... det er lettest (og dermed billigst) at få fat på hvor vi bor.
Det er nok det mest lyse, og hvis man får fat i noget som ikke har fået vand mellem høst og presning, så er det helt gyldentgult.
Desværre så suger den flotte gyldentgule halm stort set ingenting.
Det allerbedste strøhalm er det, som har fået vand (og er tørret igen, naturligvis) mellem høst og presning. Det bliver mere gråt at se på, men det er også mere porøst med småhuller i strået, og det suger væsentligt bedre.
Halm suger nemlig KUN i "enderne", ikke midt på strået. Det vil sige, at jo kortere stråene er og/eller jo flere huller der er i dem, jo bedre suger de
Hvis du vil have gyldentgult halm, så vil jeg råde dig til at få det snittet. Det er ganske vist ikke så let at flytte rundt med, fordi det smuldrer fra hinanden - men stråene er jo helt korte, så det suger godt.
Vi har tidligere strøet med snittet hvedehalm, og det var uden tvivl det, der sugede bedst og gav det bedste indeklima.
Det er bare ret dyrt og besværligt at få fat på, hvor vi bor.
Hilsen Sif