Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Hjælp til hestekøb
Forfatter: 
Dato:  30-08-2015 13:39

Woxpop:

Vil du gøre brug af en tjeneste der kunne vejlede dig i forbindelse med hestekøb.
En detaljeret beskrivelse af hvilken type hest
/pony du bør købe, for at den passer til dine behov og ønsker, vurderet udfra dine evner/erfaring som rytter?

(Tænk over at råd fra erfarne trænere kunne være ting, du ikke selv havde tænkt over i forbindelse med hestekøb!)

Hvad er det/de primære faktorer der afgør hvilken hest/pony du ender med at købe, når du har købt hest?

Tak for hjælpen..

0
2
Svar på denne tråd
 
 Personligt nej
Forfatter: 
Dato:  30-08-2015 15:59

Personligt ville jeg ikke selv bruge en elektronisk guide, men jeg er nok også så rimelig erfaren mht hest udfra at jeg har haft heste i 30 år :-)

 

Jeg kunne forestille mig, at måske førstegangskøbere/forældrekøb kunne have hjælp af en guide.

Men jeg kan se et problem i, at rytteren/køberen måske ikke helt er realistisk i deres egne evner, og her vil en kryds-af-guide jo ikke ændre på at det vil blive et fejlkøb udfra rytterens fejl angivet evner.

 

Så jeg anbefaler altid, at man spørger sin træner/underviser om hvad man bør kigge efter. Så må man håbe at det så er en dygtig træner, som har noget reel viden mht at rådgive i køb af hest !

 

Sidst men ikke mindst så er de bedste hesteløb jeg har lavet, købt udfra "følelse". Hvis jeg skal arbejde med en hest, så er det væsentlig sjovere at arbejde med en hest man er "forelsket i", fremfor en hest som muligvis kan lærer en noget, men som ikke siger en noget.

 

mvh Charlotte

3
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  31-08-2015 12:08

Hej.

 

Nej, jeg må være ærlig, at jeg aldrig ville bruge sådan en rådgiver.

 

Når jeg skal ud at have min egen hest, så vil jeg selv finde den. Jeg har ikke brug for en person, som jeg betaler for at hjælpe med at finde salgsannoncer, så jeg føler mig nødet til at kigge på heste, jeg dybest set ikke er interesseret i.
Jeg vil selv kunne finde mig en hest - og det er da også sjovt og spændende at lede! Det skulle ingen tage fra mig! ;D

Som Charlotte er inde på, så kommer kemien jo også ind. Oprindeligt ville jeg død og kritte have en fjordhest, men har i foråret redet en stor brun musse, som kom til salg - og havde jeg haft pengene, havde jeg købt hende på stedet! Hende var jeg helt vild med, der var god kemi og så kunne det være lige meget med, at hun egentlig var "helt forkert" i forhold til den hest, jeg oprindeligt ville have.

Rådgivning til hestekøb er en svær størrelse. Hvis man er skovtursrytter, ved man, hvad man vil have - og hvis man rider dressur eller spring på et rimeligt niveau, så går jeg også ud fra, at man er så meget inde i afstamninger, eksteriør etc., så man selv er i stand til - evt. sammen med sin underviser - at finde en hest.


Ordningen kunne måske være smart, hvis der skulle findes hest til børn og unge, der har forældre, som ikke ved noget om heste.

 

Heidi

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456789
Forfatter: 
Dato:  31-08-2015 15:34

Jeg kunne godt finde på at benytte mig at en der kunne hjælpe med at finde den rigtige hest. Men det skulle så være IRL og ikke elektronisk.

Men jeg tænker at sådan en tjeneste nok ville blive for dyr for en helt alm. hobbyrytter.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  18-09-2015 21:46

Umiddelbart nej :) Mit køb af hest baserer sig på, hvad jeg selv har af erfaringer, hvad jeg gerne vil, og hvad der vil passe til det :)

 

Tror jeg bedre selv kan fornemme, hvad det er for en type, end en udefrakommende, der ikke kender mig som rytter :) Dog benytter jeg mig selv at min underviser, (samt mine tidigere), og RIGTIG meget af min dyrlæge. Jeg køber INTET, som min dyrlæge ikke har givet samtykke til. Det er faktisk hendes mening, der betyder allermest

Jeg er nu også af den mening, at det langt hen af vejen handler om den mængde arbejde, man selv vil lægge i en hest... Bare den er i orden og har nogenlunde gang

 

Stod jeg derimod og skulle købe hest for første gang, uden videre kendskab til forskellige undervisere og dyrlæger, jamen så synes jeg, det er en rigtig god ide For der kan det sgu godt være svært at orientere sig :)

Eller en hest til 150.000 og deropefter, så kunne jeg også godt finde på at søge proffesionel hjælp, men det mest fordi, jeg ikke selv føler, jeg er nok hjemme i den prisklasse. Altså jeg ved ikke præcis, hvor meget man kan forlange for de penge. Så når det tidspunkt kommer, så ville det være et fedt tilbud.

 

Tror nu alligevel, det er en svær ting at lave, da det virkelig kræver tillid mellem mig som køber og den, man spørger til råds :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider