtigt for mig, at han ikke 'var der mere'. Og så gjorde det mig ikke noget, at det var DAKA, der kom og hentede kroppen. Jeg var pisse ligeglad med, at han ikke blev spist eller lignende. Det ENESTE, der var vigtigt for mig var, at han var tryg, rolig, og at han fik en flot afslutning som det fantastiske væsen, han var, er og altid vil være :)

 

 

MEN, hvis du ikke mener, det er det værd / eller i hvert fald, at det ikke er noget for dig, så er zoo vel måske også en mulighed? Det er da værd at undersøge. Mange ser her, at hesten ikke går til spilde, og synes derfor, det er en rigtig god løsning :) Ved ikke, hvad de har af regler dog? :)

 

Jeg har desværre ingen forstand på slagtning.. og ved ikke engang, om dette kan gøres hjemme? For kan det ikke det, vil jeg nu aldrig nogensinde anbefale det til noget som helst. Så bliver det da en noget forstyrret afslutning for hesten.

 

Held og lykke med det, hvis man kan sige sådan om sådan noget. Det er aldrig sjovt, men håber det trods alt 'går godt' :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

3
2
Svar på denne tråd
 
 Slagtning
Forfatter: 
Dato:  30-08-2015 09:57

Langt de fleste heste vi har taget afsked med er blevet slagtet, aflivning får vi kun gjort hvis det er nødvendigt. Det kan være fordi det er akut eller hesten er udtaget fra konsum.

 

Jeg synes faktisk det har været ganske fine oplevelser de gange vi har fået slagtet, men den slagter vi har brugt kan faktisk også godt lide heste som levende dyr. For nogle år siden fik vi slagtet en gammel hoppe og en unghest med KS samme dag, og der stod vi med den ene af hestene i hånden og snakkede med slagtermesteren, mens hans folk aflivede den første. Han brugte meget tid på at snakke med den og klappede den. Så den var 100% tryg, da han gik med den.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

Welsh Mountain hoppeplag og føl sælges

3
0
Svar på denne tråd
 
 Tak for svarene.
Forfatter: 
Dato:  31-08-2015 13:44

Tusind tak for alle svarene. Dejligt man kan rådføre sig herinde!

 

Mht aflivning har jeg en del gange været rigtig uheldig med at hestene har reageret voldsomt/kæmpet så derfor slagtning hvor jeg følger dem selv hele vejen.

 

Tak for I gav Jer tid til at dele jeres erfaringer.

1
0
Svar på denne tråd
 
 konsum/ikke konsum?
Forfatter: 
Dato:  30-12-2015 02:20
Kan en hest der udtaget fra konsum slagtes? Kan man "fortryde"?






Vh, Lene :-)

Hestemassage tilbydes af dipl. hestemassør

tlf. 27304734 - gerne sms

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-12-2015 04:38

Hvorfor være vanskelig, når man med en lille smule omhu kan blive fuldstændig umulig?

GO YOU BIG RED FIRE ENGINE

0
0
Svar på denne tråd
 
 afsked med dem
Forfatter: 
Dato:  30-12-2015 20:07

Jeg foretrækker slagtning til langt de fleste heste for at være ærlig, om det så er til menneske eller dyrekonsum.

 

Jeg føler at på den måde er der ikke et ressource spild.


Men for mig er det også meget afhængigt af hestens sind, vi har fået enkelte aflivet hjemme istedet for slagtning, af den ene grund at de ikke har haft sindet til at skulle ind til en slagter, den ene blev panisk over at blive kørt med, uanset hvilken transport form vi valgte og den anden jeg husker at vøre med til at aflive var bare ikke en hest som vi ville udsætte slagteren for da tingene kunne blive ret voldsomme når der kom reaktioner på stress og ubehag.

 

min ene nuværende er taget ud af konsum, men jeg håber at hun enten bare sover ind hos os, eller at vi kan planlægge hendes afsked så hun kan gå til zoo, det krver dog at man har tiden til at stå på venteliste, og ikke er noget akut.

 

Mvh

Mie


Life is what we make it.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Daka er ikke "spild"
Forfatter: 
Dato:  30-12-2015 22:14

Der er et par stykker, som nævner at den aflivede hest bare "går til spilde", hvis den bliver sendt til Daka. Jeg har på et tidspunkt været på virksomhedsbesøg hos Daka og fik et rigtig positivt indtryk af virksomheden, som dybest set lever af omdanne affald til en ressource. Det biologiske affald bliver splittet i atomer og anvendt til gødning, biodiesel mv. På deres hjemmeside står:

 

"De døde heste genanvendes til højkvalitetsprodukter til gødningsformål og energiformål med fokus på den optimale energiudnyttelse. Hos Daka SecAnim er sikkerhed og miljø i højsædet, og vi bestræber os på altid at skabe det bedst mulige udbytte af de råvarer, vi har. Det er alt i alt en meget miljøvenlig proces, hvor intet går til spilde."

 

Så heste der går til Daka ender altså som biodiesel, grisefoder og lign. Og det kan man vel ikke sige er at "gå til spilde". Men det ændrer selvfølgelig ikke på prisen!

 

Jeg har fået 2 heste aflivet af dyrlægen og begge gange har de helt roligt og fredeligt lagt sig ned, uden nogen form for panik eller kamp. Jeg håber, du får din hest af sted på en god måde:)

 

Mvh.

Susanne

 


2
0
Svar på denne tråd
 
 Hmm...
Forfatter: 
Dato:  03-01-2016 00:22

Jeg har en ældre hest med gigt, så har sku ta stilling til hendes afgang.

Tanken om DAKA har jeg det svært med, så det vil jeg gerne undgå.

 

Min rækkefølge var:

Egen fryser, fordi hun er udtaget.

Løvemad.

DAKA som akutmuligheden.

 

Men fik så en for mig unik mulighed, at begrave hende hvor hun bor nu og er født.

Så det vil blive en stille aflivning ved siden af et hul i jorden.

 


HorsePhotoHolic

 


Du må stå inde for det du får ud af livet,
for der er ingen som går ud af livet i live

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  03-01-2016 13:53

Nu har jeg måske bare været ekstremt uheldig, men i 2015 har jeg nu for 2. gang oplevet, at sprøjten ikke udfyldte jobbet fyldestgørende, og at boltpistolen efterfølgende måtte i brug.

Dels så er det ganske ubehageligt for deltagende personer, og dels så trækker det jo det uundgåelige ud i mine øjne, så fremadrettet der findes udelukkende boltpistolen, hvis jeg har dyr, der skal herfra.

 

Her var det akut, så der var ikke mulighed for ydeligere valg.

 

Mvh


Tina

 

 

Står din kommende avlshingst eller ridehest hos os?

 

 

Gode palomino, varmblodsheste, føl og plage sælges

Kvolsbæk's Amazing Aqua DH og HB1 kåret cremello varmblod

0
0
Svar på denne tråd
 
 at begrave en hest
Forfatter: 
Dato:  03-01-2016 19:43

hængemulen inden du begraver din hest skal du nok lige sikre med kommunen om de er tilfredse med dette.. reglerne for begravning af en hest går nemlig lidt i ring.. du må ikke begrave din hest, men ønsker du at begrave din hest skal du søge om tilladelse hos kommunen men du må ikke begrave den osv..

så hør lige kommunen ad om de har bemærkninger, er der særlige drikkevandsinteresser eller boringer i området, tror jeg ikke du vil få lov..


Man bliver rig af at have heste.. dog ikke økonomisk..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hmm...
Forfatter: 
Dato:  05-01-2016 01:02

Lefab98

Der er fuld tilladelse fra kommunen

Jeg ska ik være skyld i noget der.

Gården ligger heldigvis både højt og en godt stykke fra grundvandsreservoirer.


HorsePhotoHolic

 


Du må stå inde for det du får ud af livet,
for der er ingen som går ud af livet i live

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 super..
Forfatter: 
Dato:  05-01-2016 08:55

hængemulen.. det er jo altid bedre at få tilladelse end tilgivelse.. så kan det jo næsten ikke blive lettere for hesten..


Man bliver rig af at have heste.. dog ikke økonomisk..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hmm...
Forfatter: 
Dato:  06-01-2016 22:52

Lefab98:

Ja, eller man ku komme til, at hænge på en rigtig træls vandrensningregning.

Og var undergrunden som den sku være, burde det heller ik være så svært at få tilladelse.

Men det er sgu rart, at ha sån en ting på plads, for selv med en akut-aflivning, er der ingen overvejelser.

Hullet ska bare graves


HorsePhotoHolic

 


Du må stå inde for det du får ud af livet,
for der er ingen som går ud af livet i live

 

1
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider